hukers Re: Bibimota :P 08.04.21, 15:19 Obejrzałem ten Twój filmik Bimota bo jestem dzisiaj "czasowy" i trzeba przyznać, że z gościa jest niezły herbatnik. Jednakowoż gdybym dysponował taką ilością czasu wolnego jak on, to wybrał bym jakieś podróże po świecie czy cuś zamiast majsterkowania w garażu. No ale każdemu wg potrzeb... Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Bibimota :P 09.04.21, 09:49 No baranki tylko wypic, zakasic, no i w zaleznosci na co akurat moda... Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: Bibimota :P 09.04.21, 10:29 Ja pisałem o podróżach, ale jeżeli wolisz w wolnym czasie wypić i zakąsić, to też nie widzę przeciwwskazań. Każdemu wg potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Bibimota :P 10.04.21, 16:48 Nie wole. wole cos tworzyc niz zrec, chlac i szlajac sie bez celu... Odpowiedz Link Zgłoś
oixio Re: Bibimota :P 08.04.21, 17:59 Zauważyłem, że na dziurach wszystko mocno skacze - przyczyna to brak naturalnej amortyzacji człowieka siedzącego normalnie na jednośladzie (ciało podparte jest w 5 miejscach a nie tylko w jednym). Brak możliwości balansu środkiem ciężkości oraz ręce na kierownicy blisko osi pojazdu w nienaturalnej pozycji dopełnia reszty. Ten wytwór stanowi zagrożenie bezpieczeństwa ruchu drogowego - moim zdaniem - i mam nadzieję, że nie uzyska homologacji. Wolę obserwować naturę. Np. ptak w locie jest głową do przodu a przy zatrzymywaniu nogami do przodu :):) Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Bibimota :P 09.04.21, 09:52 W aucie tez amortyzujesz ? A kierownica w skuterku daje naturalna pozycje ? Siedzenie na siodle to naturalna pozycja ? Czy ty wogole jezdziles motorem ? Odpowiedz Link Zgłoś
oixio Re: Bibimota :P 09.04.21, 10:32 bimota napisał: > W aucie tez amortyzujesz ? Dziura pod jednym z czterech kół to nie to samo co pod jednym z dwóch. >A kierownica w skuterku daje naturalna pozycje ? Siądź przy stole i połóż ręce swobodnie na nim. To naturalna pozycja chwytu. >Siedzenie na siodle to naturalna pozycja ? Czy ty wogole jezdziles motorem ? > Tak - to naturalna pozycja dla jednośladu. Daje możliwość balansu ciałem i nogami a dodatkowo masuje prostatę :) Odpowiedz Link Zgłoś
oixio Re: Bibimota :P 09.04.21, 11:15 bimota napisał: > Czyli nie jezdziles... > Uznałem odpowiadanie za stratę czasu. Dla Twojej ciekawości przygodę z kółkami zaczynałem na dużym męskim rowerze jazdą na jednym pedale, potem "popod ramą". Potem były rowery, motorowery, motocykle jednośladowe, trzyśladowe ... Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1080 Re: Bibimota :P 09.04.21, 15:50 oixio napisał: > dodatkowo masuje prostatę :) Z literatury znane są nierzadkie problemy osób uprawiających intensywnie kolarstwo z potencją - z powodu nacisku na perineum i naczynia oraz nerwy przez owo perineum wiodące. Stad od pewnego czasu popularne są siodełka męskie z zagłębieniem pod perineum. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: Bibimota :P 09.04.21, 16:40 Perineum? Co to za cudo, bo nie słyszałem? Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1080 Re: Bibimota :P 09.04.21, 17:13 hukers napisał: > Perineum? Co to za cudo, bo nie słyszałem? (Przekierowano z Perineum) Krocze (łac. perineum) - region położony pośrodkowo pomiędzy obszarem genitalnym a odbytem u obu płci. pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Perineum&redirect=no Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: Bibimota :P 09.04.21, 17:37 bwv1080 napisała: > hukers napisał: > > Perineum? Co to za cudo, bo nie słyszałem? > > (Przekierowano z Perineum) > > Krocze (łac. perineum) - region położony pośrodkowo pomiędzy obszarem genitalny > m a odbytem u obu płci. Krocze-perineum. Dobrze wiedzieć. Może błysnę kiedyś w towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
jestklawo Re: Bibimota :P 14.04.21, 11:48 > Może błysnę kiedyś w towarzystwie. znajomością terminologii okołogenitalnej? Chcesz uchodzić za eksperta od odbytów? Jak cranmer? emotikon: <szok>, <zdziwienie> Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Bibimota :P 09.04.21, 18:22 Otwory sa po to by uzasadnic wyciaganie kasy od barankow. Oczywiscie nic nie daja... Odpowiedz Link Zgłoś