Dodaj do ulubionych

Miłe zaskoczenie

14.07.23, 09:59
W poniedziałek jechałem z Kato do Częstochowy (odebrać szczeniaka) starą drogą 85/91.

BAJKA!!!!

Trochę miejscami dziur i są oczywiście 70ki, ale poza tym... praktycznie pusto. Normalnie momentami wyglądało jak na filmie o ziemi po kataklizmie bo zero aut. Wszyscy na A1.

Jazda jak +/- na początku lat 80tych w PL.

Spokojnie, relaksująco, bez pospiechu, bez zapierdalania, bez poganiaczy, bez TIR... troche lokalnego ruchu w Kato i za Kato. Kilka aut w okolicy Siewierza i znów ciut więcej tuż przed Częstochową. A do tego (mimo pustki na drodze) bez takiej nudy jak na autostradzie i bez uważania jak na autostradzie.
Obserwuj wątek
    • taniarada Re: Miłe zaskoczenie 14.07.23, 10:18
      Ja wolę na Gliwice z A4 i na A1 do Częstochowy .Nie jest tak tragicznie .Ale jeżdżę w nocy . 91 biegnie równolegle z nową 1 i jest nazywana starą jedynką ..Częstochowa jest teraz rozkopana i trzeba wiedzieć jak wyjechać z miasta .Na DK1 wyszły przekręty i firma się wycofała .Ale jest następna . Na DK46 trwa remont ,ale dziwnie to wyglada bo droga budowana jest wąska ,a na środku pas z kostki po co nie wiem .
      • galtomone Re: Miłe zaskoczenie 14.07.23, 11:02
        Mnie z Kato było wygodniej starą drogą niż bujać się do A1 + jechałem akurat do tej części miast zaraz przy wlocie jedynki. Z nawigacją bez problemu.

W każdym razie droga bardzo sympatyczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka