Dodaj do ulubionych

OT 500plusy w Sopocie

11.08.20, 09:40
Taki kawałek znalazłem

esopot.pl/pl/11_wiadomosci/5521_sopocianin-punktuje-chamstwo-turystow-wlasnie-takie-osobniki-zaczynaja-stanowic-elite-turystyczna-.html
Gość pojechał szczerze
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 10:56
      Kto przy zdrowych zmysłach jeździ na wczasy do Zatoki?

Nie rozumiem też tego hejtu skierowanego pod adresem beneficjentów bonu turystycznego.
      To nie ojcowie rodzin, nawet nie "tateły" i "madki", a młode, nabuzowane testosteronem, niskim IQ i "wspomagaczami" byczki dokazują w mieście.
      To młodzież co "musi się wyszaleć".
      A tam, w Sopocie, ma do tego okazję - modne kluby - w których nie trzeba przecież nic kupować, wystarczy "biforek" przy wódzi z Żabki i kreska wciągnięta w klopie (w bieda-wersji jakiś dopalacz), lansiarskie knajpy, gdzie można zamówić jedną latte i sączyć ją dwie godziny (ale wszyscy znajomi widzą, gdzie siedzimy), targ próżności, bo przecież w "Sopocie się bywa".

Na trzeźwo, przed wieczorem, to nierzadko ubrani w markowe jak chuj ciuszki klienci tego samego restauratora.
      • bigzaganiacz Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 13:18
        Żabki i kreska wciągnięta w klopie (

Jak usypuje na stole to zawsze sie znajdzie ktos co mu cos nie pasuje a to dzieci patrza a to ze po policje zadzwonie a to jakas typiara chce sie zalapac na kreske
    • klemens1 Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 11:00
      Komentatorzy za wszystko obarczają turystów z Warszawy. Gdyby nie oni, to byłaby cisza i spokój.
      A ten restaurator trochę ma dupę żalem ściśniętą, że u niego mniej ludzi kupuje obiadki.
      Bo powiedzmy sobie szczerze - to, że jestem na wakacjach nie oznacza, że mam codziennie chodzić do restauracji.
      • trypel Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 11:08
        We Włoszech chyba wprowadzili gdzieś jakiś zakaz jedzenia sklepowego żarcia na placach i ulicach w miejscach turystycznych. Wenecja albo Rzym

Gość opisuje to co widzi, może widzi inaczej niż turyści, moze z uwagi na sympatie polityczne przesadza ale walnął z grubej rury.
      • qqbek Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 11:09
        Ja mam przeciwne zdanie.
        To, że jestem na urlopie oznacza też, że nikt z rodziny nie musi się dotykać do garów.

Nawet trochę ponad 1,5-roczny syn wsuwał na Roztoczu rosół i pierogi z restauracji.
        Śniadanie w miejscu zakwaterowania? Tak, bo zazwyczaj wstajemy wcześnie, jak jeszcze restauracje są zamknięte. No i wieczorem, jak mi się nie chce biegać po lokalach (a wynajmuję cały dom/domek, jak czynię ostatnimi laty) to mogę pójść na kompromis i urządzić grill-a/ognisko, ale to tyle, jeżeli chodzi o odstępstwa od zasady nie żarcia w miejscu noclegu.
        • klemens1 Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 18:48
          qqbek napisał:

> Ja mam przeciwne zdanie.
          > To, że jestem na urlopie oznacza też, że nikt z rodziny nie musi się dotykać do
          > garów.

Jeżeli są warunki, to dlaczego nie zrobić obiadu na 2 dni, żeby zaoszczędzić kilkaset PLN?
          Do restauracji też chodzimy - nawet częściej niż sami robimy jedzenie, bo przecież jest urlop i wyjazd. Ale czasami można poświęcić te 2 godziny co drugi, trzeci dzień i sporo zaoszczędzić.
          Pomijając fakt, że czasami samo szukanie, wybór i czekanie aż podadzą trwa ze 2 godziny.

• marekggg Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 19:02
            to chodzisz nie do restauracji a do slow-foodow :-)
            i z drugiej strony - po co jesc ciagle to samo co w domu, jak mozna sproboweac co innego. moze niekoniecznie rybe smazona czy jakis inny szajs
            • wislok1 Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 19:16
              Dokladnie----

Zona twierdzi, ze sama gotuje prawie caly rok i na urlopie jest po prostu inaczej---

Kiedys to czytalem, ze urlop polega na tym, ze robimy COS INNEGO niz zwykle...

Czyli wyjezdzamy w inne miejsca, inaczej sie zywimy, inaczej spedzamy czas, itp.

Oczywiscie jest to kwestia gustu, bo sprawa jest szalenie subiektywna i niech kazdy wypoczywa, jak mu pasuje...
              I sie nie przejmuje krytyka-.....

PS: warunek jest jeden ----------
            • klemens1 Re: OT 500plusy w Sopocie 12.08.20, 11:13
              marekggg napisał:

> to chodzisz nie do restauracji a do slow-foodow :-)

Skąd ten wniosek?

> i z drugiej strony - po co jesc ciagle to samo co w domu, jak mozna sproboweac
              > co innego. moze niekoniecznie rybe smazona czy jakis inny szajs

Przecież próbuję. Napisałem chyba wyraźnie, że CO JAKIŚ CZAS robimy jedzenie sami.
    • wtop.ek Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 11:16
      Jakieś bełkoty sopockiego frustrata. Przed epoką 500+ w różne turystyczne miejsca też jeździli różni ludzie o rożnym statusie majątkowym.

Jakby gość popatrzył na taką Barcelonę, to by się mocno zdziwił, bo oprócz barów tapas gdzie przekąska kosztuje 10 euro, a piwo 8 euro, znalazłby tam mnóstwo młodzieży i rodzin którzy wynajmują apartamenty przez booking/airbnb, kupują spożywkę w supermarkecie, a puszkę estrelli czy butelko wina za 1 euro w sklepiku za rogiem.
      • trypel Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 11:22
        Ale może takiego buractwa w Sopocie wcześniej nie było
        Ja też coraz częściej jak widzę buraka w restauracji co włącza sobie YT na głos w telefonie to myślę że parę lat temu takiego bydła nie było
        • wtop.ek Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 11:36
          Było, pamiętasz słynny rajd po molo w Sopocie w 2014, naćpany kierowca z Wawy w Mercedesie?

To nie był beneficjent 500+ którego wtedy zresztą wtedy jeszcze nie było.

Podobnie jak nie byli ci rajdowcy drogimi furami na Słowacji, z których jeden zabił lokalsa.
        • bigzaganiacz Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 11:57
          Ja też coraz częściej jak widzę buraka w restauracji co włącza sobie YT na głos w telefonie to myślę że parę lat temu takiego bydła nie było

Nie bylo powszechnego internetu mobilnego za grosze
          • trypel Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 12:32
            Weź no
            Od co najmniej 5 lat jest
            A dopiero od roku dwóch widzę takie bydło.
            To samo jak odbieranie telefonu w kinie i gadanie
            • samspade Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 12:53
              Ale to być może wyjaśnia sytuacje czemu pewna partia ma takie poparcie. Ludzie zamiast do Okuninki mogą sobie pozwolić na 3 miasto. I dla jasności nie mam nic do przygranicznej miejscowości.
              Ale zjawisko widać.
              • qqbek Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 13:37
                samspade napisał:

> Ale to być może wyjaśnia sytuacje czemu pewna partia ma takie poparcie. Ludzie
                > zamiast do Okuninki mogą sobie pozwolić na 3 miasto. I dla jasności nie mam nic
                > do przygranicznej miejscowości.
                > Ale zjawisko widać.

A ja kurwa mam.
                Drgawek dostaję na samą myśl, że mógłbym tam pojechać.
                Okuninka to zło. Zło wcielone, przebrane w jarmarczne szaty, doprawione disco-polo, hektolitrami piwa i wyrzyganym kebsem z sosem czosnkowym.
                Ostatni raz byłem nad Białym chyba na 1 roku studiów, potem kilkukrotnie zajrzałem na pół dnia, na plażę (ostatni raz i tak ponad dekadę temu) i nie wyobrażam sobie przebywania w tym miejscu.

Przykład tego, jak wszystko zniszczyć, zadeptać, wybetonować, wpuścić bydło i nawet zbytnio przy tym nie nadzorować.
                Bardzo lubi za to Okuninkę mój lokalny portal sensacyjny.
                Tak na szybko wrzuciwszy "Jezioro Białe" i "Okunince" w ichnią wyszukiwarkę mamy:
                "Przyjechali nad Jezioro Białe z narkotykami (zdjęcia)"
                "Chciał dojechać do znajomych nad Jezioro Białe, ukradł citroena"
                "Jezioro Białe: Skoczył do wody, doznał poważnych obrażeń. Mężczyzna w ciężkim stanie zabrany do szpitala (zdjęcia)"
                "Jezioro Białe: Pijany 22-latek zaatakował ratownika wodnego. Za to, że kazał mu wyjść z wody"
                "Jezioro Białe: Zasnęli na materacu i wpadli do wody. Nie potrafili pływać"
                "Jezioro Białe: Pijany mężczyzna zasnął na rowerze wodnym i wpadł do wody"
                "Jechali nad jezioro, volkswagen dachował. Zamiast nad wodę, trafili do szpitala."

"Awantura w barze w Okunince. 26-latek nie chciał podać danych, był poszukiwany"
                "Poszła ze szwagierką do baru i zaginęła. Kolejne poszukiwania w Okunince" (kobieta znalazła się po 2 dniach, rzekomo w lesie zabłądziła)
                "Po pijanemu jechał w stronę mola w Okunince. Miał woreczki z białym proszkiem, wagę i pocisk do karabinu"
                "Pijany przyjechał mercedesem pod bar w Okunince. Zatrzymali go świadkowie"

Bywają dni, że drobna Okuninka robi za 1/4, czy nawet 1/3 kroniki kryminalnej całego województwa.
                Zło wcielone.
              • kotek_miaumiau Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 14:35
                Nie znam Okuninki, ale - podejrzewam - nigdy nie była zbyt tania ?
                I nie chodzi o to, że dzięki 500 + ludzi nagle stać na Sopot. Inny kompletnie Target.
                Pamiętasz, przed rokiem pisali w gazetach, że dzieci biedoty srają na wydmach,
                a matki chodzą w barchanowych gaciach. Do tej pory - nigdzie nie były, nic nie widziały.
                Jakby nie istniały darmowe kolonie Caritas ... I wczasy pod gruszą.
                Większość ma jakiegoś konkubina pracującego na czarno za niezłą kasę ?
                Gazeta musi się sprzedać ! Dać zarobić Sorosowi.
                Wszystko wzięło się z jednego postu Młynarskiej. Tej mądrzejszej.
                Bo druga ma podstawówkę i pięciu mężów. Byłych. Jedynym normalnym
                w rodzinie psychicznie chorego Wojtka-lunatyka jest Janek, genialny perkusista.

Klientela na zasiłkach siedzi cicho i podziwia pod hotelam Jaguary !
                Wiochę nad morzem robi wzbogacona biedota, pracująca za minimalną niemecką stawkę ...
                Królowie życia z setką Euro w kieszeni.
                ;)
                • samspade Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 14:49
                  Coś w tym jest. Po prostu ludzie chcą czytać takie teksty. Co roku czytamy praktycznie to samo.
                  Polski facet zły, brudny śmierdzący chodzący bez koszulki po mieście. W nadmorskich miejscowościach gwałt na modzie, guście. Ludzie w slipkach wszędzie itp.
                  Różnej maści wpisy, listy itp dostarczają to co rok. Na szczęście ludzie potrafią patrzeć krytycznie na takie wynaturzenia. I wyśmiewać je. Nie oznacza oczywiście że nie ma jednostek ale to ciągle jednostki.
                • qqbek Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 15:05
                  Za drewniany domek kempingowy i kawałek obrzyganego co noc ogródka zapłacisz tyle, co za dwupokojowe mieszkanie w Zamościu, albo kawalerkę do remontu w Lublinie.
                  Nie, Okuninka nigdy nie była najtańsza.
                  Cenami tłustego żarcia z bud śmiało może konkurować z Bałtykiem.
                  Brak tam też jakiegoś lepszego lokalu.
                  Barówy z piwem, kiełbasą z grilla i rybką, tancbudy i wszelkiej maści kramy z chińskim badziewiem.

To nie miejsce, to styl wypoczynku.
                  Stadny, spocony, zarzygany, skacowany... albo pijany od rana.
                • bywalec.hoteli Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 23:49
                  kotek_miaumiau napisał(a):

> Jedynym normalnym
                  > w rodzinie psychicznie chorego Wojtka-lunatyka jest Janek, genialny perkusist
                  > a.

Oj, Wojtek miał CHAD, ale był też wybitnym, genialnym piosenkarzem i autorem tekstów. Sposób posługiwania się słowem języka polskiego miał na poziomie galaktycznym.
            • kotek_miaumiau Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 13:08
              Chamstwo zawsze siedziało cicho, ostatnio rzeczywiście jest baaardzo głośne.
              Nie bierzesz pod uwagę jednego - to mogą być członkowie " Klubu Kibica "
              znanej drużyny piłkarskiej, wielbiciele Bandytów Wyklętych. Z Policją za pan brat ?
              Połowa z nich to zwyczajna agentura. Nietykalna.
              Pozwalasz kraść płotkom - żeby złapać szczupaka ;)

Jedź kiedyś na giełdę motocykową przy ulicy Giełdowej ( Klecinia ).
              Tam spotkasz " okazy " o jakich istnieniu nie miałeś zielonego pojęcia ?
              Nie, oni nie jeżdzą Harleyem ...
              • wtop.ek Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 14:57
                na Lubelszczyźnie odkryłem ostatnio Nielisz, chociaż to raczej zamojskie i Roztocze
                • qqbek Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 15:02
                  wtop.ek napisał:

> na Lubelszczyźnie odkryłem ostatnio Nielisz, chociaż to raczej zamojskie i Rozt
                  > ocze

Też muszę się wybrać i co roku gdzieś indziej pojadę.
                  Zalew w Nieliszu ma dopiero 6 lat, więc jest jeszcze szansa na jakieś miejsce "nieskażone".
                  Z ciekawostek:
                  ubiegłoroczny lubelski szosowy maraton rowerowe prowadził trasą Kazimierz->Nielisz->Cyców->Niemce i uczestnikom sam przebieg trasy wybitnie się podobał :-)
                  • bywalec.hoteli Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 21:54
                    qqbek napisał:

> wtop.ek napisał:
                    >
                    > > na Lubelszczyźnie odkryłem ostatnio Nielisz, chociaż to raczej zamojskie
                    > i Rozt
                    > > ocze
                    >
                    > Też muszę się wybrać i co roku gdzieś indziej pojadę.
                    > Zalew w Nieliszu ma dopiero 6 lat, więc jest jeszcze szansa na jakieś miejsce "
                    > nieskażone".
                    > Z ciekawostek:
                    > ubiegłoroczny lubelski szosowy maraton rowerowe prowadził trasą Kazimierz->
                    > Nielisz->Cyców->Niemce i uczestnikom sam przebieg trasy wybitnie się po
                    > dobał :-)
                    >

Genialne :)
                    Ale czemu jak Niemka fajna?
                    • qqbek Re: OT 500plusy w Sopocie 12.08.20, 00:05
                      Mnie pytasz?
                      Zapytaj tych, którzy instruowali Kazika ;)
                      • bywalec.hoteli Re: OT 500plusy w Sopocie 12.08.20, 01:09
                        aha :)
        • vogon.jeltz Re: OT 500plusy w Sopocie 12.08.20, 13:02
          > Ale może takiego buractwa w Sopocie wcześniej nie było

Buractwo w Sopocie było zawsze.
    • kotek_miaumiau Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 11:45
      Absurd do kwadratu !
      Obniż, koleś, cenę wódy to będą pili u ciebie, kmiotku ...

Ja też obserwuję tę " Elitę " ... Wszędzie. W Krakowie i we Wrocławiu przez cały rok,
      w Sopocie, Międzyzdrojach, Kołobrzegu - tylko w sezonie.
      Znak rozpoznawczy ? Tatuaże na klacie, więc bez koszuli. Łańcuch na szyi, ogolony łeb ...
      Ale to nie żadni beneficjenci, ale nasi Gastarbeiterzy na urlopie !!! Lub na wolnym weekendzie ;)
      Ktoś zapierdala - jak dziki - cały rok, gdzieś na budowie albo w fabryce i musi pokazać że go stać !
      Bo zarobił i ma. Więc mordę drze od rana . Mięśnie pochodzą nie z żadnego fitnessklubu,
      ale od noszenia worków. Wymierajaca "klasa robotnicza" się bawi ?
      Przywyknij lub zgiń. Prawo rynku. Nie takie knajpy upadły !
      I to nie tanie kwatery ( w domyśle - Airbnb ) są winne. Przyciagają raczej studencką klientelę.
      A nawalony artysta zachowuje się w klubie dokładnie tak samo jak hydraulik z Norwegii.

P.S.
      Jeździmy ( jeździliśmy ? ) do fajnego prywatnego pensjonatu na peryferiach Sopotu,
      ale nigdy nie przyszłoby nam do głowy włóczyć się nocą po knajpach.
      Ani teraz, ani 20 lat temu. Kawa w Grandzie ? Ostatecznie, może być ;)
    • bigzaganiacz Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 11:50
      "Bul dupy" gastronoma "Musimy zwyczajnie sobie z tą sytuacją poradzić i odizolować ekonomicznie Sopot od tego typu towarzystwa!"

Ze kupuja w zabce piwo po 2 zlote a nie y niego po 15

Zreszta janusz chyba nie rozumie ze kurort to nie tylko wysokie ceny ale najpierw oferta a potem wysokue ceny jako efekt oferty

Vylem w sopocie pold nia jakies dwa lata temu wystarczy mi na nastepne 20 , pana gastronoma nue bede niepokiul swoja plebejska osoba
    • samspade Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 12:04
      Frustracja go ponosi. TO żadne 500+ niszczą emolują ale młode byczki naładowane testosteronem alkoholem i innymi używkami. Boli go że ludzie nie stołują się u niego? Pewnie ma drogo. Pamiętam ceny na monciaku kilka lat temu. Nie dziwię się że ludzie wybierają żabkę.
    • wislok1 Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 16:38
      Nie trawie takich tekstow

Wsrod turystow zawsze sie znajda debile, chamy, pijaki, itd----

Ale wiekszosc jest OK

Tak jest wsrod Polakow, Niemcow,.Angoli, Italiano, itd----

Takie napuszczanie ludzi, szukanie wszedzie wrogow, zeby tych wrogow uje.ac, nagonki, hejt,

to jest absolutna zenada.--...
      • bywalec.hoteli Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 21:56
        wislok1 napisał:

> Nie trawie takich tekstow
        >
        > Wsrod turystow zawsze sie znajda debile, chamy, pijaki, itd----
        >
        > Ale wiekszosc jest OK
        >
        > Tak jest wsrod Polakow, Niemcow,.Angoli, Italiano, itd----
        >
        > Takie napuszczanie ludzi, szukanie wszedzie wrogow, zeby tych wrogow uje.ac, na
        > gonki, hejt,
        >
        > to jest absolutna zenada.--...

Dokładnie tak jest a wybiórcze media lubia szczuć Polaków na Polaków tania sensacja
        • trypel Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 22:12
          Media się tego nauczyły i chyba nawet wiem od kogo. Od paru lat tylko słyszę jak tamci nakładki, tamci poszukiwali, tamci źli A my dobrzy i dajemy 500plus
          • bywalec.hoteli Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 22:15
            Media to umiały i praktykowały dużo wcześniej niż nastali ci „wiem kto”.
            Przypomnę, iż Gazeta Wyborcza istnieje od 1989.
            • trypel Re: OT 500plusy w Sopocie 12.08.20, 06:52
              Moze i umiały ale nie praktykowały napuszczając pol narodu na drugie pol. Rownież GW.
        • wislok1 Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 22:32
          Tu nie chodzi o polityke, tylko o to, ze media zeruja na sensacji i na hejtowaniu......

Druga strona nie jest wcale lapsza, dzaial wedlug takich samych zasad, jest teraz 100 razy gorsza, bo ma za soba poparcie rzadu, prokuratorow i sadow
          A szykuje sie do likwidacji niezaleznych mediow....

Przy wszystkich minusach mediow ich niezaleznosc od wladz panstwowych jest podstawa istnienia normalnego panstwa....

Potem jest juz tylko dyktatura....

• liczbynieklamia Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 19:45
      Tak kończą wszystkie miejsca, które usiłują uchodzić za elitarne poprzez podnoszenie cen. Dotyczy to zarówno miejscowości, klubów, restauracji, marek samochodów zresztą też.
      • duze_a_male_d_duze_m Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 21:31
        Kulą w płot. Koleś prowadzi chyba najbardziej znany lokal w Sopocie, istniejący z 70lat. ”Elitarnośc” zbudowano tam w inny sposób. A Sopot robi się coraz bardziej męczący o tej porze roku..
    • bywalec.hoteli Re: OT 500plusy w Sopocie 11.08.20, 21:47
      Ale nie rozumiem jakie ma zarzuty autor tego wpisu? Co mu szkodzą rozumiem proletariaccy turyści? Odbierają mu chleb czy jak?
    • bimota Re: OT 500plusy w Sopocie 12.08.20, 10:33
      Lepsi od tych:

youtu.be/IzxvrH7H4BA?t=2176?
      • bimota Re: OT 500plusy w Sopocie 12.08.20, 10:34
        na samym koncu...
      • engine8 Re: OT 500plusy w Sopocie 12.08.20, 18:29
        Nikt tego nie oglada.... Oszczedzaj sie...
        • wislok1 Re: OT 500plusy w Sopocie 12.08.20, 21:26
          Ja uwazam, ze bimota powinien zostac tancerzem, praca trudna, ale o wiele ciekawsza od puszczania nuuuuuuudnych filmikow do internetu---

A jak sie wyszkoli, to zrobi kariere w Sopocie, jak ten pan:
          www.youtube.com/watch?v=16y1AkoZkmQ
          • wislok1 Re: OT 500plusy w Sopocie 12.08.20, 21:59
            Ale z drugiej strony moze skonczyc jak ci z tego zespolu, wychwalali Rosje jak Korwin-Mikke teraz..
            100% poparcie dla Rosji jak u Korwina teraz----

www.youtube.com/watch?v=NvS351QKFV4
            I jaka zenada muzyczna, lepsze to od Zenka Martyniiuka, bo u Zenka dno odpadlo, ale niewiele lepiej----

• wislok1 Re: OT 500plusy w Sopocie 12.08.20, 22:32
              A German band, dressed as Mongols, singing about Russia. This is Poland's worst nightmare..........

Zajebisty komentarz
      • marekggg Re: OT 500plusy w Sopocie 12.08.20, 19:17
        to jakies totalne brednie
        • bimota Re: OT 500plusy w Sopocie 12.08.20, 21:56
          Co ? Nagranie z KFC to brednie ?
          • marekggg Re: OT 500plusy w Sopocie 12.08.20, 22:06
            z ogladania tego oczy bola, wylanczylem po paru minutach
          • marekggg Re: OT 500plusy w Sopocie 12.08.20, 22:19
            no ile idiotycznych filmikow mozna wszedzie nagrac? nie wiem o co ci z tym wszystkim chodzi
          • wislok1 Re: OT 500plusy w Sopocie 12.08.20, 22:26
            Specjalnie dla ciebie:

www.youtube.com/watch?v=CS9OO0S5w2k

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka