toommynaley 07.07.22, 09:09 Maseczka na ryj TAK Kask na motocyklistę NIE Jazda w 4 osoby na motocyklu z małymi dziećmi TAK... bezpieczenstwo jest najważniejsze.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trypel Re: Teheran /specyfika LIPIEC 2022 07.07.22, 09:15 Wciąż moje marzenie urlopowe spieprzone przez pandemie. Ale kiedyś się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Teheran /specyfika LIPIEC 2022 07.07.22, 10:12 trypel napisał: > Wciąż moje marzenie urlopowe spieprzone przez pandemie. Ale kiedyś się uda. ---- Moje też, ale pojadę jak Iran wróci do rodziny w miarę cywilizowanych państw. Pómi rządzą ajatollahowie, są wrogami Amerki, chcą zepchnąć Izrael do morza, póki destabilizują Bliski Wschód - nie wydam u nich ani dolara... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Teheran /specyfika LIPIEC 2022 07.07.22, 10:17 Ale wiesz ze to troszkę narracja US a nie prawda Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Teheran /specyfika LIPIEC 2022 07.07.22, 11:16 trypel napisał: > Ale wiesz ze to troszkę narracja US a nie prawda. ---- Troszkę. Ale jednak Ameryka jest gwarantem naszego bezpieczeństwa, jesteśmy ważnym i dużym klientem USA więc przymykanie oczu na działania wrogów Ameryki jest nieeleganckie. Szwajcarowi "wolno" podróżowac do Wenezueli czy Iranu. Polakowi nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Teheran /specyfika LIPIEC 2022 07.07.22, 11:25 Pokój niezamącony i wieczna przyjaźń trwać będzie między Najjaśniejszą Rzecząpospolitą Polską a Cesarstwem Perskiem oraz pomiędzy obywatelami obu Państw Ten traktat wciąż obowiązuje. Za 5 lat będzie stulecie. Dla mnie Iran to zdecydowanie kraj przyjacielski. A w biznesie trudno znaleźć bardziej godnych zaufania partnerów niz Persowie Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Teheran /specyfika LIPIEC 2022 07.07.22, 13:00 Dla mnie Iran to zdecydowanie kraj przyjacielski. A w biznesie trudno znaleźć bardziej godnych zaufania partnerów niz Persowie ---- Tego nie neguję. Ba! Znam kilku Persów - bardzo kompetentni, sympatyczni i dumni ludzie. Ale co innego ludzie, co innego ich kurewskie państwo. Finansujące terroryzm i działajace wbrew interesom Zachodu. A więc i Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Teheran /specyfika LIPIEC 2022 08.07.22, 09:34 Moje też. Ale niekoniecznie na motorze. Słyszałem od bliskiej osoby, która była tam turystycznie, że to wspaniały kraj, zresztą cywilizacja perska była naprawdę na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
toommynaley Re: Teheran /specyfika LIPIEC 2022 07.07.22, 09:37 linku nie wstawił..zapomniał:) rodzinka na rodzinnym motocyklu 2:50..kaski jak widać się po prostu "nie przyjęły..." www.youtube.com/watch?v=lTwxGhPUAkw Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Teheran /specyfika LIPIEC 2022 07.07.22, 09:46 Kaski w upale się ogólnie nie sprawdzają. Jak byłem na południu Turcji to też bez kasków jechaliśmy w tshirtach A maseczka to raczej jak widać własną inicjatywa a nie obowiązek Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Teheran /specyfika LIPIEC 2022 07.07.22, 12:03 Podobny widok-rok 1994 Turcja-miasteczko w kierunku Syrii-jedzie Ford pikap -taki z lat 50-tych ub. stulecia -dokładnie jak na amerykańskich filmach-poobijany itd- na dachu siedzi cała rodzina , bo się w środku nie zmieściła ! Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Teheran /specyfika LIPIEC 2022 07.07.22, 14:38 Ty byś pojeździł w takim Teheranie lub Kairze w dzień smogu i pyłu to byś się z maseczki nie śmiał... Oni tam je używali zanim stało się to modne... Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: Teheran /specyfika LIPIEC 2022 07.07.22, 14:58 Misiak wysłał mi ostatnio wiadomość na gazetową pocztę, że sprzedał chałupę, kupił nowe BMW X5 i wyjechał właśnie do Teheranu. Wedla jego deklaracji robi tam za niezłego gieroja i posuwa co lepsze miejscowe kociaki (bo tam podobno się już u nich poluzowało w "tych" sprawach) Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Teheran /specyfika LIPIEC 2022 07.07.22, 15:42 hukers napisał: > Misiak wysłał mi ostatnio wiadomość na gazetową pocztę, że sprzedał chałupę, ku > pił nowe BMW X5 i wyjechał właśnie do Teheranu. > Wedla jego deklaracji robi tam za niezłego gieroja i posuwa co lepsze miejscowe > kociaki (bo tam podobno się już u nich poluzowało w "tych" sprawach) Misio rwie dupy jak szalony. Oto perski ideał piękna, księżniczka Zahra Khanom Tadj es-Saltaneh, córka króla Nasera ad-Din Szah Kadżara, w konkury do jej rodziców ponoć podbijało 140 kawalerów (w końcu rodzice poślubili ją Sardar Hassan Shojah al-Saltanehowi - członkowi jednego z najznamienitszych rodów Persji). 13 spośród odrzuconych kandydatów z nieszczęścia popełniło seppuku (czy inne kukumamuniu skutkujące przedwczesnym zejściem). Oto ona, misiowa wymarzona: Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Teheran /specyfika LIPIEC 2022 07.07.22, 15:45 Kurwa, Qubek... Tego nie można odzobaczyć... Zjebałeś mi pipołudnie... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Teheran /specyfika LIPIEC 2022 07.07.22, 15:51 jeepwdyzlu napisał: > Kurwa, Qubek... > Tego nie można odzobaczyć... > Zjebałeś mi pipołudnie... Bez przesady. Księżniczka miała też mniej urodziwą siostrę przyrodnią, Fatemeh Khanum, mogłem od razu wrzucić jej fotki: Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Teheran /specyfika LIPIEC 2022 07.07.22, 15:55 Jednak to zasłanianie twarzy ma sens Widzisz jeep - rewolucja w Iranie przyniosła korzystne zmiany Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Teheran /specyfika LIPIEC 2022 07.07.22, 15:59 Żeby było śmieszniej, ta "ładniejsza" z sióstr była pierwszą kobietą z rodziny królewskiej, która się w Persji po prostu rozwiodła, sufrażystką i feministką. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: Teheran /specyfika LIPIEC 2022 07.07.22, 16:13 Gdybym nie czytał postów, tylko patrzył na zdjęcia pod moim wpisem, to byłbym święcie przekonany, ze wrzuciłeś zdjęcia Misiaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Teheran /specyfika LIPIEC 2022 07.07.22, 16:29 Chciałem napisać że wygląda jak matka dzisiejszych feministek Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Teheran /specyfika LIPIEC 2022 07.07.22, 18:04 trypel napisał: > Jednak to zasłanianie twarzy ma sens Co do teorii, to istnieje też klasyfikacja "torebkowa" urody kobiet: 0 toreb - wszystko w porządku, 1 torba - dla niej - twarz "nie teges" reszta w porządku, 2 torby - druga dla ciebie, bo jednak "reszta" też nie do końca w porządku, 3 torby - trzecia dla psa, żeby nie stracił resztek szacunku do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Teheran /specyfika LIPIEC 2022 08.07.22, 09:53 jeepwdyzlu napisał: > Sadyści... > Jacy "sadyści"? Wypraszam sobie! Przecież napisałem właśnie o środkach do ochrony delikatnej psychiki zwierzęcia! Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: Teheran /specyfika LIPIEC 2022 07.07.22, 17:17 jeepwdyzlu napisał: > Zjebałeś mi pipołudnie... Freudian slip? Jeśli tak, to miłego! Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Teheran /specyfika LIPIEC 2022 07.07.22, 17:45 No, maseczek prawie nikt tam nie nosi.... CO do braku kasku, to juz lokalny folklor.... Ale Teheran wyglada fajnie, ludzie zadbani, dobrze ubrani, jakos niedy nie widac... Odpowiedz Link Zgłoś