Dodaj do ulubionych

Dlaczego mowicie SUV

IP: *.proxy.aol.com 11.01.05, 19:31
SUV to slowo z USA, Czy tak uwielbiacie USA?
Obserwuj wątek
    • Gość: supersonic pewnie uwielbiasz Rosję IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 11.01.05, 20:31
      tylko tak się składa , że SUV-y nie pochodzą z Rosji więc nie mają rosyjskiej
      nazwy. Szkoda, co?
    • Gość: 2pac Re: Dlaczego mowicie SUV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 20:44
      w Ameryce nie wymawią SUV tylko: ES-JU-WI

Smieszy mnie gdy w polsce male 5 dzwiowe samochodziki (np chinquacento) nazywa sie VAN :) ha ha ha ha:)
      podczas gdy w Stanach kilka razy większe auta typu Dodge grand caravan naleza do klasy MINIVAN !!! Dopiero auta takie jak Chevrolet G20, Ford Ecoline nazywane są VAN-ami!!!!
      • Gość: macka Re: Dlaczego mowicie SUV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 20:55
        SUV to slowo z USA, Czy tak uwielbiacie USA?

Nie podoba sie ,a moze nie rozumiem?
        wymyśl w takim razie jakąś ludzka nazwe dla tego segmentu aut.
        dobrze byłoby gdyby nie byłoby to w stylu:
        zwis męski ozdobny(czyli krawat) ;))
        • Gość: 2pac Re: Dlaczego mowicie SUV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:06
          oczywiscie ze SUV !!! taka wymowa jest jak najbardziej poprawna i mi sie podoba! Tylko szkoda ze w rzeczywistosci takim autkiem moge sobie pojezdzic tylko w nfsu:)
        • Gość: sdafsdfsdfa mowcie terenowka IP: *.proxy.aol.com 12.01.05, 02:54
          asdf
        • Gość: Jan Osik Re: Dlaczego mowicie SUV IP: *.elblag.dialog.net.pl 12.01.05, 08:05
          zwis męski ozdobny(czyli krawat) ;))

zwis męski prosty bo ozdobny to on już jest. A co to w ogóle oznacza SUV i co
          się powinno za tym kryć? Bo nie wiem, a nie chce mi sie wpisywać w google "SUV"
          żeby mi wyskoczyło milion linków do innych forum gdzie znów nikt jak nijaki
          macka nie będzie w stanie mi nic na ten temat powiedzieć.
          A w ogóle to na forum "społeczeństwo" z tym wątkiem. Co to ku.. o polityke
          Busha w Iraku chcesz nas zachaczyć?

• edek40 Re: Dlaczego mowicie SUV 12.01.05, 10:59
      Poniewaz nie ma polskiej nazwy dla tej kategorii samochodow. Bo na pewno nie sa to samochody terenowe. Czasem przebija sie nazwa "bulwarowka", ale nie oddaje ona istoty tego pojazdu.

Czy na swoja maszyne cyfrowa (wg polskiej nomenklatury) nie mowisz przypadkiem z angielska komputer (w oryginale computer - czyta sie nieomal tak samo jak w Polsce)?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka