IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 00:33
Ponieważ nie wiem czy Admini czytają wątki na które już odpowiedzieli to pozwolę sobie na założenie nowego wątku...

Re: chamstwo na forum

yaa napisał:

> Też, delikatnie mówiąc, nie jestem zachwycony poziomem tego forum. Ale, o ile
> posty wulgarne są kasowane, to ciężko ciąć wszystkie posty czy wątki mające na
> celu kogoś urazić czy sprowokować. Jeśli nie naruszają prawa i netykiety, są
> zostawiane a ich autorzy najczęściej żywią się reakcją tych, którzy zostali
> sprowokowani.
> Najlepszym rozwiązaniem jest ignorowanie takich wątków. A w przypadku naruszeń
> netykiety kliknięcie w przycisk "usuń".
> Pozdrawiam
> Yaa

W związku z tą odpowiedzią miałbym parę pytań:
Jest taki punkt w Netykiecie,
cytuję: " Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest dokuczanie i krytykowanie. Twoje odpowiedzi na ich posty tylko ich zachęcą do dalszej działalności. Wystarczy, że zgłosisz ich działalność administracji."
to ja pytam: Po co zgłaszać administracji? Zeby się pośmiali? Nic z tym nie robią. A może mylę się i jestem bardzo niesprawiedliwy? Jeśli tak jest to poproszę o przykłady. Z chęcią podam kontrargumenty.
kolejny cytat: " Uważaj z humorem i ironią! Mogą być niezrozumiałe albo obraźliwe. Możesz używać "smileyów", czyli symboli oznaczających uczucia. Odczytuj je przechylając głowę w lewo - uśmiech możesz przekazać jako :-) a "z przymrużeniem oka" jako ;-)"
i tu kolejne pytanko: Większość wątków o fabii ( i jeszcze parę innych np.: o srebrnych yaris, fiat i f... to gó.., o skodzie) ma na celu jedynie pisanie obraźliwych słów pod adresem posiadaczy tych pojazdów. Tylko i wyłącznie OBRAŻANIE. Czy były JAKIEKOLWIEK skargi na wątek pt. kawały o skodzie??? Wydaje mi się że nikt się nie skarżył.Odpowiednia formuła pozwala na wiele.
i kolejny cytat:
" Zanim założysz wątek sprawdź, czy temat już nie był omawiany. Użyj wyszukiwarki."
oraz:
" Postaraj się, by tytuł wątku, który zakładasz był czytelny i zrozumiały."
oraz:
"Nie podszywaj się pod innych."

a okazuje się że pewne wątki notorycznie powracają.Coraz to nowe.I pod różnymi dziwnymi nikami/adresami. Czy naprawdę Administracja forum jest BEZRADNA !?!. Czy nie potraficie namierzyć autorów tych wątków i wystawić im rachunek za pracę administratorów??? Jeśli nie można ich namierzyć to można wystawić rachunek firmom udostępniającym internet( niech sami sobie poszukają kto z ich zasobów wypisuje takie głupoty). Nie prowadzicie współpracy z dostawcami internetu??? Czy naprawdę jest to takie trudne???

W normalnym forum administratorzy dbają o niedublowanie wątków; jeśli takowe nastąpi to przenoszą je pod jeden wspólny wątek.Pewne bzdurne wątki są po prostu zamykane ( w teorii na tym forum służy do tego tzw. "ośla ławka" ale TYLKO W TEORII). Myślę że pora teraz na ruch ze strony opiekunów forum. Należy wprowadzić logowanie, poważnie przeredagować Netykietę. To do czego doprowadzono skutkuje "rozlewaniem się" troli na coraz więcej części forum. Ta bezkarność potęguje takie zachowania. Gdyby Administracja forum dołożyła NALEŻYTCH STARAŃ nie byłoby obecnie tylu wątków o głupotach i nadmiarze pracy dla opiekunów forum.
Myślę że pora przyznać wprost: Jesteśmy bezradni.I podjąć odpowiednie środki aby takich sytuacji uniknąć na przyszłość.Proszę poszukać sobie w internecie jak forum robione społecznie jest PROFESJONALNIE PROWADZONE ( np na tematy motoryzacyjne). Osoby które je nadzorują robią to tylko i wyłącznie z własnej chęci ale potrafią zadbać o właściwy poziom forum.Jeśli tego nie zrobicie to za kilka miesięcy okaże się że spora część forum umrze śmiercią naturalną.Jeśli nie całe. Pierwszym tego przykładem jest forum skoda. Na koniec jeszcze jedno: myślę że forum skoda należy zlikwidować a wątki włączyć w strukturę forum auto-moto ( oczywiście po skasowaniu większości wątków obraźliwych) Okaże się że forum skoda da się odchudzić o ponad 60%.
Myślę również że najwyższa pora na poważną dyskusję w gronie Administratorów Forum "gazeta.pl" nad postacią i kierunkami rozwoju całego forum.
Czego życzę.

Obserwuj wątek
    • Gość: Price Wiem,że to nie do mnie,więc sory,ze wtrące swe 2gr IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.12.04, 18:20
      To tylko kilka zdań:
      Napisałoś:
      > W normalnym forum administratorzy dbają o niedublowanie wątków; jeśli takowe na
      > stąpi to przenoszą je pod jeden wspólny wątek.Pewne bzdurne wątki są po prostu
      > zamykane ( w teorii na tym forum służy do tego tzw. "ośla ławka" ale TYLKO W TE
      > ORII).

Skoro nie jest to dla ciebie normalne forum to co tu robisz?
      Nikt cię nie zmuszą abyś tu siedział.
      Owszem ja też sobię jaja z pewnych zachowań skodziarzy robię, ale nie klnę i
      gdybyś miał choć odrobinę rozumu to albo byś też coś śmiesznego napisał, albo
      nie pisałbyś nic.
      A swoje żale możesz wylać na ramieniu kogoś kto sobie na to pozwoli.
      Podoba mi się to forum bo jest tu wesoło - i nie chodzi o chamstwo!!!
      Niektóre teksty są po prostu śmieszne, a nie wszystkie musisz odnosić do swojej
      osoby i czuć się urażonym.
      I jeszcze jedno: jak trzeba będzie się logować, npewno też będę tu wpadał. Nie
      mam sobie nic do zarzucenia- podobnie jak większość osób, która zakłada wątki o
      "cebuli w fabii", "skodziarzach z zaje***mi wąsami" - to naprawdę potrafi
      rozśmieszyć, choć zapewne nie wszystkich..
      A kogo nie, to pewnie każdy jest w stanie wyłonić takich delikwentów.
      Wydoroślej i walnij se pivko ( jak skończyłeś 18) - stres piękności ŚKODZI ;))
      • Gość: QQRYQ Re: Wiem,że to nie do mnie,więc sory,ze wtrące sw IP: *.aster.pl 05.12.04, 18:22
        ale obaj zescie sie napisali az mi sie tego czytac nie chcialo :-))))))))
      • Gość: tencoszukawsieci Re: Wiem,że to nie do mnie,więc sory,ze wtrące sw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 20:22
        Gość portalu: Price napisał(a):

> Wydoroślej i walnij se pivko ( jak skończyłeś 18) - stres piękności ŚKODZI ;)

Drogie Dziecko,
        ciekawe czy też będzie Ci do śmiechu jak wyskrobiesz jakiegoś dzieciaka lub "świeżego" kierowcę z wnętrza samochodu wtedy gdy ktoś jadący tym "lepszym samochodem" oceni superoptymistycznie swoje umiejętności za kierownicą i koniecznie będzie chciał wyprzedzić "buracką" Skodę z "wąsiastym" kierowcą-przedstawicielem handlowym ( który ma wyjeżdżone kilkaset tysięcy kilometrów w każdych warunkach drogowych i atmosferycznych). Czasami czytanie głupot procentuje takimi zdarzeniami. Ostatnio jeździłem trochę Skodą i najbardziej zaskoczyło mnie właśnie takie zachowania niedoświadczonych kierowców wobec Skód. W temacie poczucia humoru mogę jedynie dodać, że jak dorośniesz to zrozumiesz o co mi chodzi. Naprawdę, czasami zrób użytek z tej owsianki co Ci się majta między uszami. I czytaj cudze wątki literka po literce; tę umiejętność dzieci nabywają w przedszkolu.
        • Gość: Price Nie każdy tu ma 55 lat i jeździ śkodą IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.12.04, 16:44
          Drogi ojcze. (nie wiem czyj)

Pieprzysz aż uszy więdną. O jakim skrobaniu piszesz, bo mam wrażenie,że nieco z
          tematu zboczyłeś i zmierzasz w stronę, w której tylko ty możesz się odnaleźć.
          Dla mnie poczucie humoru niewiele ma wspólnego z masakrą w rozbitym aucie,
          dlatego nie zamierzam kontynuować tego tematu, gdyż widzę,że co innego mamy na
          myśli.
          rozumiem,że pesymizm i wyciąganie fałszywych wniosków to choroba, na którą
          cierpisz. (psychiczna)
          Jak każda choroba, t6a też powinna dać się wyleczyć, a wtedy może dla ciebie też
          zaświeci słońce.
    • yaa Odpowiedź i propozycja 05.12.04, 20:52
      Każdy z nas - z natury rzeczy - ma inny rodzaj poczucia humoru. Inaczej też
      odbieramy wypowiedzi innych, dla niektórych pewne wypowiedzi mogą być chamskie
      i obraźliwe, dla innych zabawne dla jeszcze innych neutralne. To nasze
      subiektywne odczucia.
      Moderując poszczególne wypowiedzi i wątki nie można być subiektywnym - należy
      zachować obiektywizm, choć zapewniam, że czasem bywa to trudne. Dlatego
      eliminowane są wypowiedzi stanowiące wyraźne naruszenie prawa lub/i netykiety.
      Forum auto-moto (i jego części)są o tyle specyficzne, że spotykają się tu
      mężczyźni chcący rozmawiać o samochodach, a nie dzici z piaskownicy, więc nieco
      bardziej "ogniste" dyskusje są zrozumiałe. Jednak wszystko w rozsądnych
      granicach.
      Rozumiem, że wypowiedzi postrzegane m. in. przeze mnie jako dopuszczalne, są
      dla części forumowiczów (np. dla założyciela tego wątku) chamskie i zasługujące
      na usunięcie. Mam więc propozycję. Wpisujcie w jednym wątku linki do takich
      wypowiedzi z forum "Skoda", które Was drażnią i które powinny, Waszym zdaniem,
      znaleźć się na oślej ławce. Możemy o takich wypowiedziach podyskutować, "nie
      karmiąc trolli". Jeśli się zgodzimy - takie wypowiedzi zostaną wyeliminowane.
      Pozdrawiam
      Yaa
      • zoriusz Re: Odpowiedź i propozycja 06.12.04, 09:22
        Większość wątków zakładanych na tym podforum to śmieci. To podforum właśnie po
        to powstało aby oczyścić forum auto-moto z idiotycznych wypowiedzi na temat
        skody, a w szczególności na temat posiadaczy skod.
        Jeśli czytam o "mężczyznach" wypowiadających się tu o samochodach to ogrnia
        mnie - przykro mi to powiedzieć - śmiech. Poziomwypowiedzi tych "mężczyzn"
        świadczy o tym, że mamy do czynienia z dzieciuchami, których poziom dyskusji
        odzwierciedla przepychanki gó..arzy w kiblu prowincjonalnej zawodówki. Nie
        trzeba być szczególnie inteligentnym ani doświadczonym życiowo aby to
        stwierdzić. Uporczywe powtarzanie tych samych obraźliwych sformułowań już dawno
        powinno zostać na tym forum wyeliminowane. Ale obserwując polskie
        społeczeństwo, osobiście nie dziwię się, że tego robić się nie chce. Powszechne
        tolerowanie chamstwa, jako zjawiska zupełnie normalnego w naszej
        rzeczywistości, jest widoczne wszędzie. Dlaczego zatem na forum, które ma być
        przecież masowe i ogólnie dostępne oraz odzwierciedlać poziom polskiego
        społeczeństwa ma być inaczej?? Tu się nic nie zmieni. Forum auto-moto i
        pokrewne, nie dlatego jest specyficzne, że rozmawiają tu mężczyźni, tylko
        dlatego, że głupoty wypisują tu małolaty podniecające się świrowaniem na
        ulicach i marzący o "wyróżnianiu się" poprzez posiadanie auta dla szpanu.
        Poważni mężczyźni potrafią rozmawiać poważnie. Obawiam się, że administracja
        forum ma problemy ze zdefiniowaniem pojęcia poważny mężczyzna.
        pozdrawiam
        • Gość: Price Kolejny forumowiczu w podeszłym wieku. IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.12.04, 16:48

Daj dwa przykłady obraźliwych postów (po tytułach) na temat skodziarzy.
          • kragles Re: Kolejny forumowiczu w podeszłym wieku. 06.12.04, 16:54
            No właśnie !!
            Z tego co się orientuję , to ci wszyscy, którzy tak narzekają na poziom tego
            forum nie mają za grosz poczucia humoru i wszystkie posty traktują jakby
            odnosiły się indywidualnie do każdego posiadacza śkody.
            Jest to żenujące, tym bardziej,że najwięcej przeklęństw i buractwa wypływa (w
            wypowiedziach) właśnie od obrońców śkód.
            W tytułach nie ma chamstwa, a raczej satyra !!!
            Kto tego nie zauważa musi mieć naprawdę niskie mniemanie o sobie i własnym aucie.
            No i nazywanie innych "dzieciakami", "idź do szkoły" - What is this??? Śkodzizm?
          • mac.card Re: Kolejny forumowiczu w podeszłym wieku. 06.12.04, 17:09
            Zamieszczam znacznie więcej niż dwa linki.

Czy Waszym zdaniem to satyra, czy obraza? Możemy o tym podyskutować.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=11674132
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=11568851
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=10934699
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=15933001
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=17871457
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=17750153
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=16341262
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=15822506
            • Gość: Braził Re: Kolejny forumowiczu w podeszłym wieku. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 19:02
              Złodziej to uczciwy inaczej
              kretyn to inteligentny inaczej
              antyskodziarz to dowcipny inaczej
              pzdr
            • yaa Wątki 06.12.04, 21:51
              Część faktycznie nadawała się na śmietnik. Część wg. mnie do przyjęcia w ramach
              tzw. szeroko pojętego dobrego humoru.
              A jednak wydaje mi się, że można dowcipnie i elokwentnie spierać się na temat
              Skody. Oto przykład:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=18337806
              Pozdrawiam
              Yaa
              • Gość: antyyaa [...] IP: 200.44.157.* 06.12.04, 21:59
                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                • Gość: antyyaa [...] IP: 200.44.157.* 06.12.04, 22:17
                  Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • mac.card Re: Wątki 06.12.04, 22:55
                Owszem, można się spierać i dowcipnie i elokwentnie, a nawet z lekka złośliwie.
                Racz jednak zwrócić uwagę, że ten dowcipny, et cetera... dyskurs prowadzili
                dwaj "skodziarze".

Co, niechwalący się mac.card, podkreśla.

Pozdrawiam :-)
                • Gość: Braził Re: Wątki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 20:13
                  Każdy dowcip może być złośliwy.
                  Nie każda złośliwość jest dowcipna.
                  Jeżeli nawiedzeni antyskodzierze to w końcu zrozumieją to te forum może być tak
                  miłe ja kiedyś.
                  ;-)
              • Gość: Price Re: Wątki IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.12.04, 18:25
                I tutaj się zgodzę, bo czy tytuły typu "Fabka to kompakt wszechczasów" mogą być
                dla kogoś obraźliwe???
                Otóż mogą, wobec czego nie mam już sił (i mochoty) udowadniać ,że to nie jest
                obraza - przynajmniej ja tak nie odbieram i ludzie z odrobiną wyobraźni też nie.
                Zgodzę się z opiekunem YAA, że chamstwo należy tępić, a widać, że Yaa ma
                poczucie humoru i potrafi odróżnić buractwo od satyry,
                więc jestem spokojny,że porządek pozostaje w jego władaniu.
                Pozdrawiam (oprócz tych, którzy rozumują wszystko jako atak na ich postacie)
          • zoriusz Re: Kolejny forumowiczu w podeszłym wieku. 07.12.04, 08:24
            Są setki postów obraźliwych na tym podforum. Wystarczy poczytać wypowiedzi
            niejakiego kanciaka. Inni mu dorównują chamstwem.
            Obawiam się jednak, że dla was chamstwo to chleb codzienny w waszym rodzinnym i
            blokowiskowym życiu. Dlatego jakiekolwiek tłumaczenia - dopóki rodzice i szkoła
            was niczego nie nauczą, a wątpię żeby tak się stało - nie mają większego sensu
            na forum.
            Może zresztą być i tak, że w swoim środowisku ci, którzy tu obrażają są
            potulnymi barankami bojącymi się cokolwiek pisnąć aby nie dostać w dziób. Na
            anomimowym forum można się wyżyć i ulżyć swoim tłumionym frustracjom.
      • Gość: tencoszkawsieci No i co mi chodzi ???????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 12:36
        Nie chodzi mi o kasowanie wątków na temat jedynie Skody. Chodzi mi o kasowanie wątków powtarzających się, a zarazem obraźliwych dla niektórych osób. Watków mających na celu napisanie kilku niecenzuralnych słów, obrzuceniu błotem innych.Wątków które zwyczajnie zaśmiecają forum. Wątków które nic nie wnoszą.
        Uważam że Yaa jest nieobiektywny. Dlaczego? Poniżej podaję przykład wątku ( akurat miałem farta bo był przez kilka godzin a obecnie jest skasowany) który zacytuję w całości. Naprawdę nie rozumiem dlaczego akurat ten został skasowany, skoro wiele innych swobodnie sobie funkcjonuje. Myślę że Yaa wykonuje swoją pracę bardzo nierzetelnie i jest bardzo niekonsekwentny w swojej moderacji.Natomiast wątek założony przez Charczenko, został uratowany jedynie dzięki elokwencji i poczuciu humoru w/w mistrza słowa pisanego wzrokowo ;-))).Myślę że Yaa ma naprawdę wiele do przemyślenia.

Cytat wątku (w całości):
        Proszę o niekasowanie, ponieważ pozwoli dać pełen obraz argumentów użytych przeze mnie.

NUBIRA 2 NAJLEPSZY SAMOCHÓD!! WG. TYF-a IP: *.chello.pl
        Gość: jojo 07.12.2004 02:50 + odpowiedz

sprzedaje moja gwiazdę w 124 300e z 1995 i kupuje mlodszą nubirę!!!!!!!!! ja
        pie.. człowieku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! lecz sie ku.. mać!!!!!!!!! nubira
        to samochód dla kowalskiego!!!!!!!!!!!!!!!! co ty pie..sz!!!!!!!!!!!! ja
        pie..!!!!!!!!!! chyba kobieta ci dupy i pizdy nie daje!!!!!!!!!!!
        ehhhhhhhhhhhh pojebie

• Re: NUBIRA 2 NAJLEPSZY SAMOCHÓD!! WG. TYF-a IP: *.chello.pl
        Gość: model 07.12.2004 02:57 + odpowiedz

daewoo.???? chyba tej marki juz niema?
        wez sie schowaj z ta nubirą pogadamy czy za 2 lata bedzie nie bedzie juz na
        szrocie ku.. heheheeheehehe.......... pozdro dla jojo

• Re: NUBIRA 2 NAJLEPSZY SAMOCHÓD!! WG. TYF-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
        Gość: tyf 07.12.2004 09:13 + odpowiedz

jakby cie w szkole nauczyli czytać to byś wiedział że nie porównuje nubiry z ml
        tylko pisze że moja nubira za 60 tys. zł jeszcze nidgy nie stanęła w trasie a
        ml już 2 razy
        ps. jechałem tym mercem na trasie warszawa-Kraków i wcale to nie jest jakiś cud
        techniki na kołach, gdybym miał kupować takie auto za taka kasę to bym wziął
        range rovera
        ps2. kłamać też trzeba umieć, napisz jaki model nubiry i jakie usterki :-)
        jeśli jesteś jakiś nienormalny i biegniesz do serwisu bo ci plastik trzeszczy
        to weź sie lecz, ja jeżdże tym autem dużo po Polsce i zawsze jak do tej pory
        dojeżdżałem na miejsce czego nie można powiedzieć o właścicielach nowych
        wypasionych mercedesów.

Gość: tyf 07.12.2004 09:19 + odpowiedz

w 124 to ostatni prawdziwy mercedes ale radzę ci nie kupuj nowego mb z salonu
        bo i tak cie na niego nie stac a po drugie nowe mb to straszny szmelc i wielu
        właścicieli przyzna że woleliby japończyka ale im wstyd

Gość: tyf 07.12.2004 09:23 + odpowiedz

MÓJ POST

mój szef ma ml 400 cdi (z salonu serwis tylko aso) i jest stałym gościem w
        serwisie
        2 razy zwijali go lawetą z trasy, jak przychodzi wkur... do pracy to wiadomo że
        mu auto padło a ja pękam ze śmiechu bo moja nubira 2 jakoś jescze nigdy nie
        stanęła w trasie
        chodź trzeba przyznać że w nielicznych momentach kiedy jego merc normalnie
        jeżdzi to niesamowite auto
        słynne są sprawy opisane na interii dwóch mercedesów w tym sl 500 (chyba) i ja
        kupując nowe auto wybiorę ewandę i śmieję się z tych "general menagerów" co
        procesują się z serwisem mb bo auto za 500 tys. zł miało ze 20 usterek w ciągu
        roku
        niema to jak "prestiż" jaki daje gwiazda

TWOJA ODPOWIEDŹ

wez sie pie..ze swoja nimubirką ośle głupi ..... pie..sz takie bzdury jak
        ch.......... ja mam nubirę korwa roczna i kórwa miałem 6 wizyt w serwisie...
        najgorsze samochody na swicie i nie moge odsprzedac bo nikt ich nie chce.....
        pozdrawiam glupiego huja ... lepiej to sprzedaj!
        • yaa Re: No i co mi chodzi ???????????????? 07.12.04, 21:09
          Już pierwszy post nadawał się do śmietnika - i cały wątek trafił na ośłą ławkę.
          Staramy się tępić chamstwo. Rozumiem, że to przykład wątku do usunięcia, bo
          jeśli uważasz, że ten wątek powinien zostać, to chyba mamy odmienne pojęcie
          chamstwa. Było to rażące naruszenie netykiety. Każde takie naruszenie jest
          tępione i co do takich wątków nie ma wątpliwości. Inaczej jest z wątkami, które
          są prowokujące, ale nie wulgarne. W takich przypadkach lepiej, moim zdaniem
          poczekać jak się wątek rozwinie i dopiero potem zdecydować się co z nim począć.
          Pozdrawiam
          Yaa
          PS. Cieszę się, że jesteśmy po jednej stronie barykady, co nie znaczy, że nie
          możemy być innego zdania - po to przecież jest forum - żeby "pięknie się
          różnić".
          • Gość: tencoszukawsieci Re: No i o co mi chodzi ???????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 13:26
            Mówiąc nieco przekornie...Patrząc z perspektywy wielu wątków pozostawianych na forum to ten wątek nie spełnia warunków do usunięcia.Jedynie jedna-dwie odpowiedzi kwalifikują się do skasowania. Skoro ten wątek został przeniesiony to w takim razie co robią poniższe wątki:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=17750153<br>
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=16341262<br>
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=15822506<br>
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=18366787<br>
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=18300570<br>
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=18058990<br>
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=17965616<br>
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=18026863<br>
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=17276693<br>

To trochę tak jak ktoś napisze na murze " XXXXX ( wstawić nazwę drużyny piłkarskiej) to ch..." to jest be a jak ktoś napisze "kocham Zuzkę" to jest cacy??? Dla mnie oba przypadki to akty wandalizmu i z tym należy walczyć. Wydaje mi się że właśnie takie zasady powinny obowiązywać na forum.

Poniższe wątki również nadają się do skasowania. Niestety. Są skutkiem nadmiernej obecności troli.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=18391862<br>
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=17936512<br>
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=18390600<br>

A to skutki zbyt małej obecności Adminów:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=18379348<br>
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=18394752<br>

Tak na marginesie: tego dzieciaka od proxy to można wyłapać.Tylko że wtedy może zakończyć się to dla niego dużą karą pieniężną, więzieniem i zakazem użytkowania komputera.

Kolejny ciekawy przykład to wątek obecny na forum Auto-moto i Skoda ( ten o myciu Fabii).A może należy założyć dodatkowe podforum pt. Anty i tam wrzucać te wszystkie śmieci( nie tylko o Skodach ale inne głupoty pisane przez troli).Myślę że będzie to "złoty środek".

Na koniec dodam abyś potraktował mój głos jako głos w sprawie przyszłości forum. Coś mi się zdaje że macie tam ( w gronie administratorów/ moderatorów) sporą dyskusję na ten temat. Myślę że należy zwiększyć ilość osób moderujących.Oczywiście konieczne logowanie. Prawdę powiedziawszy do końca nie wiem czy nie kasujesz tych różnych śmieciowych postów "bo nie" czy też macie odgórnie narzucone pewne wytyczne, które niestety nie sprawdzają się na publicznym forum. Oczywiście mówię o całym forum ( nie tylko o Skodzie czy Auto-Moto) dlatego że w innych działach również coraz bardziej nasilają się tego typu "kwiatki". Doskonałym przykładem są podforum w dziale Kobieta czy Praca.Pewne negatywne zjawiska zaczęły tam się nasilać; niestety za bardzo.
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka