Dodaj do ulubionych

Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek????

24.11.04, 00:02
Ten:

www.autoscout24.de/home/index/detail.asp?ts=8531884&id=okyncbvnzzn
czy ten:

www.renault.com.pl/RenaultSITe/cars/megane_2_coupe/home/index.html

charakterystyka pierwszego (uzywki):

BMW 330 CI coupe

produkcja: listopad 2001
przebieg: 47 000 km
silnik rzedowy szesciocylindrowy 231 KM 3 litry
0-100 6,6s
max 250 km/h
czarny metalik
bezwypadkowy
kola 18 cali
ABS, DSC III generacja, siedzenia sportowe M-motorsport, traction control,
full elktryka (lusterka, szyby, siedzenia, tylna roleta), full leather,
nawigacja, PDC (asystent parkowania, komputer, klimatronik, tempomat,
ksenony, system muzyczny, 6 airbagow, spryskiwacze reflektorow, kierownica
wielofunkcyjna, wersja business (imitacja drewna)

tutaj pare zdjec jeszcze:
(oczywiscie siedzenia wypierdziane, smierdzi papierochami, wszystko do d.)

pic.autoscout24.de/images/3/1/1/40432113_1.jpg
pic.autoscout24.de/images/3/1/1/40432113_2.jpg
pic.autoscout24.de/images/3/1/1/40432113_3.jpg
pic.autoscout24.de/images/3/1/1/40432113_4.jpg
pic.autoscout24.de/images/3/1/1/40432113_5.jpg
cena ~95 tys PLN

opis drugiego samochodu (nówki):

Renault Megane II 3 dzrzwi wersja Luxe 1.9 DCi

produkcja: nowy 2004
przebieg: 0 km
silnik diesel czterocylindrowy moc 120 KM 1.9 litra
0-100 10,6 s
max 196 km/h
dowolny kolor
bezwypadkowy
kola 16 cali

poduszki i boczne poduszki + kurtyny, abs, asr, klimatyzacja manualna,
podlokietnik fotela kierowcy, radio 4x 15 wat kasetowe monofoniczne, filtr
przeciwpylkowy, elektryczne lusterka

i teraz bez egystencjalnych wynurzen o "statusie spolecznym" czy trwogach
ekonomicznych ktory ile pali

proste pytanie ktory samochod ku.. mac jest lepszy, ktory byscie woleli i
czy ten wedlug was lepszy przewaza minimalnie czy miazdzy konkurenta ????

prosze o odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • szymizalogowany to MEGANE kosztuje oczywiscie tez ~90tys PLN 24.11.04, 00:05
      to MEGANE kosztuje oczywiscie tez ~90tys PLN

zapomnialem dopisac
    • Gość: pablo Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 00:10
      ta czarna ładna ale leżała kołami do góry:)
      • Gość: go Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: *.aster.pl 24.11.04, 00:15
        Gość portalu: pablo napisał(a):
        > ta czarna ładna ale leżała kołami do góry:)

pewnie w hali produkcyjnej
        • Gość: pablo Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 00:20
          tego nie wiem. jak dawała to i leżała
    • Gość: Gosc Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: *.net 24.11.04, 00:33
      To M5 juz ci sie nie marzy hehehe!
    • Gość: adam Pamiętaj głupi k.u.t.a.s.i.e... IP: *.chello.pl 24.11.04, 01:21
      że gdyby nie te "lamusy" kupujące nowe auta to nie miałbyś od kogo kupić tego
      swego używanego wypierdzianego strucla, a co najwyżej mógłbyś sobie zbudować
      auto z tektury i folii do pieczenia. No a teraz już biegnij kręcić te
      swoje "poślizgi"...
    • Gość: Mar a dasz kredyt 50/50 i pakietowe OC+AC za 4%? IP: *.skorosze.2a.pl 24.11.04, 07:30
      Pomijając fakt, że kupowanie megane za 90 tys. to pewna rozrzutność, to jednak
      warunki zakupu tego samochodu są znacznie lepsze niż BMW, na które trzeba całą
      kasiorę wyłożyć od razu. Poza tym czarne BMW jest raczej dla osób lubiących
      mocne wrażenia - ukradną czy nie ukradną...
      • szymizalogowany Re: a dasz kredyt 50/50 i pakietowe OC+AC za 4%? 24.11.04, 09:06
        >Re: a dasz kredyt 50/50 i pakietowe OC+AC za 4%?

jak musisz brac kredyt to warto by sie zastanowic czy stac cie na samochod za
        90-95tys

moze lepiej kupic cos za 50 tys

a ten przyklad skierowany jest do ludzi ktorzy maja te 90 tys i chca za nie
        kupic auto

Poza tym czarne BMW jest raczej dla osób lubiących
        > mocne wrażenia - ukradną czy nie ukradną...

to jest typowy arguemnt zwolennikow "wytloczek" - wydam fure kasy i kupie
        wytloczke bo porzadny samochod to od razu mi ukradna

ps. mafiozikow i zlodzieji to bym kazal pod mur i rozstrzelac ale trzeba
        przyznac ze gust maja dobry:)
        • mar_elx Re: a dasz kredyt 50/50 i pakietowe OC+AC za 4%? 24.11.04, 09:30
          szymizalogowany napisał:

> >Re: a dasz kredyt 50/50 i pakietowe OC+AC za 4%?
          >
          > jak musisz brac kredyt to warto by sie zastanowic czy stac cie na samochod za
          > 90-95tys
          >
          > moze lepiej kupic cos za 50 tys

Na całym świecie ludzie biorą kredyty na samochody i domy - mimo że zarabiają
          więcej niż "polska średnia krajowa". Czasem lepiej jest wziąć kredyty i nie
          wyzbywać się wszystkich pieniędzy. Czasem bardziej opłaca się wziąć auto w
          leasing, a wreszcie ten co ma 20 tysięcy woli czasem wziąć kredyt i kupic auto
          za 50 tys. Ten co ma 50 tys. w gotówce - dostanie z pewniosćią kredyt na auto
          za 90 tys., a ten co ma 90 tys. marzy o samochodziku za 180 tys. - i też
          dostanie kredycik, który zreszta bez trudu spłaci.

> a ten przyklad skierowany jest do ludzi ktorzy maja te 90 tys i chca za nie
          > kupic auto

Żeby ot tak sobie wydać 90 tys na samochód to trzeba mieć dochody rzedu setek
          tysięcy rocznie - a wtedy nie ma różnicy czy się wyda 90 na używany czy 150 na
          nowy.

>
          > Poza tym czarne BMW jest raczej dla osób lubiących
          > > mocne wrażenia - ukradną czy nie ukradną...
          >
          >
          > to jest typowy arguemnt zwolennikow "wytloczek" - wydam fure kasy i kupie
          > wytloczke bo porzadny samochod to od razu mi ukradna
          >
          >
          > ps. mafiozikow i zlodzieji to bym kazal pod mur i rozstrzelac ale trzeba
          > przyznac ze gust maja dobry:)

No nie wiem.... ja bym i tak tego BMW nie kupił, mimo że to pewnie dobra marka.
          Ja tam wolę lancie, alfy... maserati... jaguary...
        • Gość: zgryzliwy Re: a dasz kredyt 50/50 i pakietowe OC+AC za 4%? IP: 213.199.243.* 25.11.04, 12:35
          szymizalogowany napisał:

> jak musisz brac kredyt to warto by sie zastanowic czy stac cie na samochod za
          > 90-95tys moze lepiej kupic cos za 50 tys

ale pierdzielisz
          placisz karta kredytowa - czy to nie branie kredytu ?
          poza tym wlasnie ci co maja kase najczesciej biora kredyty

• franek-b Re: a dasz kredyt 50/50 i pakietowe OC+AC za 4%? 24.11.04, 16:30
        > kasiorę wyłożyć od razu. Poza tym czarne BMW jest raczej dla osób lubiących
        > mocne wrażenia - ukradną czy nie ukradną...

w tym kraju kradna wszystko. Mojemu koledze po miesiacu od kupna megane II
        1.5dti 80 KM(czy innego dticdeddti...) buchneli sprzed kosciola (sedan 4 drzwi,
        kolor srebrny) - najbardziej kapeluszowy model jaki moze byc...
        argument ze bmw kradna wg mnie zaden:-)
        • Gość: Jarek Re: a dasz kredyt 50/50 i pakietowe OC+AC za 4%? IP: 217.17.46.* 24.11.04, 16:39
          franek-b napisał:

> buchneli sprzed kosciola

Jaki kraj, taki obyczaj, no i zawsze można się od razu wyspowiadać...
    • Gość: Kaszana Do Szymiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 09:09
      1.Dałeś złe porównanie bo trudno znaleźć auto,które nie byłoby lepsze od tego
      Megane
      2.To BMW ma podejrzanie mały przebieg - w związku z tym nasuwa się oczywiste
      pytanie.
      3.Kwestia czy samochód nie jest po wypadku
      4.Cena 95000 zł jest gołą ceną zakupu.To nie ma żadnych dodatkowych opłat?
    • Gość: Jarek Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: 217.17.46.* 24.11.04, 09:29
      szymizalogowany napisał:

> proste pytanie ktory samochod ku.. mac jest lepszy, ktory byscie woleli i
      > czy ten wedlug was lepszy przewaza minimalnie czy miazdzy konkurenta ????
      >
      > prosze o odpowiedzi

Nie będę się wypowiadał, które jest "lepsze", bo nie zdefiniowałeś tego słowa i
      może on mieć mocne zabarwienie subiektywne, ale mogę powiedzieć, które bym
      wolał. Odpowiedź - Megane 1,9 dCi, bo:
      - francuz, a nie gustuję w autach z RFN-u,
      - diesel, a aut z silnikami ZI w ogóle nie biorę pod uwagę,
      - nie lubię przepłacać za znaczek, w tym przypadku za niebiesko-białą
      szachownicę (w końcu ten goodwill trzeba jakoś na produkty rozpisać, jak
      istnieją słabe szanse jego amortyzacji),
      - nowy, a jakoś do codziennego użytku wolę mieć auta wprost od producenta, a
      nie z "sekondhandu".

Po prostu Twoja alternatywa dla dCi nie ma dla nie żadnej wartości.

Proszę.
      • racingismylife Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? 24.11.04, 09:41
        a czy wiesz jakie sa koszta utrzymania takiego bmw ? chodzi mi o ubezpieczenie,
        serwis,benzyne ?
        teraz powinienes zalozyc nowy temat i porownac koszty utrzymania jednego i
        drugiego,

Pozdrawiam
      • szymizalogowany Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? 24.11.04, 14:17

> Nie będę się wypowiadał, które jest "lepsze", bo nie zdefiniowałeś tego słowa
        >i może on mieć mocne zabarwienie subiektywne,

rozumiem ze jak sie zacznie filozofowac to mozan dojsc do wniosku ze Fait Panda
        to lepszy samochod niz Maybach

ale mogę powiedzieć, które bym
        > wolał. Odpowiedź - Megane 1,9 dCi, bo:
        > - francuz, a nie gustuję w autach z RFN-u,
        > - diesel, a aut z silnikami ZI w ogóle nie biorę pod uwagę,
        > - nie lubię przepłacać za znaczek, w tym przypadku za niebiesko-białą
        > szachownicę (w końcu ten goodwill trzeba jakoś na produkty rozpisać, jak
        > istnieją słabe szanse jego amortyzacji),
        > - nowy, a jakoś do codziennego użytku wolę mieć auta wprost od producenta, a
        > nie z "sekondhandu".
        >
        > Po prostu Twoja alternatywa dla dCi nie ma dla nie żadnej wartości.
        >
        > Proszę.

ty to jestes przypadek szczegolny

zakladam ze jakby ci ktos dawal za darmo (albo chociaz za ta sama niska cene)
        takie BMW tylko zupelnie nowe z salonu albo takie Renault tez zupelnie nowe z
        salonu to ty tez bys wzial Renault???

(bo nie z NRF, bo ma DCi, bo BMW jako alternatywa nie ma zadnej wartosc)

prosze odpowiedz na to zebym sie upewnil
        • Gość: Lamus Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: 217.17.46.* 24.11.04, 15:32
          szymizalogowany napisał:

> rozumiem ze jak sie zacznie filozofowac to mozan dojsc do wniosku ze Fait
          > Panda to lepszy samochod niz Maybach

Dla jednych lepszy będzie ten z krótszym przyspieszeniem do "setki", dla innych
          lepszy będzie ten, który mniej pali. Dla jednych lepszy będzie dwuosobowy
          coupe, dla innych pojemny, siedmioosobowy van. Dla jednych lepszy będzie
          samonośny pojazd klasy średniej, a dla innych przyzwoity "ramiak" z reduktorem.
          Czy to filozofia? Dla Ciebie lepszy będzie V6, a ja będę zadowolony z rzędowej
          piątki z komorą wstępną. Podejrzewam, że dla "świeżego" stażem kierowcy
          zdecydowanie poręczniejszym autem (więc można zaryzykować stwierdzenie, że
          lepszym) do jazdy na zakupy do supermarketu w aspekcie manewrów na parkingu
          będzie przywołany wcześniej przez Ciebie Fiat Panda niż Maybach (pomijam już
          kwestie wyposażenia standardowego w Maybach'u w kierowcę). Lepszy to
          subiektywna kwestia preferencji, a nie filozofii.

> ty to jestes przypadek szczegolny

Nie wydaje mi się. Po prostu lubię sam decydować na co wydam moje już
          opodatkowane pieniądze i mogę przyjąć do wiadomości Twoje stanowisko, ale nie
          muszę jego realizować, skoro się z nim nie zgadzam.

> zakladam ze jakby ci ktos dawal za darmo (albo chociaz za ta sama niska cene)
          > takie BMW tylko zupelnie nowe z salonu albo takie Renault tez zupelnie nowe z
          > salonu to ty tez bys wzial Renault???

Za darmo? Na Pradze mówiło się kiedyś, że za darmo to nawet ocet się pije. Jak
          się okazało, że nie chcę "używki", to nagle zmieniasz parametry wyjściowe???
          Już teraz BeeMWe jest "sztuka nówka"??? To się nazywa odwracanie kota ogonem.
          Po prostu BeeMWe nie jest marką przeze mnie uwielbianą, a poza tym w tym
          wariancie dyskwalifikuje ją silnik ZI, więc za darmo także wolałbym Megankę, bo:
          - NADAL nowe,
          - nie mam uprzedzeń do "francuzów" (szczególnie w aspekcie bycia dotychczas
          właścicielem czterech),
          - mam uprzedzenia do motoryzacji zza Odry (w aspekcie jazd Astrą, Vectrą,
          Golfem IV i Passatem),
          - preferuję charakterystykę silnika ZS (przecież byś się zwijał ze złości, jak
          byś widział, że w Twojej "kontrpropozycji" zmieniam bieg na wyższy przy 2 tys.
          obr., a ja nie chcę fanatyków ZI urazić, ani zmieniać swoich przyzwyczajeń),
          - "francuz" w przeciwieństwie do "niemca" ma nieoklepaną i mało sztampową
          stylistykę.

> (bo nie z NRF, bo ma DCi, bo BMW jako alternatywa nie ma zadnej wartosc)

Patrz wyżej. Z RFN-u to wystarczy mi... rodzina. Jeśli dobrze pamiętam, to
          mieszkasz na Pradze, więc nawet od byłych szkolnych kolegów z podwórka
          powinieneś wiedzieć, jak BeeMWe są "chodliwe na części". A warsztaty
          zlokalizowane np. w okolicach Zamienieckiej w zasadzie w 100% korzystają
          z "takich używek" kupionych np. na giełdzie na Płochocińskiej.

Na koniec zauważ, że nie podnoszę kwestii kosztów eksploatacji, o które
          prosiłeś.

Pozdr

Lamus
      • franek-b Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? 24.11.04, 16:46

> - nie lubię przepłacać za znaczek, w tym przypadku za niebiesko-białą
        > szachownicę (w końcu ten goodwill trzeba jakoś na produkty rozpisać, jak
        > istnieją słabe szanse jego amortyzacji),

goodwill'u nie mozna amortyzowac, mozna go wycenic jedynie w bilansie
        skonsolidowanym, wiec ksiegowo BMW AG nie posiada zadnego goodwill, chyba, ze
        Ty masz w swoim bilansie akcje BMW AG :-P

> - nowy, a jakoś do codziennego użytku wolę mieć auta wprost od producenta, a
        > nie z "sekondhandu".
        >
        > Po prostu Twoja alternatywa dla dCi nie ma dla nie żadnej wartości.

niesamowite! 330i na kazdym biegu, niezaleznie od obrotow zbiera sie 2 razy
        lepiej od tego dCi... ale ok, jestem pewien ze nie jechales takim autem, i
        podziwiam milosc do francuzow, tlumacze to jedynie tym, ze jak kazda milosc
        jest slepa
        • Gość: Jarek Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: 217.17.46.* 25.11.04, 08:58
          franek-b napisał:

> > - nie lubię przepłacać za znaczek, w tym przypadku za niebiesko-białą
          > > szachownicę (w końcu ten goodwill trzeba jakoś na produkty rozpisać, jak
          > > istnieją słabe szanse jego amortyzacji),
          >
          > goodwill'u nie mozna amortyzowac, mozna go wycenic jedynie w bilansie
          > skonsolidowanym, wiec ksiegowo BMW AG nie posiada zadnego goodwill, chyba, ze
          > Ty masz w swoim bilansie akcje BMW AG :-P

No i chyba o tym w dużym uproszczeniu pisałem? Czy każesz mi czytać MSR'a 38 i
          39?

> niesamowite! 330i na kazdym biegu, niezaleznie od obrotow zbiera sie 2 razy
          > lepiej od tego dCi... ale ok, jestem pewien ze nie jechales takim autem,

Zgadza się. Ponieważ nie zamierzam wydawać 200 kPLN na nowe auto, więc po co
          mam nim jeździć, chociażby na jeżdzie próbnej i tracić czas swój i innych? Dla
          Twojej wiadomości Meganką też nie jeździłem, chociaż dCi 120 KM testowałem
          tylko w Lagunie i Primerze.

www1.bmw.pl/produkty/samochody/bmwserii3/limuzyna/download/_pdf/BMW_CENNIK_3_LIMUZYN.pdf

To tak jakbym planował zakup SUV'a za ca. 100 kPLN (np. Freelander, RAV4, X-
          Trail'a czy nawet Santa Fe), ale najpierw zgrywając "gościa" zażyczył sobie
          prezentację Discovery, Land Cruiser'a, Patrol'a, czy Terracan'a, a
          potem "zniesmaczony" prezentacją ostatecznie i okazując "pańską łaskę" wybrał
          SUV'a za zawałek ich ceny. Tak na marginesie zdecydowanie wolałbym wydać
          wzmiankowaną kwotę na przyzwoitego ramiaka z reduktorem i wyciągarką niż na
          compakta - nawet z renomą TAKIEJ szachownicy.

> podziwiam milosc do francuzow, tlumacze to jedynie tym, ze jak kazda milosc
          > jest slepa

A i owszem miłość ślepą bywa, ale w moim przypadku ma na imię LR Defender,
          a "francuzy" są jedynie normalnymi "średniakami" do codziennego użytku, czego
          nie byłem w stanie powiedzieć o wyrobach Opla i VW. Chociaż... masz rację co
          do "francuzów" - od zawsze byłem zakochany w Citroenie SM.
          • franek-b Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? 25.11.04, 10:33

> No i chyba o tym w dużym uproszczeniu pisałem? Czy każesz mi czytać MSR'a 38
            i
            > 39?

Niech sie czytelnicy forum czegos dowiedza...

> Zgadza się. Ponieważ nie zamierzam wydawać 200 kPLN na nowe auto, więc po co
            > mam nim jeździć, chociażby na jeżdzie próbnej i tracić czas swój i innych?

chociazby po to by moc ocenic na ile wyobrazenie odpowiada rzeczywistosci, dla
            wlasnej ciekawosci, dla miliona innych powodow...

Dla
            > Twojej wiadomości Meganką też nie jeździłem, chociaż dCi 120 KM testowałem
            > tylko w Lagunie i Primerze.

To polecam przejazdzke, poniewaz ja po jezdzie u kolegi bylem bardzo
            rozczarowany jakoscia tego produktu

> To tak jakbym planował zakup SUV'a za ca. 100 kPLN (np. Freelander, RAV4, X-
            > Trail'a czy nawet Santa Fe), ale najpierw zgrywając "gościa" zażyczył sobie
            > prezentację Discovery, Land Cruiser'a, Patrol'a, czy Terracan'a, a
            > potem "zniesmaczony" prezentacją ostatecznie i okazując "pańską łaskę" wybrał
            > SUV'a za zawałek ich ceny. Tak na marginesie zdecydowanie wolałbym wydać
            > wzmiankowaną kwotę na przyzwoitego ramiaka z reduktorem i wyciągarką niż na
            > compakta - nawet z renomą TAKIEJ szachownicy.

Jesli mowimy oczywiscie o samym akcie kupna to racja. Ale przeciez zycie nie
            sklada sie tylko z chwil, gdzie decydujemy o tym czy cos chcemy kupic czy nie.
            Przeciez nie napisalem : 'nie jezdziles na test drive u dealera' tylko byc moze
            miales okazje jechac kolegi autem, tescia itd itp.

> A i owszem miłość ślepą bywa, ale w moim przypadku ma na imię LR Defender,

dla mnie moga nie istniec inne auta niz klasyczne coupe (grand turismo):-)

Wracajac do meritum, to pytanie bylo proste i jasne, troche nie rozumiem ludzi,
            ktorzy realtywizuja rzeczywistosc za wszelka cene i na pytanie w stylu:
            odpowiedz tak lub nie, odpowiadaja ale... lub gdyby...
            • Gość: Jarek Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: 217.17.46.* 25.11.04, 11:14
              franek-b napisał:

> Niech sie czytelnicy forum czegos dowiedza...

Chyba nie to forum :-)

> chociazby po to by moc ocenic na ile wyobrazenie odpowiada rzeczywistosci,
              > dla wlasnej ciekawosci, dla miliona innych powodow...

Zamiast tracić czas na oglądanie aut, których nabyciem nie jestem
              zainteresowany, wolę popływać w basenie, posiedzieć w jaccuzzi, poczytać
              Jasiennicę albo po prostu pójść z wnukiem na spacer do lasu.
              Myślę, że powinieneś zrozumieć, że skoro znam efekt (który wyniesie "zero"), to
              nie lubię ponosić zbędnych nakładów (czysta strata czasu).

> To polecam przejazdzke, poniewaz ja po jezdzie u kolegi bylem bardzo
              > rozczarowany jakoscia tego produktu

Jeśli już, to zacząłbym od... C4 coupe 2,0 HDi 138 KM (i pewnie mógłbym mówić,
              że "życie mi płynie w Cytrynie, choć na sprężynie"). W końcu znowu Cytryna,
              która budzi emocje.

> Jesli mowimy oczywiscie o samym akcie kupna to racja. Ale przeciez zycie nie
              > sklada sie tylko z chwil, gdzie decydujemy o tym czy cos chcemy kupic czy
              > nie. Przeciez nie napisalem : 'nie jezdziles na test drive u dealera' tylko
              > byc moze miales okazje jechac kolegi autem, tescia itd itp.

W ostatnich latach takie "akty" zdarzają mi się to co dwa lata. Koledzy z
              reguły mają auta podobnej klasy i ich opinie nadal utwierdzają mnie w moich
              osobistych spostrzeżeniach dotyczących niemieckich aut i niesamowitych
              możliwościach dalekowschodnich terenówek. Teść? Z którego małżeństwa? Bo
              drugiemu niech ziemia lekką...
              A może jeszcze mam oceniać wszystkie taxi, którymi mi przyszło jeździć? Dżast
              dżołk ;-)
              Jest powiedzenie, że auta, pieniędzy i czasami żony się nie pożycza. Ciekawa
              kolejność. Tyz dżołk ;-)

> dla mnie moga nie istniec inne auta niz klasyczne coupe (grand turismo):-)

Czyli SM mógłby być?

> Wracajac do meritum, to pytanie bylo proste i jasne

Chyba w jasny sposób odpowiedziałem, uzasadniając to spełnieniem dla mnie dwóch
              podstawowych krytierów -> nowy + diesel.

Pozdr
              • franek-b Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? 25.11.04, 23:12

> Zamiast tracić czas na oglądanie aut, których nabyciem nie jestem
                > zainteresowany, wolę popływać w basenie, posiedzieć w jaccuzzi, poczytać
                > Jasiennicę albo po prostu pójść z wnukiem na spacer do lasu.
                > Myślę, że powinieneś zrozumieć, że skoro znam efekt (który wyniesie "zero"),
                to
                >
                > nie lubię ponosić zbędnych nakładów (czysta strata czasu).

na forum jakos bywasz, a przeciez nie przynosi Ci to jakis korzysci. mysle, ze
                to wykret, w koncu jesli lubimy auta to trudno nazwac strata czasu poswiecenie
                troche czasu temu tematowi:-P

> Jeśli już, to zacząłbym od... C4 coupe 2,0 HDi 138 KM (i pewnie mógłbym
                mówić,
                > że "życie mi płynie w Cytrynie, choć na sprężynie"). W końcu znowu Cytryna,
                > która budzi emocje.

hmm, nie chce byc upierdliwy ale jeszcze coupe to C4 nie ma, chyba chodzi o
                hatchback 3D?

> W ostatnich latach takie "akty" zdarzają mi się to co dwa lata. Koledzy z
                > reguły mają auta podobnej klasy i ich opinie nadal utwierdzają mnie w moich
                > osobistych spostrzeżeniach dotyczących niemieckich aut i niesamowitych
                > możliwościach dalekowschodnich terenówek.

hmm, moje obserwacje doprowadzaja mnie dokladnie do tego samego, a nie jezdze
                cytryna... ani dieslem;-)

> Czyli SM mógłby być?

hmm, zaciekawiles mnie do poszukania zdjec tego auta:-))) kiedys widzialem go w
                jakims programie, wyglada kosmicznie, 2 drzwi ma, no tylko pozostale
                elementy... za bardzo kosmiczny dla mnie (brzmi smiesznie w koncu to auto z
                przelomu lat 60 i 70, czyli sprzed mojego urodzenia):-))) mi odpowiada
                klasyczna stylistyka dluuuga maska, zwarta kabina i zgrabny lekko podniesiony
                kuferek ale wyraznie namalowany, wlasnie jak bmw 3 coupe

> Chyba w jasny sposób odpowiedziałem, uzasadniając to spełnieniem dla mnie
                dwóch
                >
                > podstawowych krytierów -> nowy + diesel.

szanuje odmienny poglad, choc go nie rozumiem w tym zestawieniu:-)

> Pozdr

pozdr rowniez
                • Gość: Jarek Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: 217.17.46.* 26.11.04, 09:15
                  franek-b napisał:

> na forum jakos bywasz, a przeciez nie przynosi Ci to jakis korzysci. mysle,
                  > ze to wykret, w koncu jesli lubimy auta to trudno nazwac strata czasu
                  > poswiecenie troche czasu temu tematowi:-P

Magazyny motoryzacyjne też przeglądam, co nie oznacza, że przy każdej premierze
                  będę leciał do salonu, aby obejrzeć "to" w realu. A forum... bywa miłym
                  przerywnikiem, jeśli ma się możliwość konwersacji z adwersarzem na Twoim
                  poziomie.

> hmm, nie chce byc upierdliwy ale jeszcze coupe to C4 nie ma, chyba chodzi o
                  > hatchback 3D?

Nie jesteś. Po prostu wersję 3D ochrzcili jako "kupe" ;-)
                  www.c4.citroen.com/pl/ (uwaga - potrafi się długo otwierać)

> hmm, moje obserwacje doprowadzaja mnie dokladnie do tego samego, a nie jezdze
                  > cytryna... ani dieslem;-)

Kwestia preferencji. Z wiekiem pośpiech i rywalizacja stają się niepożądane
                  (tak twierdzą łapiduchy), a wygoda i komfort wysuwają się na pierwsze miejsce.

> hmm, zaciekawiles mnie do poszukania zdjec tego auta:-))) kiedys widzialem go
                  > w jakims programie, wyglada kosmicznie, 2 drzwi ma, no tylko pozostale
                  > elementy... za bardzo kosmiczny dla mnie (brzmi smiesznie w koncu to auto z
                  > przelomu lat 60 i 70, czyli sprzed mojego urodzenia):-))) mi odpowiada
                  > klasyczna stylistyka dluuuga maska, zwarta kabina i zgrabny lekko podniesiony
                  > kuferek ale wyraznie namalowany, wlasnie jak bmw 3 coupe

Widzę jedną róznicę. SM to dla mnie swego rodzaju klasyk, a "trójeczka" to -
                  wybacz - ale produkt masowy. Pikanterii SM'owi dodaje fakt posiadania silnika
                  od... Maseratii:

www.mobile.de/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&id=11111111136924215&sprache=1
                  www.mobile.de/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&id=11111111146982703&sprache=1
                  www.autoscout24.de/home/index/detail.asp?
                  ts=4072222&source=topcar&id=xzswptzuokq

> szanuje odmienny poglad, choc go nie rozumiem w tym zestawieniu:-)

Dzięki. Zapewniam, że nikogo nie zmuszam do dokonywania takich wyborów, ani...
                  do jeżdżenia "moim wyborem" (nawet jako pasażer). ;-)

Pozdr
    • Gość: Tomek F. bez wahania nowke wybieram IP: *.terminus.pl / *.terminus.pl 24.11.04, 09:41
      Bez wahania wybieram Megana. Kupujac nowego mam wybor co chce a czego nie a co
      najwazniejsze moge wybrac wersje 5 drzwi a w wypadku uzywanego bierzesz co
      jest. Gdzie do 3d wloze nosidelko z dzieckiem? Poza tym na jaka cholere mi
      takie osiagi jak ma BMW? Megane jest tanszy w uzytkowaniu. Megane ma gwarancje
      i nie ma podejrzenia ze jest bity, przerabiany, kardziony, czy ma wade. No i
      cos jeszcze nie jest wypierdziany
      • Gość: zielarz Re: bez wahania nowke wybieram IP: 80.50.13.* 24.11.04, 09:56
        pamiętacie kiedyś przywoziło się też telewirozory, magnetofony, wieże z
        Niemiec. Były podobno również w dobrym stanie. Dziś tego nie robimy. Dlaczego?
        Ponieważ stać nas na to by kupić w sklepie nowy sprzęt elektroniczny. Czy
        będzie to lepszy 28 calowy(np.sony, panasonic) czy gorszy telewizor 21 cali
        (curtis, elemis) zależy od zasobności kieszeni kupującego i jego wymagań
        względem sprzętu. Jak się wzbogacimy przestaniemy też importować używane auta.
        Kiedyś widziałem fajny obrazek na stacji BP. Piątek wieczór 2 koloesi
        wypucowało BMW 5 (też czarne) a potem dokonali zrzuty (sam bilon) i zalali za
        15 zł. Auto mieli dużo lepsze i nowsze od mego (wtedy fiat 125p) tylko co po
        tym skoro na paliwko nie ma...
      • niki27 Re: bez wahania nowke wybieram 24.11.04, 14:16
        Czas tylko marnujemy, próbując coś misowi wytłumaczyć.
        Szymizalogowany to dzieciaczek. On sam jeszcze niedawno był wożony w nosidełku
        i teraz jedyne, co do niego trafia, to szybkość, moc silnika i - hehehehe -
        opcja full leather. Ile może mieć lat ktoś, komu takie rzeczy imponują? Ten
        facet za 10 lat nie zacznie myśleć o własnym dziecku. I o tym, że na tylnym
        fotelu powinien być uchwyt Isofix, bo nowe foteliki dziecięce tym właśnie się
        przypina.
        Życzę szerokiej drogi, najszybszych samochodó. I żebyśmy tylko na drodze się
        nie spotykali, bo nie chcę mieć wypadku.
        • szymizalogowany Re: bez wahania nowke wybieram 24.11.04, 14:22
          niki27 napisał:

> Czas tylko marnujemy, próbując coś misowi wytłumaczyć.
          > Szymizalogowany to dzieciaczek. On sam jeszcze niedawno był wożony w
          nosidełku
          > i teraz jedyne, co do niego trafia, to szybkość, moc silnika i - hehehehe -
          > opcja full leather. Ile może mieć lat ktoś, komu takie rzeczy imponują?

25

> Ten
          > facet za 10 lat nie zacznie myśleć o własnym dziecku.

zalezy jak sie ustawie do tego czasu - na razie nie czuje takiej potrzeby zeby
          miec

> I o tym, że na tylnym
          > fotelu powinien być uchwyt Isofix, bo nowe foteliki dziecięce tym właśnie się
          > przypina.

jak juz moja dziewczyna mnie "zalatwi" i bede mial zone i dziecko to mam
          nadzieje ze bedzie mnie stac na jakies g. na 4 kolach typu laguna II
          z "isofixami" i fotelikiem (bleeeee co to wogle za pierdoly:))))) i niech sobie
          tym zona jezdzi z dzieckiem

a ja sam bede mial M5 bez zadnych zasranych fotelikow, isofixow, cupholderow,
          uchwycikow, smoczkow, pieluszek itd

wrummmmmmm hehehehehe

> Życzę szerokiej drogi, najszybszych samochodó. I żebyśmy tylko na drodze się
          > nie spotykali, bo nie chcę mieć wypadku.

pozdro
          • remo29 Re: bez wahania nowke wybieram 24.11.04, 14:41
            Podsumujmy: lat 25, kawaler, co to sie chajtnie jak go dziewczyna "załatwi", a póki co zbiera kase na M5 bez jakichś tam pierdół typu isofixy-srixy, za to ze skórą i komórą.

Oj synku, miałem cie za kogoś bardziej rozgarniętego...

Też miałem 25 latek, ale takie siano we łbie miałem góra w wieku 18 lat, jakeśmy się z kolesiami golfem full-wypas-szrot-edyszyn bujali po mieście i albo laski na rowerach po tyłkach klepali, albo kręcili bączki na środku skrzyżowania... Tak więc nastolatkom robiącym głupoty wcale się nie dziwię, a tacy zdziecinnieli kolesie pod 30-tkę wywołują tylko uśmiech politowania.
            • szymizalogowany Re: bez wahania nowke wybieram 24.11.04, 14:58
              remo29 napisał:

> Podsumujmy: lat 25, kawaler, co to sie chajtnie jak go dziewczyna "załatwi",
              a
              > póki co zbiera kase na M5 bez jakichś tam pierdół typu isofixy-srixy, za to
              ze
              > skórą i komórą.

jesli "skora i komora" to nawiazanie do jakiejs dresiarskiej filozofii zycia to
              nie

nie zalezy mi na "skorze i komorze" - wazny jest silnik, zawieszenie i naped na
              tyl

"mafia" tez sie nie fascynuje mimo ze chcialbym BMW - managerowie z mojej firmy
              w UK jezdza nowymi BMW i nie widza w tym problemu

>
              > Oj synku, miałem cie za kogoś bardziej rozgarniętego...
              >
              > Też miałem 25 latek, ale takie siano we łbie miałem góra w wieku 18 lat,
              jakeśm
              > y się z kolesiami golfem full-wypas-szrot-edyszyn bujali po mieście i albo
              lask
              > i na rowerach po tyłkach klepali, albo kręcili bączki na środku
              skrzyżowania...

a co w tym zlego?

> Tak więc nastolatkom robiącym głupoty wcale się nie dziwię, a tacy
              zdziecinnie
              > li kolesie pod 30-tkę wywołują tylko uśmiech politowania.

rozumiem ze godny szaacunku jest "dojrzaly mezczyzna" zyjacy
              wedlug "staropolskiej wiekowej tradycji" czyli w wieku 25 lat juz powienin miec
              zone i roczne dziecko - zapomniec od "niepowaznych rzeczach" takich jak frajda
              z jazdy samochodem, kupic jakis "godny szacunku" rodzinny samochod typu
              MeganeII w dieslu i martwic sie zeby utrzymac rodzine za pensje 5000 netto albo
              gorsza

to nie ja

nie po to sie tyle uczylem i dalej sie ucze zeby sie tak
              szybko "unieszczesliwic" i zestarzec:)
              priorytetem jest na razie dla mnie zabawa, korzystanie z zycia i zarabianie
              zeby miec z czego te przyjemnosci oplacic

mam nadzieje ze jeszcze dlugo nie "wydorosleje" jakbys to ty ujal pewnie

by the way:

znam kilku "smiesznych wzbudzajacych usmuech facetow" i to nie przed tylko po
              trzydziestce ktorzy tez nie maja jeszcze dzieci i sa sznowanymi spejalistami
              (nie mieszkaja w naszym kraju) - a ich hobby to honda s2000 i M3
              ktorymi "szaleja i robia baczki po pracy"

no ale co kto lubi

pozdr
              • remo29 Re: bez wahania nowke wybieram 24.11.04, 15:26
                [...]
                > nie po to sie tyle uczylem i dalej sie ucze zeby sie tak

Tylko nie podawaj nazwy uczelni, bo rektor na zawał zejdzie... Miejże litość dla człowieka.

> szybko "unieszczesliwic" i zestarzec:)
                > priorytetem jest na razie dla mnie zabawa, korzystanie z zycia i zarabianie
                > zeby miec z czego te przyjemnosci oplacic

No kuźwa, jakbym dossier uczestnika "Baru" czytał... Frytka? To naprawdę ty?

> mam nadzieje ze jeszcze dlugo nie "wydorosleje" jakbys to ty ujal pewnie
                > znam kilku "smiesznych wzbudzajacych usmuech facetow" i to nie przed tylko po
                > trzydziestce ktorzy tez nie maja jeszcze dzieci i sa sznowanymi spejalistami
                > (nie mieszkaja w naszym kraju) - a ich hobby to honda s2000 i M3
                > ktorymi "szaleja i robia baczki po pracy"

Jasne, a moi znajomi to dają czadu na roratach...

Wydrukuj sobie ten wątek, schowaj między książki. Gwarantuję ci, że jak znajdziesz go za dziesięć lat, to będzie ci wstyd. Nawet jeśli będziesz miał s2000 pod domem. Jest różnica między xtremalą zabawą ludzi zamożnych, a szczeniackim gryzieniem kapci w ich towarzystwie.
                • szymizalogowany Re: bez wahania nowke wybieram 24.11.04, 19:44
                  > > nie po to sie tyle uczylem i dalej sie ucze zeby sie tak
                  >
                  > Tylko nie podawaj nazwy uczelni, bo rektor na zawał zejdzie... Miejże litość
                  dl
                  > a człowieka.

hehe ja sie swoj auczelnia nie popisuje bo uwazam ze w polsce nie ma dobrych
                  uczelni - sa tylko takie ktore "sa dobre w polsce" zupelnie jak nasze zespoly
                  pierwszo ligowe :)) (w ostatnim rankingu ktory widzialem w time czy the
                  economist 200 najlepszych uczelni swiata nie ma zadnej polskiej a sa z czech
                  czy jakichs panstw w afryce)

>
                  > > szybko "unieszczesliwic" i zestarzec:)
                  > > priorytetem jest na razie dla mnie zabawa, korzystanie z zycia i zarabia
                  > nie
                  > > zeby miec z czego te przyjemnosci oplacic
                  >
                  > No kuźwa, jakbym dossier uczestnika "Baru" czytał... Frytka? To naprawdę ty?

hehe no coz moze to tak samo brzmi ale oni klamia pod publike a ja naprawde tak
                  mysle i robie:)

>
                  > > mam nadzieje ze jeszcze dlugo nie "wydorosleje" jakbys to ty ujal pewnie
                  > > znam kilku "smiesznych wzbudzajacych usmuech facetow" i to nie przed tylk
                  > o po
                  > > trzydziestce ktorzy tez nie maja jeszcze dzieci i sa sznowanymi spejalist
                  > ami
                  > > (nie mieszkaja w naszym kraju) - a ich hobby to honda s2000 i M3
                  > > ktorymi "szaleja i robia baczki po pracy"
                  >
                  > Jasne, a moi znajomi to dają czadu na roratach...

naprawde tak jest

>
                  > Wydrukuj sobie ten wątek, schowaj między książki. Gwarantuję ci, że jak
                  znajdzi
                  > esz go za dziesięć lat, to będzie ci wstyd. Nawet jeśli będziesz miał s2000
                  pod
                  > domem. Jest różnica między xtremalą zabawą ludzi zamożnych, a szczeniackim
                  gry
                  > zieniem kapci w ich towarzystwie.

rozumiem ze jak jeszcze nie mam takich srodkow jak oni to mam sobie darowac i
                  pojsc droga "prawdziwego poalka" (zona, dziecko, praca na 7, kosciolek, spac)
                  • remo29 Re: bez wahania nowke wybieram 25.11.04, 11:42
                    [...]
                    > rozumiem ze jak jeszcze nie mam takich srodkow jak oni to mam sobie darowac i
                    > pojsc droga "prawdziwego poalka" (zona, dziecko, praca na 7, kosciolek, spac)

Broń Boże. Rób co lubisz. Tylko nie musisz o tym trąbić jaki jesteś zaj...sty, bo dla większości słuchających twoich opowieści o "ślizgach sprzęta" to po prostu dziecinada. I nie dziw się temu, że nikt nie stoi z koparą, bo ja osobiście nie kumam twojego czadu, bestu i wyjebki. Priorytety mam widać inne: M5 to kwestia kasy. Natomiast 8-latka, który jako jedyny w klasie dostaje "szóstkę", czy zdrową 1,5-roczna dzidzię która miała nieżyć - tego za kasę nie załatwisz choćbyś się sfajdał na skórzany fotel w BMW7 za 100tys.$ w promocji.
                    • Gość: Jarek Popieram IP: 217.8.186.* 25.11.04, 12:13
                      remo29 napisał:

> Natomiast 8-latka, który jako jedyny w klasie dostaje "szóstkę", czy
                      > zdrową 1,5-roczna dzidzię która miała nieżyć - tego za kasę nie załatwisz
                      > choćbyś się sfajdał na skórzany fotel w BMW7 za 100tys.$ w promocji.

Serdecznie pozdr
                    • Gość: johndoe Re: bez wahania nowke wybieram IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.04, 13:16
                      emo29 napisał:

> Broń Boże. Rób co lubisz. Tylko nie musisz o tym trąbić jaki jesteś zaj...sty,

daj mu juz spokoj. facet jest kul i ma stajla :)
                      pzdr
                      • remo29 Re: bez wahania nowke wybieram 25.11.04, 13:31
                        [...]
                        > daj mu juz spokoj. facet jest kul i ma stajla :)

W porzo ziomuś. Niech ma synek i chajs, i stajla, i fure.
                    • Gość: ma remo29 - r.e.s.p.e.c.t. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 09:30
                      Ar i es pi i si ti ;-)

Remo, jesteś gość, pozdrawiam, mało tu normalnych, dzięki, że sie wypowowiadasz.
          • niki27 Re: bez wahania nowke wybieram 24.11.04, 14:53
            No jeżeli ty tak traktujesz dziewczynę, to przekaż jej moje szczere
            kondolencje. Żona ma sobie "sama jeździć", pewnie też "sama wychowywać", sama
            pieluchy zmieniać i w ogóle zadbać o potomka...A ty w tym czasie będziesz
            śmigał sobie M5. A daj Ci Panie Boże zdrowie.
            Mam tylko nadzieję, że twoja luba przypadkiem wejdzie na to forum i krótko
            potem wyjedzie ci z liścia.
            • remo29 Re: bez wahania nowke wybieram 24.11.04, 14:56
              [...]
              > Mam tylko nadzieję, że twoja luba przypadkiem wejdzie na to forum i krótko
              > potem wyjedzie ci z liścia.

Z liścia to pół biedy, ale jak mu wyjedzie z xedosa, to sie chłopaczyna zapłacze jak amen w pancerzu :)
            • szymizalogowany Re: bez wahania nowke wybieram 24.11.04, 19:46
              niki27 napisał:

> No jeżeli ty tak traktujesz dziewczynę, to przekaż jej moje szczere
              > kondolencje. Żona ma sobie "sama jeździć", pewnie też "sama wychowywać", sama
              > pieluchy zmieniać i w ogóle zadbać o potomka...A ty w tym czasie będziesz
              > śmigał sobie M5.

hehe ja tam potomka na razie nie chce:)
              a smigac M5 wlasnie bede:)

A daj Ci Panie Boże zdrowie.
              > Mam tylko nadzieję, że twoja luba przypadkiem wejdzie na to forum i krótko
              > potem wyjedzie ci z liścia.

aaaaaa
              widzisz!!!

myk jest taki ze wlasnie nie wejdzie bo zabieram kompa ze soba i jej nie daje
              sie dotykac:) jak kazda baba mogla by cos zepsuc hehe
          • Gość: Gosc Re: bez wahania nowke wybieram IP: *.net 24.11.04, 14:56
            szymizalogowany napisał:

> a ja sam bede mial M5 bez zadnych zasranych fotelikow, isofixow, cupholderow,
            > uchwycikow, smoczkow, pieluszek itd

Obudz sie zasrancu,to byl tylko piekny sen hehehe!
      • undercover_brother Re: bez wahania nowke wybieram 25.11.04, 19:59
        Co jakis czas na forum AM pojawia sie nowe okreslenie, ktore w krotkim czasie wszyscy zaczynaja stosowac w kazdym mozliwym przypadku. Poprzednim bylo slowo 'prestizowy'. Naduzywano do tego stopnia, ze czekalem tylko na moment, w ktorym zacznie sie roztrzasac preztiz firm robiacych kible. Od pewnego czasu duzo pisze sie o wypierdzianych autach (w domysle uzywanych). Ma to byc rzekomo argument za kupnem nowego samochodu. To ja stawiam serie pytan. Skad pewnosc, ze pracownik montujacy wyposazenie w fabryce nie puscil soczystego baka w siedzienie? Czy stosujacy ta zasade wybieraja sie czasem do kina, teatru, restauracji, knajpy, gdziekolwiek? Przeciez tam wszedzie sa wypierdziane miejsca siedzace. Na koniec - nie jestescie, moi drodzy, swiadomi, ze istnieje mozliwosc wyprania tapicerki?

pozdrawiam i wiecej dystansu zycze
    • remo29 Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? 24.11.04, 14:26
      BMW prezentuje się lepiej. Przy założeniu, że auto nie jest bite/klepane/prostowane/kradzione to wolałbym BMW. Nie jestem pozerem, dresiarzem, szpanerkiem, ale - umówmy się - to dwie różne półki samochodów.
      • Gość: wooow Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: 62.173.117.* 24.11.04, 14:34
        przeciez szymi to zwykly debil , gnoj i smark ktory wpiera kazdemu swoje racje,
        nigdy sie nie przyzna bledu co wiecej nie pojdzie na kompromis on poprostu
        zawsze ma racje a xedos hiper ekstra bomba najlepszy najwspanialszy najszybszy
        najladniejszy no ile jeszcze ta jego blazenada bedzie sie ciagnac na forum ?
        ILE ?

poprostu polidiota polchujwieco a obiecuje przy swiadkach jak spotkam
        szczeniaka na ulicy to obije tak ze bedzie na kolanach do domu wracal..
      • franek-b Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? 24.11.04, 20:36

> BMW prezentuje się lepiej. Przy założeniu, że auto nie jest
        bite/klepane/prosto
        > wane/kradzione to wolałbym BMW. Nie jestem pozerem, dresiarzem, szpanerkiem,
        al
        > e - umówmy się - to dwie różne półki samochodów.

Pierwszy raz chyba sie z Toba zgadzam:-) oczywiscie to inna polka...
    • Gość: ann Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 14:48
      Oba są niezłe, ale wzięłabym renówke,fajna jest wiem bo mam prawie taką samą
      tylko 5 drzwi
    • racingismylife Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? 24.11.04, 14:51
      biedny szymi znowu pojechany
      ach i tak zaraz sie znajdzie tysiac argumetow na obrone
      remo29 stanie sie gowniarzem a szymi odpowiedzialnym statecznym gosciem,
      wooow to bedzie nieudacznikiem bez samochodu i bedzie naklaniany do pokazywania
      swoich trickow i sztuczek na forum
      a niki27 debilem bez mozgu bo lubi francuskie auta i wybral by nowy od
      uzywanego a to juz podchodzi po kare smierci...

Pozdrawiam :)))
    • Gość: El Nino Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 14:53
      idz sie przejedz ramusie swoim strupem wlacz klime i zapodaj na recznym

ze tez takich ramusow musi ziemia nosic
    • Gość: zenon77 Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: *.man.polbox.pl 24.11.04, 14:54
      Cześć.
      Mój Ty mały porównywaczu. Wg linka, który podałeś to piękne BMW kosztuje w
      Niemczech 22.640 euro, do tego należy doliczyć 37,6% akcyzy. Zakładając, że uda
      się stargować do 20.000 euro i kurs kupna 4,40 pln wychodzi ponad 120 kpln. Do
      tego należy doliczyć koszty ubezpieczenia. Diler na rok da pewnie za darmo lub
      pół ceny, a później to będzie w granicach 4 tysięcy. Ubezpieczenie tego BMW
      będzie kosztować pewnie z 15 tysięcy rocznie. Tak więc pod względem kosztów BMW
      zostało zmiażdżone. Innych kosztów eksploatacyjnych przez litość nie podam.
      p.s. poszukaj dobrego lekarza - jest Ci potrzebny
      p.s. jeżdżę używanym, 3 letnim autem
      • speedy1000 Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? 24.11.04, 16:12
        Nie bardzo rozumiem jaki byl sens tego porownania, przeciez ta beta i to
        badziewiaste ranault to 2 zupelnie inne bajki... Sam mam w domu 2 auta, BMW
        740iA i nigdy ale to nigdy nie przesiadlbym sie do jakiegos megane II z
        dyzlem... Fakt ze koszta sa wyzsze, ale co tu duzo mowic, nie ta klasa i juz, a
        o tamtej 330 takie samo mam zdanie, a w przypadku BMW o kosztach sie nie
        dyskutuje!!!
        Renault to francuskie badziewie!!!
        • Gość: ;-))) Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: 217.17.46.* 24.11.04, 16:15
          speedy1000 napisał:

> Sam mam w domu 2 auta, BMW 740iA

Niezmieściły się w garażu???

> Renault to francuskie badziewie!!!

... a diesle są do d..y.
          • speedy1000 Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? 24.11.04, 17:16
            sorki zapomnialem napisac o Corsie!!! Bardzo Mocny Wóz ;)))
        • Gość: BURAK Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: 57.66.193.* 24.11.04, 16:37
          Burak Ma Wózek.
        • Gość: Agusia74 Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.04, 16:41
          Kto pisze takie glupoty ze Renault to badziewie niech sie puknie w glowe. Sama
          mam Lagune II i starsze BMW seria5 zostaje w tyle nawet z silnikiem benzynowym
          150 KM. nieporownywalne przyspiesznie komfort jazdy w BMW niestety cuje sie
          kazdy dolek. Poza tym to nadal tylko wielkie BOOOMMM na marke bmw ktora juz w
          tej chwili nie jest adekwatna do ceny. Kazdy samochod ma inna klase jesli
          chodzi o marke ale w tej chwili o parametrach technicznych tez sie juz nie
          dyskutuje Renault maja jedne z najprezniejszych silnikow jesli chodzi nawet o
          disel sa super. NIE PRZEPLACALABYM tylko za marke Jesli kupisz BMW zrob sobie
          polise ale nie na auto a na swoje nerwy wiem co pisze. I Bic sie bede z tym kto
          napisze ze Renault to cos gorszego sam sobie wejz synu kredyt na takie auto
          jesli Cie nie stac i pojezdzij troche - to zmienisz zdanie.
          • gruman Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? 24.11.04, 17:02
            Gratulacje dla Pana Szumizalogowanego: ktoś się pytał o sens, a sens jest taki,że ten facet wygenerował wątek na kilkadziesiąt postów, ludzie się obrażają i pocą nad klawiaturami a gościu pewnie się zwija ze śmiechu. Widać takie posty są potrzebne, choć przypominają dyskusje o Wierze.
            Pozdr
            Lamus od nówek - do tego cienkich
            P.S.
            Czekam teraz na wątek np. pt Kto chce kupić dwa razy taniej samochód dwa razy lepszy? lub "Być młodym, zdrowym i kochanym czy ....
          • speedy1000 Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? 24.11.04, 17:20

wyobraz sobie ze jezdzilem troche laguna II ze 150 dci, gowniany smochod i
            tyle!!! Hehehe tak tak bmw zostaje w tyle (sorki ale chyba 5 z 2.0 przed
            wprowadzeniem 2.2??!! Chyba oczywiste, jest ciezsza!!! ), aha zobacz sobie jak
            chodzi 2.0 dyzel w wydaniu bmw, a co dopiero 3.0!! a nie zachwycaj sie jakimis
            marnymi 150km laguny!!!
            • Gość: speedy ahaha Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.04, 18:05
              sluchaj dziecko to ze sobie kupisz suto swiat i cos ci sie przysni nie oznacza
              praktyki raz ze pisz cos co jesz zgodne z rzeczywistoscia dzecko a dwa ze sie
              nie wkurzaj tak jesli ktos odkryje twoja niewiedze a jedynie miernote
              przechwalania sie
              • Gość: Agusia74 Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.04, 18:06
                oszczedzaj dziecko na gazety i wylacz lepiej modem
                • speedy1000 Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? 24.11.04, 19:11
                  nie wiem czy to ta glupia zazdrosc polakow?? jakie przechwalania, o czym wy
                  do... mowicie!!!
                  • speedy1000 Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? 24.11.04, 19:16
                    ahah a wplyw na moje zdanie o lagunie II z 2.2 dci mialo to ze znajomy ma
                    wlasnie taki smochod, nowke z salonu, grandtour wesje, kupiona w Ofionie w CK i
                    juz 3 razy w serwisie stal samochod bo wciaz jakies problemy ze skrzynia
                    biegow!!! Auto ma 15.000 przebiegu!!!
          • szymizalogowany Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? 24.11.04, 19:39
            > Kto pisze takie glupoty ze Renault to badziewie niech sie puknie w glowe.
            Sama
            > mam Lagune II i starsze BMW seria5 zostaje w tyle nawet z silnikiem
            benzynowym
            > 150 KM. nieporownywalne przyspiesznie komfort jazdy w BMW niestety cuje sie
            > kazdy dolek.

o czym ty piszesz ? porownujesz BMW serii 5 do lagunyII ???

juz sama roznica ceny 200tys vs 80 tys troche mowi

poza tym jesli ta laguna ma byc chociaz w miare dynamiczna to tylko 2.0T albo
            3.0V6

2.2 DCi to ma chyba okolo 10s do 100

Poza tym to nadal tylko wielkie BOOOMMM na marke bmw ktora juz w
            > tej chwili nie jest adekwatna do ceny. Kazdy samochod ma inna klase jesli
            > chodzi o marke ale w tej chwili o parametrach technicznych tez sie juz nie
            > dyskutuje Renault maja jedne z najprezniejszych silnikow jesli chodzi nawet o
            > disel sa super. NIE PRZEPLACALABYM tylko za marke Jesli kupisz BMW zrob sobie
            > polise ale nie na auto a na swoje nerwy wiem co pisze. I Bic sie bede z tym
            kto
            >
            > napisze ze Renault to cos gorszego sam sobie wejz synu kredyt na takie auto
            > jesli Cie nie stac i pojezdzij troche - to zmienisz zdanie.

jasne ze Renault to cos gorszego

Renault to jest firma ktora robi samochody w nizszych klasach niz BMW, ta
            francuska marke mozna porownywac do fiata czy opla

lagune mozna porownywac z vectra albo passatem ale nie z BMW

a juz napewno podane przeze mnie 330 Ci jest nieosiagalne pod zadnym zwgledem
            przez jakikolwiek model z Renault
            • Gość: damian Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: *.ar.krakow.pl 24.11.04, 20:28
              Dla mnie BMW, ale nie można zapomnieć, że jest klasę wyżej.
              Pomijam cło, bo chodzi o wartość wózków, a nie koszt sprowadzenia.

Acha! Jeździłbym nim gdybym mial go od 2001 - nie lubie wypierdzianych i z
              niepewną przeszłością.
              Wolę nówki.
            • Gość: wooow Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: 62.173.117.* 25.11.04, 11:20
              I co ?

Oczywiscie wytlumaczenia szymiego ktorych nawet nie chce mi sie czytac

Stary obiecuje ci jak cie spotkam w wawie gdziekolwiek na miescie to ci
              wszystkie tryby wypie.. a tego badziewnego xedosa na ch.. sie nadajacego
              spale!

A te twoje 225km/h to ku..kie przeklamania na liczniku - prawa fizyki temu
              przecza kretynie ty !

tak czy owak wpie..cie nie ominie bo juz stracilem do ciebie cierpliwosc !
              • Gość: RF Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: 57.66.193.* 25.11.04, 12:34
                To oznacza jedno: Szymi Będzie Miał Wpie..
              • wernes Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? 25.11.04, 13:43
                Przeczytaj sobie art. 190 kk a potem tworz sobie radosnie posty na forum.
                Wymyslony nick nie czyni Cie bezkarnym.

Co na to moderatorzy ? Broncie prawa. Toz to grozby sa i ja bym takiemu nie
                popuscil.
            • Gość: johndoe Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.04, 13:24
              szymizalogowany napisał:

> a juz napewno podane przeze mnie 330 Ci jest nieosiagalne pod zadnym zwgledem
              > przez jakikolwiek model z Renault

to sprobuj przewiezc tym bi em dablju 7 osob
              pzdr
              • Gość: speedy1000 Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: 62.199.202.* 25.11.04, 18:37
                aha czyli mam rozumiec ze do megane i laguny miesci sie 7 osob... ;)))) az brak
                slow!!!
                • Gość: johndoe Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.04, 08:16
                  ość portalu: speedy1000 napisał(a):

> aha czyli mam rozumiec ze do megane i laguny miesci sie 7 osob... ;)))) az brak
                  >
                  > slow!!!

masz rozumiec, a wlasciwie popros kogos, kto juz skonczyl szkole o szybkie tlumaczenie, ze zdanie:
                  "a juz napewno podane przeze mnie 330 Ci jest nieosiagalne pod zadnym zwgledem przez jakikolwiek model z Renault"
                  zawiera zwrot "jakikolwiek model z renault", ktory to jest na tyle pojemny, ze wejda don jescze inne modele niz megane i laguna.
                  faktycznie brak slow, kogo teraz na komputer stac.
                  pzdr
                • Gość: Jarek Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: 217.8.186.* 26.11.04, 09:34
                  Gość portalu: speedy1000 napisał(a):

> aha czyli mam rozumiec ze do megane i laguny miesci sie 7 osob... ;)))) az
                  > brak slow!!!

Nawet do Thalii "wchodzi" siedmiu, pod warunkiem, że dwóch "zworowanych"
                  wrzucisz do bagażnika. A ciut poważniej - o Grand Scenic'u nie słyszałeś?

PS. Pamiętam okres, gdy swoją super bryką (na tamte czasy) F126 600 ccm
                  jeździliśmy w... sześć osób. Na kolana były brane tylko przedstawicielki płci
                  przeciwnej. ;-)))
                  • Gość: speedy1000 AHA IP: 62.199.202.* 26.11.04, 10:44
                    Sorki ale porownywanie Grand Scenica, czy Espace do 330, oglnie do
                    jakiejkolwiek 3 jest jakas pomylka?? Zastanowcie sie co piszecie...
                    • Gość: J. Re: AHA IP: 217.8.186.* 26.11.04, 10:51
                      A porównywanie - jak mówicie - dwóch "półek", to nie pomyłka? A porównywanie ZI
                      z ZS to nie pomyłka? Podtrzymuję Twój apel: "Zastanówcie, co piszecie"
          • wernes Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? 25.11.04, 13:39
            > Kto pisze takie glupoty ze Renault to badziewie niech sie puknie w glowe.
            Sama
            > mam Lagune II i starsze BMW seria5 zostaje w tyle nawet z silnikiem
            benzynowym
            > 150 KM.

Zamiast slowa "nawet" wstawilbym "tylko". 2.0 150 KM to byl najslabszy silnik w
            5tce (nie liczac tds)

Co do zawieszenia. BMW to najlepszy kompromis miedzy komfortem a
            bezpieczenstwem i sportowym prowadzeniem. Komfort Laguny wynika z miekkiego
            zawieszenia - a to nie problem takie zbudowac. Zdecydowanie wole troche
            twardsze ale przewidywalne i bezpieczne w zakretach.
    • wernes Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? 25.11.04, 11:42
      Wolalbym BMW, ale rozumiem ludzi ktorzy wybieraja Megane.
      Sam jezdze BMW i wiem jakie koszty sa zwiazane z posiadaniem tego auta.
      Oczywiscie mozna kupowac zamienniki i naprawiac u pana kazia, ale wg mnie to
      jest dziadowanie i zycie ponad stan.
      Kazda moja wizyta w serwisie kosztuje kilka tysiecy zlotych. Ubezpieczenie to
      kilkanascie tysiecy rocznie.
      Jesli chce sie zachowac BMW w dobrym stanie - jezdzic nim szybko i
      bezawaryjnie to trzeba przyznac ze jest autem drogim w utrzymaniu.
      I mysle ze to podstawowa roznica pomiedzy tymi dwoma autami, ktore porownales w
      pierwszym poscie.
    • Gość: RF Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: 57.66.193.* 25.11.04, 12:43
      Za ten Bardzo Mizerny Wózek trzeba dać 120 tys. wliczając koszty importu a
      potem Będziesz Miał Wydatki a znajomi będą wołać o Burak Ma Wózek! po tygodniu
      mina Ci zrzednie bo Bandyci Mogą Wziąć i zostanie Ci tramwaj.
      Za te pieniądze można kupić wiele nowych samochodów.
      Może lepiej kupić 2 tańsze?
    • Gość: bzik Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 14:24
      I tak bym wolał volvo s60R zamiast beemki.Ale silnik ma wysmienity.
      • Gość: gość Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: *.c154.petrotel.pl 25.11.04, 19:36
        Rajt, taka bema może dać wiele kłopotów, poza tym kupić nowe Megane 1,6 a stare
        A8 4,2 (a może S8?) to nie to samo, insiurans koszty użytkowania itp. A wogóle
        co będę pisał, to nie ma sensu.
        • speedy1000 Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? 25.11.04, 21:31
          Nie, z tym S8 troche przesadziles, ale zgodze sie ze nie ma co pisac, bo
          przyjemnosc z jazdy, komfort, wlasciwosci jezdne etc, zreszta pod kazdym
          wzgledem procz kosztow audi A8 tak jak bmw 7 sa lepsze od jakigos tam megane i
          innych temu podobnych...zlomow!!! Zreszta ten kto kupuje auto klasy luksusowej
          wie za co placi i jakie sa koszta wiec ta dyskujsja wydaje mis sie zbedna!!!
          POZDR
          • Gość: gość Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: *.c154.petrotel.pl 26.11.04, 18:30
            S8 wcale nie przesada
            • speedy1000 Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? 26.11.04, 23:06
              www.autoscout24.de/home/index/detail.asp?ts=8308964&id=eagcv11r4yc
              zwracam honor... ale po doliczeniu oplat, wyszloby ok 70 tys!!!
              POZDR
    • Gość: NEC Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: *.system / *.system-net.pl 29.11.04, 16:25
      Ja mam propozycje jak już jesteś przy renówkach to jedź sobie do Jaworza, tam u
      dilera Renault stoi Laguna II [model pokazowy] z zerowym przebiegiem, tyle że
      se postał troche w salonie [dalej czuć w środku zapach nowości heh wiem bo dziś
      byłem] a sprawwa jest taka że normalnie to auto kosztuje 99 tys zł. ma xenony
      parktronic i siedzenia z alcantary obszyte skórą acha silnik 19 dCi. auto
      kosztuje jak wspomniałem 99 tys ale dali na niego upust 15 tys więc za 84990
      zł, jedziesz i odbierasz od razu autko z tym samym silnikiem co megane ale z
      lepszym wyposażeniem bo twój kandydat nie będzie miał xenonów tyle MIEJSCA itp.
      jak co to Jaworze znajduje się gdzieś w połowie drogi między Cieszynem a
      Bielskiem-Białą... a ta beema to jakaś podejrzana, za mało za nią chcą pozatym
      jak taką kupisz to od razu jesteś namierzony i ktoś może zczaić że masz kase
      czy cos a laguna to auto niepozorne ale bardzo dobre. POZDRO
    • lekubol Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? 29.11.04, 16:48
      Pytanie retoryczne...
      • Gość: tokio Re: Ktory sprzet byscie woleli lamusy od nówek??? IP: *.berlikomm.net 30.11.04, 22:08
        zrobmy "zrzute" na fure dla szymiego ,przestanie chlopina meczyc konia.
    • Gość: Adam24/2gie auto Ha ha ha...(taki pusty smiech) IP: *.amd.com 02.12.04, 17:01
      Nowe samochody sa dobrym rozwiazaniem tylko w pewnych warunkach - w Polsce
      niestety tych warunkow jest bardzo malo. Jesli nowy samochod kosztuje 30
      srednich pensji nie ma o czym gadac! Najefektywniejszy ekonomicznie zakup to
      zawsze auto 3-6 letnie. Pytanie o roznice miedzy np. nowa Panda a uzywanym 6-
      letnim VW jest pozbawione sensu dopoki oba samochody stanowia ogromny
      wydatek....

PS - W UK gdzie teraz mieszkam na 6-letnia Vectre (Diesel) pelen wypas (klima,
      elektryka,poduszki) mozna odlozyc GOTOWKE juz po ~2-mcach srednioplatnej pracy
      (np. robotnik)
      • szymizalogowany Re: Ha ha ha...(taki pusty smiech) 02.12.04, 18:21
        > PS - W UK gdzie teraz mieszkam na 6-letnia Vectre (Diesel) pelen wypas
        (klima,
        > elektryka,poduszki) mozna odlozyc GOTOWKE juz po ~2-mcach srednioplatnej
        pracy
        > (np. robotnik)

bez przesady

robotnik to zarabia 6-10 funtow za godzine czyli powiedzmy max 80 funtow
        dziennie to jest 1600 funtow miesiecznie

po dwoch miesiacach jak zyje powietrzem to osklada 3200 funtow czyli 20 000 pln

a jak nie zyje powietrzem ale jest bardzo oszczedny to odolozy 10 000 PLN

wiec potrzebuje z 10 miechow zeby zebrac na vectre jak jest naprawde oszczedny

w UK wcale nie sa takie duze pensje - analityk finansowy w city dostaje gdzies
        50 000 funtow na rok, tyle samo informatyk z dobrym doswiadczeniem

jak na polske to sie moze wydawac duzo ale wcale nie powala
        • racingismylife Re: Ha ha ha...(taki pusty smiech) 02.12.04, 18:37
          www.auto-trader.co.uk tu sprawdzisz ceny samochodow

szymi mylisz sie i to bardzo,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka