bigimax4 26.08.22, 23:44 Fura z tego roku lub poprzedniego, Jakas tam nawi , dab radio , kamera cofania , twardy plastik fantastik wszedzie i fejkowa plastikowa "skora" na kierownicy, Kto zgadnie co to moze byc , fura klasy b Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waga173 Re: Zagadka 27.08.22, 00:30 bigimax4 napisał: > Kto zgadnie co to moze byc To jest kierownica tej fury. Zaleznie czy masz raczki male czy duze jak u podolskiego zlodzieja, mozesz sobie samo "kolko" kierownicy tym wentylem podpompowywac coby go pocienkowac albo zgruboiscic. A co to za zagadka: Ni skorki ni gnatka? Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: Zagadka 27.08.22, 00:45 Wrzuce potem zdjecie kierownicy grubasie, Pierwszy raz w zyciu widzialem plastikowe "przeszycie skorzanej kierownicy" Wogole caly samochod to jeden wielki fejk Dla twojej informacji , zdjecie przedstawia Hamulce bebnowe z tylu , ostatnie widzialem w maluchu i zdawalo mi sie ze w europie od dobrych paru lat to przeszlosc Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Zagadka 27.08.22, 00:57 ja juz myslalem ze pochwalisz polozenie kostki brukowej i poprosisz o telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: Zagadka 27.08.22, 01:20 Pewnie polacy kladli nie ma sie czym podniecac Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Zagadka 27.08.22, 00:51 A to nie jakaś hybryda, bo gdzieś widziałem takie rozwiązanie i to wcale nie były stricte hamulce bębnowe mimo prawie identycznego kształtu... Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: Zagadka 27.08.22, 01:18 Nie , silniczek chyba 1.0 , dynamika betoniarki , rozbawily mnie elektroniczne gadzety i rozwiazania techniczne z przed 10-15 lat Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Zagadka 27.08.22, 01:21 Ale tak patrzę i Renault cały czas używa w wybranych modelach bębnów z tyłu, więc strzelam, że to siakieś Renault... Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: Zagadka 27.08.22, 01:34 Poszedlem trzasnac zdjecie i obok corsa z 2016 nie wiem jaki model ale tez z bebnami ale patrze dalej ostatnia jariska juz na tarczach i tez ma pare lat, takze sobie pomyslalem ze tego juz sie w europie nie uzywa i to kompletny obciach Nie renault Specjalnie dla lublinskiego kretyna , moj 15 letni mercedes to jest niebo a ziemia do tego nowka plastikowego gowna , kto to kupuje to ja nie mam pojecia Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Zagadka 27.08.22, 01:56 Prywatnie moje ostatnie auto z bębnami z tyłu to był Civic z 1996... Pozostałe miały tarcze... Z firmowych z ostatnich 15lat to chyba Logan i Punciak miały tarczobębny... Reszta tarcze... A tak to jak nie Renault (choć tam też są jak widzę w testach) i litrowy silnik to nie wiem... Jakiś koreaniec? Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Zagadka 27.08.22, 02:20 Renaulty przynamniej te co rozpoznaje, maja kola na piec srub nie cztery. Wiec moze i Logan. Po wielkosci (szerokosci) tego bebna podejrzewam ze to moze byc jakas hybryda albo elektryk. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: Zagadka 27.08.22, 02:20 Prywatnie moje ostatnie auto z bębnami z tyłu to był Civic z 1996... Pozostałe miały tarcze... To tez wlasnie mnie to mocno zaskoczylo jak to zobaczylem W nowej furze A tak to jak nie Renault (choć tam też są jak widzę w testach) i litrowy silnik to nie wiem... Jakiś koreaniec? W polsce chyba ta marka niedostepna ale ma swoja ponad 100 letnia historie Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: Zagadka 27.08.22, 02:25 Co do silnika to musze sprostowac , internety podaja 1.5 , wrazenia jak 0.8 z tiko Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Zagadka 27.08.22, 03:43 bigimax4 napisał: > Co do silnika to musze sprostowac , internety podaja 1.5 , wrazenia jak 0.8 z t > iko Przestalismy zgadywac. Czekamy na sprostowanie ze to nie te zdjecie sie wkleilo. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Zagadka 27.08.22, 08:14 Marka raczej niedostępna w PL ale popularna, auto nowe, silnik 1.5. Kurka nie wiem, może jakieś Daihatsu... Odpowiedz Link Zgłoś
kreinto Re: Zagadka 27.08.22, 08:47 gzesiolek napisał: > Marka raczej niedostępna w PL ale popularna, auto nowe, silnik 1.5. Kurka nie w > iem, może jakieś Daihatsu... Dai nie jest dostępne w całej EU chociaż prosta konstrukcja i ponad stuletnia historia by się zgadzały. 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Zagadka 27.08.22, 05:59 Przegladalem zdjecia nowych samochodow segmentu B ze szczegolna uwaga patrzac na tylne kola i do grupy podejrzanych trafila Corsa, ale nie pasowal silnik i dostepnosc w Polsce. Opel niedostepny? Dostepny od stu lat. Ale fakt, to jakis Vauxhall. Wiesz skad wziela sie w Warszawie nazwa ulicy Foksal? Tak, od Vauxhall. A drewniany tor kolarski gdzie przed wojna scigaly sie tez Harleye z Indianami, Dynasy? Na Dynasach? Od de Nassau! Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zagadka 27.08.22, 10:31 Tych mg to się teraz sporo wszędzie pojawiło We wloszech i Austrii tez je widzę Ale w testach wychodzi niezła kupa Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: Zagadka 27.08.22, 14:17 Nie jechalem ale w ciemno biore dacke zamiast tego wynalazku Jezdzacy dramat , w mojej opinii chinczycy jeszcze w lesie jesli chodzi o motoryzacje w porownaniu z produkcja europejska Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Zagadka 27.08.22, 10:47 Wszyscy zgadnelismy. Bo pytanie bylo "co to moze byc" a nie kawalek czego te zdjecie pokazuje. Zreszta sam odpowiedziales ze to fura klasy b. A na moja zagadke nie odpowiedziales. Odpowiedz Link Zgłoś