ola07 31.01.05, 12:21 dysponując kwotą ok 25 tyś.Myślalam o fordzie Mondeo,ale przeczytałam tu wiele niepochlebnych o nim opini,zastanawiam się też nad daewoo Leganza.Czy może ktoś coś doradzić w tej kwestii?.Z góry serdecznie dziękuję. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: VV Re: Jaki samochod kupić???... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 12:28 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=20027126 Link Zgłoś
Gość: czyzunia Re: Jaki samochod kupić???... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:14 najlepiej taki co ma 4 koła,kierownice, nie zapomnij o trąbce. Link Zgłoś
des4 Re: Jaki samochod kupić???... 31.01.05, 13:20 Mondeo kosztuje od 70K w górę, Leganza chyba też, za 25K to chyba tylko seicento.... Link Zgłoś
Gość: ola07 Re: Jaki samochod kupić???... IP: *.compower.pl 31.01.05, 14:23 A czy ja napisałam ze chodzi mi o nowy samochód,chyba logiczne że wymieniając kwotę 25 tyś.,mam na myśli rocznik odpowiadający cenie, czyli mniej więcej 97- 99r., w przypadku Leganzy i Mondeo. Link Zgłoś
woman29 Re: Jaki samochod kupić???... 31.01.05, 14:35 Na temat Leganzy sie nie wypowiem, bo nie jezdzilam takim autem, moge polecic nubire-duze wygodne autko, za ta cene dobrze wyposazone:-) Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: Jaki samochod kupić???... 31.01.05, 14:47 Jestem na forum od kilku lat, mam mondeo'95 i jestem na temat szczegolnie wyczulony:)) Gdzie te niepochlebne opinie? Ja wyrazalem szreg pochlebnych jak najbardziej, choc wczesniejsze egzemplarze (roczniki 94-97) sa podobno lepsze niz te, ktore Ciebie interesuja. Natomiast co do leganzy, to ma wujek:)) Chwali sobie, choc jest to wynalazek i czesci dosc drogie. Zwlaszcza zewnetrzne (lusterko, blacha, swiatla). Pzdr Link Zgłoś
Gość: ola07 Re: Jaki samochod kupić???... IP: *.compower.pl 31.01.05, 19:13 Nie umiem wklejać linków ,ale na forum "eksploatacja samochodu",autor bodajże niejaki "gargamel 69",pyta o Mondeo, którym chce jeżdzić na taxi i poczytaj sobie co mu odpowiedzieli.Zastanawiałam się nad kupnem Mondeo ,ale po tym co przeczytałam trochę się przestraszyłam. Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: Jaki samochod kupić???... 01.02.05, 14:25 Chodzi Ci o opinie autorstwa "takietam" czy cos w tym stylu. Hmm, rzeczywiscie. Jeden glos. Pomijajac fakt, iz mogl trafic na felerny egzemplarz, pragne zauwazyc dwie rzeczy: 1. Facet nawet nie napisal o jaki model i z ktorego roku chodzi (pisze ogolnie o fordach) 2. Posty wskazuja, iz byl to pojazd amerykanski, wyprodukowany i eksploatowany w USA. Slyszalas cos o awaryjnosci planowanej? Wersji USA czy tez przeznaczonych na rynek USA niczego kupowac nie wolno. Po co sie denerowac? Najlepiej Ci poradzono ponizej. W przypadku samochodow kilkuletnich malo istotna (poza kilkoma wyjatkami) jest marka czy model. Wazny jest stan konkretnego egzemplarza. No i oczywiscie Twoje oczekiwania. Pzdr. Link Zgłoś
zoniusz Re: Jaki samochod kupić???... 31.01.05, 14:49 akórat morzesz wpuacić na Fabie na raty takom jak muj tata kupił 1.2 htp! Link Zgłoś
Gość: ola 07 Re: Jaki samochod kupić???... IP: *.compower.pl 31.01.05, 19:14 Dziękuje za odpowiedzi.Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Albercik Re: Jaki samochod kupić???... IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 19:19 mam kilku znajomych i nic az tak zlego o mondku nie meldowali, kazdy mobilek ma + i - uwazaj na silnik 1.8 nie lubi LPG reszta jest oki . co do motorka 1.8 ON przegrzewa sie czwarty cylinder ale nie zawsze . pozdrawiam . polecam motorek 1.6 uzytkownicy zaznaczam tych ktorych znam chwala go sobie Link Zgłoś
Gość: RF Re: Jaki samochod kupić???... IP: 57.66.193.* 01.02.05, 14:00 Mondeo są dobrymi samochodami ale Twój problem polega n tym jak znaleźć nie zajeżdżone auto - Marka NIE MA ZNACZENIA! SZUKAJ AUTA DOBRZE UTRZYMANEGO BEZWYPADKOWEGO. pozdrawiam i życzę szczęścia. Link Zgłoś
ola07 Re: Jaki samochod kupić???... 01.02.05, 19:43 Dzięki,tylko każde auto na pierwszy rzut oka wygląda na bezwypadkowe,a logiczne że nikt sie nie przyzna,a myślisz że w komisach mówią prawdę ,też w to wątpię,a niestety ani ja ,ani mój mąż,nie mamy wprawnego oka,więc pozostaje nam zaufać sprzedającemu.Pozdrawiam. Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: Jaki samochod kupić???... 02.02.05, 09:22 W takiej sytuacji: 0. Nie ufaj sprzedajacemu. Przenigdy. 1. Nie kupuj w komisie 2. Kup samochod sprowadzony 3. Przed zakupem bezwzglednie poradz sie fachowca co do konkretnego egzemplarza. Skoro nie znacie sie ani troche (nie jestescie w stanie zobaczyc nawet krzywych blach czy nierownych szczelin) to warto dac nawet kilka razy po 200 zl. niz kupic zlom. Niestety. Jesli nie- lepiej juz kup nowe cc czy matiza. Pzdr. Link Zgłoś
woman29 Re: Jaki samochod kupić???... 02.02.05, 09:28 Olu nie Ty jedna,ale zawsze mozna z takim autem pojechac do stacji diagnostycznej, tam auto fachowcy obejrza i powiedza w jakim jest stanie, usluga platna oczywiscie, ale chyba lepiej zaplacic 200-500zl niz utopic znacznie wiecej.Co do kupowania w komisie to zalezy w jakim, sa komisy i komisy, tam gdzie towarzystwo jest szemrane wiadomo, a sa komisy gdzie auta sa w miare nowe czyt. kilkuletnie, dobre i zadbane mozna sprobowac. Link Zgłoś