romuald1 05.12.04, 16:23 Czytajac wiekszosc komentarzy na tym forum myślałem że to wierutne bzdury. Ale to co wczoraj (czyli w sobotę 4.12.04) ujrzałem po prostu mnie PORAZIŁO: www.skodnik.republika.pl Link Zgłoś Obserwuj wątek
starymason Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! 05.12.04, 17:29 haha to bylo dobre Link Zgłoś
xenonx Mistrzostwo!Pierwszy dowód, na poparcie tylu tez.. 05.12.04, 18:09 Zmotywowałeś mnie. Postaram się też "coś" upolować. Tym bardziej,że obiektów nie brakuje! PZDR Link Zgłoś
romuald1 Re: Mistrzostwo!Pierwszy dowód, na poparcie tylu 05.12.04, 19:13 Dzieki za uznanie. Do tej pory czytalem te forum śmiejac sie z dowcipow, ktore uwazalem za czysta fantazje. Sam tez od czasu do czasu pisalem rzeczy nie do końca mądre. Ale widok tego skodziarza - jak żywcem wyjętego z tego forum i w dodatku pod moim wlasnym oknem - był jak uderzenie piorunem! Życzę powodzenia w polowaniu, a sam też obiecuję nie składać broni ;) Link Zgłoś
derduch Re: Mistrzostwo!Pierwszy dowód, na poparcie tylu 05.12.04, 20:23 Wszystko rewelka :-))) Ja wczoraj wróciłem z Egiptu i mam zdjęcia Skód w Afryce :-))) Jak Ci mogę je podać na stronke? Link Zgłoś
romuald1 Re: Mistrzostwo!Pierwszy dowód, na poparcie tylu 05.12.04, 21:33 Dzieki za uznanie :) Oczywiscie moge umiescic zdjecia na stronie - mozesz przeslac na maila: romuald1@gazeta.pl pzdr Link Zgłoś
Gość: kampino Re:sobotni poranek romualda!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.12.04, 20:47 romuald jestes bardzo fotogeniczny,fajnie wyszedles na tych zdjeciach zapomniales tylko kapelusza Link Zgłoś
romuald1 Re:sobotni poranek romualda!!! 05.12.04, 21:28 Gość portalu: kampino napisał(a): > romuald jestes bardzo fotogeniczny,fajnie wyszedles na tych zdjeciach > zapomniales tylko kapelusza Tak, tak - robilem z siebie durnia na parkingu, zeby potem przez kolejne kilka miesiecy sasiedzi wytykali mnie palcami uśmiechajac sie z przekasem... Gratuluje geniuszu godnego śledczego Gruszki :) Link Zgłoś
Gość: lc90 Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! IP: *.crowley.pl 06.12.04, 13:34 Romuald Brawo!!!!!!!!!!! Fantastyczne zdjecia!!!! Pozdrawiam Link Zgłoś
mac.card Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! 06.12.04, 16:37 Życzę dalszych sukcesów. Radzę tylko abys położył sobie poduszeczkę na parapecie, tam obok lornetki schowanej za firanką. Będzie Ci wygodniej. Widzę, że tak robi moja sąsiadka, należąca do grupy "społacznych obserwatorek". Cieszy się ona oczywiście niesłabnącą sympatią mieszkańców osiedla. Ty też możesz osiągnąc ten poziom, zatem życzę wytrwałości. Link Zgłoś
romuald1 Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! 06.12.04, 19:55 mac.card napisał: > Radzę tylko abys położył sobie poduszeczkę na parapecie, To cenna rada z ktorej na pewno skorzystam jak tylko bede mial kolejną okazje! Jak wlasnie przejrzalem jeszcze raz swoje zdjecia to np. na siódym (te z myciem lustereczka) widac ze bylo lekko poruszone. A gdybym znał wcześniej Twoja technikę "na poduszeczkę", mógłbym tego uniknąć błędu. > Życzę dalszych sukcesów. Nic tak nie poprawia mi humoru jak szczere życznia - a Twoje na pewno takowe są! ;) Link Zgłoś
Gość: eryk Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 20:41 romuald nie ma sie co obruszac To ze jestes spoleczniakiem a twoje ulubione powiedzonko to PODOBNO nie musi odrazu oznacznac ze jestes mala cicha kanalia Link Zgłoś
mac.card Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! 06.12.04, 23:06 Gdybyś czytał tak uważnie, jak uważnie wypatrujesz Skód, to doczytałbyś że "zalecana" przeze mnie technika podglądania jest techniką stosowaną przez moją wścibską sąsiadkę. Jako uczciwy i prawy obywatel nie zamierzam przywłaszczać sobie praw autorskich do jej wynalazków. Ze względu jednak na to, iż nie zastrzegła ona wszystkich praw, zalecam jej sposób osobom zajmujących się obserwowaniem życia sąsiadów. Co do meritum. Facet myjący w ten sposób jest niewątpliwie wsiokiem, albo inaczej: typowym produktem socjalistycznego społeczeństwa bezklasowego - co rozumieć należy tak, że nie ukończył żadnej klasy. Mam jednak wrażenie, że niektórzy ludzie odwracają głowę widząc przez rok setki innych pojazdów mytych na parkingu, a wypatrujących z uporem tego jednego - SKODY. Jak ją zobaczą, to czują że odnieśli sukces. Oto spełniło się ich najskrytsze marzenie. Potwierdzili samym sobie, że skodziarze to.... (tu wstawić właściwy epitet). Takie postrzeganie świata nazywa się uprzedzeniem. Ludzie kierujący się uprzedzeniami są moim zdaniem ubożsi intelektualnie od innych, bo nie rejestrują w świadomości całego świata, a tylko jego wycinek. Ten, zawierający obiekt uprzedzeń. Antysemici wszędzie widzą Żydów, rasiści Murzynów... Ty widzisz Skody. Twoja sprawa. Życzę "nieporuszonych" zdjęć i mimo wszystko pozdrawiam. :-) Link Zgłoś
cinkciarzyna Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! 07.12.04, 08:39 Wiesz, co zachowujesz się jak stara plotkująca baba. Tez miałem kiedyś taka sąsiadkę, która notorycznie siedziała w oknie i obserwowała, co kto robi, z kim i dlaczego. Najśmieszniejsze jest to, że ona ciągle siedziała w tym oknie i nigdy nie pracowała, – bo przecież nie miała na to czasu. Przecież tyle ciekawych rzeczy na świecie. A i poza tym to inwigilacja i obgadywanie ludzi mnie brzydzi, a publikacja czyichś zdjęć bez jego zgody nie jest zgodne z prawem, ciotowaty plotkarzu. Link Zgłoś
xeonon Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! 07.12.04, 08:45 A dla mnie jesteś ostatnim bucem i niedorajdą życiową, bo mieszkasz w komunistycznym betonowym, bloczysku. Jak wy tam żyjecie w tych blokach? Siedzi jeden nad drugim i kisi się w czyimś smrodzie. Syf kompletny. Link Zgłoś
derduch Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! 07.12.04, 09:38 O śmierdziel się odezwał! Ale musisz być biedny, skoro trzykrotny w jednym roku wyjazd do Afryki jest dla ciebie poza sferą marzeń :-))) Link Zgłoś
xeonon do Derducha 07.12.04, 10:34 a gdzie byłeś bo też nie dawno wróciłem z Egiptu. Poważnie się pytam bez jaj. Link Zgłoś
derduch Re: do Derducha 07.12.04, 10:40 W Sea Gull w samej Sakali. A co Ty taki nie złosliwy dzisiaj? W takim razie pozdrawiam :-))) Link Zgłoś
xeonon Re: do Derducha 07.12.04, 11:55 Sekala to chyba dzielnica Hurgady prawda? Tak mi się przynajmniej wydaje. Jak byłem w Hurgadzie to pojechaliśmy tam na wycieczke. To jest taka ulica targowisko, a punkt styczny to Mcdonadls – sekala? Link Zgłoś
derduch Re: do Derducha 07.12.04, 12:04 xeonon napisał: > Sekala to chyba dzielnica Hurgady prawda? Tak mi się przynajmniej wydaje. Bardzo słusznie Ci się wydaje :-) > Jak byłem w Hurgadzie to pojechaliśmy tam na wycieczke. To jest taka ulica > targowisko, a punkt styczny to Mcdonadls – sekala? McDonalds jest w Sakali, ale nie tylko, jest też w południowej dzielnicy obok KFC i Pizza Hut. W jakim hotelu byłeś? A żeby tak nie było całkiem NTG to dodam że pełno Skód tam jeździ i Daewoo :-) Link Zgłoś
xeonon Re: do Derducha 07.12.04, 13:23 derduch napisał: > xeonon napisał: > > > Sekala to chyba dzielnica Hurgady prawda? Tak mi się przynajmniej wydaje. > > Bardzo słusznie Ci się wydaje :-) > > > Jak byłem w Hurgadzie to pojechaliśmy tam na wycieczke. To jest taka ulic > a > > targowisko, a punkt styczny to Mcdonadls – sekala? > > McDonalds jest w Sakali, ale nie tylko, jest też w południowej dzielnicy obok > KFC i Pizza Hut. W jakim hotelu byłeś? > A żeby tak nie było całkiem NTG to dodam że pełno Skód tam jeździ i Daewoo :-) > Hi hi ja byłem właśnie koło tego w południowej dzielnicy. Jak wyszedłem z hotelu to po drugiej stronie ulicy była właśnie ta słynna restauracja. Hotel nazywa się Sindbadaquapark – bardzo przyjemny. Według Arabów posiada całe 5*. Przed hotelem basen, ręczniki, leżaki, jedzenie super, plaża po drugiej stronie ulicy w bliźniaczym hatelu Sindbad resort. A swoją drogą to skód tak wcale dużo nie było. A co do dajawo to żaczy wiście masz rację. Był matiz z okrągłymi oczkami, i lanos z innymi tylnymi światłami niż te nasze. Za to zauważyłem sporo toyot corolli sedan i całe mnóstwo biało niebieskich busów toyoty, które nonstop trąbią. A jak pogoda? Ciepło było? Ja ostatnio byłem we wrześniu i dosłownie płynąłem w upale. Link Zgłoś
derduch Re: do Derducha 07.12.04, 13:38 xeonon napisała: > Hi hi ja byłem właśnie koło tego w południowej dzielnicy. Jak wyszedłem z > hotelu to po drugiej stronie ulicy była właśnie ta słynna restauracja. Hotel > nazywa się Sindbadaquapark – bardzo przyjemny. Według Arabów posiada całe 5*. Znam ten hotel doskonale, w lutym byłem jeszcze dalej na południe w Aida Verdi > A swoją drogą to skód tak wcale dużo nie było. W samej Hurghadzie nie, ale juz w Kairze to normalnie zatrzęsienie Octavi, mam tego sporo na kamerce, jak bede miał chwilkę to przysiąde i gdzies je w necie powiesze. > A co do dajawo to żaczy wiście masz rację. Był matiz z okrągłymi > oczkami, i lanos z innymi tylnymi światłami niż te nasze. Za to zauważyłem > sporo toyot corolli sedan i całe mnóstwo biało niebieskich busów toyoty, które > nonstop trąbią. Jazda tymi busami to przygoda sama w sobie :-))) W nocy bez swiateł, pod prąd i wiele innych atrakcji... >A jak pogoda? Ciepło było? Ja ostatnio byłem we wrześniu i > dosłownie płynąłem w upale. Cieplutko i miło, morze ok 24-26 stopni słonecznie, bez najmniejszych chmur na niebie, jedynie wieczorem warto jakąś bluzę załozyć. We wrześniu nie odważyłbym się tam jechac, a na południe to juz w żadnym razie :-) Egipt to cholerny narkotyk, w sobotę wrócilismy a żona juz oferty na luty przegląda. Link Zgłoś
derduch Re: do Derducha 07.12.04, 14:20 Jasne że byłem, z tym ze nie tym razem. Byłem na wycieczce z Sonią, robi wrazenie, na mnie duzo większe niż Kair i piramidy, Karnak to poprostu rzecz nie do opisania, a patrząc na Kolosy Mnemona nie sposób sobie wyobrazic jakich rozmiarów musiała być kiedyś światynia u której drzwi stały. Link Zgłoś
xeonon Re: do Derducha 07.12.04, 15:32 Jak byłem we wrześniu w dolinie królów to było 58 stopni. Trochę za ciepło. Link Zgłoś
Gość: cham Re: do Derducha IP: *.tijmu.edu.cn 07.12.04, 19:54 Jesli byles we wrzesniu w Dolinie Krolow, to znaczy ze byles w Egipcie dopiero pierwszy raz, bo kazdy za pierwszy razem tam jedzie, a potem juz nie ma po co. A ja w swoim krotkim zyciu bylem w Egipcie juz ponad 15 razy. I tym sie roznie od Skodziarzy, ktorzy jesli juz jakims cudem tam jada, to poza sezonem, zeby bylo taniej. A ja jezdze tam w lipcu, bo jak sie jedzie do Egiptu, to po to, zeby bylo goraco. Smiesza mnie buraki, ktore jada tam w zimie, zeby bylo jak najchlodniej. To ku.. jechac do Szwecji jak za goraco! Link Zgłoś
derduch Re: do Derducha 07.12.04, 20:01 Sam jesteś burak i do tego nawiedzony. Jechać do Luxoru, Asuanu czy Abu Simbel w lipcu to głupota, co tam zobaczysz wtedy? Nie wiem czy wiesz, ale zamozni Egipcjanie w lato wyjeżdżają na północ, w oklice Aleksandri. Im ten upał przeszkadza, a mi ma nie przeszkadzać? Śmieszne jest też ze twierdzisz że on był pierwszy raz w Egipcie bo był w Luxorze, nie wiem, moze i był pierwszy raz, ja np. w Kairze byłem i piramidy widziałem pierwszy raz dopiero podczas drugiego pobytu w Egipcie A sezon w Egipcie to trwa cały rok, gdybyś był tam kilka razy to pewnie byś wiedział... Link Zgłoś
Gość: cham Re: do Derducha IP: *.tijmu.edu.cn 07.12.04, 20:10 Ja tam bywam tylko od czerwca do sierpnia, wiec nie wiem. Link Zgłoś
xeonon Re: do Derducha 08.12.04, 07:58 Derdeuch chyba Cię polubię za ten obiektywizm. Nie mam zamiaru tłumachyć tamtemu "chamowi" ile razy i gdzie jeździłem na urlop. Link Zgłoś
derduch Re: do Derducha 08.12.04, 08:32 Aż się zarumieniłem :-))) Butle zawsze możem walnąć ;-) Link Zgłoś
derduch Re: do Derducha 07.12.04, 20:05 Pomyliłeś imiona, oszustka to ma na imie Diana Trafiasz do KF, nie odpisuj, twoje wypowiedzi przestają być dla mnie widoczne Link Zgłoś
Gość: ham2 [...] IP: *.tijmu.edu.cn 07.12.04, 20:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
Gość: 5150 Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! IP: 195.117.157.* 07.12.04, 14:34 Niezle sie ubawilem i zdjeciami i komentarzem. Jedna uwaga tylko, fragment "... odjezdza z miejsca przestepstwa". Mycie samochodu na parkingu to mimo wszystko nie jest przestepstwo, podejrzewam ze nawet nie wykroczenie. Trzeba byloby sprawdzic regulamin ustalony przez wlasciciela lub zarzadce parkingu, jezeli dopuszcza taka mozliwosc to w ogole "nie ma sprawy". Co innego, jesli w wyniku "dzialalnosci" wlasiciela / uzytkownika samochodu marki fabia osoby trzecie poniosa szkody (nomen omen!), np. splywajaca woda szybko zamarznie, a na powstalej w ten sposob tafli lodu staruszka posliznie sie i zlamie noge. W takiej sytuacji wlasciciel / uzytkownik fabii moze zostac pociagniety do odpowiedzialnosci, a zrobione przez uwaznego fotografa zdjecia moga okazac sie koronnym dowodem. Link Zgłoś
derduch Re: Derduchu odpowiesz????? 07.12.04, 15:21 To zadna tajemnica, wszyscy bywalcy tego forum to wiedza: Seat ToledoII 1,8 kupiony w salonie, ma 2,5 roku. A czemu pytasz? Link Zgłoś
1lepperek1 Re: Derduchu odpowiesz????? 07.12.04, 15:30 derduch napisał: > To zadna tajemnica, wszyscy bywalcy tego forum to wiedza: Seat ToledoII 1,8 > kupiony w salonie, ma 2,5 roku. > A czemu pytasz? > Derduch to wytłumacz mi na spokojnie, dlaczego tak jedziesz po skodzie? Przecież ten samochód ma bardzo wiele podzespołów wspólnych dla seata i vw. Nie pamiętasz już seacika marabelli? Albo ibizy 1? Jakież to były kapitalnie profiatowskie maszyny! Oczywiście nie mam nic do fiata. Link Zgłoś
derduch Re: Derduchu odpowiesz????? 07.12.04, 19:35 Skoro tak piszesz to daj mi link do postu w którym napisałem że Skoda to złom i badziew lub coś na podobie. Skoda to moim zdaniem taki sam samochód jak inny, ani lepszy, ani gorszy, ja naśmiewam się z tzw. stereotypowego skodowca, ot np. takiego jak na zdjęciach :-) Daleki jestem od stwierdzenia że KAŻDY co jeździ Skodą to kmiot czy burak, ale mam uzasadnione przypuszczenia że statystycznie jeździ tą marka więcej ćwoków niż inną. Dalej mamy bandę nawiedzonych dla których Skoda jest coś w rodzaju bożka jakiegos, twierdzących że Fabia to kompakt i tym podobne bzdury. Lubię, poprostu lubię takim grać na nerwach. Link Zgłoś
zoriusz Re: Derduchu odpowiesz????? 08.12.04, 08:47 derduch napisał: ja naśmiewam się z tzw. stereotypowego skodowca, Jak zapewne wiesz, tzw. stereotypy nie bardzo potwierdzają się w rzetelnych badaniach naukowych. Stereotypom poddają się na ogół ludzie słabo edukowani o wąskich horyzontach. ot np. > takiego jak na zdjęciach :-) Jeśli myślisz, że tylko posiadacze skod myją auta na parkingach to jestem przekonany, że jesteś w błędzie. Często widuję takiego pana myjącego poloneza, a kilka lat temu jak mieszkałem sobie na Mokotowie to co drugi dzień facet mył swojego mercedesa. Tylko, że ja zdjęć im robiół nie będę bo nie mam obsesji na punkcie posiadaczy takich czy innych marek - raczej mentalności pewnych osobników, nie związanej z motoryzacją. Daleki jestem od stwierdzenia że KAŻDY co jeździ > Skodą to kmiot czy burak, ale mam uzasadnione przypuszczenia że statystycznie > jeździ tą marka więcej ćwoków niż inną. A ja mam inne spostrzeżenia. Dla mnie ćwoki to nieudaczniki starąjące sie robić wprymitywny sposób wrażenie, że stać ich na "prestiżowe" auta. Kupują więc VW, bmw albo cokolwiek innego równie "prestiżowwego" za 5 tysięcy zł. (tak w istocie chodzi o znaczek na masce) i objeżdżają tym swoje miasteczko w nadziei na aplauz. Dalej mamy bandę nawiedzonych dla > których Skoda jest coś w rodzaju bożka jakiegos, twierdzących że Fabia to > kompakt i tym podobne bzdury. Lubię, poprostu lubię takim grać na nerwach. Jak już napisałem - mnie bawią pajace w "prestiżowych" np. alfach, zajmujących we wszelkich rankingach ostatnie miejsca pod względem awaryjności, a w cywilizowanym świecie traktowane gorzej niż współczesne skody. Mam fabię nie dlatego, że to kompakt albo bożek, tylko dlatego, że biorąc pod uwagę szereg parametrów uznałem, że jest to aktualnie dla mnie odpowiedni pojazd. Ani się nim nie ekscytuję, ani nie traktuję jak obiekt do "wyróżniania się". W przeciwoeństwie do ćwoków, którzy muszą mieć "prestiżowego" fiata stilo (tu następuje wybuch śmiechu). Link Zgłoś
derduch Re: Derduchu odpowiesz????? 08.12.04, 09:08 Generalnie się z Tobą zgadzam, ale przebija z wypowiedzi niechęć do ludzi w lepszych samochodach, a juz porównanie Fabii do Stilo wola o pomstę do nieba :-) Stilo dla Fiata jest taką samą porażką jaką będzie Octavia II dla Skody (czy VW), co nie umniejsza jednak faktu ze mimo swych zalet Fabia jest to całkiem inna klasa i przedział cenowy niz Stilo, a o nawet najtańszej Alfie to mozesz ewentualnie pomazyć. Link Zgłoś
zoriusz Re: Derduchu odpowiesz????? 08.12.04, 09:23 derduch napisał: ale przebija z wypowiedzi niechęć do ludzi w > lepszych samochodach, Nic bardziej błędnego. Z mojej wypowiedzi przebija niechęć do tych, którym się wydaje, że kupując samochód 10-letni za 5 tysięcy z, jak mniemają, "prestiżowym" znaczkiem na masce, mają lepsze auto niż nowy pojazd 10x droższy bez, jak im się zdaje, "prestiżowego" znaczka. I wrzeszczą o tym na całe blokowisko. A po kilku dniach grzebią coś w silniku na poboczu w polu albo pchają swoją ukochaną żółtą megankę ze "sportowym" pierdzidłem, kopiąc ze złości bo akurat 10-letni szpachlowóz odmówił dalszej współpracy (taki obrazek kiedyś widziałem). a juz porównanie Fabii do Stilo wola o pomstę do nieba :- Zgadzam się, woła :) Fabia jest to całkiem > inna klasa i przedział cenowy niz Stilo, Gdybyś poczytał niektóre wypowiedzi antyskodowych frustratów, to dowiedziałbyś się, że stilo można kupić taniej od fabii :) a o nawet najtańszej Alfie to mozesz > ewentualnie pomazyć. Ja takiego problemu na szczęście nie mam. Nie marzę o alfie. Moim kolejnym autem będzie prawdopodobnie toyota. I nie wiem nawet czy jest to "prestiżowa" marka czy nie :) A co do SEATa to chyba już pisałem. Nie kupię auta tej marki bo kojarzy mi się z napalonymi mało rozgarniętymi małolatami, którym wmówiono, że seat ma sportowy "imaż" - istna komedia :) Co nie oznacza, że seatami jeżdżą wyłącznie ćwoki :) Link Zgłoś
derduch Re: Derduchu odpowiesz????? 08.12.04, 10:30 zoriusz napisał: > Nic bardziej błędnego. Z mojej wypowiedzi przebija niechęć do tych, którym się > wydaje, że kupując samochód 10-letni za 5 tysięcy z, jak > mniemają, "prestiżowym" znaczkiem na masce, mają lepsze auto niż nowy pojazd > 10x droższy bez, jak im się zdaje, "prestiżowego" znaczka. Poprostu nie zrozumielismy się, a poglądy na tą kwestie mamy identyczne :-) > Gdybyś poczytał niektóre wypowiedzi antyskodowych frustratów, to dowiedziałbyś > się, że stilo można kupić taniej od fabii :) Mimo że na Fiacie kiedyś się przewiozłem to jednak za te pieniadze biorę bez wachania ;-) > Moim kolejnym > autem będzie prawdopodobnie toyota. I nie wiem nawet czy jest to "prestiżowa" > marka czy nie :) Ja na Avensis byłem tak napalony, ale stwierdziłem ze poczekam na nowego Pasata, obejżę i się zobaczy > A co do SEATa to chyba już pisałem. Nie kupię auta tej marki bo kojarzy mi się > z napalonymi mało rozgarniętymi małolatami, którym wmówiono, że seat ma > sportowy "imaż" - istna komedia :) Ja mu jednak pier...ne albo każę zrobic to chłopakom ;-) > Co nie oznacza, że seatami jeżdżą wyłącznie ćwoki :) No chyba ze tak :-) Link Zgłoś
zoriusz Re: Derduchu odpowiesz????? 08.12.04, 11:15 derduch napisał: > Mimo że na Fiacie kiedyś się przewiozłem to jednak za te pieniadze biorę bez > wachania ;-) Miałem do czynienia trochę z fiatami i zawsze wychodziły jakieś problemy, i to bardzo drażniące. Dlatego z fiata zrezygnowałem chociaż brałem pod uwagę punto. Porównując punto z fabią dość drobiazgowo - nie miałem wątpliwości. A póki co droższe auta mnie nie interesują - z różnych względów, akurat najmniej z finansowych. Podobnie jak nie interesuje mnie kupowanie używanych aut. Zresztą telewizorów, lodówek i mieszkań też nie. > Ja na Avensis byłem tak napalony, ale stwierdziłem ze poczekam na nowego Pasata Avensis to miłe auto, ale wg mnie nowa wersja jest niezbyt ładna. Passat ładniejszy ale VW jakoś na mnie robi złe wrażenie. Trudno mi to racjonalnie uzasadnić :) A może nissan primera? Link Zgłoś
romuald1 Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! 07.12.04, 18:12 Gość portalu: 5150 napisał(a): >Jedna uwaga tylko, fragment "...odjezdza z miejsca przestepstwa". Mycie >samochodu na parkingu to mimo wszystko nie jest przestepstwo Jezeli chodzi o aspekt prawny to faktycznie masz racje - nie jest to przestępstwo w rozumieniu kodeksowym. Ja jednak wychodziłem z założenia że działanie tego człowieka było naganne moralnie i sprzeczne z zasadami współżycia społecznego - i w tym aspekcie parking stał się więc swego rodzaju "miejscem przestępstwa". Dzieki za konstruktywne uwagi :) Link Zgłoś
Gość: dowisłysiezruca Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 07.12.04, 19:58 Skoro wychodziłes z założenia,że działanie tego człowieka było naganne moralnie i sprzeczne z zasadami współżycia społecznego to może wystarczyło podejść do niego i zwrócić mu uwagę,przy okazji mógłbyś napomknąc cos o wąsach i badziewnym silniku.Grzmisz o tym w necie a przecież mogłes temu gostkowi powiedzieć prosto w oczy co o nim i o jego samochodzie sądzisz.Gdybyś tak zrobił to on zapewne przerwał by mycie,a tak to splugawił nasza matkę-ziemie podczas gdy ty bawiłes się aparatem fotograficznym...nie powiesz mi chyba,że pekasz przed zezgredziałym wąsaczem odzianym w kapelusz... Link Zgłoś
Gość: SUPER_C Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 07.12.04, 21:53 podejrzewam że peka... ale ze śmiechu heheheheh Link Zgłoś
romuald1 Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! 16.12.04, 19:14 Gość portalu: dowisłysiezruca napisał(a): >Gdybyś tak zrobił to on zapewne przerwał by mycie No i właśnie dlatego do niego nie podszedlem - chcialem miec fajne zdjecia, a gdyby przerwal mycie to niestety bym ich nie mial. Dzieki ich publikacji w necie troche wiecej osob - mam nadziej - zrezygnuje z mycia aut przed blokami, a nie tylko jeden skodziarz. Link Zgłoś
Gość: ewa Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 01:14 o ile sie orientuję to jest to niezgodne z przepisami - samochody można myć wyłącznie w miejscach do tego przeznaczonych i odpowiednio przygotowanych. chodzi tu o odprowadzenie ścieków. niestety nie mogę w tej chwili znaleźć odpowiedniego linku, ale wystarczy zadzwonić z takim zapytaniem do straży miejskiej czy UM. pozdrawiam ps. ja mam pod oknem sąsiada ktory swój samochód myje codziennie!!!!!!! Link Zgłoś
Gość: vicky Re: SOBOTNI PORANEK W ŻYCIU SKODZIARZA - foto !!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 08.12.04, 13:30 Piekne zdjecia !!! Usmialem sie setnie - gratulacje! Link Zgłoś