Dodaj do ulubionych

Jaki samochod kupić???...

31.01.05, 12:21
dysponując kwotą ok 25 tyś.Myślalam o fordzie Mondeo,ale przeczytałam tu
wiele niepochlebnych o nim opini,zastanawiam się też nad daewoo Leganza.Czy
może ktoś coś doradzić w tej kwestii?.Z góry serdecznie dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: VV Re: Jaki samochod kupić???... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 12:28
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=20027126
      • Gość: czyzunia Re: Jaki samochod kupić???... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:14
        najlepiej taki co ma 4 koła,kierownice, nie zapomnij o trąbce.
    • des4 Re: Jaki samochod kupić???... 31.01.05, 13:20
      Mondeo kosztuje od 70K w górę, Leganza chyba też, za 25K to chyba tylko
      seicento....
      • Gość: ola07 Re: Jaki samochod kupić???... IP: *.compower.pl 31.01.05, 14:23
        A czy ja napisałam ze chodzi mi o nowy samochód,chyba logiczne że wymieniając
        kwotę 25 tyś.,mam na myśli rocznik odpowiadający cenie, czyli mniej więcej 97-
        99r., w przypadku Leganzy i Mondeo.
    • woman29 Re: Jaki samochod kupić???... 31.01.05, 14:35
      Na temat Leganzy sie nie wypowiem, bo nie jezdzilam takim autem, moge polecic
      nubire-duze wygodne autko, za ta cene dobrze wyposazone:-)
    • konrad.boryczko Re: Jaki samochod kupić???... 31.01.05, 14:47
      Jestem na forum od kilku lat, mam mondeo'95 i jestem na temat szczegolnie
      wyczulony:)) Gdzie te niepochlebne opinie? Ja wyrazalem szreg pochlebnych jak
      najbardziej, choc wczesniejsze egzemplarze (roczniki 94-97) sa podobno lepsze
      niz te, ktore Ciebie interesuja.
      Natomiast co do leganzy, to ma wujek:)) Chwali sobie, choc jest to wynalazek i
      czesci dosc drogie. Zwlaszcza zewnetrzne (lusterko, blacha, swiatla).
      Pzdr
      • Gość: ola07 Re: Jaki samochod kupić???... IP: *.compower.pl 31.01.05, 19:13
        Nie umiem wklejać linków ,ale na forum "eksploatacja samochodu",autor bodajże
        niejaki "gargamel 69",pyta o Mondeo, którym chce jeżdzić na taxi i poczytaj
        sobie co mu odpowiedzieli.Zastanawiałam się nad kupnem Mondeo ,ale po tym co
        przeczytałam trochę się przestraszyłam.
        • konrad.boryczko Re: Jaki samochod kupić???... 01.02.05, 14:25
          Chodzi Ci o opinie autorstwa "takietam" czy cos w tym stylu. Hmm, rzeczywiscie.
          Jeden glos. Pomijajac fakt, iz mogl trafic na felerny egzemplarz, pragne
          zauwazyc dwie rzeczy:
          1. Facet nawet nie napisal o jaki model i z ktorego roku chodzi (pisze ogolnie
          o fordach)
          2. Posty wskazuja, iz byl to pojazd amerykanski, wyprodukowany i eksploatowany
          w USA. Slyszalas cos o awaryjnosci planowanej? Wersji USA czy tez
          przeznaczonych na rynek USA niczego kupowac nie wolno. Po co sie denerowac?
          Najlepiej Ci poradzono ponizej. W przypadku samochodow kilkuletnich malo
          istotna (poza kilkoma wyjatkami) jest marka czy model. Wazny jest stan
          konkretnego egzemplarza. No i oczywiscie Twoje oczekiwania.
          Pzdr.
          • ola07 Re: Jaki samochod kupić???... 01.02.05, 19:45
            Dzięki,pozdrawiam.
    • zoniusz Re: Jaki samochod kupić???... 31.01.05, 14:49
      akórat morzesz wpuacić na Fabie na raty takom jak muj tata kupił 1.2 htp!
      • Gość: ola 07 Re: Jaki samochod kupić???... IP: *.compower.pl 31.01.05, 19:14
        Dziękuje za odpowiedzi.Pozdrawiam.
    • Gość: Albercik Re: Jaki samochod kupić???... IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 19:19
      mam kilku znajomych i nic az tak zlego o mondku nie meldowali, kazdy mobilek ma + i - uwazaj na silnik 1.8 nie lubi LPG reszta jest oki . co do motorka 1.8 ON przegrzewa sie czwarty cylinder ale nie zawsze . pozdrawiam . polecam motorek 1.6 uzytkownicy zaznaczam tych ktorych znam chwala go sobie
    • Gość: RF Re: Jaki samochod kupić???... IP: 57.66.193.* 01.02.05, 14:00
      Mondeo są dobrymi samochodami ale Twój problem polega n tym jak znaleźć nie
      zajeżdżone auto - Marka NIE MA ZNACZENIA!
      SZUKAJ AUTA DOBRZE UTRZYMANEGO BEZWYPADKOWEGO.
      pozdrawiam i życzę szczęścia.
      • ola07 Re: Jaki samochod kupić???... 01.02.05, 19:43
        Dzięki,tylko każde auto na pierwszy rzut oka wygląda na bezwypadkowe,a logiczne
        że nikt sie nie przyzna,a myślisz że w komisach mówią prawdę ,też w to wątpię,a
        niestety ani ja ,ani mój mąż,nie mamy wprawnego oka,więc pozostaje nam zaufać
        sprzedającemu.Pozdrawiam.
        • konrad.boryczko Re: Jaki samochod kupić???... 02.02.05, 09:22
          W takiej sytuacji:
          0. Nie ufaj sprzedajacemu. Przenigdy.
          1. Nie kupuj w komisie
          2. Kup samochod sprowadzony
          3. Przed zakupem bezwzglednie poradz sie fachowca co do konkretnego
          egzemplarza. Skoro nie znacie sie ani troche (nie jestescie w stanie zobaczyc
          nawet krzywych blach czy nierownych szczelin) to warto dac nawet kilka razy po
          200 zl. niz kupic zlom. Niestety.
          Jesli nie- lepiej juz kup nowe cc czy matiza.
          Pzdr.
        • woman29 Re: Jaki samochod kupić???... 02.02.05, 09:28
          Olu nie Ty jedna,ale zawsze mozna z takim autem pojechac do stacji
          diagnostycznej, tam auto fachowcy obejrza i powiedza w jakim jest stanie,
          usluga platna oczywiscie, ale chyba lepiej zaplacic 200-500zl niz utopic
          znacznie wiecej.Co do kupowania w komisie to zalezy w jakim, sa komisy i
          komisy, tam gdzie towarzystwo jest szemrane wiadomo, a sa komisy gdzie auta sa
          w miare nowe czyt. kilkuletnie, dobre i zadbane mozna sprobowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka