Dodaj do ulubionych

SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!!

05.12.04, 16:23
Czytajac wiekszosc komentarzy na tym forum myślałem że to wierutne bzdury.
Ale to co wczoraj (czyli w sobotę 4.12.04) ujrzałem po prostu mnie PORAZIŁO:
www.skodnik.republika.pl
Obserwuj wątek
    • starymason Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! 05.12.04, 17:29
      haha to bylo dobre
    • xenonx Mistrzostwo!Pierwszy dowód, na poparcie tylu tez.. 05.12.04, 18:09
      Zmotywowałeś mnie. Postaram się też "coś" upolować. Tym bardziej,że obiektów nie
      brakuje!
      PZDR
      • romuald1 Re: Mistrzostwo!Pierwszy dowód, na poparcie tylu 05.12.04, 19:13
        Dzieki za uznanie. Do tej pory czytalem te forum śmiejac sie z dowcipow, ktore
        uwazalem za czysta fantazje. Sam tez od czasu do czasu pisalem rzeczy nie do
        końca mądre. Ale widok tego skodziarza - jak żywcem wyjętego z tego forum i w
        dodatku pod moim wlasnym oknem - był jak uderzenie piorunem!
        Życzę powodzenia w polowaniu, a sam też obiecuję nie składać broni ;)
        • derduch Re: Mistrzostwo!Pierwszy dowód, na poparcie tylu 05.12.04, 20:23
          Wszystko rewelka :-)))

Ja wczoraj wróciłem z Egiptu i mam zdjęcia Skód w Afryce :-)))
          Jak Ci mogę je podać na stronke?
          • romuald1 Re: Mistrzostwo!Pierwszy dowód, na poparcie tylu 05.12.04, 21:33
            Dzieki za uznanie :)

Oczywiscie moge umiescic zdjecia na stronie - mozesz przeslac na maila:
            romuald1@gazeta.pl

pzdr
    • Gość: kampino Re:sobotni poranek romualda!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.12.04, 20:47
      romuald jestes bardzo fotogeniczny,fajnie wyszedles na tych zdjeciach
      zapomniales tylko kapelusza
      • romuald1 Re:sobotni poranek romualda!!! 05.12.04, 21:28
        Gość portalu: kampino napisał(a):
        > romuald jestes bardzo fotogeniczny,fajnie wyszedles na tych zdjeciach
        > zapomniales tylko kapelusza

Tak, tak - robilem z siebie durnia na parkingu, zeby potem przez kolejne kilka
        miesiecy sasiedzi wytykali mnie palcami uśmiechajac sie z przekasem...
        Gratuluje geniuszu godnego śledczego Gruszki :)

• Gość: lc90 Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! IP: *.crowley.pl 06.12.04, 13:34
      Romuald Brawo!!!!!!!!!!! Fantastyczne zdjecia!!!! Pozdrawiam
    • mac.card Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! 06.12.04, 16:37
      Życzę dalszych sukcesów.

Radzę tylko abys położył sobie poduszeczkę na parapecie, tam obok lornetki
      schowanej za firanką. Będzie Ci wygodniej. Widzę, że tak robi moja sąsiadka,
      należąca do grupy "społacznych obserwatorek". Cieszy się ona oczywiście
      niesłabnącą sympatią mieszkańców osiedla. Ty też możesz osiągnąc ten poziom,
      zatem życzę wytrwałości.
      • romuald1 Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! 06.12.04, 19:55
        mac.card napisał:
        > Radzę tylko abys położył sobie poduszeczkę na parapecie,
        To cenna rada z ktorej na pewno skorzystam jak tylko bede mial kolejną okazje!
        Jak wlasnie przejrzalem jeszcze raz swoje zdjecia to np. na siódym (te z myciem
        lustereczka) widac ze bylo lekko poruszone. A gdybym znał wcześniej Twoja
        technikę "na poduszeczkę", mógłbym tego uniknąć błędu.

> Życzę dalszych sukcesów.
        Nic tak nie poprawia mi humoru jak szczere życznia - a Twoje na pewno takowe są!
        ;)
        • Gość: eryk Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 20:41
          romuald nie ma sie co obruszac To ze jestes spoleczniakiem a twoje ulubione
          powiedzonko to PODOBNO nie musi odrazu oznacznac ze jestes mala cicha kanalia
        • mac.card Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! 06.12.04, 23:06
          Gdybyś czytał tak uważnie, jak uważnie wypatrujesz Skód, to doczytałbyś
          że "zalecana" przeze mnie technika podglądania jest techniką stosowaną przez
          moją wścibską sąsiadkę. Jako uczciwy i prawy obywatel nie zamierzam
          przywłaszczać sobie praw autorskich do jej wynalazków.

Ze względu jednak na to, iż nie zastrzegła ona wszystkich praw, zalecam jej
          sposób osobom zajmujących się obserwowaniem życia sąsiadów.

Co do meritum.
          Facet myjący w ten sposób jest niewątpliwie wsiokiem, albo inaczej: typowym
          produktem socjalistycznego społeczeństwa bezklasowego - co rozumieć należy tak,
          że nie ukończył żadnej klasy. Mam jednak wrażenie, że niektórzy ludzie
          odwracają głowę widząc przez rok setki innych pojazdów mytych na parkingu, a
          wypatrujących z uporem tego jednego - SKODY. Jak ją zobaczą, to czują że
          odnieśli sukces. Oto spełniło się ich najskrytsze marzenie. Potwierdzili samym
          sobie, że skodziarze to.... (tu wstawić właściwy epitet).

Takie postrzeganie świata nazywa się uprzedzeniem. Ludzie kierujący się
          uprzedzeniami są moim zdaniem ubożsi intelektualnie od innych, bo nie
          rejestrują w świadomości całego świata, a tylko jego wycinek. Ten, zawierający
          obiekt uprzedzeń. Antysemici wszędzie widzą Żydów, rasiści Murzynów... Ty
          widzisz Skody.

Twoja sprawa.

Życzę "nieporuszonych" zdjęć i mimo wszystko pozdrawiam.

:-)
    • cinkciarzyna Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! 07.12.04, 08:39
      Wiesz, co zachowujesz się jak stara plotkująca baba. Tez miałem kiedyś taka
      sąsiadkę, która notorycznie siedziała w oknie i obserwowała, co kto robi, z kim
      i dlaczego. Najśmieszniejsze jest to, że ona ciągle siedziała w tym oknie i
      nigdy nie pracowała, – bo przecież nie miała na to czasu. Przecież tyle
      ciekawych rzeczy na świecie. A i poza tym to inwigilacja i obgadywanie ludzi
      mnie brzydzi, a publikacja czyichś zdjęć bez jego zgody nie jest zgodne z
      prawem, ciotowaty plotkarzu.
    • xeonon Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! 07.12.04, 08:45
      A dla mnie jesteś ostatnim bucem i niedorajdą życiową, bo mieszkasz w
      komunistycznym betonowym, bloczysku. Jak wy tam żyjecie w tych blokach? Siedzi
      jeden nad drugim i kisi się w czyimś smrodzie. Syf kompletny.
      • derduch Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! 07.12.04, 09:38
        O śmierdziel się odezwał! Ale musisz być biedny, skoro trzykrotny w jednym roku
        wyjazd do Afryki jest dla ciebie poza sferą marzeń :-)))
        • xeonon do Derducha 07.12.04, 10:34
          a gdzie byłeś bo też nie dawno wróciłem z Egiptu. Poważnie się pytam bez jaj.
          • derduch Re: do Derducha 07.12.04, 10:40
            W Sea Gull w samej Sakali. A co Ty taki nie złosliwy dzisiaj?
            W takim razie pozdrawiam :-)))
            • xeonon Re: do Derducha 07.12.04, 11:55
              Sekala to chyba dzielnica Hurgady prawda? Tak mi się przynajmniej wydaje. Jak
              byłem w Hurgadzie to pojechaliśmy tam na wycieczke. To jest taka ulica
              targowisko, a punkt styczny to Mcdonadls – sekala?
              • derduch Re: do Derducha 07.12.04, 12:04
                xeonon napisał:

> Sekala to chyba dzielnica Hurgady prawda? Tak mi się przynajmniej wydaje.

Bardzo słusznie Ci się wydaje :-)

> Jak byłem w Hurgadzie to pojechaliśmy tam na wycieczke. To jest taka ulica
                > targowisko, a punkt styczny to Mcdonadls – sekala?

McDonalds jest w Sakali, ale nie tylko, jest też w południowej dzielnicy obok
                KFC i Pizza Hut. W jakim hotelu byłeś?
                A żeby tak nie było całkiem NTG to dodam że pełno Skód tam jeździ i Daewoo :-)
                • xeonon Re: do Derducha 07.12.04, 13:23
                  derduch napisał:

> xeonon napisał:
                  >
                  > > Sekala to chyba dzielnica Hurgady prawda? Tak mi się przynajmniej wydaje.
                  >
                  > Bardzo słusznie Ci się wydaje :-)
                  >
                  > > Jak byłem w Hurgadzie to pojechaliśmy tam na wycieczke. To jest taka ulic
                  > a
                  > > targowisko, a punkt styczny to Mcdonadls – sekala?
                  >
                  > McDonalds jest w Sakali, ale nie tylko, jest też w południowej dzielnicy obok
                  > KFC i Pizza Hut. W jakim hotelu byłeś?
                  > A żeby tak nie było całkiem NTG to dodam że pełno Skód tam jeździ i Daewoo :-)
                  >
                  Hi hi ja byłem właśnie koło tego w południowej dzielnicy. Jak wyszedłem z
                  hotelu to po drugiej stronie ulicy była właśnie ta słynna restauracja. Hotel
                  nazywa się Sindbadaquapark – bardzo przyjemny. Według Arabów posiada całe 5*.
                  Przed hotelem basen, ręczniki, leżaki, jedzenie super, plaża po drugiej stronie
                  ulicy w bliźniaczym hatelu Sindbad resort. A swoją drogą to skód tak wcale dużo
                  nie było. A co do dajawo to żaczy wiście masz rację. Był matiz z okrągłymi
                  oczkami, i lanos z innymi tylnymi światłami niż te nasze. Za to zauważyłem
                  sporo toyot corolli sedan i całe mnóstwo biało niebieskich busów toyoty, które
                  nonstop trąbią. A jak pogoda? Ciepło było? Ja ostatnio byłem we wrześniu i
                  dosłownie płynąłem w upale.
                  • derduch Re: do Derducha 07.12.04, 13:38
                    xeonon napisała:

> Hi hi ja byłem właśnie koło tego w południowej dzielnicy. Jak wyszedłem z
                    > hotelu to po drugiej stronie ulicy była właśnie ta słynna restauracja. Hotel
                    > nazywa się Sindbadaquapark – bardzo przyjemny. Według Arabów posiada całe 5*.

Znam ten hotel doskonale, w lutym byłem jeszcze dalej na południe w Aida Verdi

> A swoją drogą to skód tak wcale dużo nie było.

W samej Hurghadzie nie, ale juz w Kairze to normalnie zatrzęsienie Octavi, mam
                    tego sporo na kamerce, jak bede miał chwilkę to przysiąde i gdzies je w necie
                    powiesze.

> A co do dajawo to żaczy wiście masz rację. Był matiz z okrągłymi
                    > oczkami, i lanos z innymi tylnymi światłami niż te nasze. Za to zauważyłem
                    > sporo toyot corolli sedan i całe mnóstwo biało niebieskich busów toyoty, które
                    > nonstop trąbią.

Jazda tymi busami to przygoda sama w sobie :-))) W nocy bez swiateł, pod prąd i
                    wiele innych atrakcji...

>A jak pogoda? Ciepło było? Ja ostatnio byłem we wrześniu i
                    > dosłownie płynąłem w upale.

Cieplutko i miło, morze ok 24-26 stopni słonecznie, bez najmniejszych chmur na
                    niebie, jedynie wieczorem warto jakąś bluzę załozyć. We wrześniu nie odważyłbym
                    się tam jechac, a na południe to juz w żadnym razie :-)
                    Egipt to cholerny narkotyk, w sobotę wrócilismy a żona juz oferty na luty
                    przegląda.
                    • xeonon Re: do Derducha 07.12.04, 14:10
                      W Luxorze oczywiście byłeś?
                      • derduch Re: do Derducha 07.12.04, 14:20
                        Jasne że byłem, z tym ze nie tym razem. Byłem na wycieczce z Sonią, robi
                        wrazenie, na mnie duzo większe niż Kair i piramidy, Karnak to poprostu rzecz nie
                        do opisania, a patrząc na Kolosy Mnemona nie sposób sobie wyobrazic jakich
                        rozmiarów musiała być kiedyś światynia u której drzwi stały.
                        • xeonon Re: do Derducha 07.12.04, 15:32
                          Jak byłem we wrześniu w dolinie królów to było 58 stopni. Trochę za ciepło.
                          • Gość: cham Re: do Derducha IP: *.tijmu.edu.cn 07.12.04, 19:54
                            Jesli byles we wrzesniu w Dolinie Krolow, to znaczy ze byles w Egipcie dopiero
                            pierwszy raz, bo kazdy za pierwszy razem tam jedzie, a potem juz nie ma po co. A
                            ja w swoim krotkim zyciu bylem w Egipcie juz ponad 15 razy.
                            I tym sie roznie od Skodziarzy, ktorzy jesli juz jakims cudem tam jada, to poza
                            sezonem, zeby bylo taniej. A ja jezdze tam w lipcu, bo jak sie jedzie do Egiptu,
                            to po to, zeby bylo goraco. Smiesza mnie buraki, ktore jada tam w zimie, zeby
                            bylo jak najchlodniej. To ku.. jechac do Szwecji jak za goraco!
                            • derduch Re: do Derducha 07.12.04, 20:01
                              Sam jesteś burak i do tego nawiedzony. Jechać do Luxoru, Asuanu czy Abu Simbel w
                              lipcu to głupota, co tam zobaczysz wtedy? Nie wiem czy wiesz, ale zamozni
                              Egipcjanie w lato wyjeżdżają na północ, w oklice Aleksandri. Im ten upał
                              przeszkadza, a mi ma nie przeszkadzać? Śmieszne jest też ze twierdzisz że on był
                              pierwszy raz w Egipcie bo był w Luxorze, nie wiem, moze i był pierwszy raz, ja
                              np. w Kairze byłem i piramidy widziałem pierwszy raz dopiero podczas drugiego
                              pobytu w Egipcie A sezon w Egipcie to trwa cały rok, gdybyś był tam kilka razy
                              to pewnie byś wiedział...
                              • Gość: cham Re: do Derducha IP: *.tijmu.edu.cn 07.12.04, 20:10
                                Ja tam bywam tylko od czerwca do sierpnia, wiec nie wiem.
                              • xeonon Re: do Derducha 08.12.04, 07:58
                                Derdeuch chyba Cię polubię za ten obiektywizm. Nie mam zamiaru tłumachyć
                                tamtemu "chamowi" ile razy i gdzie jeździłem na urlop.
                                • derduch Re: do Derducha 08.12.04, 08:32
                                  Aż się zarumieniłem :-)))
                                  Butle zawsze możem walnąć ;-)
                            • xeonon Re: do Derducha 08.12.04, 07:55
                              a juz było miło i znowu przyplątał się jakiś cham
                        • Gość: cham Re: do Derducha IP: *.tijmu.edu.cn 07.12.04, 19:55
                          Z TA Sonia? Z ta oszustka?
                          • derduch Re: do Derducha 07.12.04, 20:05
                            Pomyliłeś imiona, oszustka to ma na imie Diana

Trafiasz do KF, nie odpisuj, twoje wypowiedzi przestają być dla mnie widoczne
                            • Gość: ham2 [...] IP: *.tijmu.edu.cn 07.12.04, 20:13
                              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: 5150 Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! IP: 195.117.157.* 07.12.04, 14:34
      Niezle sie ubawilem i zdjeciami i komentarzem. Jedna uwaga tylko, fragment "...
      odjezdza z miejsca przestepstwa". Mycie samochodu na parkingu to mimo wszystko
      nie jest przestepstwo, podejrzewam ze nawet nie wykroczenie. Trzeba byloby
      sprawdzic regulamin ustalony przez wlasciciela lub zarzadce parkingu, jezeli
      dopuszcza taka mozliwosc to w ogole "nie ma sprawy". Co innego, jesli w
      wyniku "dzialalnosci" wlasiciela / uzytkownika samochodu marki fabia osoby
      trzecie poniosa szkody (nomen omen!), np. splywajaca woda szybko zamarznie, a
      na powstalej w ten sposob tafli lodu staruszka posliznie sie i zlamie noge. W
      takiej sytuacji wlasciciel / uzytkownik fabii moze zostac pociagniety do
      odpowiedzialnosci, a zrobione przez uwaznego fotografa zdjecia moga okazac sie
      koronnym dowodem.
      • 1lepperek1 Derduchu odpowiesz????? 07.12.04, 14:56
        A jakimi samochodami jedzcie?
        • derduch Re: Derduchu odpowiesz????? 07.12.04, 15:21
          To zadna tajemnica, wszyscy bywalcy tego forum to wiedza: Seat ToledoII 1,8
          kupiony w salonie, ma 2,5 roku.
          A czemu pytasz?
          • 1lepperek1 Re: Derduchu odpowiesz????? 07.12.04, 15:30
            derduch napisał:

> To zadna tajemnica, wszyscy bywalcy tego forum to wiedza: Seat ToledoII 1,8
            > kupiony w salonie, ma 2,5 roku.
            > A czemu pytasz?
            >

Derduch to wytłumacz mi na spokojnie, dlaczego tak jedziesz po skodzie?
            Przecież ten samochód ma bardzo wiele podzespołów wspólnych dla seata i vw. Nie
            pamiętasz już seacika marabelli? Albo ibizy 1? Jakież to były kapitalnie
            profiatowskie maszyny! Oczywiście nie mam nic do fiata.
            • derduch Re: Derduchu odpowiesz????? 07.12.04, 19:35
              Skoro tak piszesz to daj mi link do postu w którym napisałem że Skoda to złom i
              badziew lub coś na podobie. Skoda to moim zdaniem taki sam samochód jak inny,
              ani lepszy, ani gorszy, ja naśmiewam się z tzw. stereotypowego skodowca, ot np.
              takiego jak na zdjęciach :-) Daleki jestem od stwierdzenia że KAŻDY co jeździ
              Skodą to kmiot czy burak, ale mam uzasadnione przypuszczenia że statystycznie
              jeździ tą marka więcej ćwoków niż inną. Dalej mamy bandę nawiedzonych dla
              których Skoda jest coś w rodzaju bożka jakiegos, twierdzących że Fabia to
              kompakt i tym podobne bzdury. Lubię, poprostu lubię takim grać na nerwach.
              • zoriusz Re: Derduchu odpowiesz????? 08.12.04, 08:47
                derduch napisał:
                ja naśmiewam się z tzw. stereotypowego skodowca,

Jak zapewne wiesz, tzw. stereotypy nie bardzo potwierdzają się w rzetelnych
                badaniach naukowych. Stereotypom poddają się na ogół ludzie słabo edukowani o
                wąskich horyzontach.

ot np.
                > takiego jak na zdjęciach :-)

Jeśli myślisz, że tylko posiadacze skod myją auta na parkingach to jestem
                przekonany, że jesteś w błędzie. Często widuję takiego pana myjącego poloneza,
                a kilka lat temu jak mieszkałem sobie na Mokotowie to co drugi dzień facet mył
                swojego mercedesa. Tylko, że ja zdjęć im robiół nie będę bo nie mam obsesji na
                punkcie posiadaczy takich czy innych marek - raczej mentalności pewnych
                osobników, nie związanej z motoryzacją.

Daleki jestem od stwierdzenia że KAŻDY co jeździ
                > Skodą to kmiot czy burak, ale mam uzasadnione przypuszczenia że statystycznie
                > jeździ tą marka więcej ćwoków niż inną.

A ja mam inne spostrzeżenia. Dla mnie ćwoki to nieudaczniki starąjące sie robić
                wprymitywny sposób wrażenie, że stać ich na "prestiżowe" auta. Kupują więc VW,
                bmw albo cokolwiek innego równie "prestiżowwego" za 5 tysięcy zł. (tak w
                istocie chodzi o znaczek na masce) i objeżdżają tym swoje miasteczko w nadziei
                na aplauz.

Dalej mamy bandę nawiedzonych dla
                > których Skoda jest coś w rodzaju bożka jakiegos, twierdzących że Fabia to
                > kompakt i tym podobne bzdury. Lubię, poprostu lubię takim grać na nerwach.

Jak już napisałem - mnie bawią pajace w "prestiżowych" np. alfach, zajmujących
                we wszelkich rankingach ostatnie miejsca pod względem awaryjności, a w
                cywilizowanym świecie traktowane gorzej niż współczesne skody.
                Mam fabię nie dlatego, że to kompakt albo bożek, tylko dlatego, że biorąc pod
                uwagę szereg parametrów uznałem, że jest to aktualnie dla mnie odpowiedni
                pojazd. Ani się nim nie ekscytuję, ani nie traktuję jak obiekt do "wyróżniania
                się". W przeciwoeństwie do ćwoków, którzy muszą mieć "prestiżowego" fiata stilo
                (tu następuje wybuch śmiechu).
                • derduch Re: Derduchu odpowiesz????? 08.12.04, 09:08
                  Generalnie się z Tobą zgadzam, ale przebija z wypowiedzi niechęć do ludzi w
                  lepszych samochodach, a juz porównanie Fabii do Stilo wola o pomstę do nieba :-)
                  Stilo dla Fiata jest taką samą porażką jaką będzie Octavia II dla Skody (czy
                  VW), co nie umniejsza jednak faktu ze mimo swych zalet Fabia jest to całkiem
                  inna klasa i przedział cenowy niz Stilo, a o nawet najtańszej Alfie to mozesz
                  ewentualnie pomazyć.
                  • zoriusz Re: Derduchu odpowiesz????? 08.12.04, 09:23
                    derduch napisał:

ale przebija z wypowiedzi niechęć do ludzi w
                    > lepszych samochodach,

Nic bardziej błędnego. Z mojej wypowiedzi przebija niechęć do tych, którym się
                    wydaje, że kupując samochód 10-letni za 5 tysięcy z, jak
                    mniemają, "prestiżowym" znaczkiem na masce, mają lepsze auto niż nowy pojazd
                    10x droższy bez, jak im się zdaje, "prestiżowego" znaczka. I wrzeszczą o tym na
                    całe blokowisko. A po kilku dniach grzebią coś w silniku na poboczu w polu albo
                    pchają swoją ukochaną żółtą megankę ze "sportowym" pierdzidłem, kopiąc ze
                    złości bo akurat 10-letni szpachlowóz odmówił dalszej współpracy (taki obrazek
                    kiedyś widziałem).

a juz porównanie Fabii do Stilo wola o pomstę do nieba :-

Zgadzam się, woła :)

Fabia jest to całkiem
                    > inna klasa i przedział cenowy niz Stilo,

Gdybyś poczytał niektóre wypowiedzi antyskodowych frustratów, to dowiedziałbyś
                    się, że stilo można kupić taniej od fabii :)

a o nawet najtańszej Alfie to mozesz
                    > ewentualnie pomazyć.

Ja takiego problemu na szczęście nie mam. Nie marzę o alfie. Moim kolejnym
                    autem będzie prawdopodobnie toyota. I nie wiem nawet czy jest to "prestiżowa"
                    marka czy nie :)
                    A co do SEATa to chyba już pisałem. Nie kupię auta tej marki bo kojarzy mi się
                    z napalonymi mało rozgarniętymi małolatami, którym wmówiono, że seat ma
                    sportowy "imaż" - istna komedia :)
                    Co nie oznacza, że seatami jeżdżą wyłącznie ćwoki :)
                    • derduch Re: Derduchu odpowiesz????? 08.12.04, 10:30
                      zoriusz napisał:

> Nic bardziej błędnego. Z mojej wypowiedzi przebija niechęć do tych, którym się
                      > wydaje, że kupując samochód 10-letni za 5 tysięcy z, jak
                      > mniemają, "prestiżowym" znaczkiem na masce, mają lepsze auto niż nowy pojazd
                      > 10x droższy bez, jak im się zdaje, "prestiżowego" znaczka.

Poprostu nie zrozumielismy się, a poglądy na tą kwestie mamy identyczne :-)

> Gdybyś poczytał niektóre wypowiedzi antyskodowych frustratów, to dowiedziałbyś
                      > się, że stilo można kupić taniej od fabii :)

Mimo że na Fiacie kiedyś się przewiozłem to jednak za te pieniadze biorę bez
                      wachania ;-)

> Moim kolejnym
                      > autem będzie prawdopodobnie toyota. I nie wiem nawet czy jest to "prestiżowa"
                      > marka czy nie :)

Ja na Avensis byłem tak napalony, ale stwierdziłem ze poczekam na nowego Pasata,
                      obejżę i się zobaczy

> A co do SEATa to chyba już pisałem. Nie kupię auta tej marki bo kojarzy mi się
                      > z napalonymi mało rozgarniętymi małolatami, którym wmówiono, że seat ma
                      > sportowy "imaż" - istna komedia :)

Ja mu jednak pier...ne albo każę zrobic to chłopakom ;-)

> Co nie oznacza, że seatami jeżdżą wyłącznie ćwoki :)

No chyba ze tak :-)
                      • zoriusz Re: Derduchu odpowiesz????? 08.12.04, 11:15
                        derduch napisał:

> Mimo że na Fiacie kiedyś się przewiozłem to jednak za te pieniadze biorę bez
                        > wachania ;-)

Miałem do czynienia trochę z fiatami i zawsze wychodziły jakieś problemy, i to
                        bardzo drażniące. Dlatego z fiata zrezygnowałem chociaż brałem pod uwagę punto.
                        Porównując punto z fabią dość drobiazgowo - nie miałem wątpliwości. A póki co
                        droższe auta mnie nie interesują - z różnych względów, akurat najmniej z
                        finansowych. Podobnie jak nie interesuje mnie kupowanie używanych aut. Zresztą
                        telewizorów, lodówek i mieszkań też nie.

> Ja na Avensis byłem tak napalony, ale stwierdziłem ze poczekam na nowego
                        Pasata

Avensis to miłe auto, ale wg mnie nowa wersja jest niezbyt ładna. Passat
                        ładniejszy ale VW jakoś na mnie robi złe wrażenie. Trudno mi to racjonalnie
                        uzasadnić :)
                        A może nissan primera?

• romuald1 Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! 07.12.04, 18:12
        Gość portalu: 5150 napisał(a):
        >Jedna uwaga tylko, fragment "...odjezdza z miejsca przestepstwa". Mycie
        >samochodu na parkingu to mimo wszystko nie jest przestepstwo

Jezeli chodzi o aspekt prawny to faktycznie masz racje - nie jest to
        przestępstwo w rozumieniu kodeksowym. Ja jednak wychodziłem z założenia że
        działanie tego człowieka było naganne moralnie i sprzeczne z zasadami
        współżycia społecznego - i w tym aspekcie parking stał się więc swego
        rodzaju "miejscem przestępstwa".
        Dzieki za konstruktywne uwagi :)
        • romuald1 wpis powyżej jest do 5150 (n/t) 07.12.04, 18:14
        • Gość: dowisłysiezruca Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 07.12.04, 19:58
          Skoro wychodziłes z założenia,że działanie tego człowieka było naganne moralnie
          i sprzeczne z zasadami współżycia społecznego to może wystarczyło podejść do
          niego i zwrócić mu uwagę,przy okazji mógłbyś napomknąc cos o wąsach i badziewnym
          silniku.Grzmisz o tym w necie a przecież mogłes temu gostkowi powiedzieć prosto
          w oczy co o nim i o jego samochodzie sądzisz.Gdybyś tak zrobił to on zapewne
          przerwał by mycie,a tak to splugawił nasza matkę-ziemie podczas gdy ty bawiłes
          się aparatem fotograficznym...nie powiesz mi chyba,że pekasz przed zezgredziałym
          wąsaczem odzianym w kapelusz...
          • Gość: SUPER_C Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 07.12.04, 21:53
            podejrzewam że peka...
            ale ze śmiechu
            heheheheh
          • romuald1 Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! 16.12.04, 19:14
            Gość portalu: dowisłysiezruca napisał(a):
            >Gdybyś tak zrobił to on zapewne przerwał by mycie

No i właśnie dlatego do niego nie podszedlem - chcialem miec fajne zdjecia, a
            gdyby przerwal mycie to niestety bym ich nie mial. Dzieki ich publikacji w
            necie troche wiecej osob - mam nadziej - zrezygnuje z mycia aut przed blokami,
            a nie tylko jeden skodziarz.
        • Gość: ewa Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 01:14
          o ile sie orientuję to jest to niezgodne z przepisami - samochody można myć
          wyłącznie w miejscach do tego przeznaczonych i odpowiednio przygotowanych.
          chodzi tu o odprowadzenie ścieków. niestety nie mogę w tej chwili znaleźć
          odpowiedniego linku, ale wystarczy zadzwonić z takim zapytaniem do straży
          miejskiej czy UM.

pozdrawiam

ps. ja mam pod oknem sąsiada ktory swój samochód myje codziennie!!!!!!!
    • Gość: vicky Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 08.12.04, 13:30
      Piekne zdjecia !!! Usmialem sie setnie - gratulacje!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka