marekggg 03.04.23, 09:59 by chcialo zakazac wspodzielone elektryczne hulajnogi - Paryz. prywatne - se moga zostawic. ja jestem za, to co tam sie dzieje na ulicach i chodnikach to masakra. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bigimax44 Re: w koncu kolejne miato 03.04.23, 10:21 No i brawo , te hulajnogi to ni pies ni wydra a nie dalej jak wczoraj jakas idiotka jechala pod prad na ulicy (przy krawezniku) co ci zjebani ludzie maja we lbach to nie ogarniam Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: w koncu kolejne miato 03.04.23, 10:24 Może zamiast zakazu zrobić na zasadzie lawet, które wywożą źle zaparkowane pojazdy i właściciele dostają po kieszeni za tą usługę. Laweciaż tylko musiał by zdjęcie zrobić, że pojazd był nieprawidłowo zaparkowany aby nie było, że on na widzimisię działa. Wtedy operatorzy elektrycznych hulajnóg niech z klientami rozliczają się i ich dyscyplinują. Inna sprawa, że klient może prawidłowo zaparkować a jakiś przechodzący wandal przewrócić i tu już totalny monitoring i inwigilacja może tylko pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: w koncu kolejne miato 03.04.23, 10:30 w referendum zdecydowali ze NIE - brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: w koncu kolejne miato 04.04.23, 08:16 Bedzie wiecej takich Paryży. Hulajnogi elektryczne to takie samo nieporozumienie jak samochody elektryczne. Albo pożary albo wypadki. W Paryzu to jeszcze kilkanascie miejskich autobusów elektrycznych sie spaliło. Czekam na wielki pożar duzego garażu podziemnego-jak spłonie tak 200-300 wózków. To tylko kwestia czasu. Takich Paryży szybko nam przybędzie. W Polsce hulajnogi el. powinny być całkowicie zakazane, bo oprócz tego, ze to gó ... to jeszcze dochodzi niska kultura jazdy.. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: w koncu kolejne miato 04.04.23, 14:54 Bez przesady.... W DE u mnie jest ich calkiem sporo i ludzie jezdza kulturalnie.... Tak samo nie bylo u mnie ani jednego wypadku autobusu elektracznego, a cala siec miejska jest obslugiwana przez elektryczne autobusy... W pracy jezdze codziennie autem elektrycznym i tez do tej pory zadne sie nie spalilo, ani przy niskich temperaturach nie stracilo mocy.. Zdarzaja sie awarie, to jest normalne, niestety... Tyle za auto nie smierdzi, jezdzi cichutko, zasieg wystarczy w zupelnosci .. Jak w ciagu kilku lat beda auta elktryczne z zasiegiem 400-500 km bez ladowania, a czas ladowania sie skrocu wtedy do maksymalnie 10 minut, to elektryki wygraja Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: w koncu kolejne miato 04.04.23, 20:32 To jest demokracja ,której ludzie nie umieją szanować .To samo w Polsce tak samo i nie chodzi o elektryki ,tylko o kulturę i wychowanie . Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: w koncu kolejne miato 06.04.23, 09:44 Znam Niemcy lepiej niz.... siebie. Kultura jazdy w Germanii jest 300% wyzsza niz w Polsce- i to bez znaczenia czy na samochodzie czy na hulajnodze. Nie ma czego porównywać. Czyli-wniosek? Im dalej na wschód- tym gorzej- sprawdziłem empirycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: w koncu kolejne miato 06.04.23, 10:59 A Paryż to też na wschód od Niemczech? Pytam dlatego, bo początkowy wątek jest o zakazie w Paryżu z powodu braku kultury wyrażonego w słowach: "ja jestem za, to co tam sie dzieje na ulicach i chodnikach to masakra." Odpowiedz Link Zgłoś