Dodaj do ulubionych

co myślicie o 4letniej Yaris?

IP: *.setia.pl / *.bielsko.dialog.net.pl 23.01.05, 16:46
zastanawiam sie nad kupnem 4 letniej Toyoty Yaris. Co o tym myslicie? Czy
czesto sie psuje? Jesli tak - to z czym moze byc kolopot?
Pozdrawiam!
Asia
Obserwuj wątek
    • woman29 Re: co myślicie o 4letniej Yaris? 23.01.05, 16:57
      Sugeruje zebys sie tym autkiem przejechala-nie kupuj kota w worku.Jesli szukasz
      autka malego,do jazdy przede wszystkim miejskiej, to Yaris sie nadaje ale
      dobrze jest porownac co za te sama kwote proponuje konkurencja ;-).Mnie sie tym
      autem jezdzilo niezle, ale zbyt wysoka cena jak i pewne niedociagniecia mnie
      skutecznie zrazily.
    • Gość: Yanek nie kupuj tego IP: *.mtvk.pl 23.01.05, 17:03
      nie kupuj tego
      cena jak za nowe
      a kupujesz stare auto bez gwarancji

za tyle coi kosztuje stary 4 letni Yaris kupisz nowe auto z gwarancja 3 letnia

np Hyundai Getz
      masz spokoj 3 lata gwarancji i bez zadnych problemow
      a autko nowe i wygodniejsze niz jakis stary wyjezdzony yaris
    • gruman Re: co myślicie o 4letniej Yaris? 23.01.05, 20:49
      Jestem posiadaczem autka z 2002 r. Zwróć uwagę na wnekę tylnej klapy i na spawy nad zamkiem w klapie (korozja), wnekę koła zapasowego też warto sprawdzić. Przejedź się po czymś wyboistym - jeśli nic nie będzie dudnić czy klekotać to ok. Częstym przypadkiem szczególnie w starszych samochodach jest hałasująca tylna kanapa. Sprawdzić stan układu hamulcowego - szczególnie tarcze - niektórym zbyt szybko odmawiają posłuszeństwa. Kłopotliwe jest bardzo kiepskie wyciszenie wnęk kół, kiedy jedziesz po żwirze to słyszysz każde ziarenko.
      Jeśli trafisz na zadbany, bezwypadkowy samochód - a myślę że rok po gwarancji nie będzie to trudne to z zastrzeżeniami jak wyżej polecam.
      Pozdr
      • Gość: halinka Re: co myślicie o 4letniej Yaris? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:58
        ten link to najlepsza cena do jakosci i metalic
        www.sauto.cz/car_detail.php?id=1833961
        • gruman Re: co myślicie o 4letniej Yaris? 23.01.05, 21:20
          Halinka to chyba nie za bardzo na temat :)
          Pozdr
    • black.iron Re: co myślicie o 4letniej Yaris? 24.01.05, 04:02
      wozidelko godne polecenia ze wszech miar, tylko niekoniecznie uzywane, a to
      dlatego, ze bardzo dobrze trzyma wartosc i ulega malej deprecjacji. no ale nie
      wzielo sie to z kosmosu - jesli stac Cie na dorzucenie nieco grosza -
      dostaniesz najniezawodniejsze auto w klasie.

moim poprzednim autem byl yaris, ktorym jezdzilem 3 lata i niewiele zlego moge
      o nim powiedziec - w zasadzie tylko tyle, ze to troche takie bez wyrazu auto,
      ale to kwestia gustu

• Gość: Daniel Re: co myślicie o 4letniej Yaris? IP: *.pl / 80.51.180.* 24.01.05, 09:39
      Cześc mam na imnie Daniel i znam sie troszke na tojocie są spoko ma ja mój
      kuzyn i ma dokładnie 4 lata nie miał jeszcze z nia poważniejszych naprawim ani
      nawet małych jest supoer polecam.
    • niknejm Re: co myślicie o 4letniej Yaris? 24.01.05, 11:03
      W swojej klasie jedno z najbardziej niezawodnych aut.
      Jeśli cena Cię nie odstrasza, a stan danego egzemplarza jest zadowalający
      (sprawdź koniecznie w serwisie!), to warto.

Pzdr
      Niknejm
      • Gość: nikon Re: co myślicie o 4letniej Yaris? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 19:02
        auto dla kobiety w sam raz ale facet w yarisie to jais pedzio
        • Gość: Wredny Re: co myślicie o 4letniej Yaris? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 19:09
          Gość portalu: nikon napisał(a):

> auto dla kobiety w sam raz ale facet w yarisie to jais pedzio

i ten pedzio pokaze Ci supermenie na drodze tylek nawet jak pomykasz slusznym
          autkiem z silnikiem do 1.6 he he he
          • Gość: nikon Re: co myślicie o 4letniej Yaris? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 19:13
            "...pokaze tylek"

tylko tego mozna spodziewac sie po gosciu w yarisie
          • Gość: Dzidek Re: co myślicie o 4letniej Yaris? IP: *.net.pulawy.pl / *.net.pulawy.pl 24.01.05, 20:11
            Zam osiągi Yarisa i zapewniam Cię, że poldolot z silnikiem 1,4 objedzie
            swobodnie takigo z dolnej półki. Do 100km/h poldolotem potrzeba 12,7 s a yaris
            z dolnej póły potrzebuje...

cyt. ze strony Toyoty www.toyota.pl/u235/navi/98286/
            Yaris oferuje również innowacyjny turbodiesel 1,4 D-4D, w którym zastosowano
            zaawansowaną technologię common rail. Silnik D-4D ma szerszy zakres mocy i
            momentu obrotowego niż jednostki benzynowe. To oznacza gładsze, bardziej płynne
            przyspieszenie z

_IMPONUJĄCYM_TEMPEM_12,9_

sekundy od 0 do 100 km/h. Maksymalna prędkość wynosi 170 km/h. Natomiast
            zużycie paliwa jedynie 4,2 l/100 km.

Podoba mi się imponujące tempo :)))))))

Zobacz na allegro za ile można kupić poldolota z takim silnikiem - trzy
            poldoloty zmieszczą się w cenie Yarisa, oczywiście uwzględniając wiek auta bo w
            innym przypadku można i więcej poldolotów można sobie kupić.
            A co się tyczy awaryjności to też zapewniam, że nie ma tańszego auta w
            servisowaniu niż poldolot, z silnikiem jest już gorzej, ale silnik jest trwały
            i to jest tylko tylko silnik a nie całe auto.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka