Dodaj do ulubionych

Clic już w produkcji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 12:51
www.clic.pl
Ruszyła produkcja autka Clic. Po nowym roku trafi do sprzedaży. Cena i wyposażenie na razie nieznane.
Obserwuj wątek
    • Gość: op Re: Clic już w produkcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 13:04
      Nie wróżę temu "autku" zbytniej kariery - oprócz wersji cargo, która może być
      dobrym środkiem transportu niewielkiej ilości towaru w miastach. Wersja osobowa
      wygląda (jak dla mnie) zbyt niepoważnie...
      • chaladia A ja owszem, a ja tak! 30.12.04, 14:24
        GUS podaje
        www.stat.gov.pl/
        że 16-latków mamy w Polsce 599 tysięcy, a 17-latków 633 tysiące.
        Niech choć 1% tych młodych ludzi zechce mieć prawko kat "B1" i jeździć
        samodzielnie bez opieki "doświadczonego kierowcy - członka najbliższej rodziny"
        (co i tak nie wiadomo, kiedy będzie prawnie możliwe) - i już jest
        zapotrzebowanie na 10 tysięcy tych autek.
        • Gość: op Re: A ja owszem, a ja tak! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:40
          Zakładając, że te 10.000 nastolatków nie będzie się wstydziło do tego wsiąść i
          rodziców będzie stać na kupno tego samochodziku - dużo taniej przecież wychodzi
          kupno kilkunastoletniego szrota zza zachodniej granicy... :D takim golfem dwójką
          to nie wstyd pojechać do dziewczyny ;) co innego takim melexem
          • Gość: op Re: A ja owszem, a ja tak! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:41
            errata: wiem, że na szrota trzeba kat. "B" ale ja jednak bym wolał poczekać na
            oseimnastkę...
            • qqryq77 CENA TO GÓRA 12 TYSIECY 30.12.04, 16:00
              tyle kosztowal maluch jak wychodzil z produkcji. co do samej koncepcji autka
              jest dobra bo wiele ludzi chcialoby miec nowy niedrogi w zakupie i utrzymaniu
              samochod mieszczacy nawet 2 osoby. poprawilbym tylko troche karoserie. nie wiem
              z jakiego materialu jest zrobiona ale wydaja mi sie zbedne te ordynarne
              przetloczenia. ciekawe tez jak bedzie wygladac w srodku. nie chodzi o to zeby
              byly jakies super drogie materialy ale za gust z ktorym mozna zaprojektowac
              poszczegolne elementy juz nic nie kosztuje.
              • Gość: 9ton a dlaczego szrota?? IP: *.wil.pk.edu.pl 30.12.04, 16:08
                samochód jajcarski. znam wiele osób, które chętnie pośmigałyby takim melexem
                a cena? conajmniej 3 razy tańszy od smarta, pali koło 3,5l/100, wszędzie się
                zmieści. po co większe auto do zatłoczonych miast?
                i chyba lepszy taki click od niemieckiego 10 letniego grata.
                PS nadwozie ma zrobione z tworzywa ABS, osadzone na ramie stalowej. klatka
                bezpieczeństwa też z takiej ramy. ciekawe jak to jeździ.
                • Gość: LeMat Trochę info. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 16:14
                  Auto ponoć jeździ bardzo fajnie. Bezstopniowa skrzynia variomatic i niska masa pozwalają całkiem ładnie przyspieszać. Oczywiście mówimy tu o miejskich przyspieszeniach w zakresie 0-50 czy 0-60 a nie 80-120 :)
                  Jeżeli uda się załatwić aby OC było zbliżone do motocykla to wróżę autu sukces. W końcu masa własna stawia Clica bliżej motocykli niż samochodów.
                  • chaladia Re: Trochę info. 30.12.04, 16:24
                    Jak on jest motocykl, to może i za parkowanie w centrum nie będzie trzeba
                    Magistratowi płacić?
            • chaladia Young man... 30.12.04, 16:27
              Gość portalu: op napisał(a):

> errata: wiem, że na szrota trzeba kat. "B" ale ja jednak bym wolał poczekać na
              > oseimnastkę...

Ty to sobie możesz poczekać, i tak wracając z imprezy nawalony jak kocioł do
              samogonu nie mógłbyś samochodu prowadzić. Za to dziewczyna lat 16 lepiej, żeby
              z komunikacji miejskiej nie korzystała bez opieki, bo mogłaby spotkać Ciebie
              lub Tobie podobnych.
              • Gość: op Re: Young man... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 19:13
                chaladia napisał:
                > Ty to sobie możesz poczekać, i tak wracając z imprezy nawalony jak kocioł do
                > samogonu nie mógłbyś samochodu prowadzić. Za to dziewczyna lat 16 lepiej, żeby
                > z komunikacji miejskiej nie korzystała bez opieki, bo mogłaby spotkać Ciebie
                > lub Tobie podobnych.

Po pierwsze mam już 23 lata :) po drugie masz rację, że taki 16-letni szczyl nie
                powinien mieć w tym wieku prawka (jeśli o to Ci chodziło, a nie tylko o to, żeby
                mi się odgryźć bo nie zgadzasz się z moim zdaniem...)
                • chaladia Re: Young man... 30.12.04, 21:39
                  Wciąż nie rozumiesz.
                  Dla mnie pozostaniesz Młodym Człowiekiem, bo jestem rocznik 1956.
                  A prawko zrobiłem w wieku lat 16 (wtedy było można) i uważam, że rozsądny
                  16-latek może jeździć samochodem bez problemu, podczas gdy znam wielu moich
                  rówieśników, których styl jazdy kwalifikuje do pozbawienia tego dokumentu
                  pomimo "wyjeżdżonych" setek tysięcy km.
                  To, co napisałem było wynikiem Twojego stwierdzenia, że wolałbyś poczekać 2
                  lata, niż pokazać się w czymś takim jak Clic. No to marny z Ciebie miłośnik
                  motoryzacji - ja w wieku lat 16 byłem gotów jeździć choćby i P-70, byle jeździć.
                  Jeśli Clic będzie produkowany, to kupię go córce na 16 urodziny, albo nawet
                  parę tygodni wcześniej, gdy zapiszę ją na kurs na prawo jazdy kat. B1.
                  • qqryq77 KONIEC KŁUTNI ;-))) 31.12.04, 08:03
                    a tak przy okazji to mozna juz gdzies go obejzec. mieszkam w warszawie i
                    chetnie bym sie przejechal i zobaczyl na wlkasne oczy jak to wyglada. podobno
                    produkcja jest gdzies w pruszkowie ale na ich stronie siedziba firmy jest na
                    szyszkowej na okeciu. gdzie bedzie sprzedawany i od kiedy?
    • Gość: el dupa dajcie jednego do USA IP: *.client.comcast.net 31.12.04, 18:07
      ciekawe jak by wygladal po wypadku z jakims SUV....
      • michal.ch Re: dajcie jednego do USA 02.01.05, 15:42
        SMART jakoś sobie radzi bez problemu. Ciekawe czy to wozidło jest równie wytrzymałe.
        • Gość: el dupa Re: dajcie jednego do USA IP: *.client.comcast.net 02.01.05, 17:36
          michal.ch napisał:

> SMART jakoś sobie radzi bez problemu. Ciekawe czy to wozidło jest równie
          wytrzy
          > małe.
          o ile sie nie myle to jeszcze nie sprzedaja smarta w USA. maja zaczac w
          przyszlym roku i to tylko wersja dla 4 osob.
          pzdr.
          • qqryq77 Re: dajcie jednego do USA 02.01.05, 22:40
            nie wiem jak jest z kwestia bezpieczenstwa w CLICU ale patrzac sie na jakosc
            samochodow z USA (slabe materialy i fatalny montaz) to CLIC ma nawet szanse byc
            lepiej zmontowany od nich.
            pozdrawiam
            • Gość: el dupa Re: dajcie jednego do USA IP: *.client.comcast.net 05.01.05, 01:52
              qqryq77 napisał:

> nie wiem jak jest z kwestia bezpieczenstwa w CLICU ale patrzac sie na jakosc
              > samochodow z USA (slabe materialy i fatalny montaz) to CLIC ma nawet szanse
              byc
              >
              > lepiej zmontowany od nich.

wiec jest jedna taka marka ktora chce byc "prestizowa" w USA. ich auta maja
              przyslowiowa niemiecka jakosc, materialy i wykonczenie. i co? i jest za droga.
              nie ma wielu chetnych na te dobre niemieckie auta. wola 2 razy tansze chevy lub
              dodge, niz ten wspanialy VW (bo to o nim mowa).
              nie wiem czy znasz rynek aut w USA. z moich obserwacji wynika ze dla wiekszosci
              osob ilosc chromowanych elementow i uchwytow na kubki jest wazniejsza niz
              ekonomia, ekologia czy zaawansowanie techniczne tylnego zawieszenia.
              pzdr.
    • Gość: DwieSzopyJackson Re: Clic już w produkcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 10:16
      To są takie autka do karuzeli ? Tylko z tym mi się to kojarzy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka