Dodaj do ulubionych

Z Krynicy Górskiej do Warszawki

26.08.01, 19:17
Idąc za przykłądem koguta w 306-ce bodajże, podaję swoje dzisiejsze parametry:
1. Wyjazd z Krynicy Górskiej: 10:05.
2. Trasa: Krynica-Tarnów (przez Grybów, Tuchów), z Tarnowa do Kielc drogą 73, z
Kielc do Warszawy siódemką przez Radom, Grójec.
3. Długość trasy: 401 km (z hotelu w Krynicy na Targówek).
4. Czas przejazdu: 5 godzin, 20 minut (w tym 2 razy po 15 minut postoju).
5. Uważam, że to dobry wynik, szczególnie, że z Krynicy pierwsze 50 km jedzie
się w górach, serpentyny itd (szcególnie do Grybowa).
6. Na trzeciego prawie nie wyprzedzam, to znaczy robię to tylko wtedy, gdy
wyprzedzany jedzie rzeczywiście wolno, zjeżdża na pobocze, a z przewciwka nie
jedzie kolumna samochodów (żeby komuś z przeciwka nie przyszło czasem do głowy
robić to samo).
7. W żadnym momencie nie przekroczyłem 150 km/h (uwzględniając dwujezdniówkę z
Grójca do Warszawy). Kiedy trzeba, jechało się przez 20 minut 60 km/h za
maluchem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Green Re: Z Krynicy Górskiej do Warszawki IP: *.pl 26.08.01, 22:16
      I czym tu sie chwalisz...? Ilu ludzi przez Ciebie o malo sie nie przekrecilo ze
      strachu? Jak tu sie nie dziwic, ze potem "tylu ludzi na Milera glosuje"?
      • Gość: oilc Re: Z Krynicy Górskiej do Warszawki IP: *.ldam.casema.net 26.08.01, 22:56
        Czlowieku, i po co to piszesz? Chcesz sie pochwalic jaki to z Ciebie dobry
        kierowca, no i bezpieczny bo 150km\h nie przekraczales i jechales za maluchem
        60km\h? Co chcesz przez to udowodnic? Zastanow sie, bo tylko sie osmieszasz.

Pozdr.
      • Gość: bObO Re: Z Krynicy Górskiej do Warszawki IP: 212.244.192.* 27.08.01, 09:36
        Gość portalu: Green napisał(a):

> I czym tu sie chwalisz...? Ilu ludzi przez Ciebie o malo sie nie przekrecilo ze
        >
        > strachu? Jak tu sie nie dziwic, ze potem "tylu ludzi na Milera glosuje"?

Co ty p...lisz koleś? Co to ma wspólnego z Millerem i po co tu polityka?
        • Gość: Green Re: Z Krynicy Górskiej do Warszawki+co z Milerem? IP: *.pl 27.08.01, 11:37
          Gość portalu: bObO napisał(a):

> Gość portalu: Green napisał(a):
          >
          > > I czym tu sie chwalisz...? Ilu ludzi przez Ciebie o malo sie nie przekreci
          > lo ze
          > >
          > > strachu? Jak tu sie nie dziwic, ze potem "tylu ludzi na Milera glosuje"?
          >
          > Co ty p...lisz koleś? Co to ma wspólnego z Millerem i po co tu polityka?

Witam ponownie, oczywiscie, ze nie ma nic wspolnego. Ale kolega Sarastro (czy
          jakos tak) wyskoczyl z Milerem na watku " Skoda...paranoja". Wkur..lo mnie to i
          postanowilem mu to tutaj wypunktowac, dlatego w cudzyslowie.
          Pozdrawiam

• Gość: zdun Re: Z Krynicy Górskiej do Warszawki IP: *.balcab.unibas.ch 26.08.01, 23:36
      zarowno ten z Gdanska jak z Krynicy Gorskiej jestescie przykladem
      niezniszczalnego polskiego warcholstwa.
      Gdybym mogl to zakazalbym jezdzic wam nawet hulajnoga.
      Kacialy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: fan Re: Z Krynicy Górskiej do Warszawki IP: *.zm-skawina.com.pl 27.08.01, 10:42
        Nie ma takiej miejscowości - Krynica Górska. Jest tylko Krynica.
    • Gość: bocian nie rozumiem takich watków IP: 157.25.119.* 27.08.01, 11:05
      Co jest ideą tego wątku? Teoretyczne stwierdzenie ze jestes dobrym kierowcą czy
      pochwalenie sie ze tak szybko prowadzisz? Kurcze nie roumiem. Jeslii uwazasz
      swoj przejazd za sukces to masz male wymagania w stosunku do siebie - wystarczy
      przejechac jakas droge zeby wpasc w samouwielbienie???
      A co do kolesiow piszacych o Millerze i inne dyrdymaly to Panowie zbastujcie.
      Nie wierze ze zaden z was nie przekracza. A 150 na trasie z grójca do Warszawy
      to jest dużo oczywiscie ale na pustych odcinkach przy dobrej widocznosci,
      dobrym autem sprawnym technicznie, zzdala od zabudowań itd...
      No to zycze weryfikacji tego co piszemy,
      bocian
      • Gość: Mar Re: nie rozumiem takich watków IP: 213.25.197.* 29.09.01, 14:39
        Mieszkam przy trasie na Grójec i zdarza (a raczej zdarzało mi się) przekraczać
        nawet 180 km/h. Teraz niestety jest już za dużo samochodów. Uważam, że trasę z
        Krynicy do Warszawy można pokonać w 5h - ale wygodniej jest jechać nie przez
        Kielce, ale z Tarnowa pojechać na Mielec, ominąc bokiem Sandomierz, pojechać na
        Lipsko, Górę Kalwarię i Piaseczno. Jest szybciej. Polecam zwłaszcza w dzień
        swiąteczny, kiedy po wsiach nie jeżdża furmanki. No i te rozdziawione gęby przy
        drogach zastanawiające się jakiej marki był samochód, który własnie koło nich
        przejechał....
    • Gość: JO Re: Z Krynicy Górskiej do Warszawki IP: 212.244.170.* 27.08.01, 11:18
      Mnie to zajmuje z reguły mniej niż 5 godzin.
      • Gość: zenon.w Re: Z Krynicy Górskiej do Warszawki IP: *.acn.waw.pl 28.08.01, 00:54
        ja przejechałem tą samą trasę moim najnowszym Ferrari Maranello za które
        zapłaciłem 870 000 baksów, bo kupiłem nuwke u dilera w niemczeh w pułtorej
        godziny i wcale z tego powodu sie nie hfale,a muj przyjaciel nie dawniej jak
        tszy tygodnie temu kupił sobie najnowszego porszaka za 720 000 dojczemarek i
        jak jechał z krakowa do szczecina to przejehał tą trasę w 2 godziny a w tym
        czasie jeszcze puł godziny srał na stacji bo wcześniej sie nażar jakiegoś gówna
        w hotelu piencio gwiastkowym wienc samej jazdy tesz miał pułtorej godziny i
        tesz sie tym wcale nikomu nie hfalił ty durniu.

pozdro.
        • Gość: JO Re: Zenuś, ty ... IP: 212.244.170.* 28.08.01, 08:02
          Ciekawe . . . Tylko słowo "durniu" napisałeś poprawnie. Często je, widać,
          słyszysz. Już od kołyski ?
    • Gość: Guard Re: Z Krynicy Górskiej do Warszawki IP: *.chello.pl 27.08.01, 19:47
      Przez dłuższą chwilkę zastanawiałem się cóż autor, ów Sarastro, miał na myśli.
      Ostatecznie wnioski moje są zbieżne do tych, do których doszedł Bocian. Ponadto
      cała historyjka jest jakby żywcem wyjęta z wątku "warzywnego", który ostatnio
      jest tak bardzo popularny. Zyczę koledze Sarastro dalszych sukcesów na drodze i
      pozdrawiam serdecznie.
      • sarastro Re: Z Krynicy Górskiej do Warszawki 28.08.01, 01:23
        Drodzy Państwo!
        Pozdrawiam wszystkich serdecznie, również tych, którzy z rozpędu na mnie
        nakrzyczeli. Po pierwsze, ja się tu niczym nie chwalę - przeczytajcie dane,
        które podałem. Z nich przecież nie wynika, że jechałem jakoś strasznie ostro
        czy coś takiego. To była niedziela, ruch mały, więc można było bezpiecznie te
        130 km/h jechać czasem nawet dłuższymi odcinkami. Żadnego wyprzedzania na chama
        itd. Swój wątek stworzyłem jakby przez kontrast do gościa z Juraty do Warszawy,
        bo przy jego danych trzeba było naprawdę zapieprzać!

Jeśli chodzi o Millera, to racja jest o tyle, że tu nie miejsce na wycieczki
        polityczne. Jednak z głosowaniem na Millera mają wiele wspólnego różne rzeczy,
        pozornie od tego oderwane. Chciałem tylko delikatnie to zasugerować.
        • Gość: ma Re: Z Krynicy Górskiej do Warszawki IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 28.08.01, 08:53
          Sarastro, pisze tylko po to, zebys wiedzial, ze ktos Cie popiera.
          Ja popieram.
          Pozdrawiam
          • sarastro Re: Z Krynicy Górskiej do Warszawki 29.09.01, 14:30
            Jeśli założyć, że wszyscy właściciele Deu, Skód itp głosowali na Millera i jego
            partię, to by się nawet zgadzało, nie? :-)))))))))))
            • Gość: Artur Re: Z Krynicy Górskiej do Warszawki IP: *.pl 30.09.01, 20:46
              SARASTRO, wez stary wyluzuj, juz ktorys raz z polityka tu wyskakujesz...TO NIE
              TO FORUM!!!
            • Gość: Guard Re: Z Krynicy Górskiej do Warszawki IP: *.chello.pl 30.09.01, 21:32
              Zaczynam mieć wrażenie, że za wszelką cenę starasz się "ożywiać " swoje wątki
              (inna sprawą jest ich tematyka) pisząc coś na siłę. Sarastro !! Nie zmuszaj się
              do pisania !! Pozdrowiam Cie, Guard

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka