Dodaj do ulubionych

Znowu Dacia...

12.09.26, 23:58
Trzy trupy. Podkarpacie. Popularna w tej kategorii marka samochodu. Nieudolny (a może przekupiony?) wymiar sprawiedliwości. Czemu nie jestem zdziwiony?

rzeszow-news.pl/wypadek-dk9-glogow-zmarla-trzecia-ofiara/
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Znowu Dacia... 13.09.26, 00:13
      Zaczynasz jak Agios...
      Znajdą go, i dojadą. Tylko trochę to potrwa (a nie powinno).
      • vogon.jeltz Re: Znowu Dacia... 13.09.26, 10:58
        > Zaczynasz jak Agios...

To prowokacja przecież. Poza tym, nasz grecki przyjaciel nie lubi Audi, a nie BMW.
        • agios_pneumatos Re: Znowu Dacia... 13.09.26, 12:22
          vogon.jeltz napisał:

> > Zaczynasz jak Agios...
          >
          > To prowokacja przecież. Poza tym, nasz grecki przyjaciel nie lubi Audi, a nie B
          > MW.

Żadna prowokacja. Wszakże trypel wykazał, że to nie poszczególne marki i samochody przyciągają indywidua określonej proweniencji, których to szlachetne podejście do życia przekłada się na sposób jazdy i jej skutki... zabijają samochody same z siebie.

To nie jest kategoria nielubienia kupy blachy i plastiku. To jest kategoria kompleksów (wg qqbka); ja po prostu chciałbym być taki jak szlachetni kierowcy audi, czy cytowanego tu BMW, ale nie potrafię. Patrzę na nich jak na transcedentny wzór do prowadzenia życia i zmiany majndsetu, ale napotykam szklany sufit. Stąd moja frustracja.
      • galtomone Re: Znowu Dacia... 18.09.26, 10:14
        qqbek napisał:

> Zaczynasz jak Agios...
        > Znajdą go, i dojadą. Tylko trochę to potrwa (a nie powinno).
        >

Może trochę naiwnie tłumaczę to sobie tak.

Żaden system nie jest idealny. A naszemu brakuje nawet do dobrego...

Ale… tak, w końcu go znajdą – życie w ukryciu na dłuższą metę to nie jest życie na wolności – więc może w sytuacji, gdy i tak nadużywa się u nas mocno instytucji aresztu tymczasowego, lepiej, że czasem potencjalnie winny trochę dłużej poczeka na sprawiedliwość, jeśli dzięki temu do aresztu nie pójdzie ktoś, kto na koniec procesu winnym się nie okaże?

Wazne, że nie uniknie kary
    • bolo2002 Re: Znowu Dacia... 13.09.26, 10:05
      To nie pierwszy-tylko kolejny raz-kiedy sąd zamiast zatrzymać sprawcę-wypuszcza go-a ten daje dyla. Zginęła rodzina-winnego brak. I oczywiscie znów BMW-czyli samochód dla morderców ulicznych. Jeżeli sady nie zmienia postepowania w takich sprawach i nie zaostrzy sie kar-beda kolejne ofiary. A taki idiota za kółkiem BMW kazdemu z nas może sie zdarzyć .
      • trypel Re: Znowu Dacia... 13.09.26, 11:45
        Dzisiaj pojechałem do rodzicow bmw zofii zeby troche dpf przegonić. Ledwo utrzymałem kierownice, tak sie wyrywał zeby kogos zabic. Mordercze instynkty wpisane w komputer pokładowy
        • hukers Re: Znowu Dacia... 13.09.26, 11:55
          trypel napisał:

> Dzisiaj pojechałem do rodzicow bmw zofii zeby troche dpf przegonić. Ledwo utrzy
          > małem kierownice, tak sie wyrywał zeby kogos zabic. Mordercze instynkty wpisane
          > w komputer pokładowy
          >

Ciesz się, że Audi nie masz.
          To jest dopiero urodzony morderca.
        • agios_pneumatos Re: Znowu Dacia... 13.09.26, 12:33
          trypel napisał:

> Dzisiaj pojechałem do rodzicow bmw zofii zeby troche dpf przegonić. Ledwo utrzy
          > małem kierownice, tak sie wyrywał zeby kogos zabic. Mordercze instynkty wpisane
          > w komputer pokładowy
          >

Było se Audi zanabyć. Nie męczył byś się. Dzięki przewadze dzięki technice i legendarnemu napędowi kłatro jeździ samo, jak wykazałeś. Dla dużej części użytkowników ma to niebagatelne znaczenie.

wielkopolska.policja.gov.pl/wlk/aktualnosci/279364,Poznan-Zataczal-sie-wsiadl-do-Audi-i-odjechal-Mial-dozywotni-zakaz-prowadzenia.html
          • trypel Re: Znowu Dacia... 13.09.26, 13:14
            Niestety audi na razie nie trafi do nas. Nie lubię dsg a branzlatora ręcznego raczej nie wezmę. Trudno. A chciałem jakies oswoić i sprawdzić czy dobrze prowadzone dalej bedzie samochodem morderca
            • hukers Re: Znowu Dacia... 13.09.26, 13:37
              trypel napisał:

> Niestety audi na razie nie trafi do nas. Nie lubię dsg a branzlatora ręcznego r
              > aczej nie wezmę. Trudno. A chciałem jakies oswoić i sprawdzić czy dobrze prowad
              > zone dalej bedzie samochodem morderca
              >
              Dalej.
          • trypel Re: Znowu Dacia... 13.09.26, 13:15
            Tu pewnie pieszy zaatakował
            epoznan.pl/news-news-179850-wypadek_z_udzialem_pieszego_pod_poznaniem_swiadkowie_poszukiwani
            • agios_pneumatos Re: Znowu Dacia... 13.09.26, 13:52
              trypel napisał:

> Tu pewnie pieszy zaatakował
              > epoznan.pl/news-news-179850-wypadek_z_udzialem_pieszego_pod_poznaniem_swiadkowie_poszukiwani

Żadnej ucieczki, zakazów sądowych, alkoholu, ćpania, trupów? Ewidentnie Daciami jeżdżą melepety co to nie umio szypko, ale bespiecznie. No weź, bo się jeszcze kompleksów nabawię...
              • trypel Re: Znowu Dacia... 13.09.26, 14:13
                Nie byłeś w Kaliszu ostatnio
                Bo to mi wyglada na leczenie kompleksow
                www.faktykaliskie.info/artykul/63108,policja-szuka-kierowcy-dacii-chodzi-o-zdarzenie-przy-kaliskim-szpitalu
                • agios_pneumatos Re: Znowu Dacia... 13.09.26, 14:26
                  trypel napisał:

> Nie byłeś w Kaliszu ostatnio
                  > Bo to mi wyglada na leczenie kompleksow
                  > www.faktykaliskie.info/artykul/63108,policja-szuka-kierowcy-dacii-chodzi-o-zdarzenie-przy-kaliskim-szpitalu

To już ustali dochodzeniówka i sąd.

Sprawa jest o tyle poważna co rozwojowa. Nie wydawaj osądów przed ogłoszeniem wyroku. I dla dobra śledztwa.
                • vogon-jeltz Re: Znowu Dacia... 18.09.26, 18:00
                  Ho, ho, to wygląda mi na celowy sabotaż. Może nawet jakąś partyzantkę miejską do zwalczania buraków.
        • galtomone Re: Znowu Dacia... 18.09.26, 10:16
          trypel napisał:

> w komputer pokładowy

A jak z kierunkowskazami? Masz jeszcze płyn czy nie używałeś i się nie zatarły?
          • trypel Re: Znowu Dacia... 18.09.26, 12:22
            Zofia używa tak czesto ze co rusz musze płyn uzupełniać. Dlatego ja tylko mrugam długimi. Zwłaszcza jak wyprzedzam. Zauważyłem ze to lepiej działa i oszczędzam płyn.
            • galtomone Re: Znowu Dacia... 18.09.26, 14:27
              Zazdro...

Ja jeszcze nie miałem okazji nikomu... za to od razu mam łzy zazdrości w oczach, jak mnie długie przez lusterko rażą, żebym spadał z prawej na pobocze, bo zawadzam...

Podobno te znaki z prędkością to w komputery / kierowcy BMW czytają (PRAWIDŁOWO!) "nie mniej, niż..."?

Prawda to?
              • trypel Re: Znowu Dacia... 18.09.26, 16:05
                Prędkośc ze znaków liczy sie na jedno koło bmw.
                • vogon-jeltz Re: Znowu Dacia... 18.09.26, 17:23
                  > Prędkośc ze znaków liczy sie na jedno koło bmw.

Podobno bumiarze szczególnie nienawidzą prędkości światła. Jest to bowiem jedyne ograniczenie, którego nie będą w stanie przekroczyć.
                  • trypel Re: Znowu Dacia... 18.09.26, 17:47
                    To wyzwanie. Dlatego mrugamy dlugimi. Puszczamy strumien fotonów i staramy się go dogonić.
                    • vogon-jeltz Re: Znowu Dacia... 18.09.26, 17:58
                      No i tajemnica wyjaśniona!
    • tbernard Re: Znowu Dacia... 17.09.26, 20:49
      vogon.jeltz napisał:

> Trzy trupy. Podkarpacie. Popularna w tej kategorii marka samochodu. Nieudolny (
      > a może przekupiony?) wymiar sprawiedliwości. Czemu nie jestem zdziwiony?
      >
      > rzeszow-news.pl/wypadek-dk9-glogow-zmarla-trzecia-ofiara/

A może po prostu skorumpowany. Od dawna wiadomo, że zawody prawnicze są opanowane przez ludzi skorumpowanych (za wyjątkiem dodekanezowca) a sądy i prokuratura dają wzorowy przykład skorumpowania.
    • qqbek Znowu BMW! 23.09.26, 09:37
      Ci kierowcy BMW to są skrajnie nieodpowiedzialni i stwarzają zagrożenie na drodze!
      Karyna jechała S-ką i napadło ją krwiożercze BMW.
      Pocieszające jest tylko, że teraz zmieniła miejsce zamieszkania na przynajmniej 3 miesiące.
      • galtomone Re: Znowu BMW! 23.09.26, 09:57
        Hmmmmm....

"Ponad 2 promile alkoholu w organizmie, sądowy zakaz prowadzenia pojazdów i cofnięte uprawnienia nie powstrzymały 34-letniej kobiety przed wejściem za kierownicę."

Może to był powód, ze weszła za kierownicę i stała zamiast siedzieć, a nie alkohol?

"Mimo wyrwanego koła przejechała jeszcze ponad 400 metrów. " - i to na stojąco!!!! SZACUN!!!

"Siła uderzenia była na tyle duża, że ze Skody zostało całkowicie wyrwane jedno z kół. Mimo poważnego uszkodzenia samochodu kobieta nie zatrzymała się od razu. Kontynuowała jazdę i w takim stanie pokonała jeszcze ponad 400 metrów."

Bo najważniejsze w życiu to się nie poddawać… Byle do Żabki i sie odstresować po takiej przygodzie.

"Obowiązywała ją również decyzja o cofnięciu uprawnień do kierowania pojazdami." - Skodą też?

"Policjanci ustalili ponadto, że w przeszłości kobieta była dwukrotnie poszukiwana w celu ustalenia miejsca pobytu." 😂😂😂😂😂😂😂😂

Czyli zawsze trzeba wiedzieć, gdzie się przebywa, bo jak nie, to nas będą szukać…

"Według informacji przekazanych przez policję 34-latka, mimo poważnego zagrożenia, jakie stworzyła na drodze, była w bardzo dobrym humorze. Miała uśmiechać się i bagatelizować to, co się wydarzyło." - ku..., jak ja bym na stojąco 400 m na trzech kołach przejechał to też bym sie raczej nie smucił.

"Trzy miesiące tymczasowego aresztu" - żeby się tylko nie zasiedziała w kiblu, bo znów będą jej szukac...
        • qqbek Re: Znowu BMW! 23.09.26, 10:20
          Z tym "ustaleniem miejsca pobytu" to jest tak, że jak cię prorok, sąd albo komornik szuka, to zleca policji ustalenie miejsca pobytu.
          Znaczy się, albo jakichś pism z sądu/prokuratury nie odbierała, albo jakichś długów/grzywien nie zapłaciła.
          Niestety postępowania w sprawach o jazdę po pijaku są dość szybkie, a sądy bardzo niechętne do skazywania na więzienie, więc jest spora szansa, że te 3 miesiące to będzie całość jej odsiadki.
          • galtomone Re: Znowu BMW! 23.09.26, 11:39
            W sam raz na ulop... Duzo wolnego czasu na czytanie i TV a zarcie dostaje sie pod nos... czego chciec wiecej, zeby troche sie zresetowac... detoksykacje sobie fizyczna i psychiczna zrobic...
            • tbernard Re: Znowu BMW! 23.09.26, 12:10
              Jakby jeszcze dostała dostęp do basenu, to niemal ol in kluzif.
      • trypel Re: Znowu BMW! 23.09.26, 10:17
        Bmw musiało sprowokować.
        Nie ma innej opcji
        • qqbek Re: Znowu BMW! 23.09.26, 10:20
          trypel napisał:

> Bmw musiało sprowokować.
          > Nie ma innej opcji
          >

Też tak uważam!
          Polać Miss Piggy!
          • tbernard Re: Znowu BMW! 23.09.26, 12:13
            A może należy to potraktować jako potwierdzenie tezy, że BMW przyciąga ludzi o specyficznej psychice ;)
      • agios_pneumatos Re: Znowu BMW! 23.09.26, 14:03
        qqbek napisał:

> Ci kierowcy BMW to są skrajnie nieodpowiedzialni i stwarzają zagrożenie na drod
        > ze!
        > Karyna jechała S-ką i napadło ją krwiożercze BMW
        > .

> Pocieszające jest tylko, że teraz zmieniła miejsce zamieszkania na przynajmniej
        > 3 miesiące.
        >

Przypominam, że wątek jest o Dacii.

www.onet.pl/informacje/krakowdlawas/smiertelny-wypadek-w-wieliczce-zginal-29-letni-kierowca/6cc4bdz,0666d3f1
        Yebani tirowcy. Nie ustąpił, bandyta. Pewnie z powodu kompleksów.
        • qqbek Re: Znowu BMW! 23.09.26, 15:39
          Ustąpił czy nie, problem z drogi wyeliminował trwale.
          U nas w nocy gościa z Cytryny na Drodze Męczenników Majdanka (jest na tym samym portalu artykuł) bo mu słup trakcji trolejbusowej na jezdnię, przy mokrej nawierzchni, wtargnął.
          Wycinali go z tej cytryny, więc nie był w stanie dmuchać w alkomat, ale ostatnio w regionie rekordy należały do kierowców... starych C5. Gość, który kilka miesięcy temu przeprojektował płot Muzeum Wsi Lubelskiej wydmuchał trzy pięćdziesiąt i się skala skończyła (za to baza danych wypluła 2 czy 3 aktywne zakazy).
          • vogon-jeltz Re: Znowu BMW! 23.09.26, 16:25
            Cytryniarze to w ogóle zaraza. Ich samochody wymagają do jazdy jakiegoś podejrzanego płynu - a nawet dwóch, bo jeden do zawieszenia, a drugi do filtra FAP. Cholera wie, jakie to ma właściwości. Nic dziwnego, że sami też wspomagają się różnymi płynami.
      • vogon-jeltz Re: Znowu BMW! 23.09.26, 16:20
        BMW prowokują do agresji i niebezpiecznych zachowań nawet kierowców, którzy nimi nie kierują, a tylko je widzą. To oczywiste!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka