Dodaj do ulubionych

Wariacka jazda

15.07.23, 13:22
po mieście. Obejrzyjcie wideo w tym materiale. Trzeba mieć nawalone w garach równo, żeby tak pędzić i myśleć, że wszyscy w Krakowie o tej porze muszą spać. Sporo przygłupów na Twitterze obwinia za ten wypadek pieszego, który chciał przejść w niedozwolonym miejscu, tak jakby te parę metrów do zebry mogło było coś zmienić.
Obserwuj wątek
    • agios_pneumatos Re: Wariacka jazda 15.07.23, 13:33
      Dobrze tak qrwom. Nawet jesli to nie było sraudi, lecz megane r.s.
      • marekggg Re: Wariacka jazda 15.07.23, 13:56
        dlaczego myslisz ze megane RS? dlatego ze zolty?

jezeli ktos jest idiota, to nawet w 40-letnim maluchu zakatrupi 4 osoby.
        • agios_pneumatos Re: Wariacka jazda 15.07.23, 14:04
          Miał charakterystyczne lampy z tylu i byl trzydrzwiowy. Wyglada na rs poprzedniej generacji.
          • marekggg Re: Wariacka jazda 15.07.23, 15:24
            moze i tak. ja sobie chcialem kupic Lotus Elise. ale stwierdzilem ze to bez sensu
          • only_the_godfather Re: Wariacka jazda 17.07.23, 07:34
            agios_pneumatos napisał:

> Miał charakterystyczne lampy z tylu i byl trzydrzwiowy. Wyglada na rs poprzedni
            > ej generacji.
            To było Megane RS III genracji, znane z grup włascicieli Renault. Dość mocno pomodzone, zamiast fabrycznych 273KM miał 350KM. Wymienione było turbo. intercoler, zmieniony soft.
    • taniarada Re: Wariacka jazda 15.07.23, 15:34
      Patryk Peretti syn celebrytki z " Królowych Życia .Jedynak ,lubił szybką jazdę i samochody .Ale nie on prowadził szkoda .
      • waga173 Re: Wariacka jazda 15.07.23, 16:14
        taniarada napisał:

> Jedynak ,lubił szybką jazdę
        > i samochody .Ale nie on prowadził szkoda .

Szkoda bo jakby to on prowadzil to by zginelo wiecej osob?
        • agios_pneumatos Re: Wariacka jazda 15.07.23, 18:02
          Jakby on prowadził to by zginął bardziej.
        • taniarada Re: Wariacka jazda 15.07.23, 18:51
          waga173 napisał:

> taniarada napisał:
          >
          > > Jedynak ,lubił szybką jazdę
          > > i samochody .Ale nie on prowadził szkoda .
          >
          > Szkoda bo jakby to on prowadzil to by zginelo wiecej osob?
          Szkoda chłopaka .Oglądam czasami powtórki Królowe Życia .Interesował się motoryzacją .Matce serce pękło tak jak pozostałym .
      • qqbek Re: Wariacka jazda 15.07.23, 22:31
        taniarada napisał:

> Patryk Peretti syn celebrytki z " Królowych Życia .Jedynak ,lubił szybką jazdę
        > i samochody .Ale nie on prowadził szkoda .

Za WP:
        "Wszystkie ustalenia wskazują, że to Patryk Peretti kierował samochodem, który dachował przy moście Dębnickim w Krakowie. Wcześniej pojawiały się informacje, że był on jedynie pasażerem."

To była jego RS-ka, którą zresztą chwalił się na "socialach" ile wlezie.
        Mój brat wujeczny ma ten sam model (poprzednia generacja, poliftowa), tylko że białą i jechałem dwa razy - zajefajne auto do miasta. Sportowe tak "średnio" (6 sekund do setki), ale już potrafi wcisnąć w fotel i zbiera się naprawdę przyjemnie.
        • marekggg 6s do setki?? 15.07.23, 23:20
          wow - co za RS - moja wielka krowa ma do setki 6,3s.
          • qqbek Re: 6s do setki?? 15.07.23, 23:47
            marekggg napisał:

> wow - co za RS - moja wielka krowa ma do setki 6,3s.

Moja "wielka krowa" miała 7 do 7,5 sekundy do setki (w zależności od źródła), a i tak dawała masę frajdy z jazdy.
            RS-em jechałem dwa razy raptem za kółkiem i jest naprawdę fajnym "hot-hatchem". Tylko tyle i aż tyle.
            To nie jest samochód sportowy sensu stricte.
            Jechałem 911 Turbo i znam "subtelną" różnicę.

Pewnie jak bym się przejechał twoją "wielką krową" to też bym doszedł do wniosku, że fajne w prowadzeniu auto (sprawdzić, czy nie Lexus, albo "franca";)
            • taniarada Re: 6s do setki?? 16.07.23, 07:43
              To jednak Patryk kierował tym autem .Patryk P. kierował wskazanym samochodem - wyjaśniono. Informacje te poparto tym, że trwające czynności identyfikacyjne na miejscu zdarzenia, materiał fotograficzny, a także nagrania z monitoringu ulicznego wskazują na to, że to właśnie syn Sylwii Peretti tuż przed tragedią wsiadał na miejsce kierowcy w swoim samochodzie.
              • marekggg Re: 6s do setki?? 16.07.23, 08:08
                wszytstko jedno kto - w kazdym razie - 4 ludzi nie ma.

i czy miedzy nimi byli jacys idioci, ktorzy mysla ze wszystko mozna - no niestety.

ja dzisiaj tez patrze na zycie inaczej niz 25 lat temu.
                • taniarada Re: 6s do setki?? 16.07.23, 11:55
                  Na swoim profilu na Fejsie promował bezpieczną jazdę .Czterech młodych chłopaków zginęło .
                  • only_the_godfather Re: 6s do setki?? 17.07.23, 07:40
                    taa promował bezpieczną jazdę hasztagiem szybkabezpiecznajazda i biorąc udział w niegleanych wyścigach. Co do tego, że to on prowadził, to już było wiadomo odrazu, przecież strażacy wiedzieli kogo wycinali z auta i kto gdzie siedział. Jak tylko w necie pojawiały się zdjęcia z akcji i tuż po tak odrazu pojwiło się info, że to jednak on prowadził. No cóż nie udało się go wybielić. Tak by pewnie wila poleciała na jego kolegę który miał pomodyfikowane Focusa ST i jeździł tak samo jak Patryk.
                    • taniarada Re: 6s do setki?? 17.07.23, 10:07
                      only_the_godfather napisał:

> taa promował bezpieczną jazdę hasztagiem szybkabezpiecznajazda i biorąc udział
                      > w niegleanych wyścigach. Co do tego, że to on prowadził, to już było wiadomo od
                      > razu, przecież strażacy wiedzieli kogo wycinali z auta i kto gdzie siedział. Ja
                      > k tylko w necie pojawiały się zdjęcia z akcji i tuż po tak odrazu pojwiło się i
                      > nfo, że to jednak on prowadził. No cóż nie udało się go wybielić. Tak by pewnie
                      > wila poleciała na jego kolegę który miał pomodyfikowane Focusa ST i jeździł ta
                      > k samo jak Patryk.
                      Czy to ważne chuj po tym jak nie żyją .I można zamknąć temat .
        • galtomone Re: Wariacka jazda 17.07.23, 07:22
          qqbek napisał:

> taniarada napisał:
          >
          > > Patryk Peretti syn celebrytki z " Królowych Życia .Jedynak ,lubił szybką
          > jazdę
          > > i samochody .Ale nie on prowadził szkoda .
          >
          > Za WP:
          > "Wszystkie ustalenia wskazują, że to Patryk Peretti kierował samochodem, który
          > dachował przy moście Dębnickim w Krakowie. Wcześniej pojawiały się informacje,
          > że był on jedynie pasażerem."
          >
          > To była jego RS-ka, którą zresztą chwalił się na "socialach" ile wlezie.
          > Mój brat wujeczny ma ten sam model (poprzednia generacja, poliftowa), tylko że
          > białą i jechałem dwa razy - zajefajne auto do miasta. Sportowe tak "średnio" (6
          > sekund do setki), ale już potrafi wcisnąć w fotel i zbiera się naprawdę przyje
          > mnie.
          >

W mediach coś mówili, że ta była "robiona" na 400KM
          • only_the_godfather Re: Wariacka jazda 17.07.23, 07:40
            400KM to obawiam się, że ten silnik mimo modyfikacji by nie wytrzymał. Na grupach włascicieli chwalił się, że ma 350KM.
        • only_the_godfather Re: Wariacka jazda 17.07.23, 07:37
          On miał dość mocno zmodyfikowaną tą Megane, zamiasrtt fabrycznych 273KM miał 350KM, ale zapomniał, że to auto prowadzo się bardzo dorbze na równej nawierzchni. co do sportowości tego auto, to ma ono jeszcze jedną dość pwoażną wadę, zły rozkład masy i słbo dociążony tył. Ten problem istnieje już od Megane II RS i Renault nic nie zrobiło by go poprawić.
    • jackk3 Re: Wariacka jazda 15.07.23, 17:37
      To nie wina pieszego. Obejrzyj jeszcze raz. On juz zaczal hamowac jak nie zauwazyl ze prawy pas zamkniety. Potem mial jeszcze troche czasu aby sie zmiescic ale dupa kierowca i dal za duzo po heblach.
      • taniarada Re: Wariacka jazda 15.07.23, 19:15
        Przypomniało mi się takie przysłowie młodzieżowe zasłyszane dawno temu w którymś z krakowskich pubów.
        Po amfie wszystkie zakręty się prostują
        nie wiem dlaczego może, że to też w Krakowie .
    • bolo2002 Re: Wariacka jazda 16.07.23, 09:23
      I tak jest od lat. Młodzi szpanuja i mysla , że zaimponuja kolegom jak przycisną pedał gazu. A tymczasem w głowie pustki-bo nie maja wyobrażni i nie potrafią przewidziec skutków. 50 lat temu tez tak jezdzili.kolega był synem jubilera i tatus przerobił FSO 125 P na 2 gazniki. Grzał po stolicy jak wariat/ wtedy mozna było prawie bezkarnie/, no i kiedys jak tak grzał na prowincji-to mu krowa wyszła na drogę. Z samochodu nic nie zostało-on jakos przezył. Okazuje się, ze te polskie potwornie surowe kary i mandaty-wcale nie ostudziły zapałów młodych i gniewnych i ... szpanerów.To nie ostatni taki idiota-beda nastepni.
      • taniarada Re: Wariacka jazda 16.07.23, 12:17
        Matka -,,Mój młody ma jedną dużą wadę, że zamiast jechać faktycznie na tor się wybawić, to niestety śmiga po mieście, robi to, co ja kiedyś. I to jest za**biście głupie, bo mi prawko zabrali przy 98 punktach .
      • donvito52 Re: Wariacka jazda 16.07.23, 21:08
        bolo2002 napisał:

... no i kiedys jak tak grzał na prowincji-to mu krowa wy
        > szła na drogę. Z samochodu nic nie zostało-on jakos przezył. ...

Tak mi się przypomniało ...
        Dawno, dawno temu, w ubiegłym wieku ojciec znajomych pracował na kontrakcie w Algierii. Po powrocie kupił se wypasione Volvo. Na tamte czasy motoryzacyjny szczyt szczytów ( koniec lat 70tych ).
        Rozbił na krowie i wypadku tak opowiadał ...
        Jadę urwał paka 120, tfu ( pluje ) ... paczę krowa na środku jezdni, tfu ... nie wyhamowałem i tfu, przywaliłem tfu jej w dupę tfu ... Szyba przednia, tfu wypadła. A krowa, tfu ... posrała się ... Wszystko do środka tfu, tfu ...

Co do meritum.
        Szukają gościa co wszedł na jezdnię i straszą konsekwencjami za nieudzielenie pomocy.
        Pewnie też się z emocji pofajdał i udał się gacie wyprać.
        Sam nie wiem co bym na jego miejscu zrobił ? zgłosił się do władz ? by dostać mandat/grzywnę ?Mógł też nie zauważyć gdzie odlecieli.
        • qqbek Re: Wariacka jazda 16.07.23, 21:29
          donvito52 napisał:

> Co do meritum.
          > Szukają gościa co wszedł na jezdnię i straszą konsekwencjami za nieudzielenie p
          > omocy.
          > Pewnie też się z emocji pofajdał i udał się gacie wyprać.

Też tak zakładam, mało brakowało.

> Sam nie wiem co bym na jego miejscu zrobił ? zgłosił się do władz ? by dostać m
          > andat/grzywnę ?Mógł też nie zauważyć gdzie odlecieli.

On nie zauważył, gdzie odlecieli i nie miał świadomości, że ulegli wypadkowi... koniec kropka, taka będzie wersja jego obrońcy i tego się trzymajmy.
          Mandat? Co najwyżej za przechodzenie w miejscu niedozwolonym (sprawdziłem, tam są barierki przy jezdni, więc pomimo tego, że jest skrzyżowanie, to pieszym tam łazić nie wolno).

Jestem ciekawy badania toksykologicznego sprawcy.
          3 nad ranem i zapierdala po mieście 150+... ja bym powiedział, że albo spał do 14-ej dnia poprzedniego, albo po jakiejś am-witaminie, albo bardziej innej białej, przyjmowanej wziewnie substancji był.
          • wislok1 Re: Wariacka jazda 16.07.23, 21:41
            No, madrze napisane.....

Niestety zwykly kierowca nawet jak zauwazy swira za kierownica, to nie moze w praktyce nic poza nagrywaniem tego osobnika i zadzwonieniem na policje....

Policja ma inne sprawy na glowie i jak gosc jeszcze nie spowodowal wypadku, to ma to generalnie w kazdym kraju w d...
            • wislok1 Re: Wariacka jazda 16.07.23, 21:44
              No, to nie do konca tak, bo CZASEM sa monitorowane autostrady i inne odcinki drog, takze w miastach..

Teoretycznie ktos tam za biurkiem, jak swira zauwazy, to zaraz powinien powiadomic kolegow

Tak sie czasami dzieje i klienta zlapia, ale tylko czasami....
          • tbernard Re: Wariacka jazda 17.07.23, 20:28
            Gdyby badania toksykologiczne potwierdziły, że był pod wpływem środków odurzających, to OC miało by prawo do regresu. Ciekawe, czy w razie śmierci sprawcy można kwotę tą po prostu dopisać do "majątku" aby spadkobiercy uregulowali lub zrzekli się spadku.
            • dodekanezowiec Re: Wariacka jazda 17.07.23, 22:45
              tbernard napisał:

> Gdyby badania toksykologiczne potwierdziły, że był pod wpływem środków odurzają
              > cych, to OC miało by prawo do regresu. Ciekawe, czy w razie śmierci sprawcy moż
              > na kwotę tą po prostu dopisać do "majątku" aby spadkobiercy uregulowali lub zrz
              > ekli się spadku.
              Chyba uchwała Sądu Najwyzszego III CZP 62/11 z 2012 roku jest tu adekwatna. Ze ubezpieczyciel jednak nie zwróci się do spadkobierców.
              • tbernard Re: Wariacka jazda 18.07.23, 14:39
                Znalazłem ten tekst i jest jakiś ciężko strawny i nic w nim nie widzę o regresie wobec osoby która zmarła w zdarzeniu. Pewnie jest tam jakaś analogia, której mój niefachowy umysł nie dostrzega i jest tak jak piszesz.
                • dodekanezowiec Re: Wariacka jazda 18.07.23, 15:57
                  Art. 922 kodeksu cywilnego. Nie przechodzą na spadkobierców prawa i obowiązki ściśle związane z osobą zmarłego.
                  Jak to w życiu bywa - jednych to oburza, innych oburzyłoby rozwiązanie odwrotne.
              • conti3 Re: Wariacka jazda 21.07.23, 10:09
                uchwała Sądu Najwyższego III CZP 31/19
                • dodekanezowiec Re: Wariacka jazda 21.07.23, 10:14
                  No ale co w związku z tym?
        • marekggg Re: Wariacka jazda 17.07.23, 20:39
          donvito52 napisał:

>
          > Tak mi się przypomniało ...
          > Dawno, dawno temu, w ubiegłym wieku ojciec znajomych pracował na kontrakcie w A
          > lgierii. Po powrocie kupił se wypasione Volvo. Na tamte czasy motoryzacyjny szc
          > zyt szczytów ( koniec lat 70tych ).

czesc, w jakim miescie w algerii? moj ojciec tez byl.

• donvito52 Re: Wariacka jazda 17.07.23, 21:58
            marekggg napisał:

> donvito52 napisał:
            >
            > >
            > > Tak mi się przypomniało ...
            > > Dawno, dawno temu, w ubiegłym wieku ojciec znajomych pracował na kontrakc
            > ie w A
            > > lgierii. Po powrocie kupił se wypasione Volvo. Na tamte czasy motoryzacyj
            > ny szc
            > > zyt szczytów ( koniec lat 70tych ).
            >
            > czesc, w jakim miescie w algerii? moj ojciec tez byl.
            >

Znałem młodych, nie ich tatusia. Historia była legendą. jeden młody miał ksywę Małpa, starszy był normalny ;) i nie pamiętam już. Jakby nie było to jakieś 50 lat minęło od tego czasu
            • marekggg Re: Wariacka jazda 17.07.23, 23:33
              no tak. ja mialem pare kolegow w Algerii z polski, tam sie zreszta nauczylem podstawy polskiego. zeby nie bylo to we francuskiej szkole. ta juz dzisiaj nie istnieje, jest tam jakas akademia biznesowa.

i co do chorob - jest dwoch braci - Alzheimer i Parkinson.

Nie wiem co mnie doscignie.
      • toommynaley Re: Wariacka jazda 17.07.23, 09:08
        >>FSO 125 P na 2 gazniki..

pewnie jeden do gazu a drugi do benzyny/ 125 ogólnie były potworami a te 2 gaźniki to już w ogóle..
    • tiges_wiz Re: Wariacka jazda 16.07.23, 11:29
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,29976754,tragiczny-wypadek-w-krakowie-sa-nowe-ustalenia-prokuratury.html

Są nagrania z wnętrza, gdzie ostro zapieprzają i do tego przelatują na czerwonym.
      Mogli więcej osób zabić.
    • oixio Jazda w poślizgu 16.07.23, 11:39
      Jazdę w poślizgu można wyćwiczyć w posiadanym samochodzie na np. płycie poślizgowej - czyli stałe warunki wewnętrzne i zewnętrzne.
      Jazda w warunkach rzeczywistych TO NIE TO SAMO.
      Przykładowe uwarunkowania zmieniające sytuację:
      - obciążenie: przesuwa środek ciężkości na wysokości i w odległości między osiami.
      To obciążenie może być sztywne=statyczne lub dynamiczne związane z bezwładnością ładunku.
      Przewóz osób trzeźwych różni się od będących pod wpływem ... wtedy masa bezwładności np. 200kg wędruje z opóźnieniem pogłębiając zadany skręt.
      Podejrzewam, że brak wiedzy w tym temacie było przyczyną już wielu tragedii.
      • tiges_wiz Re: Jazda w poślizgu 16.07.23, 12:35
        Bo to typowy "wypadek dyskotekowy". Kuzaj kiedyś pokazywał czym się różni jazda samochodem lekkim, a obciążonym 4 osobami. Jakiś slalom robił. Auto się zupełnie inaczej zachowuje obciążone.
        • taniarada Re: Jazda w poślizgu 16.07.23, 15:07
          Syn tej "Królowej robił akcję charytatywną w Krakowie, to dobry chłopak niejedną taką robił ,pózniej się zabawili .I do piachu .Słychać na tym nagraniu głos rozsądku ,ale za późno.
          • marekggg Re: Jazda w poślizgu 17.07.23, 12:32
            rozdawal amfe za fryko? bo nic innego mi jakos do glowy nie przychodzi przy takiej jezdzie.
            • taniarada Re: Jazda w poślizgu 17.07.23, 12:47
              Raczej nie to była grupa pasjonatów szybkiej jazdy .Dobry ,fajny chlopak pomagał innym .Teraz to tylko zachować milczenie bo hejt w niczym nie pomoże .Nie on pierwszy .
              • only_the_godfather Re: Jazda w poślizgu 17.07.23, 13:02
                Ta dobry chłopak był i dzień dobry mówił. Szczęście że nie pozbabijali osób postronnych. Nie, to nie jest hejt, a o takich sprawach trzeba mówić, może choć 1 na 10 zastonowi i nie będzie szalał.
                • taniarada Re: Jazda w poślizgu 17.07.23, 13:14
                  Nie wiem pomagal innym .Spadł na niego hejt i rodzinę .Tak jak na tym forum jest jedna osoba ,góra dwie co hejtuje .Doszła jeszcze jedna nawiedzsona z innych forów co nie ma swojego życia .Wiesz kto hejtuje emeryci co mają dużo czasu na pisanie i szukanie .Młodzi nic mają na to czasu . www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://natemat.pl/amp/499118,wlamanie-na-konto-syna-sylwii-peretti-haker-zadrwil-ze-smierci-24-latka&ved=2ahUKEwjO0LbXzJWAAxXtFxAIHdAtCaMQr_oDKAB6BAgNEAE&usg=AOvVaw0KazgmfjUaVNTtIlBvrGLq
                  • only_the_godfather Re: Jazda w poślizgu 17.07.23, 13:30
                    Zapoznaj się z znaczeniem słowa hejt. Nazwanie kogoś idiotą, bo tak się zachowywał to nie hejt. Mumusia dobrze wiedziała wiedziała jak się synek bawi i nic z tym nie robiła, napisanie prawdy to też hejt?
                    • wislok1 Re: Jazda w poślizgu 17.07.23, 19:18
                      Dokladnie wlasnie tak
          • wislok1 Ja pie.... 17.07.23, 19:17
            taniarada napisał:

> Syn tej "Królowej robił akcję charytatywną w Krakowie, to dobry chłopak niejedn
            > ą taką robił ,pózniej się zabawili .I do piachu .Słychać na tym nagraniu głos r
            > ozsądku ,ale za późno.

Bardzo dobry chlopak, ideal, wzor, zabil siebie i 3 kolegow, naprawde bohater...

Rece opadaja przy takim komentarzu

• marekggg Re: Ja pie.... 17.07.23, 20:45
              byl dobrym patriota, nie znosil ciapatych, innowiercow itp. a ze czasami poszalal - no coz, zdarza sie.
            • waga173 Re: Ja pie.... 17.07.23, 23:54
              No co Ty? Dobry chlopak byl. Przechodniowi darowal!
              • wislok1 Re: Ja pie.... 18.07.23, 19:55
                W DE w podobnych sytucjach jak w Krakowie, jak sprawca przezyje jakim cudem, a przy okazji zabil,to jest sadzony za zabojstwo z premedytacja....

motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/bezpieczenstwo/news-22-latek-spowodowal-wypadek-zostal-skazany-na-dozywocie,nId,4337601

Kilka takich wyrokow zapadlo, media je naglosnily, szczyle przestaly az tak strasznie dziczec...

Jednak dozywocie to nie jest nic fajnego
                • dodekanezowiec Re: Ja pie.... 18.07.23, 20:14
                  Zamiar ewentualny to nie zamiar bezpośredni czyli przemyślany (dolus premeditatus).
                  • wislok1 Re: Ja pie.... 18.07.23, 21:26
                    Sad byl innego zdania

I to uzasadnil

No i sie uspokoilo, z durnymi wyscigami
                    • dodekanezowiec Re: Ja pie.... 18.07.23, 23:00
                      wislok1 napisał:

> Sad byl innego zdania
                      >
                      > I to uzasadnil
                      >
                      > No i sie uspokoilo, z durnymi wyscigami

No tak, dla humanisty niebędącego prawnikiem "oddalenie" i "odrzucenie" środka zaskarżenia to to samo, podobnie lub i albo - jaka to różnica...
                • taniarada Re: Ja pie.... 18.07.23, 20:34
                  Autostrada A12 najgorsza teraz ,ale tam ciężarówki szaleją .
      • oixio Re: Jazda w poślizgu 20.07.23, 13:45
        Są nowe informacje:
        Samochód miał założone opony typu slick a nawierzchnia jezdni wygląda mokra!!!
        Dalej konieczność balansu przy omijaniu pieszego.
        Dalej nierówność przy przejeżdżaniu torowiska.
        Ciekawie jest z tym pieszym - wchodzi na jezdnię 4s przed, gdy auto było w odległości 120m (okolice przystanku) i stoi na torze potencjalnego ruchu pojazdu. Chyba macha rękami - może nauczyciel a może ...
    • tbernard Re: Wariacka jazda 16.07.23, 14:14
      Uważam, że ubezpieczyciel w przypadku tak szaleńczej jazdy powinien mieć prawo do regresu. W tym przypadku do ustawowych spadkobierców kierującego. Wiem, że jest wyliczanka, gdzie ustawowo i z automatu należy się regres i tam tego typu okoliczności w wyliczance nie ma (chyba, że gnój za kierownicą miał promile) ale powinna być tu możliwośc indywidualnego rozpatrzenia sprawy przez sąd. Po prostu takie świadome ryzykanctwo podpada pod inną kategorię ewentualnych zdarzeń losowych. To tak jakby ktoś wykupił zwyczajną polisę na życie i postanowił zagrać w ruską ruletkę. Pomimo, że to też niby losowość, to wątpię aby w razie przegranej rodzina cokolwiek otrzymała z takiej polisy.
    • wislok1 Re: Wariacka jazda 16.07.23, 21:21
      100 procent racji, ale poza 90% kierowcow, ktorzy sa normalno, sa tez swiry i trzaby to uwzglednic jadac na drodze
      • toommynaley Re: Wariacka jazda 17.07.23, 08:56
        >90% kierowcow, ktorzy sa normalno
        serio w Krakowie?
        daj my na to innego celebrytę Jerzego S ..spokojna jazda po kielichu a kielich działa kojąco jak wiemy , styl jazdy wyluzowany do tego stopnia ,że nie zwraca uwagi na motocyklowego trolla podstawionego jak wiadomo przez samego prezesa żeby zaorać opozycję.. efekt słaby, jedynie przestał gadać farmazony o moralności..podobno przestał..
        • wislok1 Re: Wariacka jazda 17.07.23, 19:22
          To jednak zupelnie inne przypadki, bo stary Stuhr nie szalal z predkoscia, tylko po wypiciu wina mu sie refleks pogorszyl ....

Emerytow w jego wiku powinno sie wysylac na badania, czy jeszcze sa sprawni na drodze....

Caly kontekst polityczny tej sprawy jest kompletnie bezwartosciowy i nic nie wnosi...
        • dodekanezowiec Re: Wariacka jazda 19.07.23, 10:43
          Słuchaj pisiorze tuminalej. O moralności najwięcej pieprza tacy bohaterowie Obywatela Stuhra co to ich dziwki z ubran okradły.
          • toommynaley Re: Wariacka jazda 20.07.23, 08:50
            Ja pisior?? a to żeś przywalił jak pijany dyzio w kubeł? Stuhr i jego "moralność" akurat idealnie pasuje zarówno do PO jak i do PiSu chociaż PiS ma własne ikony wcale nie gorsze:)
    • tiges_wiz Re: Wariacka jazda 19.07.23, 09:18
      On już szedł bokiem po tych słupkach, więc pieszy tam najmniej winny.
      Gość się uważał za szybkiego i bezpiecznego, a nie było reakcji ratunkowej. Dla mnie tam było sporo miejsca, żeby przynajmniej hamować awaryjnie. Chyba, że miał odpięty ABS. Praca kierownicą też wołała o pomstę do nieba i ta pomsta się zdarzyła.
      • taniarada Re: Wariacka jazda 19.07.23, 10:09
        To już nie jest ważne nie ma co podbijać bębenka .Spadło na chłopaka mnóstwo hejtu i na jego matkę za niefortunną wypowiedź .Wyścigi wzorowane na "Szybkich i Wściekłych i to nie pierwszy raz .Bo odbywają się w wielu miastach .Policja przeprowadziła kontrolę po tym wydarzeniu w Krakowie .O wiele za późno .Amen nad jego duszą .
        • tiges_wiz Re: Wariacka jazda 19.07.23, 10:21
          Uzasadniona krytyka to nie hejt, bo się promował jaki to on nie jest szybki i bezpieczny na social mediach i miał grono wyznawców. A jak doszło co do czego, to się okazało, że nie ma postawowych umiejętności i zabił dodatkowo trzy osoby.
        • wislok1 Re: Wariacka jazda 19.07.23, 20:11
          Juz tu pisalo kilka osob, ze to byl idiota na drodze, wiec o zadnym hejcie nie moze byc mowy..
          To jest tylko stwierdzenie faktow

Co innego czepianie sie jego mamy, byl pelnoletni
      • tbernard Re: Wariacka jazda 19.07.23, 10:12
        Dlatego próba wrabiania pieszego to dowód na to, że rząd, policja i wymiar sprawiedliwości są skorumpowani.
      • only_the_godfather Re: Wariacka jazda 20.07.23, 07:48
        tiges_wiz napisał:

> On już szedł bokiem po tych słupkach, więc pieszy tam najmniej winny.
        > Gość się uważał za szybkiego i bezpiecznego, a nie było reakcji ratunkowej. Dla
        > mnie tam było sporo miejsca, żeby przynajmniej hamować awaryjnie. Chyba, że mi
        > ał odpięty ABS. Praca kierownicą też wołała o pomstę do nieba i ta pomsta się z
        > darzyła.
        >
        Nawet jakby nie było pieszego, to on i tak dalej prosto nie miał gdzie jechać, bo droga się kończy, tzn most jest zamknięty i trzeba przejechać na drugą nitkę. Najprawdopodobniej to on zapomniał o tym, że tam są roboty drogowe i to go zaskoczyło, przy tej prędkości tak czy siak, nie wyrobił by się na zjeździe na drugą nitkę. Z resztą na nagraniu z monitoringu widać, że zaskoczyło go to, że na jego pasie stoją pachołki.
        • tiges_wiz Re: Wariacka jazda 20.07.23, 09:27
          No to tym bardziej jedynym rozsądnym rozwiązaniem było awaryjne hamowanie i zdanie się na ABS, żeby utrzymać kierowalność. Na szkole jazdy subaru było sporo takich ćwiczeń, bo to trzeba reagować i nie ma czasu na ekstra manewry. Nawet mówili, żeby mocno wciskać hamulec i sprzęgło, bo nie ma czasu na myślenie, a to dość naturalny odruch w razie zagrożenia, a nie zablokujemy kół silnikiem.
          • only_the_godfather Re: Wariacka jazda 20.07.23, 09:45
            Wcisnął by hamulec, skosił pachołki, uszkodził auto ale by żyli.
            • dodekanezowiec Re: Wariacka jazda 20.07.23, 10:12
              Nauczyłby się jeden z drugim ortografii, napisałby dobrze (łącznie to "by"), dodekanezowiec nie wqrzałby się.
              • toommynaley Re: Wariacka jazda 20.07.23, 15:17
                hehe niespełniony nauczyciel..tu zgani tam dorzuci 5 groszy..generalnie gówno wniesie do sprawy ..nie popluj sie za bardzo bo bez maseczki jeszcze innych pozarażasz głupotą:)
                • dodekanezowiec Re: Wariacka jazda 20.07.23, 15:55
                  toommynaley napisał:

> hehe niespełniony nauczyciel..tu zgani tam dorzuci 5 groszy..generalnie gówno w
                  > niesie do sprawy ..nie popluj sie za bardzo bo bez maseczki jeszcze innych poza
                  > rażasz głupotą:)

Co do plucia to w wypiwiedzaich najbardziej zawsze pluł Iwan Durak Korwin Mikke.
                  Iwanusz Onuca.
                  Tam se nalej. Kolejny cwaniaczek forumowy.
                  • toommynaley Re: Wariacka jazda 21.07.23, 13:02
                    Korwin faktycznie duzo gadał mało robił. Dużo za to robili twoi idole czyli kiszczak i jaruzelski:) I najważniejsze to n ie były żadne ruskie onuce..przy okazji możesz mi nalać spróbować naskoczyć na wełnę bo na razie tworzysz tylko wiatr z wypocin:)
                    • dodekanezowiec Re: Wariacka jazda 21.07.23, 16:29
                      toommynaley napisał:

> Korwin faktycznie duzo gadał mało robił. Dużo za to robili twoi idole czyli kis
                      > zczak i jaruzelski:)

Kiszczak i Jaruzelski żadni moje idole. I tak szufladkujesz

>przy okaz
                      > ji możesz mi nalać spróbować naskoczyć na wełnę bo na razie tworzysz tylko wiat
                      > r z wypocin:)

za to twój przekaz jest bardzo rzeczowy, spójny, logiczny i bardzo ci go zazdroszczę, wiesz...
                      Chłopie daj spokój z tym już, ja też się od ciebie odczepie.
                      Bo to forum to w połowie a może niestety nawet w 3/4 - napier..alanka między ludźmi. Po co?
            • tiges_wiz Re: Wariacka jazda 20.07.23, 10:43
              O znalazłem kluczową klatkę. Faktycznie tam już nie ma drogi. Leciał lewym łukiem, nagle pachołki, remont, zamiast hamować pogłębił skręt i poszedł bokiem. Dalej już panika i brak skilla.
              • waga173 Re: Wariacka jazda 20.07.23, 11:09
                Gdyby te pacholki postawil jakis mniej leniwy pacholek ktory by je zaczal stawiac kilkadziesiat/kilkaset metrow wczesniej to moze nie byloby "nagle pacholki" i paniki.
                • marekggg Re: Wariacka jazda 20.07.23, 12:52
                  dlaczewgo? w miescie masz pewne limity predkosci i nawet przy 50/60 to mozna spoko wyhamowac. no ale jak sie pedzi 140, to juz trudno.
                  • waga173 Re: Wariacka jazda 20.07.23, 17:40
                    Jezeli na zdjeciu pacholki to te biale swiecace to sa bardzo zle ustawione. Najpierw sugeruja ze jezdnia sie tylko zweza. potem nie ma pacholkow no bo jest skrzyzowanie, a za skrzyzowaniem juz stoja w poprzek drogi. Brakuje tam wielkiej tablicy o zamknieciu jezdni i grubej bialej linii przeprowadzajacej na druga jezdnie. Niejeden sie na te pacholki w poprzek nadzial, ale poniewaz jechal wolniej to zdazyl wyhamowac albo zrobic slalom i sie zmiescic.
                    • kokosowy15 Re: Wariacka jazda 20.07.23, 20:07
                      A wystarczyło by jechać zgodnie z ograniczeniem, mieć w organizmie 0,0, żaden pachołek nie byłby straszny. Gwałtowne ruchy kierownicą przy 150 km/godz to "z nieznanych przyczyn uderzył w bariery, przejechał na przeciwny pas ruchu itp". A gdy zobaczył dwóch, a może trzech pieszych, to go zestresowało.
                      • dodekanezowiec Re: Wariacka jazda 20.07.23, 20:45
                        A wystarczyłoby trochę się ortografii poduczyć. Co Wy się tak uczepiliście wszyscy tego samego błędu?
                        • tbernard Re: Wariacka jazda 20.07.23, 21:18
                          dodekanezowiec napisał:

> A wystarczyłoby trochę się ortografii poduczyć. Co Wy się tak uczepiliście wszy
                          > scy tego samego błędu?

Ludzie popełniajom błendy.
                      • waga173 Re: Wariacka jazda 21.07.23, 16:14
                        kokosowy15 napisał(a):

> A wystarczyło by jechać zgodnie z ograniczeniem, mieć w organizmie 0,0, żaden p
                        > achołek nie byłby straszny.

Wtedy zaden pacholek nie bylby potrzebny. Pacholki stawia sie dla innych kierowcow: nietutejszych, zagapionych, pijanych, zapierdalajacych, czyli takich jak ja:)
          • allegropajew Re: Wariacka jazda 29.07.23, 23:08
            Zablokować można silnikiem około 20 km/h, jeśli melepeta by był na VI.
            Ta prędkość nie zabije nawet pieszego.

Gościula
    • borsuczyca.klusek Re: Wariacka jazda 20.07.23, 20:37
      Dla uzupełnienia dyskusji:

Patryk Peretti, kierowca pojazdu miał 2,3 promila alkoholu we krwi i 2,6 promila w moczu.
      • only_the_godfather Re: Wariacka jazda 20.07.23, 20:46
        borsuczyca.klusek napisała:

> Dla uzupełnienia dyskusji:
        >
        > Patryk Peretti, kierowca pojazdu miał 2,3 promila alkoholu we krwi i 2,6 pro
        > mila w moczu.

Chętnie poczekam na wyniki toksykologi bo coś mi się zdaje, że jeszcze nie wszystko wyszło.
        • wislok1 A gdzie radary w centrum miasta ? Nie ma ich ? 20.07.23, 21:11
          Napruty jak biszkopt....

JEDNEGO nie rozumiem...

To w sumie scisle centrum miasta....

Nie ma tam stalych radarow ???

W DE. Austrii, Italii jest ich od groma w centrach miast....

Akurat w tym przypadku to by nie mialo znaczenia, bo zybity nie zaplaci, ale
          chodzi o cos innego...

Szczyle napier.alajace przeszlo 100, jak jest dozwolone 50, sa BLYSKAWICZNIE lapani, odbiera sie im prawko na okreslony czas, do tego kosmiczny mandat
          Wiec NIE napie.alaja powyzej 100, jak jest dozwolone 50

Proste jak konstrukcja cepa

• dodekanezowiec Re: A gdzie radary w centrum miasta ? Nie ma ich 20.07.23, 21:17
            Przecież zawsze było oburzenie społeczne na radary. W Polsce zawsze jest filozofia ze "musi to na Rusi".
            • wislok1 Re: A gdzie radary w centrum miasta ? Nie ma ich 20.07.23, 21:24
              dodekanezowiec napisał:

> Przecież zawsze było oburzenie społeczne na radary. W Polsce zawsze jest filozo
              > fia ze "musi to na Rusi".

Czyli to jest problem na wlasne zyczenie
          • wislok1 Re: A gdzie radary w centrum miasta ? Nie ma ich 20.07.23, 21:23
            No, ta najbardziej wycwanione szczyle wiedza, gdzie sa stale radary,
            ale i na nich znalezione sposob...

Jesli szczyl spowoduje wypadek w nielegalnym wyscigu i o dziwo przezyje, to jest karany jak za zabojstwo z premedytacja, czyli ma duza szanse, ze dostaje dozywocie

I od kilku lat jest w DE spokoj z szalona jazda szczylow
        • jackk3 Re: Wariacka jazda 20.07.23, 21:28
          Co za gnojek! Ale ogolnie to robil duzo 'dobrego'...tak to jest z tymi 'elytami'.
          • wislok1 Re: Wariacka jazda 20.07.23, 21:36
            To nie jest problem z elitami, to jest problem, ze w centrum Krakowa powinno byc DUZO stalych radarow
            w centrum miasta,
            wtedy jezdzace na wariata szczyle bylyby wylapywane na biezaco, zabierano by im prawko, dostawalyby solidne mandaty i BARDZO SZYBKO problem by zniknal, bo nawet glupim szczylom szkoda kasy i szkoda zabranego prawka...
            Dziala to bardzo dobrze w DE, Austrii, Italii

a tam tez glupich szczyli nie brakuje....

Procentowo jest tyle samo co w PL

Ale tam sie boja, bo wiedza, ze kara jest NIEUCHRONNA
            • kokosowy15 Re: Wariacka jazda 20.07.23, 21:46
              Były policjant, straszący pieszego który się nie zgłosi, stwierdził że tam jest tyle kamer monitoringu, że i tak go złapią. Ale kierujących samochodami którzy łamią przepisy złapać nie mogą. A Hołowczyc już wie, kto zawinił i kto mu życie uratował. A mógł zabić...
            • jackk3 Re: Wariacka jazda 20.07.23, 21:48
              Alez ja pamietam ten Krakow podejrzewam ze dzisiaj jest tak samo. Kazdy kazdego zna szczegolnie jesli sie obracasz w pewnym gronie. On byl doskonale znany policji ale nikt z tym nic nie robil. Dlaczego? Odpowiedz sobie sam...
              • wislok1 Re: Wariacka jazda 20.07.23, 22:11
                Nie zrobili nic tym gosciem,, bo nie chcieli, pozwolili mu szalec....

Reka reke myje, towarzystwo wzajemnej adoracji w krakowku

A z w koncu sam sie zabil i kolegow...
              • tbernard Re: Wariacka jazda 21.07.23, 09:20
                Dlatego, że policja i wymiar sprawiedliwości są skorumpowane. Hołowczyc też.
            • wislok1 Re: Wariacka jazda 20.07.23, 22:16
              W Italii goscie potrafia wyprzedzac na trzeciego poza miastem, jezdza czasem jak swiry, w sumioe to jest tam jednak rzedko..

Ale w miescie WSZYSCY grzecznie 50 km.....
              Gdyby nie stale radary i NIEUCHRONNOSC kary drakonskie mandaty, , to by tez niektorzy tam dziczeli
        • tiges_wiz Re: Wariacka jazda 20.07.23, 21:49
          To już wiadomo skąd opóźnione reakcje i brak hamowania awaryjnego.
      • marekggg Re: Wariacka jazda 20.07.23, 22:06
        miszcz prostej.
      • taniarada Re: Wariacka jazda 21.07.23, 05:43

>
        > mila w moczu.

No i .Wrzuciłeś oczywisty fakt .Dzięki Ci pani .Co jeszcze piszą ??? Sto tysięcy wpisów i pierdolety co by było .
        • taniarada Re: Wariacka jazda 21.07.23, 05:46
          Wrzuciłaś . Na ematce już jest rekord ,jakby to miało wrócić życie .Lub wszyscy co jeżdżą po alkoholu ,czytają to forum .
      • qqbek Re: Wariacka jazda 21.07.23, 08:41

>
        > mila w moczu.

Jestem mocno zdziwiony.
        Obstawiałem am-witaminę, albo tą drugą "inę" w formie białego proszku.

Ale może i to w badaniach wyjdzie, poza alkoholem?
        • dodekanezowiec Re: Wariacka jazda 21.07.23, 08:47
          Ksiunrze życia. A raczej niestety śmierci. A media tylko promują różne celebryty (łeb-co-zryty).
        • only_the_godfather Re: Wariacka jazda 21.07.23, 08:55
          qqbek napisał:

> borsuczyca.klusek napisała:
          >
          > > Dla uzupełnienia dyskusji:
          > >
          > > Patryk Peretti, kierowca pojazdu miał 2,3 promila alkoholu we krwi i 2
          > ,6 pro
          > > mila w moczu.

>
          > Jestem mocno zdziwiony.
          > Obstawiałem am-witaminę, albo tą drugą "inę" w formie białego proszku.
          >
          > Ale może i to w badaniach wyjdzie, poza alkoholem?
          >
          2,3 promila, to pijący okazjonalnie człowiek będzie się zataczał. Więc wcale się nie zdziwię jak w toksykologii wyjdzie, że było coś wciągane.
          • waga173 Re: Wariacka jazda 21.07.23, 09:17

> 2,3 promila, to pijący okazjonalnie człowiek będzie się zataczał. Więc wcale si
            > ę nie zdziwię jak w toksykologii wyjdzie, że było coś wciągane.

Wciagane/ssane to moze cos bylo przez panienki godzine wczesniej. Eksperci z koziej dupy, przy 2,3 promila alkoholu i jeszcze "wciaganiu" to by do samochodu nie dociagnal bo wczesniej by wyciagnal kopyta.
          • qqbek Re: Wariacka jazda 21.07.23, 09:20

> 2,3 promila, to pijący okazjonalnie człowiek będzie się zataczał.

Niekoniecznie.
            Wszystko zależy od tzw. "indywidualnej tolerancji".
            Ja na studiach potrafiłem takie ilości wypić, że "normalsa" by położyła połowa dawki.
            Bez urwania filmu, bez zataczania się.

> Więc wcale si
            > ę nie zdziwię jak w toksykologii wyjdzie, że było coś wciągane.

A to akurat i ja obstawiam.
            • dodekanezowiec Re: Wariacka jazda 21.07.23, 09:25
              Nie żebym podważał bo Cie nie znam :) ale przypomniało mi się jak docent Furman opowiadał jak pił z bosmanem. Bosman padł a on nic.
              • qqbek Re: Wariacka jazda 21.07.23, 10:23
                dodekanezowiec napisał:

> Nie żebym podważał bo Cie nie znam :) ale przypomniało mi się jak docent Furman
                > opowiadał jak pił z bosmanem. Bosman padł a on nic.

Nie, spirytusu to ja w życiu nie piłem.
                Choć wódkę szklankami się zdarzyło.

Ojciec mi opowiadał, że jak był młody, to w akademiku na UW modnym "sportem ekstremalnym" były zakłady o wypicie pół litra z gwinta "na hejnał". Nawet pomimo sporych "mocy przerobowych" nie wyobrażam sobie nawet takiego wyczynu.
                • waga173 Re: Wariacka jazda 21.07.23, 16:52
                  qqbek napisał:

> Nie, spirytusu to ja w życiu nie piłem.

Gdyby jednak kiedys przyszlo Ci napic sie spirytusu to nic niezwyklego, trzeba tylko pamietac o jednym:
                  Przed wypiciem wziac bardzo gleboki oddech, wypic i powoli dlugo wydychac powietrze. Gdybys wypil i zaczal normalnie oddychac to "opary" spowodowalyby kaszel, wstyd i obciach. Fakt ze gardlo potem jest leciutko podraznione, dlatego dobrze jes ten spirytus czyms popic.
                  • wislok1 Re: Wariacka jazda 21.07.23, 20:28
                    Ja raz pilem spirytus z Ukraincem i mi to samo mowil...

I sie zastosowalem do jego rady, weszlo
                    • waga173 Re: Wariacka jazda 22.07.23, 06:40
                      wislok1 napisał:

> Ja raz pilem spirytus z Ukraincem i mi to samo mowil...

A mnie picia spirytusu nauczyl jeszcze przedwojenny samochodziarz/szofer/kierowca taksowek/autobusow/ciezarowek i cholera wie czego, bo mial wrzody zoladka co podobno u takich jest choroba zawodowa. Gosciu co rano na czczo lykal kieliszek spirytusu, niczym nie zagryzajac ani nie popijajac. To mialo "zasuszac" wrzody, przynajmniej tak wtedy wierzyli:) Zmarl w podeszlym wieku bo spadl z dachu willi ale to nie bylo rano po spirytusie:)
                • wislok1 Re: Wariacka jazda 21.07.23, 20:30
                  Ja pamietam, jak do akademika trafilo kilku kibicow Ruchu Chorzow i nas studentow uczylo, jak sie pije denaturat
                  Mowili, ze to w sumie fajne jest..

Ale nie skorzystalem z lekcji
                  • taniarada Re: Wariacka jazda 22.07.23, 10:16
                    Można pić denaturat ,borygo ,jeździć na oleju opałowym .Polak zdolny jest .Nie to co Niemiec 🤣
    • bolo2002 Re: Wariacka jazda 21.07.23, 09:29
      To nie pieszy winien-to mamusia celebrytka, co to tylko o sławie myslała i pieniędzmi szastała. I wychowała synalka, który też wielkiego i słynnego udawał. I mamusia mu na wszystko pozwalała-. I tak skonczyła sie historia synalka celebrytki i jej historia tez już niebawem sie skończy-przekonacie się. To mamusia go zabiła.
      • taniarada Re: Wariacka jazda 21.07.23, 14:18
        Bolo masz coś z głową .Co trochę ktoś jeździ po pijaku i zabija .Codzienne dramy .Jak nie po pijaku to na prochach .Co dają te wpisy i ile to można ciągnąć .Było minęło .
    • taniarada Re: Wariacka jazda 21.07.23, 17:44
      Mogli go jebnać z bazooki .Ma komendant taką na wyposażeniu .Nie tak dawno trenował na komendzie. Pisałem w któryś wątku .Nie napisałem że to był Słowianin na gościnnych występach w Polsce. Dziewczyna nie miała szans .Lato coraz więcej alkoholu .

• wislok1 Patryk byl bardzo znany policji 22.07.23, 19:42
      Zwykly kierowca, jak pojedzie 110 w terenie zabudowanym, ma przes.ane....

Ale Patryk mial licnencje na zabijanie i byl calkowicie BEZKARNY

Policja robila ABSOLUTNIE wszystko, zeby go nie karac

www.onet.pl/motoryzacja/brd24pl/patryk-p-czesciej-jezdzil-jak-po-torze-policja-wiedziala/kj78wgv,30bc1058
      • qqbek Re: Patryk byl bardzo znany policji 22.07.23, 19:49
        wislok1 napisał:

> Zwykly kierowca, jak pojedzie 110 w terenie zabudowanym, ma przes.ane....
        >
        > Ale Patryk mial licnencje na zabijanie i byl calkowicie BEZKARNY
        >
        > Policja robila ABSOLUTNIE wszystko, zeby go nie karac

Kasa misiu!
        Kasa!

Ojczym miał dutki.

Ciebie by wzięli na komendę i kazali kucać i kaszleć, zaglądając przy tym "w wydech" pewnie.
        • dodekanezowiec Re: Patryk byl bardzo znany policji 22.07.23, 22:19
          qqbek napisał:

> Kasa misiu!
          > Kasa!
          >

Wprawdzie golf a nie polo, ale "misiu" jest:

www.youtube.com/watch?v=1ir2ToVaejQ
        • wislok1 Re: Patryk byl bardzo znany policji 22.07.23, 22:56
          Jak w Rosji putina.....

Kacza elita i reszta...

A ciemny lud nadal wierzy kaczorowi
    • wislok1 Tradycja rodzinna 24.07.23, 19:50
      www.o2.pl/plotki/nagranie-sylwii-peretti-sprzed-kilku-lat-chwalila-sie-predkoscia-6923069677742720a
      Krolowa zycia ?!
      • dodekanezowiec Re: Tradycja rodzinna 24.07.23, 20:40
        Teraz jest w ogóle moda na kretynskie seriale paradokumentalne czy uj wie jak to nazwać. Tyczy się tych Królowych Życia itp. Dno
        • wislok1 Re: Tradycja rodzinna 24.07.23, 20:46
          Nie ogladam...
          I kompletnie nie kojarze klimatow,,,,

Kobitka odleciala w swiat medialnych celebrytow, no jak jej maz mial kase na przekupywanie policajow w krakowku, zeby synowi celebrytki nikt prawka nie odebral, nawet mandatu nie dal, to system funkcjonowal...

Ale syn celebrytki okazal sie tak bezdenne glupi, ze zabil siebie i 3 kolegow, nawalony jak biszkopt
          I sprawa sie rypla
              • dodekanezowiec Re: Tradycja rodzinna 24.07.23, 21:08
                Dziś jechał za mną jakis uj który zapier.alal i tak wyprzedzał ze ledwo wyhamował za.mna. Typowy wiochmen powiatowy, pewnikiem wyznawca kryptogeja z Żoliborza. W Niemczech pewnie grzeczniutki byłby.
                • dodekanezowiec Re: Tradycja rodzinna 24.07.23, 21:08
                  Tak sobie pomyślałem- kolejny zbrodniarz Patryczek
                  • wislok1 Re: Tradycja rodzinna 24.07.23, 21:26
                    Problem olega na tym, ze podobnych osobnikow w DE policja traktuje ostro i nie ma swietych krow

A w PL swiete krowy sa, naewt byczek Patryczek
                    • dodekanezowiec Re: Tradycja rodzinna 24.07.23, 23:20
                      A nawet nie tylko jakieś tam srelebryty. Zwykle jozki ze wsi. Zero policji, zero radarow itd.
    • jackk3 Re: Wariacka jazda 29.07.23, 17:57
      youtu.be/8F5tNp4hmFg
      • wislok1 Re: Wariacka jazda 29.07.23, 18:31
        Bardzo ciekawa anliza
        • jackk3 Re: Wariacka jazda 29.07.23, 18:48
          Tak. Ale do pełnej nie mieli wszystkich materiałów. Jedno można powiedzieć ze nawet przy tej prędkości i być może nie mistrzowskim opanowaniu samochodu i gdyby nie był nawalony jak stodoła to by z tego mógł wyjść.
          • wislok1 Re: Wariacka jazda 29.07.23, 20:08
            Dokladnie

Gdyby nie byl nawalony, to by zauwazyl sporo wiecej rzeczy i by teraz zyl...

Ale z 2,6 promila sie nie dalo....

Dobrze, ze ten pieszy sie nie zglosil na pisowska milicje, bo by go zaraz ojczym z krolowa zycia o spowodowanie wypadku oskarzyli, przekupili papugi oraz sedziego i pieszy by poszedl siedziec w kaczym panstwie...
            • waga173 Re: Wariacka jazda 29.07.23, 23:38
              wislok1 napisał:

> Dobrze, ze ten pieszy sie nie zglosil na pisowska milicje, bo by go zaraz ojczy
              > m z krolowa zycia o spowodowanie wypadku oskarzyli, przekupili papugi oraz sedz
              > iego i pieszy by poszedl siedziec w kaczym panstwie...

Juz cos podobnego bylo praktykowane przy rzadowym wypadku.
      • polamek100 Re: Wariacka jazda 29.07.23, 19:44
        U nas tez tak jezdza. Ale to musi byc auto zeby tak moglo latac
        www.youtube.com/watch?v=1UUcuxoqwBw
        • waga173 Re: Wariacka jazda 29.07.23, 23:33
          Uwierzyla ze przy odpowiednio duzej predkosci nie czuc "speed bumps".
    • taniarada Re: Wariacka jazda 01.08.23, 04:37
      A ty teraz poszedłeś głosić dobrą nowinę .Czy stałeś się kaznodzieją .Przecież tam nuda ,nudą pogania .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?