pekaes886 03.12.23, 21:56 Nie piszę OT, bo chodzi o gadżet do samochodu. Szukam pomysłu. Coś w granicach 200-300 zł dla faceta jeżdżącego niezłym suvem. Sugestie doceniam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bywalec.hoteli Re: prezent świąteczny 03.12.23, 22:00 szukasz pomysłu na prezent dla marszałka? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: prezent świąteczny 03.12.23, 22:30 Metaxa 7 gwiazdek albo Jas Wedrowniczek Wyjdzie taniej, a zadowolenie gwarantowane... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: prezent świąteczny 04.12.23, 08:53 wislok1 napisał: > albo Jas Wedrowniczek Bleeeeeee.... Budżet 200-300 zeta spokojnie starczy na jakąś tańszą 15-latkę, a nie to gówno z wędrującym Jasiem na etykiecie. Zastanawia mnie fenomen "Jasia Wędrowniczka" w Polsce i na świecie, w Anglii to gówno było właściwie nie do kupienia (tj. prawie nigdzie tego nie sprzedawano), a wszędzie indziej jest tego "w opór". Jeszcze sam rynek polski można by tłumaczyć sentymentem do czasów słusznie minionych i "luksusem" jakim w domu była "wódka na myszach" z Pewexu, ale ta marka jest obecna wszędzie, gdzie tylko pojedziesz... poza swoim krajem pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pekaes886 Re: prezent świąteczny 04.12.23, 10:13 Nie alkohol. A co do UK i niemożności zakupu J. Walkera: www.sainsburys.co.uk/gol-ui/product/johnnie-walker-red-label-70cl www.tesco.com/groceries/en-GB/products/308478867 Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: prezent świąteczny 04.12.23, 10:40 pekaes886 napisał: > Nie alkohol. No to odpada "numer 1" > A co do UK i niemożności zakupu J. Walkera: No tak, w dużych marketach jest. Ale nr 1 z "tanich blendów" to chyba Famous Grouse będzie, a nie "Jaś". Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: prezent świąteczny 04.12.23, 23:53 wislok1 napisał: > To kamerke do auta... Za <300 zeta? Chyba nie ma nic godnego polecenia, no chyba, że miałby czekać 3-4 tygodnie na import od "majfrienda" z Ali, a to chyba nie wchodzi w rachubę. W "Zosi" mam A800S + tylną RC06 od 70mai - jak kupowałem, to kosztowała coś koło 9 stów, teraz nadal ponad 7. W Micrze jeździ stara MiVue, która też ponad 6 stów w chwili zakupu kosztowała. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: prezent świąteczny 04.12.23, 21:55 Ja tam pije gorzale raz na 1 rok,,,, Generalnie tylko piwo Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: prezent świąteczny 04.12.23, 09:23 Wajcha na kierownicę- za .... 65 zeta i Ci podziękuje-bo SUV - zasuwa-tylko do czasu . Taką wakchę miałem w 126 Py - w 1977 r. Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Re: prezent świąteczny 11.12.23, 17:37 bolo2002 napisał: > Wajcha na kierownicę- za .... 65 zeta i Ci podziękuje-bo SUV - zasuwa-tylko do > czasu . Taką wakchę miałem w 126 Py - w 1977 r. Aż mnie zamurowało. Co to takiego? Wajcha kojarzy mi się z jakąś przełóżką. Ale w kierownicy? Biegi z podłogi na kierownice? -- kraken to nie tylko rum Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: prezent świąteczny 04.12.23, 12:10 Poszedłbym w mały, przenośny kompresor powietrza do kół. Miejsca nie zajmie a czasem się przyda... Jak niezły SUV, to może ma skórę? Jak ma skórę to może zestaw do czyszczenia i pielęgnacji... Sa tacy co czasem w weekend się nudzą i by sobie przy aucie tak pogrzebali, żeby "Starej" nie słuchać non stop... Skórzany (skoro w temacie) pokrowiec na kluczyki, blokujący sygnał. Inne pomysły typu myjnia + powłoka kwarcowa znacznie droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
pekaes886 Re: prezent świąteczny 04.12.23, 12:35 Też odpada. Pojazd bez skóry. Etui blokujące na każdy kluczyk jest już w prezencie od dealera. Powłoka ceramiczna od Qtechniq też. Myślałem o kamerce, ale nie takiej do jazdy, tylko do monitorowania auta w czasie postoju, bo zdarza się, że ktoś przechodząc zahaczy, albo zarysuje. Najlepiej coś na baterię, bez okablowania ciągniętego pod tapicerką. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: prezent świąteczny 04.12.23, 13:47 to mu kup odrazu komplet nowych szyb. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: prezent świąteczny 04.12.23, 18:39 > to mu kup odrazu komplet nowych szyb I to jest bardzo dobra rada, praktyczna 😁 Ale w budżecie się nie zmieści. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: prezent świąteczny 04.12.23, 12:13 Byłoby łatwiej widząc co jest na wyposażeniu auta, w sensie czego może brakować lub co można uzupełnić. Odpowiedz Link Zgłoś
donvito52 Re: prezent świąteczny 04.12.23, 21:39 pekaes886 napisał: > Nie piszę OT, bo chodzi o gadżet do samochodu. Szukam pomysłu. Coś w granicach > 200-300 zł dla faceta jeżdżącego niezłym suvem. > > Sugestie doceniam. Takie trzy w jednym. Ładowarka/prostownik do aku. Powerbank. Pompka. www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=prostownik+powerbank+pompka Odpowiedz Link Zgłoś
donvito52 Re: prezent świąteczny 04.12.23, 21:44 Zięciowi już kupiłem, aczkolwiek nie dałem ( ma być pod choinkę ) zestaw karafkę + szklanki z grawerką. Całkiem fajnie wygląda. allegro.pl/oferta/karafka-do-whisky-prezent-dla-niego-grawer-13129079246 Kurde ... staniało o dychę ... nie daruję sobie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
donvito52 Re: prezent świąteczny 04.12.23, 21:53 Teraz ja potrzebuję pomocy. Co dla dziesięciolatka co w zasadzie wszystko ma. Tak do 300zł, mniej więcej. Pięciolatka ogarnąłem. Aaa ... do karafki coś jeszcze dokupię. Cutty sark ? lub coś zbliżonego. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: prezent świąteczny 11.12.23, 19:46 Cos sportowego--- Np. koszulka klubu pilkarskiego, adidasy, itp... Odpowiedz Link Zgłoś