Dodaj do ulubionych

Ford bezpieczniejszy od Volvo. Po co przepłacać?

12.12.04, 12:44
www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=195
www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=2&id2=204
Volvo dostało aż 3 punkty za przypominacz (razem 34 pkt) o pasach i dzięki
temu dostało 5*. Za to Focusowi nie doliczono jednego punktu: 16+18+2 to 36,
a nie 35. Czy warto dopłacać kilkadziesiąt tysięcy za mniej bezpieczny
samochód?
Obserwuj wątek
    • Gość: grzegorz Re: Ford bezpieczniejszy od Volvo. Po co przepłac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 12:56
      Wg. mnie Euroncap powinien zmienić już warunki testowania pojazdów, bo wszystkie nowe samochody uzyskują w okolicy 80-100% punktów za zderzenia boczne i czołowe. Mogliby podnieść predkość zderzenia czołowego i bocznego o 5 mph. I oczywiście nie wliczać przypominacza do oceny bezpieczeństwa zderzenia, jak nie wliczają obecnie testu z pieszym.
    • Gość: cc Re: prestiż, panie prestiż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 13:36
      Dlatego jeden kupi VW zamiast Skody, drugi Saaba zamiast Subaru, a trzeci Volvo
      zamiast Forda.
      • Gość: Zenek Re: prestiż, panie prestiż IP: *.net 12.12.04, 16:34
        Gość portalu: cc napisał(a):

> Dlatego jeden kupi VW zamiast Skody, drugi Saaba zamiast Subaru, a trzeci
        Volvo
        >
        > zamiast Forda.

Tylko ze o ile roznice w cenie w tym samym segmencie pomiedzy VW a Skoda
        wynosza z reguly 10-15% to roznica w przypadku Volvo i Forda siega 100%.To jest
        dopiero prestyz hehehe!
    • 01boryna Re: Ford bezpieczniejszy od Volvo. Po co przepłac 12.12.04, 17:22
      Teoretyczne wyliczenia i sterylne symulacje to jedno a realia to drugie. Takich
      argumentow uzywa tylko ktos kto nigdy nie jechal Volvo. Coz, kazdy jezdzi tym
      czym chce i o mu sie podoba.
      Nie wiedzialem ze w Polsce Volvo jest tak drogie jak to ktorys juz raz
      wyplakuje GB. Ale was robia w ......
      • greenblack Re: Ford bezpieczniejszy od Volvo. Po co przepłac 12.12.04, 17:27
        01boryna napisał:

> Teoretyczne wyliczenia i sterylne symulacje to jedno a realia to drugie.

Czyli podważasz wiarygodność testów laboratoryjnych, na których bazuje także
        Volvo przy konstruowaniu samochodów? Czy to znaczy, że w rzeczywistości S40
        jest bezpieczniejsze od Focusa?

> Nie wiedzialem ze w Polsce Volvo jest tak drogie jak to ktorys juz raz
        > wyplakuje GB. Ale was robia w ......

Przecież bym ci nie kłamał, hehe. A akurat mnie nikt z Volvo nie robi w ch..a,
        więc się nie martw.
        • Gość: Tristan Re: Ford bezpieczniejszy od Volvo. Po co przepłac IP: *.internet.radom.pl 12.12.04, 18:27
          przez 2 lata jezdzilem sluzbowym Focusem, a od 2 miesiacy mam prywatne volvo
          v40 zadnym z aut nie mialem wypadku wiec nie wiem jak jest z ich
          bezpieczenstwem w praktyce (i mam nadzieje ze nigdy sie nie przekonam:-)) ale
          poczucie bezpieczenstwa w volvo czujesz jak tylko wsiadziesz do samochodu, moze
          to tylko wykreowany przez lata wizerunek volvo, ale w focusie napewno tego nie
          masz...i ja placac wiecej za volvo tez nie czuje sie nabity w butelke
          • greenblack Re: Ford bezpieczniejszy od Volvo. Po co przepłac 12.12.04, 18:29
            No ale poprzedni Focus i V40 nie były tymi samymi samochodami, jak jest teraz.
            Nawet zjeżdżają z tej samej taśmy, hehe.
            • 01boryna Re: Ford bezpieczniejszy od Volvo. Po co przepłac 12.12.04, 20:16
              greenblack napisał:

> No ale poprzedni Focus i V40 nie były tymi samymi samochodami, jak jest teraz.
              > Nawet zjeżdżają z tej samej taśmy, hehe.

Czy ty naprawde sadzisz ze roznica w cenie to tylko inny znaczek na masce???
              Przejedz sie Focusem i Volvo to pogadamy...
              • greenblack Re: Ford bezpieczniejszy od Volvo. Po co przepłac 12.12.04, 20:20
                Bo ty już oczywiście jeżdziłem oboma. Nadal czekam na listę różnic technicznych.
                • 01boryna Re: Ford bezpieczniejszy od Volvo. Po co przepłac 13.12.04, 17:02
                  greenblack napisał:

> Bo ty już oczywiście jeżdziłem oboma.

Nie, tylko Volvo. Focus mnie nie interesuje.

> Nadal czekam na listę różnic technicznych

Kto jak kto ale to ty jestes specjalista od biegania po linkach...
        • 01boryna Re: Ford bezpieczniejszy od Volvo. Po co przepłac 12.12.04, 20:12
          greenblack napisał:

> Czyli podważasz wiarygodność testów laboratoryjnych, na których bazuje także
          > Volvo przy konstruowaniu samochodów? Czy to znaczy, że w rzeczywistości S40
          > jest bezpieczniejsze od Focusa?

Poddaje w watpliwosc zastosowanie testow Euroncap przeprowadzonych w idealnych
          warunkach laboratoryjnych do realnych warunkow na drogach. Symulacje i testy
          laboratoryjne sa niezbedne przy projektowaniu samochodu, natomiast to jak
          zachowa sie samochod podczas prawdziwego wypadku na drodze, kiedy to dziala
          wiele nie uwzglednionych w Euroncap czynnikow, to zupelnie inna sprawa.
          Jesli dla ciebie nie ma roznicy (poza cena) miedzy Volvo i Focusem to ...
          pogadajmy dalej. Bedzie wesolo. Hehehe

> > Nie wiedzialem ze w Polsce Volvo jest tak drogie jak to ktorys juz raz
          > > wyplakuje GB. Ale was robia w ......
          > Przecież bym ci nie kłamał, hehe. A akurat mnie nikt z Volvo nie robi w ch..a,
          > więc się nie martw.

Nie martwie sie. Kazdy jezdzi czym chce i na co go stac.....

• greenblack Re: Ford bezpieczniejszy od Volvo. Po co przepłac 12.12.04, 20:19

> Jesli dla ciebie nie ma roznicy (poza cena) miedzy Volvo i Focusem to ...
            > pogadajmy dalej. Bedzie wesolo. Hehehe

Chętnie dowiem się od ciebie, na jakiej podstawie uważasz, że w rzeczywistych
            wypadkach S40 lepiej chroni pasażerów niż Focus.
            • 01boryna Re: Ford bezpieczniejszy od Volvo. Po co przepłac 13.12.04, 17:09
              greenblack napisał:

>
              >
              > > Jesli dla ciebie nie ma roznicy (poza cena) miedzy Volvo i Focusem to ...
              > > pogadajmy dalej. Bedzie wesolo. Hehehe
              >
              >
              > Chętnie dowiem się od ciebie, na jakiej podstawie uważasz, że w rzeczywistych
              > wypadkach S40 lepiej chroni pasażerów niż Focus.

ciekawe na jakiej podstawie uwazasz ze ja tak uwazam, hehehe
              Ja natomiast chetnie sie dowiem od ciebie, na jakiej podstawie uwazasz ze
              miedzy oboma pojazdami nie ma roznic tlumaczycych roznice w cenie.

• greenblack Jak zawsze 13.12.04, 17:44
                Skandywnawofile (chociaż trudno nazywać skandnawskim samochód produkowany w
                Belgii, a skonstruowany przez Japończyków, Amerykanów, Niemców, Anglików,
                Francuzów, Bóg wie kogo jeszcze i w końcu Szwedów), którzy w konfrontacji z
                kilkoma przejrzystymi nawet dla małpiszona liczbami, szamoczą się, bełkocząc
                coś o filozofii, innej rzeczywistości, zazdrości. Naprawdę żałosne.

> ciekawe na jakiej podstawie uwazasz ze ja tak uwazam, hehehe

Nie ćpaj tyle, bo już nie pamiętasz, co wybełkotałeś wczoraj. "Teoretyczne
                wyliczenia i sterylne symulacje to jedno a realia to drugie". Czy to nie jest
                podważanie wyników crash testów, które świadczą, że Focus lepiej chroni
                pasażerów niż S40?

> Ja natomiast chetnie sie dowiem od ciebie, na jakiej podstawie uwazasz ze
                > miedzy oboma pojazdami nie ma roznic tlumaczycych roznice w cenie.

Zaprawdę, naiwny to człowiek, który uważa, że cena bezpośrednio wynika z
                jakości produktu. Jak to możliwe, że facet, który nie wie nawet, jaki silnik ma
                jego samochód, podważa wyniki badań największej europejskiej instytucji
                badającej bezpieczeństwo samochodów, nie przedsatawiając przy tym żadnych
                dowodów potwierdzających jego teorie?
                • 01boryna Re: Jak zawsze 13.12.04, 22:09
                  greenblack napisał:

> Skandywnawofile (chociaż trudno nazywać skandnawskim samochód produkowany w
                  > Belgii, a skonstruowany przez Japończyków, Amerykanów, Niemców, Anglików,
                  > Francuzów, Bóg wie kogo jeszcze i w końcu Szwedów), którzy w konfrontacji z
                  > kilkoma przejrzystymi nawet dla małpiszona liczbami, szamoczą się, bełkocząc
                  > coś o filozofii, innej rzeczywistości, zazdrości. Naprawdę żałosne.

O, to nawet geografii sie liznelo! Poza tym werbalne wymioty

>
                  > > ciekawe na jakiej podstawie uwazasz ze ja tak uwazam, hehehe
                  >
                  > Nie ćpaj tyle, bo już nie pamiętasz, co wybełkotałeś wczoraj. "Teoretyczne
                  > wyliczenia i sterylne symulacje to jedno a realia to drugie". Czy to nie jest
                  > podważanie wyników crash testów, które świadczą, że Focus lepiej chroni
                  > pasażerów niż S40?

Alez moj drogi, co napisale to podtrzymuje. O stanie twojego zamroczenia czy
                  moze lepiej naiwnosci z tego wynikajacej swiadczy wiara w mozliwosc przewidzenia
                  wszystkich nieprzewidywalnych czynnikow majacych wplyw na przebieg realnego
                  wypadku. O potrzebie symulacji i crash testów juz pisalem i zaden pokretasek nie
                  jest w stanie zmienic wymowy moich slow....

> > Ja natomiast chetnie sie dowiem od ciebie, na jakiej podstawie uwazasz ze
                  >
                  > > miedzy oboma pojazdami nie ma roznic tlumaczycych roznice w cenie.

> Zaprawdę, naiwny to człowiek, który uważa, że cena bezpośrednio wynika z
                  > jakości produktu. Jak to możliwe, że facet, który nie wie nawet, jaki silnik
                  ma jego samochód, podważa wyniki badań największej europejskiej instytucji
                  > badającej bezpieczeństwo samochodów, nie przedsatawiając przy tym żadnych
                  > dowodów potwierdzających jego teorie?

Zaprawde czlowiek ktory tak czyni nie tylko naiwnym ale i glupim jest. Tylko ze
                  problem z ktorym zmaga sie nasz miszczu Gb wymknal mu sie z lekka spod kontroli.
                  "Mowienie rownolegle" nazywa sie sposob komunikowania ktorym posluguje sie
                  miszczu gB. A temat pracy domowej byl troche inny. Pytanie brzmi dziecinnie
                  prosto: skoro uwazasz ze miedzy Fokusem a Volvo nie ma roznicy, a niekiedy Ford
                  jest lepszy to czym nalezy tlumaczyc roznica w cenie?

• greenblack Re: Jak zawsze 14.12.04, 09:19
                    01boryna napisał:

> greenblack napisał:
                    >
                    > > Skandywnawofile (chociaż trudno nazywać skandnawskim samochód produkowany
                    > w
                    > > Belgii, a skonstruowany przez Japończyków, Amerykanów, Niemców, Anglików,
                    >
                    > > Francuzów, Bóg wie kogo jeszcze i w końcu Szwedów), którzy w konfrontacji
                    > z
                    > > kilkoma przejrzystymi nawet dla małpiszona liczbami, szamoczą się, bełkoc
                    > ząc
                    > > coś o filozofii, innej rzeczywistości, zazdrości. Naprawdę żałosne.
                    >
                    >
                    > O, to nawet geografii sie liznelo! Poza tym werbalne wymioty
                    >
                    >
                    > >
                    > > > ciekawe na jakiej podstawie uwazasz ze ja tak uwazam, hehehe
                    > >
                    > > Nie ćpaj tyle, bo już nie pamiętasz, co wybełkotałeś wczoraj. "Teoretyczn
                    > e
                    > > wyliczenia i sterylne symulacje to jedno a realia to drugie". Czy to nie
                    > jest
                    > > podważanie wyników crash testów, które świadczą, że Focus lepiej chroni
                    > > pasażerów niż S40?
                    >
                    >
                    > Alez moj drogi, co napisale to podtrzymuje.

Podtrzymywać to ty sobie możesz, a nwet musisz, skoro nie masz żadnych dowodów
                    na swoje pokrętne wywody.

> A temat pracy domowej byl troche inny. Pytanie brzmi dziecinnie
                    > prosto: skoro uwazasz ze miedzy Fokusem a Volvo nie ma roznicy, a niekiedy
                    Ford
                    > jest lepszy to czym nalezy tlumaczyc roznica w cenie?

Dlatego cały czas cię proszę, a teraz nawet już błagam, żebyś wymienił mi te
                    różnice i ich wpływ na bezpieczeństwo, osiągi itd., opierając się na
                    wiarygodnych danych.
                    • 01boryna Re: Jak zawsze 14.12.04, 09:53
                      greenblack napisał:

> > A temat pracy domowej byl troche inny. Pytanie brzmi dziecinnie
                      > > prosto: skoro uwazasz ze miedzy Fokusem a Volvo nie ma roznicy, a niekied
                      > y
                      > Ford
                      > > jest lepszy to czym nalezy tlumaczyc roznica w cenie?
                      >
                      > Dlatego cały czas cię proszę, a teraz nawet już błagam, żebyś wymienił mi te
                      > różnice i ich wpływ na bezpieczeństwo, osiągi itd., opierając się na
                      > wiarygodnych danych.

Dobre wychowanie, ktorego mam nadzieje jestes swiadomy, nakazuje odpowiedziec
                      najpierw na zadane pytanie a potem stawiac wlasne.
                      Tak wiec jeszcze raz: czym tlumaczysz roznice w cenie, skoro wedlug ciebie
                      Volvo od Fokusa niczym sie nie roznia?
                      • greenblack Re: Jak zawsze 14.12.04, 11:43
                        Myślę, że każdy normalny zna odpowiedź na pytanie, dlaczego technicznie
                        toższame samochody, schodzące z tej samej taśmy, ale z innymi znaczkami, mają
                        inne ceny.

Jako że nie zgadzasz się z moim zdaniem, możesz kontrargumentować,
                        przedstawiając listę różnic technicznych, wpływających na bezpieczeństwo
                        pasażerów, powołując się oczywiście na wiarygodne źródła. Bo przecież łatwiej
                        ukazać, że są różnice, niż że ich nie ma.

• 01boryna Re: Jak zawsze 14.12.04, 13:40
                          greenblack napisał:

> Myślę, że każdy normalny zna odpowiedź na pytanie, dlaczego technicznie
                          > toższame samochody, schodzące z tej samej taśmy, ale z innymi znaczkami, mają
                          > inne ceny.

Nie krec tylko sprecyzuj. W wodolejstwie nie ma tobie rownych

> Jako że nie zgadzasz się z moim zdaniem, możesz kontrargumentować,
                          > przedstawiając listę różnic technicznych, wpływających na bezpieczeństwo
                          > pasażerów, powołując się oczywiście na wiarygodne źródła. Bo przecież łatwiej
                          > ukazać, że są różnice, niż że ich nie ma.

Jakim zdaniem? Czyzby tym ze Volvo to Ford z 50% doplata za znaczek i nic poza
                          tym?

• greenblack Re: Jak zawsze 14.12.04, 18:11
                            01boryna napisał:

> Jakim zdaniem? Czyzby tym ze Volvo to Ford z 50% doplata za znaczek i nic
                            poza
                            > tym?

Oczywiście, że tak. Wykaż, że tak nie jest. Ale to akurat nie wymysł Volvo, a
                            raczej Forda. GM robi tak samo: z tej samej taśmy (w Japonii, hehe) schodzi
                            Impreza i skandywaski i dlatego droższy, hehe, Saab 9-2.

• 01boryna Re: Jak zawsze 14.12.04, 19:10
                              greenblack napisał:

> 01boryna napisał:
                              >
                              > > Jakim zdaniem? Czyzby tym ze Volvo to Ford z 50% doplata za znaczek i nic
                              >
                              > poza
                              > > tym?
                              >
                              > Oczywiście, że tak. Wykaż, że tak nie jest. Ale to akurat nie wymysł Volvo, a
                              > raczej Forda. GM robi tak samo: z tej samej taśmy (w Japonii, hehe) schodzi
                              > Impreza i skandywaski i dlatego droższy, hehe, Saab 9-2.

rzucasz jak zwykle informacjami wyssanymi z palucha. To TY udowodnij (skoro tak
                              uwazasz) ze Volvo to Ford ze innym znaczkiem, wartym 50% calego samochodu....
                              Hehehe

• greenblack Re: Jak zawsze 14.12.04, 19:16
                                Jakbyś chociaż skończył te 5 lat, to bawiłbyś się w wyszukiwanie różnic na
                                dwóch pozornie podobnych obrazkach. Jak mam ci wskazać, że obrazki są nie
                                podobne, lecz takie same? Przecież tobie będzie łatwiej wskazać mi różnice na
                                pozornie podobnych, lecz w rzeczywistości innych obrazkach. Nie uważasz?
                                • 01boryna Re: Jak zawsze 14.12.04, 20:36

Tak to konczy sie przeinaczanie faktow i lenistwo. Cienki Bolek z ciebie....

> Jak mam ci wskazać, że obrazki są nie podobne, lecz takie same?

Mozesz wskazywac jak chcesz, daje ci wolna reke. Jeden warunek - zrobisz to
                                  rzetelnie.
                                  • greenblack Re: Jak zawsze 14.12.04, 20:56
                                    Trzeba być fenomenem albo co najmniej boryniakiem jakimś, żeby moć wskazywać
                                    rzeczy nieistniejące!
                                    • 01boryna Re: Jak zawsze 14.12.04, 21:02
                                      greenblack napisał:

> Trzeba być fenomenem albo co najmniej boryniakiem jakimś, żeby moć wskazywać
                                      > rzeczy nieistniejące!

Tracisz forme....
                  • Gość: GlP Re: Jak zawsze IP: *.katowice.agora.pl / *.katowice.agora.pl 15.12.04, 11:23
                    Pytanie brzmi dziecinnie
                    > prosto: skoro uwazasz ze miedzy Fokusem a Volvo nie ma roznicy, a niekiedy
                    Ford
                    > jest lepszy to czym nalezy tlumaczyc roznica w cenie?

Marketingiem i głupotom tych, którzy chcą przepłacać.
                    • Gość: GIP Re: Jak zawsze IP: *.katowice.agora.pl / *.katowice.agora.pl 15.12.04, 11:25
                      Marketingiem i głupotom tych, którzy chcą przepłacać.
                      Oczywiścię głupotą też:)
    • szymizalogowany A ja slyszalem ze... 12.12.04, 20:27
      ... Volvo to tak swietne i bezobslugowe samochody ze ich wlasciciele nawet nie
      wiedza ile cylindrow maja silniki w ich Volvach

jeden taki nawet pisal ze od czasu kiedy kupil swoje Volvo to ani razu nie
      otwieral maski i to daltego nie wie ile jest tych cylindrow

to musza byc swietne i bezawaryjne samochody te Volva i daltego sa drozsze
      • 01boryna Szymi uczy sie szybko 13.12.04, 17:00
        szymizalogowany napisał:

> ... Volvo to tak swietne i bezobslugowe samochody ze ich wlasciciele nawet
        nie
        > wiedza ile cylindrow maja silniki w ich Volvach
        > jeden taki nawet pisal ze od czasu kiedy kupil swoje Volvo to ani razu nie
        > otwieral maski i to daltego nie wie ile jest tych cylindrow

Nie tylko dobrze slyszales ale przy okazji sie czegos nauczyles. Otoz sa ludzie
        dla ktorych otwieranie maski nie jest najwazniejsza sprawa w zyciu i od tego
        maja fachowcow ktorzy zajmuja sie tym zawodowo. Ale wierz mi, ci ludzie
        dokladnie wiedza co robia (co kupuja) i miedzy innymi dlatego nie maja czasu i
        ochoty zajmowac sie takimi sprawami jak zagladanie pod maski samochodom.

> to musza byc swietne i bezawaryjne samochody te Volva i daltego sa drozsze

Musze cie pochwalic za znajomosc rzeczy. Jest dokladnie tak jak piszesz.
        • szymizalogowany Re: Szymi uczy sie szybko 13.12.04, 20:13
          > Nie tylko dobrze slyszales ale przy okazji sie czegos nauczyles

a czegoz to?

> Ale wierz mi, ci ludzie
          > dokladnie wiedza co robia (co kupuja)

a to ciekawe - jak to sie ma do tego ze jak kupuja samochod to nie wiedza ile
          cylindrow ma jego silnik

rzeczywiscie pelna wiedza nie ma co hehe

no coz moze chociaz wiedza czy to benzyna czy diesel a jak nie wiedza to pan na
          stacji zatankuje za nich
          • 01boryna Re: Szymi uczy sie szybko 13.12.04, 22:12
            szymizalogowany napisał:

> > Nie tylko dobrze slyszales ale przy okazji sie czegos nauczyles
            >
            > a czegoz to?

No dobra, niech ci bedzie, niczego sie nie nauczyles

>
            > > Ale wierz mi, ci ludzie
            > > dokladnie wiedza co robia (co kupuja)
            >
            > a to ciekawe - jak to sie ma do tego ze jak kupuja samochod to nie wiedza ile
            > cylindrow ma jego silnik

Czyzby? Skad te informacje?

> no coz moze chociaz wiedza czy to benzyna czy diesel a jak nie wiedza to pan
            na stacji zatankuje za nich

no wlasnie! A jednak czegos sie nauczyles....

• trug Re: Ford bezpieczniejszy od Volvo. Po co przepłac 12.12.04, 20:42
      A skąd wiemy, czy zostały użyte te same elementy? Czy w volvo siedzą np. części
      motocrafta takie jak w fordzie? Czy np. pompa wspomagania jest tego samego
      producenta? Poza prestiżem może są droższe (nie zawsze, ale najczęsciej lepsze)
      elementy? Pozostaje rozebrać na czynniki pierwsze :):):):)
    • Gość: Lupus Re: Ford bezpieczniejszy od Volvo. Po co przepłac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:25
      Tak się od jakiegoś czasu zastanawiam gdzie testy Fiata Stilo?? Komu nie zależy na przetestowaniu tego auta??
    • Gość: johndoe Re: Ford bezpieczniejszy od Volvo. Po co przepłac IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.04, 09:33
      znowu kompleksy wylaza? bola nienajgorsze wyniki sprzedazy volvo?

jak skoda dostanie wiecej gwiazdek od audi to tez uznasz, ze poza bezpieczenstwem nie ma roznicy?
      pzdr
      • greenblack Re: Ford bezpieczniejszy od Volvo. Po co przepłac 13.12.04, 11:46
        Nienajlepsze wyniki w porównaniu z czym? Merc sprzedaje w dwa tygodnie tyle E-
        klasy, co Volvo S80 przez rok.
        • Gość: johndoe Re: Ford bezpieczniejszy od Volvo. Po co przepłac IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.04, 09:50
          greenblack napisał:

> Nienajlepsze wyniki w porównaniu z czym? Merc sprzedaje w dwa tygodnie tyle E-
          > klasy, co Volvo S80 przez rok.

sprzedaje 10 x mniej, wiec policz sobie dobrze te tygodnie /uzyj kalkulatora, bo masz jakies problemy/

NIENAJGORSZE. naucz sie tez przepisywac.
          po prostu nienajgorsze pod katem planow sprzedazy. zarabiaja i to calkiem niezle.
          btw. m klasy mercedes tez sprzedaje wedlug Ciebie 25 razy wiecej?

• greenblack Re: Ford bezpieczniejszy od Volvo. Po co przepłac 15.12.04, 11:39
            Rzeczywiście, chodziło o "nienajgorsze".

ML, 7-letni model, a nadal sprzedaje się lepiej od o połowę tańszego Volvo.
            Nowy ML i Audi Q7 zakoszą konkurencję. A Volvo, żeby utrzymać jako taką
            sprzedaż musiało kupić V8 od Yamahy i wprowadzić wersję z napędem na przód.
            • Gość: johndoe Re: Ford bezpieczniejszy od Volvo. Po co przepłac IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.04, 15:30
              greenblack napisał:

> Rzeczywiście, chodziło o "nienajgorsze".
              >
              > ML, 7-letni model, a nadal sprzedaje się lepiej od o połowę tańszego Volvo.
              > Nowy ML i Audi Q7 zakoszą konkurencję. A Volvo, żeby utrzymać jako taką
              > sprzedaż musiało kupić V8 od Yamahy i wprowadzić wersję z napędem na przód.
              >
              >
              25 x lepiej? podaj wartosci bezwzgledne za 2003. juz toureg wedlug Ciebie mial zakosic. a jak nowy ml bedzie "jakoscia" dorownywal staremu, to na pewno zakosi :). niektorzy silniki od hyundaia kupuja / a tak wogole to sa jakies oficjalne stwierdzenia, ze to silnik od yamahy?- to pytanie bez zadnej zlosliwosci, sam jestem ciekaw/ .
              btw. volvo nie nadazalo z produkcja xc, o ml trudno to powiedziec.
              • greenblack Re: Ford bezpieczniejszy od Volvo. Po co przepłac 15.12.04, 17:26
                Myślę, że epokę wypełniania założonych planów w 150, 200% mamy już za sobą. Jak
                ktoś sobie założy, że wyprodukuje 10 ołówków, a wyprodukuje 11, to ma plan
                wykonany w 110% i nie nadąża z produkcją, a jak ktoś założy wyprodukowanie 1000
                sztuk, a wyprodukuje 990, to ma według ciebie kłopoty z wykonaniem planu.

Mercedes robi rocznie ponad milion samochodów, Audi 800 tys., a Volvo 200 tys.

Tutaj o V8 Yamahy w XC90:

www.thecarconnection.com/index.asp?article=7779&sid=181&n=157
              • greenblack Re: Ford bezpieczniejszy od Volvo. Po co przepłac 15.12.04, 17:28
                I poza tym, znowu nie na temat. Wątek jest o crash teście Focusa i S40, a nie
                sprzedaży Volvo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka