IP: *.krakow.topware.pl 10.05.02, 15:27
wlasnie wracam od dilera, w koncu po prawie 4 miesiacach dotarlo, posiedzialem
sobie godzinke, ale odbieram dopiero w przyszlym tygodniu :)
pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: mam stilo IP: *.ausys.se / 172.17.139.* 10.05.02, 15:31
      To powiedz jeszcze jaka masz wersje i ile przeplaciles, bo chyba zamowiles
      przed promocjami.
      • Gość: vd Re: mam stilo IP: *.krakow.topware.pl 10.05.02, 15:36
        :) zamowilem w styczniu przy cenie 61.300 5d dynamic 1.6 ale odbieram za 56.400
        (59 300 z dodatkami) minus upuuuuust plus w cenie ubezpieczenie :))

PS
        pisze nie skladnie bo mi sie juz lapy do kierownicy ukladaja
        • Gość: Krzysiek Re: mam stilo IP: *.ausys.se / 172.17.139.* 10.05.02, 15:40
          No to gratuluje. Ja tez sie nosze z zamiarem kupna bryczki, moze bedzie to
          stilo.
          • Gość: vd Re: mam stilo IP: *.krakow.topware.pl 10.05.02, 15:45
            dzieki
            ja napalilem sie najpierw na a147 ale rodzinka wygrala z malym bagaznikiem,
            stilo po obecnych obnizkach wydaje sie rozsadna alternatywa, w moim przypadku
            oplacalo sie poczekac te pare miesiecy bo na samych obnizkach ceny zarobilem
            prawie 8 tys :)
            pozdrawiam
            • Gość: Krzysiek Re: mam stilo IP: *.ausys.se / 172.17.139.* 10.05.02, 15:58
              Ja tez myslalem o Alfie, ale o 145 1,6 TS. Ja nie mam rodziny na razie, wiec na
              razie maly wozek mi wystarczy. Slyszales jakies opinie o ostatnich wydaniach
              145 1,6 TS? (1999-2000).
              • Gość: vd Re: mam stilo IP: *.krakow.topware.pl 10.05.02, 16:03
                znajomy uzywal przez 1.5 roku 146 (od nowosci) i bardzo sobie chwalil, byla to
                wersja po ostatnim liftingu - srebrny metalik na firmowych alufelgach, piekny
                woz , mial tylko jakis problem ze skrzynia biegow ( serwis cos wymienial) ale
                facet przesiadl sie ze starej corolli wiec pewnie sam cos zepsul :), obecnie
                zamienil na czerwona 147 i jest juz zatwardzialym alfisti
                • Gość: logistyk promocja??? IP: *.sap-ag.de 10.05.02, 17:03
                  nie znam calej sytuacji
                  ale ostatnio bylem u znajomego, ktory mowil,
                  ze 1.8 133 km
                  wersja "sport"

to wydatek niecale 60 tysiecy

chyba 57 jakos tak

jak sie ma 1.6 do 1.8???

ciekawe

a 145 to zawsze byla moja

ale wybralem komfort
                  lagunke
                  duper autko
                  szerokie

145 jakos quadrofoglio
                  motor 2.0 150 KM

145 jest duzo ladniejsza niz 147 dla mnie
                  z oryginalnymi felgami

Gość portalu: vd napisał(a):

> znajomy uzywal przez 1.5 roku 146 (od nowosci) i bardzo sobie chwalil, byla to
                  > wersja po ostatnim liftingu - srebrny metalik na firmowych alufelgach, piekny
                  > woz , mial tylko jakis problem ze skrzynia biegow ( serwis cos wymienial) ale
                  > facet przesiadl sie ze starej corolli wiec pewnie sam cos zepsul :), obecnie
                  > zamienil na czerwona 147 i jest juz zatwardzialym alfisti

• Gość: Sławek Re: promocja??? IP: *.aries.com.pl / 192.168.3.* 10.05.02, 20:14
                    Alfa 145/146 TS 1.8 ma chyba 144 konie
                    2.0 natomiast 155

pozdro
        • Gość: KL Re: mam stilo IP: *.gorn.polsl.gliwice.pl 11.05.02, 16:06
          Ja mam 1.8. Ale to wcale nie jedzie. A 1.6 jest jeszcze pono gorsze.
    • Gość: DD wrażenia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 20:04
      Jak zaczniesz jeździć, to zdziwisz się, jak często będziesz pytany
      przez "ciekawskich" o wrażenia z jazdy itp. Na stacji benzynowej, na parkingu,
      w korku ...
      Zrobiłem pierwsze 10tys. Extra jazda.
    • Gość: martq Re: mam stilo IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 02:35
      Gratuluje - bo Stilo to ładne auto, ale czy nie martwisz się o to że 60 tyś
      za kompatktowego fiata to troche sporo? Spadek wartosci przecież będzie
      ogromny. Hmmm ... a może lepiej się cieszyć wyglądem, niż martwić o wyrzuconą
      kase... POZDRAVIAM
    • Gość: ddd Re: mam stilo IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 12.05.02, 18:02

> wlasnie wracam od dilera, w koncu po prawie 4 miesiacach dotarlo, posiedzialem
      > sobie godzinke, ale odbieram dopiero w przyszlym tygodniu :)
      > pozdrawiam wszystkich

Moje kondolencje . A może jeszcze da się coś zrobić? Nie wolno tak od razu się
      poddawać.
      • Gość: math Re: mam stilo IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 12.05.02, 18:33
        Gość portalu: ddd napisał(a):

> Gość portalu: vd napisał(a):
        >
        > > wlasnie wracam od dilera, w koncu po prawie 4 miesiacach dotarlo, posiedzi
        > alem
        > > sobie godzinke, ale odbieram dopiero w przyszlym tygodniu :)
        > > pozdrawiam wszystkich
        >
        > Moje kondolencje . A może jeszcze da się coś zrobić? Nie wolno tak od razu się
        > poddawać.

Sprawa wydaje sie juz byc przesazona. No coz - moje kondolencje.
        • Gość: vd Re: mam stilo IP: *.krakow.topware.pl 13.05.02, 09:55
          >
          > Sprawa wydaje sie juz byc przesazona. No coz - moje kondolencje.

dzieki panowie, ale nie chwalmy dnia przed zachodem slonca :)

• Gość: DD Re: mam stilo IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 15.05.02, 01:16
            Pomyśl, ile milionów ogląda reklamę Stilo w tv, a ilu "wybrańców" może
            pojeździć tym wózkiem.
            ;-)
            • Gość: jacc Re: mam stilo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.02, 11:04
              Pomyśl jak się poczują ci wybrańcy
              gdy ostatnia deska ratunku Fiata - stilo
              nie wypali i koncern padnie podobnie jak Daewoo
              • Gość: vd Re: mam stilo IP: *.krakow.topware.pl 15.05.02, 11:11
                ja na razie czuje sie bardzo dobrze i mam zamiar sie tak czuc
                co najmniej przez 3 lata
                pozdrawiam
                • Gość: Stach Re: mam stilo IP: 213.76.59.* 15.05.02, 20:16
                  Też chciałbym kupić Stilo, ale na razie nie stać mnie. Myślę, że właściciele
                  innych autek łypają zazdrosnym okiem na ten model Fiata, ale nie chcą się do
                  tego przyznać. Pracuję w branży motoryzacyjnej i wielu moich współpracowników
                  jest tym autkiem zachwyconych.
                  • Gość: Lennon Re: mam stilo IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 15.05.02, 22:33
                    A czym tak konkretnie sie zachwycaja?
                    • Gość: Stach Re: mam stilo IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 08:22
                      Sądzę, że powinieneś przejechać się tym autkiem, sprawdzić jego wyposażenie i
                      możliwości, to odpowiesz sobie na to pytanie. No chyba, że jesteś dealerem VW i
                      popadłeś w kompleksy.
                      • Gość: ziemek Re: mam stilo IP: 2.4.STABLE* / 10.1.114.* 16.05.02, 08:50
                        ...z jednym muszę sie zgodzić , to jest faktycznie autko , wręcz auteczko .
                      • Gość: vipR Re: mam stilo IP: *.altkom.com.pl 16.05.02, 10:29
                        A jak gosc jest z dealerni Toyoty? Tez ma powod do kompeksow? Piejecie z
                        zachwytu nad tym nowym faiatem, ale przeciez za ta kase, to wcale nie jest
                        rewelacja - konkurencja jest silna. Corolka przeciez tez sie pieknie prezentuje
                        (a jakie ma reklamy :) No i poczekajcie chwile na nowego Megane'a - kosmos czy
                        tylko awangarda? Stilo jest fajnym autkiem nie przecze, ale moze zamiast pisac
                        o nim wiersze, to cosik konkretnego mazniecie? Kazdy samochod ma jakies wady i
                        zalety. Napiszcie troche o jednych i drugich...

Pozdraviam vipR
                      • Gość: Lennon Re: mam stilo IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 16.05.02, 12:54
                        Jezdzilem tym autkiem, nie jestem zadnym dealerem i nadal brak od Ciebie
                        konkretow.
                        Uprzedzam ze wyscigi producentow w ilosciach schowkow nie interesuja mnie w
                        przeciwienstwie do dziennikarzy "motoryzacyjnych".
                        Jezdzi sie tym jak wiekszoscia kompaktow, silniki, hamulce przecietne w tej
                        klasie, komfort rowniez, a wykonczenie moze dla Fiata super ale nie jest to
                        szczyt marzen.
                        Bardzo dobre autko ale czy najlepsze?
                  • Gość: Niknejm Re: mam stilo IP: 5.1R2D* / *.pg.com 16.05.02, 10:19
                    Gość portalu: Stach napisał(a):

> Też chciałbym kupić Stilo, ale na razie nie stać mnie. Myślę, że właściciele
                    > innych autek łypają zazdrosnym okiem na ten model Fiata, ale nie chcą się do
                    > tego przyznać

Taaaak, też tak myślę. Wczoraj w garażu podziemnym gościu wysiadł z nowego Merca
                    600, rozejrzał się, czy nikt nie patrzy i walnął przed stojącym obok Stilo na
                    kolana. Strasznie zazdrości, ale nie chce się przyznać ;-)))

Pozdrawiam,
                    Niknejm

P.S. Sorry, po prostu nie mogłem się powstrzymać ;-))
                    • Gość: vd Re: mam stilo IP: *.krakow.topware.pl 16.05.02, 10:39
                      mercedes 600 to akurat bardzo zly przyklad, jako stilo user jest wiele aut
                      ktorych moglbym komus pozazdroscic ale mercedes (nawet 600) jest ostatnim za
                      jakim bym sie obejrzal na ulicy, nie moj klimat i podejrzewam ze z wzajemnoscia
                      jesli chodzi o posiadacza w/w 600.
                      pozdro
                      • Gość: Niknejm Re: mam stilo IP: 5.1R2D* / *.pg.com 16.05.02, 10:58

> mercedes 600 to akurat bardzo zly przyklad, jako stilo user jest wiele aut
                        > ktorych moglbym komus pozazdroscic ale mercedes (nawet 600) jest ostatnim za
                        > jakim bym sie obejrzal na ulicy, nie moj klimat i podejrzewam ze z wzajemnoscia
                        > jesli chodzi o posiadacza w/w 600.

To był przykład, w dodatku robiłem sobie jaja ;-) OK, zamiast Merca (o którym
                        nawiasem mówiąc też nie marzę) podstaw sobie cokolwiek, co Ci się podoba; choćby
                        Maserati 3200GT, Ferrari, Porsche, Astona Martina, Hondę Legend... Cokolwiek. ;-)

Pozdrawiam,
                        Niknejm
                        • Gość: vd Re: mam stilo IP: *.krakow.topware.pl 16.05.02, 11:08
                          ja tez sobie robilem jaja , ale dalej uwazam ze wymienione przez ciebie auta sa
                          nie na miejscu (nawet dla jaj) bo przez zbyt duze przerysowanie nie sa
                          smieszne, smieszne by bylo porownanie z Tico, 126p, Oltcit-em , Civic-em czy CC
                          700 :)
                          • Gość: vipR Re: mam stilo IP: *.altkom.com.pl 16.05.02, 12:26

> smieszne by bylo porownanie z Tico, 126p, Oltcit-em , Civic-em czy CC

no to poleciales - z tym Civicem - zrobiles sobie smiertelnego wroga :)
                            Niknejm, odgrys sie... Civic wsadzony miedzy Olcita i CC, o zgrozo...
                            Pzdr vipR

• Gość: vd Re: mam stilo IP: *.krakow.topware.pl 16.05.02, 12:37
                              Gość portalu: vipR napisał(a):

> Gość portalu: vd napisał(a):
                              >
                              > > smieszne by bylo porownanie z Tico, 126p, Oltcit-em , Civic-em czy CC
                              >
                              > no to poleciales - z tym Civicem - zrobiles sobie smiertelnego wroga :)
                              > Niknejm, odgrys sie... Civic wsadzony miedzy Olcita i CC, o zgrozo...
                              > Pzdr vipR
                              >

wiem nie zalowalem mu :), krew sie poleje
                              • Gość: Niknejm Re: mam stilo IP: 5.1R2D* / *.pg.com 16.05.02, 17:45

> Gość portalu: vipR napisał(a):
                                >
                                > > Gość portalu: vd napisał(a):
                                > >
                                > > > smieszne by bylo porownanie z Tico, 126p, Oltcit-em , Civic-em czy CC
                                > >
                                > > no to poleciales - z tym Civicem - zrobiles sobie smiertelnego wroga :)
                                > > Niknejm, odgrys sie... Civic wsadzony miedzy Olcita i CC, o zgrozo...
                                > > Pzdr vipR
                                > >
                                >
                                > wiem nie zalowalem mu :), krew sie poleje

Eeeee tam. Krew od razu... Pochlebia mi, że w miejsce należące do Dream Cara (w
                                które początkowo 'wsadziłem' nówkę Merca 600) ktoś podstawia Hondę ;-))) A że w
                                towarzystwie Malucha, Oltcita... No cóż, ludzie miewają różne marzenia i gusta,
                                także egzotyczne, prawda? ;-)

Pozdrawiam,
                                Niknejm

• Gość: ZMok Do Niknejma IP: *.wan.pol.pl 16.05.02, 12:38
                              Dołączam do grona Twoich wielbicieli - padam na kolana (powaliłeś mnie
                              poprzednim postem).
                              Pozdr.
                            • Gość: Jarek Re: mam stilo IP: 80.72.33.* 16.05.02, 12:40
                              Nie przesadzaj! Jak wygladam przez okno to widze moje "guwno na
                              kolkach" "wsadzone" miedzy maluchem a Poldkiem i... nic. Wiem, co
                              powiesz: "Odpowiednie towarzystwo". Taki juz moj los.
                              ;-)))))))))
                    • Gość: Andrzej Re: mam stilo IP: *.centrala.kbsa / 10.1.12.* 16.05.02, 12:34
                      Gość portalu: Niknejm napisał(a):

> Gość portalu: Stach napisał(a):
                      >
                      > > Też chciałbym kupić Stilo, ale na razie nie stać mnie. Myślę, że właścicie
                      > le
                      > > innych autek łypają zazdrosnym okiem na ten model Fiata, ale nie chcą się
                      > do
                      > > tego przyznać
                      >
                      > Taaaak, też tak myślę. Wczoraj w garażu podziemnym gościu wysiadł z nowego Merc
                      > a
                      > 600, rozejrzał się, czy nikt nie patrzy i walnął przed stojącym obok Stilo na
                      > kolana. Strasznie zazdrości, ale nie chce się przyznać ;-)))
                      >
                      > Pozdrawiam,
                      > Niknejm
                      >
                      > P.S. Sorry, po prostu nie mogłem się powstrzymać ;-))

Skąd wiedziałeś, że i ja tak robię. Tyle tylko, że ja wysiadam z nówki Hondy i
                      nie mogę się powstrzymać od wylizania klmaek.

pS.
                      Ja też nie mogłem się powstryzmać. Są i inne samochody które mogą się podobać,
                      ale na gustami nie dyskutuję i nie mam zamiaru nikogo przekonywać do mojej HC 5d
                      2002.
                      • Gość: mac Re: mam stilo IP: 213.77.125.* 16.05.02, 12:36
                        > Ja też nie mogłem się powstryzmać. Są i inne samochody które mogą się podobać,
                        > ale na gustami nie dyskutuję i nie mam zamiaru nikogo przekonywać do mojej HC 5
                        > d
                        > 2002.

Nawet nie próbuj. Pzdr.

• Gość: DD Re: mam stilo IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 22.05.02, 02:40
                          Spalanie w mieście na poziomie 9 l (z klimą) przy mojej nielekkiej nodze
                          (wersja 1.6). V max osiągnąłem równe 200.
                          Nie doszedłem do opcji, jak wyłączyć zwiększanie się poziomu głośności
                          zainstalowanego sprzętu wraz ze zwiększaniem się prędkości samochodu.
                          Mój pies, wożony na tylnej kanapie, polubił nadmuchy klimatyzowanego powietrza
                          na pasażerów z tyłu.
                          • Gość: kl Re: mam stilo IP: *.gorn.polsl.gliwice.pl 22.05.02, 08:26
                            W moim 1.8 srednia za 6tys to 7.2. Ale mam lekka noge
                    • Gość: zeo Re: mam stilo IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 09:59
                      Gość portalu: Niknejm napisał(a):

> Gość portalu: Stach napisał(a):
                      >
                      > > Też chciałbym kupić Stilo, ale na razie nie stać mnie. Myślę, że właścicie
                      > le
                      > > innych autek łypają zazdrosnym okiem na ten model Fiata, ale nie chcą się
                      > do
                      > > tego przyznać
                      >
                      > Taaaak, też tak myślę. Wczoraj w garażu podziemnym gościu wysiadł z nowego Merc
                      > a
                      > 600, rozejrzał się, czy nikt nie patrzy i walnął przed stojącym obok Stilo na
                      > kolana. Strasznie zazdrości, ale nie chce się przyznać ;-)))
                      >
                      > Pozdrawiam,
                      > Niknejm
                      >
                      > P.S. Sorry, po prostu nie mogłem się powstrzymać ;-))

Akurat tutaj podales nienajlepszy przyklad, bo jezeli chodzi o mozliwe
                      wyposazenie seryjne, to do Stilo mozna zamowic wiecej dodatkowych elementow
                      (dokladnie o 2) niz do Merca S klasy, choc oczywiscie nie sadze zeby gosc z 600
                      mogl zazdroscic komus posiadania Stilo.
                      Ja mialem okazje pojezdzic roznymi modelami Stilo, lacznie z wersja 2.4 Abarh i
                      moge stwierdzic ze jest to bardzo przyjemne autko, ale oczywiscie ma wady:
                      - kierownica z beznadziejnego plastiku w tanszych wersjach, nie dotyczy to
                      oczywiscie Abartha gdzie jest z pieknej skory
                      - zbyt miekko dobrane amortyzatory w modelach pieciodrzwiowych, w 3-drzwiowych
                      nie zauwazylem tego, ale byly to auta z silnikami 1.8 i 2.4
                      - troche dziwnie dziala wspomaganie kierownicy
                      - zbyt wolna zmiana biegow w modelu Abarth

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka