Dodaj do ulubionych

OT/ Polacy są narwani

02.09.23, 08:44
Kiedyś ochlapalam brudna woda z kałuży faceta. Był w roboczym ubraniu przed swoją posesją na poboczu drogi. Jechałam autem asfaltem, ale była kałuża w asfalcie. Padał deszcz, jechało auto z naprzeciwka. Jechałam ze 40 na godz. Niemniej ochlapalam go. Podniosłam rękę w celu przeproszenia. Odpalił auto, które miał na podwórku i gnał za mną. Dostałam opiernicz, zanim mnie rozpoznał. Rozśmieszyła mnie ta sytuacja, bo to był były facet mojej przyjaciółki. Nie wiedział, że tu mieszkam, długo przebywał za granicą. Razem zwiedzaliśmy Paryż. W każdym razie szybko go uspokoiłam. Niemniej na początku sprawiał wrażenie osoby, która chce mnie pobić. Wymachiwał rękami, wrzeszczał na mnie zanim mnie rozpoznał. Większość facetów, których znam, to narwańcy nie panujący nad swoimi emocjami. Kiedyś byłam z sąsiadem na jagodach, uzbierał kilka litrów i zgubił w lesie. Wściekał się, klął. Zaproponowałam mu swoje jagody, by go uspokoić. W końcu się znalazły. Ludzie mają problem z opanowaniem emocji, dzieci niestety też. U nas się rozpadało, więc na wsi "święto" można odpocząć, a mieliśmy jechać do lasu. Nie da się niczego zaplanować. Może pojedziemy na basen. Pozdrawiam serdecznie i życzę spokojnej soboty.
Obserwuj wątek
    • e-zybi Re: OT/ Polacy są narwani 02.09.23, 15:40
      Już myślałem, że po obiedzie nie uda mi się zdrzemnąć, a tu masz sen mnie dopadł, nie jestem nerwowy, ale oddam się w objęcia Morfeusza...aaa
      • kochamzapachfrezji Re: OT/ Polacy są narwani 02.09.23, 17:09
        Piszesz przez sen?:-) Wcześnie wstajesz, mam podobnie.
        • e-zybi Re: OT/ Polacy są narwani 02.09.23, 17:19
          Krótka drzemka, pisałem przed snem...
          • kochamzapachfrezji Re: OT/ Polacy są narwani 02.09.23, 17:25
            Mnie tez ścięło, miałam niskie ciśnienie, z godzinę spałam po południu.
            • e-zybi Re: OT/ Polacy są narwani 02.09.23, 17:51
              Miałem sen, piękny sen, gdy byłem już bliski tej cudownej chwili 😉 zadzwonił telefon i czar prysł, niesmak pozostał...🫤
          • taniarada Re: OT/ Polacy są narwani 02.09.23, 17:45
            e-zybi napisał:

> Krótka drzemka, pisałem przed snem...
            >
            Niesamowita historia .Forum pleple .A kogo to obchodzi .Śpij dalej 🤣
            • e-zybi Re: OT/ Polacy są narwani 02.09.23, 17:57
              taniarada napisał:

> e-zybi napisał:
              >
              > > Krótka drzemka, pisałem przed snem...
              > >
              > Niesamowita historia .Forum pleple .A kogo to obchodzi .Śpij dalej 🤣

To co nos wtykasz? Wypij piwo i spadaj na podwórko do piaskownicy 😉
    • wislok1 Re: OT/ Polacy są narwani 02.09.23, 17:41
      NIEKTORZY Polacy

Nie tyle nerwowi, co sa po prostu CHAMSCY

Co juz opisano w watku z rowerzystka i gosciem, co ja nakrecil kamera.....

Generalnie do sie kwalifikuje do leczenia ....
      • taniarada Re: OT/ Polacy są narwani 02.09.23, 17:48
        wislok1 napisał:

> NIEKTORZY Polacy
        >
        > Nie tyle nerwowi, co sa po prostu CHAMSCY
        >
        > Co juz opisano w watku z rowerzystka i gosciem, co ja nakrecil kamera.....
        >
        > Generalnie do sie kwalifikuje do leczenia ....
        Naprawdę .Wystarczy poczytać niektórych tu na forach i na innych ,zwłaszcza politycznych .Ludzie co są w kwiecie wieku lub więcej . To to samo .
        • e-zybi Re: OT/ Polacy są narwani 02.09.23, 17:59
          Zapewne myślisz o sobie, to chwalenie się kiedyś bokiem Ci wyjdzie 😉
          • taniarada Re: OT/ Polacy są narwani 02.09.23, 18:10
            e-zybi napisał:

> Zapewne myślisz o sobie, to chwalenie się kiedyś bokiem Ci wyjdzie 😉
            >
            Nie koleś .Przecież ty nawalasz ciągle na wiarę i rządzących .Nie wiem jak by było pozwolenie na broń .Aż strach pomyśleć .A nie jesteś już młodziań niestety .
            • e-zybi Re: OT/ Polacy są narwani 02.09.23, 19:45
              Masz szczęście, inaczej rodowe klejnoty byś stracił 😉
              • kochamzapachfrezji Re: OT/ Polacy są narwani 02.09.23, 19:53
                Lubisz, Zybi, zastraszać ludzi...
                • e-zybi Re: OT/ Polacy są narwani 02.09.23, 20:05
                  E tam, ale niektórym coś ciąży i warto im pomóc 😉
                  • taniarada Re: OT/ Polacy są narwani 02.09.23, 20:44
                    e-zybi napisał:

> E tam, ale niektórym coś ciąży i warto im pomóc 😉
                    >
                    Ciaży nie ciąży ale papatki to na priv lub na inne forum chłopcze .
      • kochamzapachfrezji Re: OT/ Polacy są narwani 02.09.23, 19:48
        Po obejrzeniu filmiku wstawionego przez Klemensa naszła mnie taka myśl. Wg mnie to często wynika z braku cierpliwości. Jest też często tolerancja na chamstwo.
        • taniarada Re: OT/ Polacy są narwani 04.09.23, 14:04
          Tolerancja na chamstwo tol takie modne teraz i na hejt też .
    • polamek100 Re: OT/ Polacy są narwani 02.09.23, 18:02
      Na forum motoryzacyjnym to by bylo mniej wiecej odpowiednikime tego ze maja czuly gaz i mocne turbo?
      • wislok1 Re: OT/ Polacy są narwani 02.09.23, 19:20
        Najlepiej TURBO GAZ
        • taniarada Re: OT/ Polacy są narwani 02.09.23, 20:44
          Gaz do dechy .
    • wislok1 Ministerka zdrowia kontra rowerzysta 02.09.23, 19:43
      wiadomosci.wp.pl/wypadek-z-udzialem-minister-zdrowia-katarzyna-sojka-potracila-rowerzyste-6937282208356992a
      Za Stalina i Bieruta kara smierci dla rowerzysty.....
      I zaraz kara wykonana

Teraz sie skonczy na umorzeniu przez prokurature Zero
      I bedzie wina Tuska za wypadek...

Pardon, w DE bylby to wypadek, w PL wypadek to hospitalizacja powyzej 7 dni...

I tak w PL wypadkow nie ma tak duzo...

Statystyka
      • tbernard Re: Ministerka zdrowia kontra rowerzysta 04.09.23, 09:17
        Z tego co tam piszą, to rowerzysta na przejście dla pieszych wjechał, czyli włączając się do ruchu nie ustąpił pierwszeństwa.
        • taniarada Re: Ministerka zdrowia kontra rowerzysta 04.09.23, 14:05
          tbernard napisał:

> Z tego co tam piszą, to rowerzysta na przejście dla pieszych wjechał, czyli włą
          > czając się do ruchu nie ustąpił pierwszeństwa.
          W lesie pasy człowieku .Miłego obiadu życzę i piwka do niego .

• tbernard Re: Ministerka zdrowia kontra rowerzysta 04.09.23, 18:11
            taniarada napisał:

> tbernard napisał:
            >
            > > Z tego co tam piszą, to rowerzysta na przejście dla pieszych wjechał, czy
            > li włą
            > > czając się do ruchu nie ustąpił pierwszeństwa.
            > W lesie pasy człowieku .Miłego obiadu życzę i piwka do niego .
            >

Oto dokładny cytat z artykułu:

"Z informacji przekazanych "Gazecie Wyborczej" przez Borowiaka wynika, że rowerzysta zjechał na przejście dla pieszych. - Wtedy doszło do zderzenia z samochodem - powiedział rzecznik wielkopolskiej policji."
        • wislok1 Re: Ministerka zdrowia kontra rowerzysta 04.09.23, 16:20
          Z tego co pisza, to jest totalny chaos---

Policja z gory ustalila, ze pieszy jest winny i to jest dogmat

Gdyby za kierownica auta byl Tusk albo inny dzialacz PO, to juz by prokuratura go oskarzyla o wszelkie mozliwe ZBRODNIE

W TVPiS bylby reportaz, jak PO MORDUJE rowerzystow na pasach

A tak TUSZOWANIE sprawy

Obiektywnie wynika, ze wina byla po obu stronach, ale jednak co pasy to rzecz swieta i przejechanie tam zamiast pieszego krowy, owcy, rowerzysty na rowerze, to jednak grubsza sprawa niz pojawienie sie na pasach rowerzysty na rowerze

Generalnie kierujacy autem nie moze nikogo przejezdzac na przejsciu dla pieszych, nawet rowerzysty na rowerzy

• wislok1 Re: Ministerka zdrowia kontra rowerzysta 04.09.23, 16:26
            PS: policja z gory ustalila, ze rowerzysta jest winny....

• taniarada Re: Ministerka zdrowia kontra rowerzysta 04.09.23, 16:38
              I miała rację .Wjechał z rozpędu na pasy gdy skończyła się ścieżka rowerowa i trzeba było rower przeprowadzić .No sorry kobieta nie jest winna .Tak to wygląda .
              • wislok1 Re: Ministerka zdrowia kontra rowerzysta 04.09.23, 17:42
                BEZ JAJ

Nie mamy zadnego filmiku z tego zdarzenia......

Moglo byc tak, moglo byc inaczej, itd.

Przejscie dla pieszych to miejsce SZCZEGOLNIE chronione i tam nikog nie wolno przejezdzac....

Na fotkach widac wyraznie, ze auto minister nie oberwalo z boku, czyli po prostu wjechala w rowerzyste...

Na przejsciu trzeba zachowac SZCZEGOLNA ostroznosc, pomijajac dziadka na rowerze, sa dzieciaki ze sluchawkami , niczego nie slysza, ida prosto, maja w d..., czy cos jedzie...

W takich sytuacjaach ZAWSZE winne sa 2 strony:; kierowca i ten co na przejsciu, nawet na rowerze...
                Nie zachowali szczegolnej ostroznosci, jeden i drugi
                • tbernard Re: Ministerka zdrowia kontra rowerzysta 04.09.23, 18:40
                  Wszystko zależy od subtelności. Jeśli do momentu wjazdu na przejście rowerzysta zachowywał się poprawnie to kierowca miał prawo oczekiwać, że nadal będzie poprawnie się zachowywał i nie wymuszał pierwszeństwa podczas włączania się do ruchu. Ale jeśli rowerzysta w sposób czytelny łamał zawczasu obowiązujące zasady ruchu, to inny uczestnik ruchu powinien ograniczyć zaufanie. Oba te warianty opisane są w Art. 4.
                  Znalazłem na mapach i zdjęciach Google to miejsce i ono dziwnie jest oznakowane odnośnie możliwości jazdy rowerem. Otóż chodnik ma oznaczenie C-16 "Droga dla pieszych" z tabliczka pod spodem "Dopuszcza się ruch rowerowy". Czyli formalnie to jest taki chodnik po którym pozwala się jeździć też rowerem. Ale gdy z czegoś takiego na jezdnię się wjeżdża, to nie ma się praw takich jak wjazd na przejazd dla rowerów i tym samym jest się włączającym do ruchu.
                  • wislok1 Re: Ministerka zdrowia kontra rowerzysta 04.09.23, 19:53
                    To oznakowanie jest IDIOTYCZNE

W tej sytuacji tylko sad moze rozstrzygnac, co tu jest grane

U mnie w Bawarii jest cos podobnego, jest cos takiego jak DROGA DLA ROWERZYSTOW,
                    ale z zaznaczeniem, ze dopuszcza sie ruch samochodowy...

Przy wjezdzie na droge od strony poludniowej jest tablica informacyjna, ze predkosc maksynmalna aut to 30 km...

Ale nie ma zadnego znaku na drodze, ktory taka predkosc nakazuje !!!

W praktyce auta tam napier.. 50 i wiecej
                    Nie ma zadnego znaku ograniczenia predkosci do 30....

Od strony polnocnej nie zadnego ograniczenia predkosci do 30 i nie ma zadnej informacji, ze to jest droga rowerowa....
                    Kompletny chaos
                • taniarada Re: Ministerka zdrowia kontra rowerzysta 04.09.23, 19:01
                  wislok1 napisał:

> BEZ JAJ
                  >
                  > Nie mamy zadnego filmiku z tego zdarzenia......
                  >
                  > Moglo byc tak, moglo byc inaczej, itd.
                  >
                  > Przejscie dla pieszych to miejsce SZCZEGOLNIE chronione i tam nikog nie wolno
                  > przejezdzac....
                  >
                  > Na fotkach widac wyraznie, ze auto minister nie oberwalo z boku, czyli po paja w d..., c
                  > zy cos jedzie...
                  >
                  > W takich sytuacjaach ZAWSZE winne sa 2 strony:; kierowca i ten co na przejsciu,
                  > nawet na rowerze...
                  > Nie zachowali szczegolnej ostroznosci, jeden i drugi
                  Ale to policja pisowska stwierdziła ,a potwierdziło TVN 24 .69 letni facio zjechał że ścieżki rowerowej i pierdyknał w minister .Podobno się czaił .Ma być zbiórka na nowy rower .
                  • wislok1 Re: Ministerka zdrowia kontra rowerzysta 04.09.23, 19:45
                    Tam nie ma sciezki rowerowej, na fotkach widac wyraznie, ze to jest chodnik dla pieszych, gdzie tez moga jezdzic roweryzysci....

Takie jest oznakowanie

Gdyby bylo nagranie z monitoringu, to bysmy wiedzieli wiecej....

A tak jedno jest pewnL

to nie rowerzysta wjechal w auto minister, tylko ona w niego

Tyle ze rowerzysta nie powinien na przejsciu jechac na rowerze, powinien rower prowadzic....

2 strony winne

• taniarada Re: Ministerka zdrowia kontra rowerzysta 05.09.23, 09:02
                      Nawet z pierwszeństwem na dla rowerów powinno się zatrzymać i rozejrzeć i wtedy ruszać gdy auta stoją .Pani nie wyhamowała ,być może się zagapiła .A gość narobił sobie kłopotów ze zdrowiem .Bo to zdarzenie zostało zakwalifikowane jako wypadek .
      • hukers Re: Ministerka zdrowia kontra rowerzysta 04.09.23, 11:17
        wislok1 napisał:

w PL wypadek to hospitalizacja powyzej 7 dni...

Nie musi być hospitalizacja, wystarczy L4 powyżej 7 dni..
    • tbernard Re: OT/ Polacy są narwani 04.09.23, 09:40
      Frezje też są narwane przez tych, co kochają ich zapach.
    • kochamzapachfrezji Re: OT/ Polacy są narwani 06.09.23, 22:57
      i siedzą po nocach w internecie, zamiast iść spać, dobranoc:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka