galtomone 27.12.24, 08:17 Bo podobno jakiś % zarobionej przez MOL kasy (także u nas) jednak na końcu drogi trafia "na Kreml"... no i na pewno wspiera Viktora O. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
only_the_godfather Re: Tankujecie na MOL? 27.12.24, 09:01 Te kilka gr taniej jest z ich aplikacja tyle, że bazowa cena jest wyższa niż gdzie indziej. W okolicy mam MOL, Orlen Moya i CircleK, MOL z tego jest najdroższy. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Tankujecie na MOL? 27.12.24, 09:27 Najbliższego MOL-a mam na Diamentowej w Lublinie - ani mi po drodze, ani ochoty nabijać kabzę kolegom Orbana nie mam. Za to znów zacząłem tankować "u brudnej pały". Ciekawe, czy znów zwieje na Węgry, jak mu immunitet w PE uchylą? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tankujecie na MOL? 27.12.24, 10:19 A jakby było kilka drożej ale za to sarenki by przybiegły? Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Tankujecie na MOL? 27.12.24, 10:22 trypel napisał: > A jakby było kilka drożej ale za to sarenki by przybiegły? > To zależy od stosunku. Ale jak byłby dobry albo bardzo dobry (bo tylko takie stosunki mnie interesują) to bym rozważył. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Tankujecie na MOL? 27.12.24, 10:52 galtomone napisał: > trypel napisał: > > > A jakby było kilka drożej ale za to sarenki by przybiegły? > > > > To zależy od stosunku. Ale jak byłby dobry albo bardzo dobry (bo tylko takie st > osunki mnie interesują) to bym rozważył. Za stosunek trzeba płacić, ciebie nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Tankujecie na MOL? 27.12.24, 13:27 hrasier_2 napisał: > Za stosunek trzeba płacić, ciebie nie stać. Nie tyle trzeba co, jak mniemam po Twoim wpisie, niektórzy muszą. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Tankujecie na MOL? 27.12.24, 10:51 Podobno to pies do studni najszczał. A gdzie taka stacja? Orban mądry człowiek. Nie to co nasz Donaldinio, którego wszyscy zlewają. Może wreszcie ten TVN opitolą i skończy się propaganda sukcesu tego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Tankujecie na MOL? 27.12.24, 14:17 Mole są os Orbana i są be i fe i na dodatek mogą Ci pogryżć spodnie. No i zostaniesz w slipach. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Tankujecie na MOL? 27.12.24, 19:43 Nigdy nie tankowalem na MOL Nie finansuje fiutina Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Tankujecie na MOL? 28.12.24, 10:28 wislok1 napisał: > Nigdy nie tankowalem na MOL > > Nie finansuje fiutina Zawsze kogoś finansujesz. To jakieś pierdolety. A gaz to Niemcy skąd biorą??? Odpowiedz Link Zgłoś
nickinicki Re: Tankujecie na MOL? 29.03.26, 13:17 A widełki banderowskie to gdzie masz? Za plecami! Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tankujecie na MOL? 27.12.24, 21:44 A czy kupujecie produkty nestle bo oni wciąż aktywnie działają w rosji? Leroy już nie, pare msc temu adeo sprzedało sklepy lokalnemu operatorowi. A ja do dzisiaj nic Nestlé nie kupuje. To tak jak z Mol. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Tankujecie na MOL? 27.12.24, 22:10 Przyznam się bez bicia, że majonez Winiary kupuję od Nestle i nie potrafię przestać. Może mógłbym Kielecki, ale Dekoracyjny i Kielecki mają zupełnie inne przeznaczenia: Dekoracyjny nadaje się do mięs, serów, sałatek, warzyw... a Kielecki do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tankujecie na MOL? 27.12.24, 22:16 Miałem ten sam problem i znalazłem Roleski. Nie jest tal dobry jak Winiary ale chujom zarobić nie dam. I już. A najgorsze są ich pokrętne tłumaczenia o neutralności i chęci pomocy wszystkim ludziom. O zarabianiu już ani słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Tankujecie na MOL? 27.12.24, 22:48 No ja próbowałem z Hellman's i jak bym mydło żarł, a nie majonez (smakowo "w odwrotną stronę" w porównaniu z Kieleckim - zupełnie mdły). Może warto popróbować z jakimiś marketowymi markami (sprawdzić czy nie Nestle wpierw), bo Roleski to też "tak średnio". Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tankujecie na MOL? 27.12.24, 23:01 Warto. Mialem problem z paroma produktami ale to kwestia otwarcia na nowe smaki i nestle w domu już nie ma :) Zresztą to działa. Adeo powiedziało że sprzedaż leroya w rosji została wymuszona bojkotem konsumentów. Więc możemy innych też zmusić Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Tankujecie na MOL? 18.01.25, 14:24 Moja żona preferuje Świdnicki. Ale nie zawsze jest na półkach gdy akurat jest potrzebny i wtedy kupuję Winiary lub Kielecki. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Tankujecie na MOL? 29.03.26, 14:15 > a Kielecki do kosza No to rozpętujesz wojnę majonezową. Jak dla mnie, dla całej mojej rodziny plus znajomych jest dokładnie odwrotnie. Kielecki to jest król majonezu : ) A wynalazki typu Hellmans to syf nad syfy. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tankujecie na MOL? 29.03.26, 14:20 Co do hellmansa to wszyscy sie chyba zgadzają. Wspolny wrog łączy najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Tankujecie na MOL? 29.03.26, 18:06 byles kiedys w poblizu majonezowni w Kielcach? tuz przy niej mieszkala moja nie doszla tesciowa. smrod gorszy niz fabryki chemicznej. dziekuje za cos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: Tankujecie na MOL? 29.03.26, 18:22 Ocho, mamy technologa od jajek. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Tankujecie na MOL? 29.03.26, 21:02 marekggg napisał: > byles kiedys w poblizu majonezowni w Kielcach? tuz przy niej mieszkala moja nie > doszla tesciowa. smrod gorszy niz fabryki chemicznej. dziekuje za cos takiego. No to znaczy, że zepsute jajka wyrzucają i nie robią domieszki do wyrobu właściwego. Odpowiedz Link Zgłoś
kreinto Re: Tankujecie na MOL? 29.03.26, 18:59 nousecomplaining napisał: > Kielecki to jest król majonezu... Nie jest zły ale rzadki jak woda, do niczego się nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Tankujecie na MOL? 30.03.26, 11:25 "Nie jest zły" jednak raczej sprzeczne z "do niczego się nie nadaje" : ) Odpowiedz Link Zgłoś
kreinto Re: Tankujecie na MOL? 30.03.26, 17:13 nousecomplaining napisał: > "Nie jest zły" jednak raczej sprzeczne z "do niczego się nie nadaje" : ) Bo to właśnie taki majonez. 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Tankujecie na MOL? 29.03.26, 20:52 nousecomplaining napisał: > No to rozpętujesz wojnę majonezową. Jak dla mnie, dla całej mojej rodziny plus > znajomych jest dokładnie odwrotnie. Kielecki to jest król majonezu : ) A wynala > zki typu Hellmans to syf nad syfy. Co do Hellmans pełna zgoda. Co do Kieleckiego jednak nie. A za wyciągnięcie, po ponad roku, wątku o majonezie i MOL-u to chyba się ci złota łopata należy. Ja majonez już znalazłem - marka własna Kauflandu, produkowana w Czechach (ten z ciemnoniebieską, a nie z białą etykietą). Za to Kielecki robi najlepszy sos czosnkowy i takiż sos tatarski, jakie można kupić w sklepie, a nie samodzielnie zrobić (w małych słoiczkach, dość drogi, ale niebo w gębie). Winiar już nie kupuję, za to produkty Kieleckiego zacząłem (ale do majonezu to nijak się nie dam przekonać), więc może weź tę złotą łopatę i zakop topór wojenny, jajeczne święta za tydzień, niech się majonez leje strumieniami, wątroby protestują, a tyłki pierdzą rozkosznie po sałatce warzywnej. Proponuje świąteczne pax ad iurem magonicum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Tankujecie na MOL? 29.03.26, 20:56 Nie bardzo rozumiem, skąd się wzięło nagle odświeżenie wątku sprzed 2 miesięcy i pójście w stronę majonezu... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Tankujecie na MOL? 29.03.26, 21:27 dodekanezowiec napisał: > Nie bardzo rozumiem, skąd się wzięło nagle odświeżenie wątku sprzed 2 miesięcy > i pójście w stronę majonezu... Bo to forum off-topem stoi, a majonez (jako słoń a sprawa polska) pojawił się w tym wątku już wcześniej. Ponad rok temu, a nie dwa miesiące temu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tankujecie na MOL? 29.03.26, 21:51 dodekanezowiec napisał: > Nie bardzo rozumiem, skąd się wzięło nagle odświeżenie wątku sprzed 2 miesięcy > i pójście w stronę majonezu... Bo jak odkręcisz korek oleju w aucie i masz majonez pod spodem to znaczy ze cie czeka robota z UPG. Wiec majonez jest mocno związany z motoryzacja Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Tankujecie na MOL? 30.03.26, 06:27 @qqbek @trypel Rozumim ze dyskusja zboczyla Jednakowoż ciekawym czemu jakiś ruski troll odnowił tak wpadając na chwilę a Wy myśleliście ze ktoś odnowił dyskusje o majonezie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kreinto Re: Tankujecie na MOL? 30.03.26, 17:14 dodekanezowiec napisał: > @qqbek > @trypel > Rozumim ze dyskusja zboczyla > Jednakowoż ciekawym czemu jakiś ruski troll odnowił tak wpadając na chwilę a Wy > myśleliście ze ktoś odnowił dyskusje o majonezie :) Pewnie eksport majonezu ruskim nie idzie? 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Tankujecie na MOL? 27.12.24, 23:43 Czy w Polsce wlascielem stacji jest Marka czy tez Firma na szyldzie czy tez jak u nas wszytkie stacje to "franczyzy"? i kazdy ma swojego wlasciciela ktory placi firmie za prawo szyldu i ma jakies tam obowiacki kupowania "markowego " paliwa ale moga sobie ustalac ceny jakie chca. No i wszyscy raktycznie laduja cysterny z tych samych zbiernikow ale rozne marki na koncy dolewaj swojego "sosu" A wiec jak kupuje nie tylko "brands" ale w specyficznych miejscach jako ze czasami roznica w jakosci jest zauwazalna.. Trudno ocenic czym to jest podyktowane ale auto zachowuje sie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: Tankujecie na MOL? 28.12.24, 00:00 Z tego co kiedyś na stronie Orlen czytałem, są 3 rodzaje (jakości) paliw. Tanie, średnie i drogie :) Jednakże, każde z nich spełnia normy.Zazwyczaj prywatne, małe stacje lub te przy marketach, mają właśnie te tanie. Kiedyś zatankowałem bodajże na Carrefour, to auto spaliło średnio ponad 1l/100km więcej, taka to była oszczędność :P Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tankujecie na MOL? 28.12.24, 07:52 Różnie Np orlen ma 40% franczyz a resztę własnych W przypadku mol ok 25% to franczyza Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Tankujecie na MOL? 28.12.24, 10:38 Święta prawda -Orbana i Fiutina nie wolno finansować. Na pohybel im! Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tankujecie na MOL? 17.01.25, 19:29 Galto dorób proszę ankietę czy w tej sytuacji będziecie jeździć zbiorkomem w Warszawie czy nie? businessinsider.com.pl/wiadomosci/rosjanie-dostali-zamowienie-od-warszawskich-autobusow-zarobia-ponad-20-mln-zl/m721r5d Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Tankujecie na MOL? 17.01.25, 20:35 Poproszę o opcję "tak, ale tylko metrem i tramwajami" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tankujecie na MOL? 17.01.25, 20:42 Ciekawe czy ten gość co wykreślił ruska firmę z listy sankcyjnej jeździ też tramwajem czy Uno do Brukseli pl.m.wikipedia.org/wiki/Czes%C5%82aw_Mroczek_(polityk) Ciekawe ile za to dostal od ruskich? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Tankujecie na MOL? 17.01.25, 20:55 Czyli w tej sprawie PiS był mniej skorumpowany od obecnej władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tankujecie na MOL? 17.01.25, 21:30 Może gosc jest po prostu zwyczajnym idiota. I uwierzył że za 3 pln (trzy) ruscy sprzedali Polakom firmę i teraz to już polska firma Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Tankujecie na MOL? 18.01.25, 14:02 trypel napisał: > Może gosc jest po prostu zwyczajnym idiota. I uwierzył że za 3 pln (trzy) ruscy > sprzedali Polakom firmę i teraz to już polska firma Może obejrzeli Czterech pancernych i psa i wzruszyła ich polsko-ruska przyjaźń. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Tankujecie na MOL? 17.01.25, 21:31 Kopią sobie, kurwa, grób. Sutener, nawet jak dostanie tańszy zbiorkom, to i tak będzie przeciwko Niemcowi Tuskowi, a własny elektorat się wkurwi... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tankujecie na MOL? 18.01.25, 10:08 Kopia. A potem będzie zdziwienie szok i niedowierzanie dlaczego pis znow wygrał. Jakby się między sobą układali żeby drugim szansy nie odbierać Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Tankujecie na MOL? 18.01.25, 12:00 Nie kupować można, gdy jest alternatywa, no i na każdym produkcie jest nalepka z sierpem i mlotem. Jak się tak dalej pojdzie to w praktyce trzeba przestac uzywać komórek, bo na każdej baterii jest krew dzieci w Kongo. A kogo to obchodzi czy gaz będzie z Kamczatki, Hawajów czy Australii? Ludzi interesuje ile będą za to płacić, natomiast do współpracy z Rosją i tak wkrótce wrócą Niemcy i Francja. Przez głupotę polskich polityków cierpią tylko Polacy, w tym najsłabsi emeryci. Mógł Pawlak robić interesy z Gazpromem, może też dupiarz. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Tankujecie na MOL? 18.01.25, 13:44 > Jak się tak dalej pojdzie to w praktyce trzeba > przestac uzywać komórek, bo na każdej > baterii jest krew dzieci w Kongo. Na początek wystarczyłoby wymusić na producentach wydłużenie ich żywotności. Ludzie często nie chcą kupować nowego smarkfona co dwa lata, ale muszą, bo w starym zdechła bateria (której samemu większość nie wymieni, a koszt wymiany w serwisie dobija do 2/3 ceny nowego urządzenia) i nie dostaje żadnych aktualizacji systemu (co powoduje m.in. problemy z bezpieczeństwem i działaniem apek). Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tankujecie na MOL? 18.01.25, 14:09 Przejdź na apple.. iphone x z 2017 jest wciąż w pełni wspierany. Nie wiem nawet czy starsze nie bo już nie mam. Ale ipad z 2014 chyba wciąż działa bez problemu i się aktualizuje. Żona teraz chce zmienić komputer bo jej powiedział apple że już nie ma aktualizacji. Ale on ma jakieś 16-17 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Tankujecie na MOL? 18.01.25, 14:17 trypel napisał: > Żona teraz chce zmienić komputer bo jej powiedział apple że już nie ma aktualizacji. Ale on ma jakieś 16-17 lat :) > Może jakaś lekka współczesna wersja linuksa da radę na tym applu. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tankujecie na MOL? 18.01.25, 14:32 My jesteśmy lajkonikami w tej branży. Kupi nowy. Po tylu latach może Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Tankujecie na MOL? 18.01.25, 15:01 > Przejdź na apple.. iphone x z 2017 jest wciąż > w pełni wspierany. Nie przejdę. Apple mnie wkurwia. I nawet nie dlatego, że big bad korpo - choć jestem z przekonania linuksiarzem - bo cenię ich design i spójność ekosystemu. Ale mamy w domu makbuka, dwa ajfony i dwa ajpady i ilekroć muszę coś na tym zrobić, to dopada mnie frustracja większa niż przy Windowsach, z którymi nauczyłem się jakoś żyć w symbiozie. Poza tym, ja jestem z tych, którzy potrafią sami wymienić niewymienialną baterię, kupiwszy ją na Aliexpresie za 20 euro i zainstalować sobie alternatywny system. W istocie mam telefon (jeden z) z 2016, który ma ma niemal najnowszego Androida, tylko zainstalowanego linuksiarską metodą. Ale ja to ja. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Tankujecie na MOL? 18.01.25, 15:44 > ilekroć muszę coś na tym zrobić, to dopada mnie frustracja Ujmę to tak: Apple, nawet jeśli ma najbardziej zaawansowaną obsługę przy pomocy multitouch gestures, to wciąż cierpi na syndrom "one mouse button ought to be enough for everyone" Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tankujecie na MOL? 18.01.25, 16:24 Właśnie. Dlatego my mamy applea bo się nie wiesza, zawsze działa i nie trzeba co 2 lata wymieniać. Mało tego kupując nowy można za dobrą kasę oddać stary w sklepie. Ale mam też samsunga bo lubię mieć dwa systemy i zmuszać mozg do skakania między nimi i faktycznie max 3 lata i trzeba zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Tankujecie na MOL? 18.01.25, 16:58 > Właśnie. Dlatego my mamy applea bo się nie > wiesza, zawsze działa i nie trzeba co 2 lata > wymieniać. Niewieszanie się to dzisiaj żadne osiągnięcie, jeśli mowa o systemach operacyjnych dla komputerów. Linux też się nie wiesza. Ba, nie pamiętam, kiedy ostatni raz widziałem zwiechę Windows. Tzn. pamiętam, ale była ona spowodowana uszkodzoną kością pamięci. Speaking of which, kolejny powód niekupowania Maka jest taki, że dostajesz sprzęt, którego nie da się w żaden sposób zupgrade'ować, a jak padnie ci pamięć, albo chcesz dołożyć, to zapomnij, bo wszystko jest przylutowane (obecnie, w tych starszych było inaczej). Potrzebujesz lepszy sprzęt - kup nowy komputer. No sorry, ale nie. Co do sprzętów mobilnych to aż tak się nie znam. Ale - jest jeszcze jedna cecha tego ekosgstemu: absurdalne pieniądze, jakie trzeba za płacić za wszystko. I nie chodzi mi tylko o sprzęt, bo u innych producentów tej klasy hardware też kosztuje. Ale np. ostatnio córka montowała na ipadzie film na projekt szkolny i kupiła wersję pro jakiegos softu. Dała za to 18 euro. Myślę - spoko. Tylko się okazało, że to licencja na... miesiąc! Kurwa, cały pakiet Office 365 z licencją dla 6 osób kosztuje 10 euro miesięcznie. Program do wycinania laserem, który właśnie zamierzam kupić, to 129 euro, ale licencja jest dożywotnia. Juz nie mówię o tysiącach programów open source, które są za darmo (przy czym nie są one dostępne w Apple Store, a Japco robi wszystko, żeby instalacja z innych źródeł była niemożliwa). To po prostu wygląda jak strzyżenie frajerów. No sorry, ale nie. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tankujecie na MOL? 18.01.25, 17:08 Mówię o telefonie. Nigdy się nie wiesza i zawsze działa tak jak powinien. Komputera apple nigdy nie miałem. Zona sobie chwali. Niektóre programy medyczne np do odczytywania i interpretacji usg są tylko na maca Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Tankujecie na MOL? 18.01.25, 14:15 vogon.jeltz napisał: > Na początek wystarczyłoby wymusić na producentach wydłużenie ich żywotności. Lu > dzie często nie chcą kupować nowego smarkfona co dwa lata, ale muszą, bo w star > ym zdechła bateria (której samemu większość nie wymieni, a koszt wymiany w serw > isie dobija do 2/3 ceny nowego urządzenia) i nie dostaje żadnych aktualizacji s > ystemu (co powoduje m.in. problemy z bezpieczeństwem i działaniem apek). Odnośnie aktualizacji to chyba tam też wrzucane są miny zamulające aby procesor mocniej przyciskać, co wyczerpuje bardziej baterie. Z aktualizacjami to jakoś zawsze zachwalane są, że optymalizują a w rzeczywistości rośnie zamulenie. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Tankujecie na MOL? 18.01.25, 15:03 > Odnośnie aktualizacji to chyba tam też > wrzucane są miny zamulające aby procesor > mocniej przyciskać Z tego to akurat słynie polecane przez trypla Apple. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Tankujecie na MOL? 18.01.25, 18:00 wszystko jedno gdzie, bo benzyna pochodzi zawsze z najblizszej rafinerji. akurat jakies dodatki sie moga roznic. to taki pytanie jak z serii - czy budujesz dom uzywajac wegierskiego betonu. no nie, bo wozenie betonu wiecej niz 40 km jest nieplacalne Odpowiedz Link Zgłoś
humorysta Re: Tankujecie na MOL? 30.03.26, 09:59 Mole to ja tępię-bo ta hołota się rozmnaża. Ponadto to Orbana wtyczka w Polsce. Nigdy nie tankowałem tam i nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś