Dodaj do ulubionych

Ford Focus

IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 24.05.02, 16:17
Mialem okazje troche pojezdzic nim dzisiaj. Bardzo dobry samochod w tej klasie.
Kilka drobnych subiektywnych uwag:
Hamulce mogly by byc lepsze wersja 1,6 Comfort
Wspomaganie troche za slabe przy manewrach na parkingu
dywanik na podladze troche tandetny
szuflada od popielniczki tez troche tandetna
brak oparcia lewej nogi
umiejscowienie dzwigni zmiany biegow troche za bardzo do tylu
Ogolnie samochod robi bardzo dobre wrazenie i wart polecenia.
Do reszty nie mozna sie przyczepic, zawieszenie i silnik OK.
Obserwuj wątek
    • Gość: michał Re: Ford Focus IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 13:46
      Najpiękniejszy , odbieram za 2 tyg.
    • Gość: Kicur Re: Ford Focus IP: *.bielsko.msk.pl 27.05.02, 14:20
      A CO NIBY MA OZNACZAĆ TAKI POST: żeby burzę wywołać, czy o co chodzi??

Gość portalu: Lennon napisał(a):
      > Mialem okazje troche pojezdzic nim dzisiaj. Bardzo dobry samochod w tej klasie.
      >
      > Kilka drobnych subiektywnych uwag:
      > Hamulce mogly by byc lepsze wersja 1,6 Comfort

Hmmmmmm....., co jak co, ale hamulce to Focus ma rewelacyjne i nie trzeba mieć do
      tego nawet tarczy z tyłu - wystarczą bębny. A mocno naciskałeś?? ;)

> Wspomaganie troche za slabe przy manewrach na parkingu

To pewnie kwestia gustu i przyzwyczajenia: spróbuj sobie wspom. Citi w PuntoII -
      wg mnie za mocne, choć nie znaczy złe. Ale jak mam "słaby";) dzień i ciśnienie
      spada i dużo kręcenia... to też w Foce za słabe. ;) :))

> dywanik na podladze troche tandetny

znaczy - gumowy?? bo jak nie firmowy to może tandetny, nie wiem o co chodzi...??

> szuflada od popielniczki tez troche tandetna

Ja nie palę, ale umieszcznie popielniczki wydaje mi się wygodne dla palących: nie
      trzeba za bardzo odrywać ręki z petem od kierownicy, bo jest blisko.

> brak oparcia lewej nogi

Tzn. co: w powietrzu;)?? Przecież jest oparcie... hmmmmmm........???

> umiejscowienie dzwigni zmiany biegow troche za bardzo do tylu

?!??!?!???)="(§&%"$!??????? - Może fotel zbyt do przodu??? ;-))

> Ogolnie samochod robi bardzo dobre wrazenie i wart polecenia.
      > Do reszty nie mozna sie przyczepic, zawieszenie i silnik OK.

Heh...!! Pzdr.!
      KICUR
      GG2823614
      • Gość: Tomek Re: Ford Focus IP: 2.4.STABLE* / *.terminus.pl 27.05.02, 14:30
        Widac ze nie lubisz krytki co? I tak sa lepszi od Focusa np. Corolla, 307
        • Gość: Kicur Re: Ford Focus IP: *.bielsko.msk.pl 27.05.02, 15:12
          Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Widac ze nie lubisz krytki co? I tak sa lepszi od Focusa np. Corolla, 307

He, he... Znalazł się "Tworzący burzę człowiek" ;)
          Tu nie chodzi o krytykę, porównywałem wszystkie te i inne modele.
          A póki co to powiem tylko, że np. ceny to Corolla ma popier....ne. Na przykład
          głupi kołpak oryginalny (no bo jak pęknie czy porysujesz, to niby wypada kupić):
          do nowej Corolli kosztuje (sic!): ok. 200 zł/sztuka!!!!!! Ktoś upadł na mózg
          chyba!!!!! A do Focusa... 64 zł - taniocha nie?? :))
          Nie mówiąc o innych, poważniejszych, częściach. I tak wyprzedzając odpowiedź: do
          Focusa TEŻ są tańsze zamienniki nie firmowe.
          :)))
          • Gość: Tomek Re: Ford Focus IP: 2.4.STABLE* / *.terminus.pl 27.05.02, 15:15
            jasne ze musza byc do focusa tansze bo sie psuje czesciej niz japonczyk
            • Gość: Kicur Re: Ford Focus IP: *.bielsko.msk.pl 27.05.02, 15:21
              Gość portalu: Tomek napisał(a):

> jasne ze musza byc do focusa tansze bo sie psuje czesciej niz japonczyk

Uuuuhhhhaaaahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!! :)))))) Ale się uśmiałem: zapewne...
              KOŁPAK się częściej psuje w Focusie niż w Corolli...... TO Ci się udało!!!!
              Uuuuhhhhaaaahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!! :))))))
              Poza tym uważam, że Ci z niemieckiego TÜV są mądrzejsi od nas..... (tak na
              poważnie)
              Uuuuhhhhaaaahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!! :))))))
              • Gość: Tomek Re: Ford Focus IP: 2.4.STABLE* / *.terminus.pl 27.05.02, 15:31
                Gość portalu: Kicur napisał(a):

>
                > Uuuuhhhhaaaahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!! :)))))) Ale się uśmiałem: zapewne...
                > KOŁPAK się częściej psuje w Focusie niż w Corolli...... TO Ci się udało!!!!
                > Uuuuhhhhaaaahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!! :))))))
                > Poza tym uważam, że Ci z niemieckiego TÜV są mądrzejsi od nas..... (tak na
                > poważnie)
                > Uuuuhhhhaaaahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!! :))))))

Po pierwsze radzilbym ci sie udac do specjality po porade bo dziwne napady
                euforii dostajesz. A po drugie ci twoi specjalisci z TUV bez wachania dopuscili
                do ruchu piersza wersje Mercedesa klasy A ktory jak pamietamy wywracal sie. Dla
                mnie to nie najlepiej swiadczy o ich fachowosci.

• Gość: karolius Bez wąchania dopuścili? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 27.05.02, 20:51
                  • Gość: Kicur Uhuhahaha, he. he....;) :-)) IP: *.bielsko.msk.pl 27.05.02, 20:58
                    Gość portalu: karolius napisał(a):

• Gość: PG Re: Ford Focus IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 08:47
                  Ci sami specjalisci orzekli, iz Toyota jest bezawaryjna. Jesli to tacy
                  niewiarygodni eksperci, tzn. ze prawdy o japonczykach nikt nie zna...
                  Jak okazalo sie, ze Focus jest bezawaryjnym autem, to nagle wszyscy zaczeli
                  podwazac fachowosc TUV. Dlaczego nikt tego nie robil, jak na szczycie byla np.
                  Toyota? To smieszne.
                  Swiat sie zmienia i nie zawsze Toyota bedzie najbardziej bezawaryjnym autem.
                  I trzeba sie z tym pogodzic.
                  Kilka lat temu mialem Toyote, owszem samochod bardzo dobry - 93 000 km bez
                  zadnej awarii. Teraz mam Focus'a i... to tez bardzo dobry woz - 117 000 km bez
                  zadnej usterki.
                  Pozdrawiam wszystkich
        • Gość: pablo Re: Ford Focus IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.02, 15:52
          A Ty przepraszam czym jeździsz?? Może Lanosem? Powiem tylko jedno: Corolka i
          307 miały debiut pare miesięcy temu, Focus 4 lata temu. Ale nadal jest liderem
          sprzedaży (917. tys. sprzedanych aut) i zajął 1.miejsce w rankingu niemieckiego
          TUV w grupie aut do 3 lat.
      • Gość: Lennon Re: Ford Focus IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 27.05.02, 15:22
        Gość portalu: Kicur napisał(a):

> A CO NIBY MA OZNACZAĆ TAKI POST: żeby burzę wywołać, czy o co chodzi??

Nie chodzi o burze tylko moje subiektywne odczucia - tylko i wylacznie.

>
        > Gość portalu: Lennon napisał(a):
        > > Mialem okazje troche pojezdzic nim dzisiaj. Bardzo dobry samochod w tej kl
        > asie.
        > >
        > > Kilka drobnych subiektywnych uwag:
        > > Hamulce mogly by byc lepsze wersja 1,6 Comfort
        >
        > Hmmmmmm....., co jak co, ale hamulce to Focus ma rewelacyjne i nie trzeba mieć
        > do
        > tego nawet tarczy z tyłu - wystarczą bębny. A mocno naciskałeś?? ;)

Inni w tej klasie maja krotsza droge hamowania i trzeba mniejszej sily

>
        > > Wspomaganie troche za slabe przy manewrach na parkingu
        >
        > To pewnie kwestia gustu i przyzwyczajenia: spróbuj sobie wspom. Citi w PuntoII
        > -
        > wg mnie za mocne, choć nie znaczy złe. Ale jak mam "słaby";) dzień i ciśnienie
        > spada i dużo kręcenia... to też w Foce za słabe. ;) :))

Sprobuj sobie w Corolli, czy 307 to bedziesz mial porownanie. Tam jest to inaczej
        rozwiazane i efekt jest lepszy.

>
        > > dywanik na podladze troche tandetny
        >
        > znaczy - gumowy?? bo jak nie firmowy to może tandetny, nie wiem o co chodzi...?
        > ?

Nie gumowy tylko wykladzina podlogowa

>
        > > szuflada od popielniczki tez troche tandetna
        >
        > Ja nie palę, ale umieszcznie popielniczki wydaje mi się wygodne dla palących: n
        > ie
        > trzeba za bardzo odrywać ręki z petem od kierownicy, bo jest blisko.
        >
        > > brak oparcia lewej nogi
        >
        > Tzn. co: w powietrzu;)?? Przecież jest oparcie... hmmmmmm........???

Nie ma podnozka, zobacz w innych - to ulatwia trzymanie lewej nogi

>
        > > umiejscowienie dzwigni zmiany biegow troche za bardzo do tylu
        >
        > ?!??!?!???)="(§&%"$!??????? - Może fotel zbyt do przodu??? ;-))
        >
        > > Ogolnie samochod robi bardzo dobre wrazenie i wart polecenia.
        > > Do reszty nie mozna sie przyczepic, zawieszenie i silnik OK.
        >
        > Heh...!! Pzdr.!
        > KICUR
        > GG2823614

• Gość: Garfield Re: Ford Focus IP: BIOMETMERCK* / *.biometmerck.pl 27.05.02, 15:34
          O proszę: kolejny fan neudaczników - japończyków i fagasików - francuzików! I
          jeszcze Lennon? Nie może być - naprawdę? Znaczy Lennon wiecznie żywy (jak
          Lenin) LOL!!! Poczytaj sobie lepiej raport TUV:
          www.ford.com.pl/dl/raport_tuv.html - no comments! Niektórzy są po prostu
          niereformowalni...
          • Gość: P Re: Ford Focus IP: 62.29.137.* 27.05.02, 15:46
            A jakim cudem w tym rankingu TUV, samochodow do 3 lat znalazla sie Toyota
            Carina ? Przeciez nie produkuja jej juz chyba ponad 3 lata ? Moze to ktos
            wyjasnic ?
            • Gość: Kazio Re: Ford Focus IP: BIOMETMERCK* / *.biometmerck.pl 27.05.02, 15:52
              Z tym to różnie bywa: nie chodzi o to, od kiedy nie produkują, tylko kiedy
              sprzedali. Bywa, że nie produkują, ale zalega na placu i potem sprzedają
              okazyjnie, więc może tak być: Carina - rok produkcji 1999 - rok sprzedaży 2001,
              więc w statystyce TUV pojawi się jako dwulatek...
            • Gość: Lennon Re: Ford Focus IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 27.05.02, 16:20
              Bo to sa takie rankingi. Ktos strzelil gafe.
          • Gość: Lennon Re: Ford Focus IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 27.05.02, 16:22
            Gość portalu: Garfield napisał(a):

Niektórzy są po prostu
            > niereformowalni...
            Z toba na czele. Nie musisz sie ze mna zgadzac.
    • Gość: pablo Re: Ford Focus IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.02, 18:12
      Ogólnie mówiąc to oburza mnie brak jakiejkolwiek profesjonalnej wiedzy na
      temat, i pisanie steku bzdur "co mi ślina na język przyniesie", wydaje mi się
      że Imć Lennon troszeczkę stronniczo i niefachowo podszedł do tematu. Jak sam
      stwierdził,są to subiektywne odczucia, co z obiektywnością nie ma nic
      wspólnego:-)))
      • Gość: Lennon Re: Ford Focus IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 27.05.02, 20:03
        Dlaczego uwazasz, ze stronniczo i niefachowo. Przczytaj jeszcze raz i moze
        konkretnie?
        • Gość: karolius Re: Ford Focus IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 27.05.02, 20:57
          Kilka drobnych subiektywnych uwag:
          Hamulce mogly by byc lepsze wersja 1,6 Comfort
          Wspomaganie troche za slabe przy manewrach na parkingu
          dywanik na podladze troche tandetny
          szuflada od popielniczki tez troche tandetna
          brak oparcia lewej nogi
          umiejscowienie dzwigni zmiany biegow troche za bardzo do tylu
          Ogolnie samochod robi bardzo dobre wrazenie i wart polecenia.
          Do reszty nie mozna sie przyczepic, zawieszenie i silnik OK.

Teraz mam kilka pytań:
          1) Skoro uwagi są subiektywne to z czym porównywałeś Focusa?
          2) Czy jezdziłes tymi samochodami z którymi go prównywałes?
          3) Jak inaczej jest "rozwiązane" wspomaganie w Corolli i w 307?

PS. Ja mam welurowe dywaniki z wyszytym napisem Focus. Ale nie kupilem ich w
          supermarkecie.

Milego dnia i jak bedziesz mial jeszcze inne super-testy samochodow to chetnie
          poczytamy.
          • Gość: Lennon Re: Ford Focus IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 27.05.02, 22:26
            Gość portalu: karolius napisał(a):

> Teraz mam kilka pytań:
            > 1) Skoro uwagi są subiektywne to z czym porównywałeś Focusa?

Corolla,307,Stilo

> 2) Czy jezdziłes tymi samochodami z którymi go prównywałes?

Tak

> 3) Jak inaczej jest "rozwiązane" wspomaganie w Corolli i w 307?

naped wspomagania jest elektryczny co daje mozliwosc bardziej wydajnej pracy przy
            malych predkosciach. To samo jest w Stilo. Nie mam pewnosci czy takie rozwiazanie
            jest w 307, ale w Corolli napewno jest.

>
            > PS. Ja mam welurowe dywaniki z wyszytym napisem Focus. Ale nie kupilem ich w
            > supermarkecie.

Tak jak pisalem w wyjasnieniu chodzi mi o wykladzine podlogowa, a nie dodatkowe
            dywaniki

>
            > Milego dnia i jak bedziesz mial jeszcze inne super-testy samochodow to chetnie
            > poczytamy.

• Gość: karolius Re: Ford Focus IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 28.05.02, 10:33
              No to zycze wszystkiego najlepszego. Ja wole jezdzic z duzymi predkosciami a
              wtedy nie potrzebuje silnego wspomagania. Subiektywnie nie zamienilbym focusa
              na zadne inne auto z tego segmentu z porownywalnym silnikiem.
              Nie chce mi sie juz z wami gadac.
              • Gość: Lennon Re: Ford Focus IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 28.05.02, 10:49
                Zyjemy w wolnym kraju - masz do tego prawo. Czy ja tak zle ocenilem twoje autko.
                Gdybym mial do wyboru 307,Stilo i Focusa wybral bym tego ostatniego.
    • Gość: alek Re: Ford Focus IP: 62.148.83.* 28.05.02, 07:46
      a tak w ogóle ktoś się orientuje na kiedy ford przygotowuje nowy moodel focusa?
      • obi. Wydaje mi się, że na 2004 rok (n/t) 28.05.02, 09:44
        • Gość: Garfield Może i tak, z tym, że nie na pewno... IP: BIOMETMERCK* / *.biometmerck.pl 28.05.02, 10:14
          Odsyłam do nowego AutoBilda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka