Gość: rAdol IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 20.05.02, 17:07 Ostatnu usłyszałem od mechanika opinie, że nie należy montować instalacji gazowej do auta o wysokim przebiegu (np. 90 tys.) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Pumeks Re: LPG a przebieg IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.05.02, 17:09 Moim zdaniem instalacji gazowej nie należy montować do żadnego samochodu. Bo wstyd jak cholera. Link Zgłoś
vwdoka Re: LPG a przebieg 20.05.02, 17:22 Gość portalu: rAdol napisał(a): > Ostatnu usłyszałem od mechanika opinie, że nie należy montować instalacji > gazowej do auta o wysokim przebiegu (np. 90 tys.) 90tys km to jest wysoki przebieg?? Pozdrawiam, vwdoka Link Zgłoś
Gość: polokokt Re: LPG a przebieg IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.02, 19:23 Czesc dokladnie tak jak napisal vwdoka 90 tys to nie jest wysoki przebieg. Po drugie to niektore samochody po 50 tys km sa gorzej zjechane niz nijeden ktory przejechal 200 tys km.Wiec "duzo" jest pojeciem wzglednym. nalezy najlepiej pojechac do jakiegos znajomego gazownika i sie dokladnie wszytskiego dopytac, niech obejrzy samochod. Ja planuje zalozyc gaz do samochodu ktory ma 100 tys km. Podjechalem do znajomego gazownika (tak znajomy ze nie zalezy mu aby mnie wkrecac :)) i dokladnie mi wszytsko wyjasnil. Powiedzial co jest lepsze co gorsze, jak to wszystko dziala. Obejrzal dokladnie samochod i stwierdzil ze nie ma problemu. Tak wiec chyba wszystko zalezy od konkretnego egzemplarza. A jako ciekawostke powiem ze mam znajomego ktory ma zalozony gaz do peugeota 205 ktory ma przebieg i tu uwaga bo to nie zadna sciema 450 tys km. I wszystko dziala bez zarzutu. Zreszta samochod tez sie niezle trzyma. A silnik to chyba 1.1 litra (bodajze taki o ile sie nie myle). Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: robert Re: LPG a przebieg IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 20.05.02, 20:21 To instalując gaz w tym perzocie potraja jego wartość:) Link Zgłoś
Gość: Michal Re: LPG a przebieg IP: *.telia.com 20.05.02, 20:54 Na jakim oleju ten Pegeuot jezdzi? Pzdr.Michal Link Zgłoś