Dodaj do ulubionych

To niesprawiedliwe

06.04.05, 08:55
Niektórzy pracownicy nie będą mogli godnie pożegnaż papieża w piątek gdyż będą musieli pracować. Proponuję zamknąć elektrownie, szpitale, zakłady komunikacji miejskiej, stacje kolejowe, policję, pogotowie, radio i telewizję, no i internet (tzw. dać wolne cenzorom). No bo jak ci wszyscy ludzie moga godnie pożegnać papieża będąc w pracy???!!! Czy rzeczywiście prąd w moim gniazdku jest ważniejszy od pożegnania papieża????
Obserwuj wątek
    • bloodysunday99 Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 09:01
      Tez uwazam ze to smierdzi!! W naszym kraju np. wogole nie bedzie zaloby... A tak
      chcialem poleciec do Rzymu, obejrzec trupa, porobic mu fotki...! Tfu!
      • gosc_jak_osc Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 09:12
        a czy ktoś ci zabrania - zyjesz podobno w wolnym kraju
        • bloodysunday99 Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 09:17
          Nie jestem pewny czy moj szef by byl zachwycony gdybym polozyl na niego lache...
          Nie jest kato-matolem, wiec ma uczucia religijne w d*pie.
          Pozatym tak, mieszkam w wolnym kraju.
          • gosc_jak_osc Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 09:29
            a kto mówi o kładzeniu lachy ??
            a poza tym jeżeli to dobry szef - zrozumialby i uszanował to.
            Więc taka argumentacja do mnie nie przemawia, to raczej ty kładziesz lachę, a
            że nie masz co napisac to piszesz bzdury.
            Poza tym jeżeli tak dbasz o swojego szefa, to czemu zamiast pracować siedzisz
            na tym forum ??
            Przecież to jest okradanie pracodawcy - okradasz go ze swojego czasu który
            powinieneś poświęcić firmie i za który masz płacone

ubiegając pytania o to samo - ja mam urlop i siedzę w domu
            • bloodysunday99 Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 10:02
              Wiesz tyle co zjesz, rybny gosciu.
              Mam taka wspaniala prace ze jestem w pracy surfujac sobie po internecie, dlubiac
              sobie w jajkach i pijac kawe. Po dwunastej mam zadania praktyczne, potem mam
              wolne. Czujesz to?

Czy moj szef powinien zamknac firme bo umarl jakis starzec???? I don't think so.
      • kochanica-francuza Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 13:30
        Ja o tej porze na ogół śpię,i w piątek też będę spała,zwłaszcza że jak mniemam
        odwołali mi zajęcia ( o dziesiątej,nomen omen).
    • pereop Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 09:14
      i po raz kolejny brak ci oryginalnych pomysłów na wątki ehhhh wink)
      • 0golone_jajka Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 10:09
        Moje wątki są odbiciem rzeczywistości a nie jakimiś oryginalnymi urojeniami. Nic nie poradzę, że rzeczywistość jest mało oryginalna.
        • pereop Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 10:14
          już kiedyś zaproponowałeś by oprócz zamykanie w niedziele sklepów(co swego
          czasu proponowano zamknąć też elektrownie szpitale itd itd.(bo jak zamykać to
          wszystko). To ma być odbicie rzeczywistości? to absurdalne głupoty które z
          rzeczywistością nie mają kompletnie nic wspólnego...puste hasła - histeria smile
          • 0golone_jajka Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 10:18
            Coś mieszasz... Powiedz mi jak wielce wierzący pracownicy elektrowni czy całodobowej apteki mają czcić śmierć papieża i uczestniczyć w jego pogrzebie? NIE MOGĄ. A CHCĄ. Więc ostuluję zamknięcie WSZYSTKIEGO, aby każdy Polak=katolik mógł uczestniczyć w tym wielkim wydarzeniu. Dlaczego to ma być głupotą? Czy prąd w gniazdku jest ważniejszy od pogrzebu papieża???? Chyba nie.
            • pereop Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 10:26
              Tak głupotą jest twierdzić że pogrzeb jest ważniejszy od tego czy ma płynąć prąd.
              Na szczęście jak mniemam wielu katolików ma pod tym względem mądrzejsze i lepsze
              podejście do tej sprawy niż ty.
              • 0golone_jajka Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 10:27
                Ja uważam, że NAJWAŻNIEJSZĄ rzeczą jest uczestnictwo we mszy świętej za papieża. Nic innego się nie liczy.
                • pereop Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 10:31
                  To jedź do Rzymu bądź oglądaj w telewizji pogrzeb za tych wszystkich biednych
                  katolików którzy nie będą mogli w tym uczestniczyć. Na pewno się ucieszą że
                  ogolone_jajka - Główny Ateista w kraju tak chcę im pomóc i reprezentować ich w
                  tym doniosłym wydarzeniu. Będą z ciebie dumni że tak o nich dbasz.
            • selenium Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 10:46
              A czy nie byloby najlepniej, gdyby musieli pracowac
              tylko ateisci, pragmatycy i sceptyczni? Mozna by zorganizowac
              jakies obozy, czy cos - jako forme odkupienia grzechow.
              Katole w tym czasie mieli by czas na lezenie krzyzem,
              samobiczowanie, wcinanie ciala, czy co oni tam po kosciolach
              wpychaja do paszcz oraz jezdzenie po swiecie i obmacywanie roznych zwlok. ????
              • chadzia-badzia Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 10:55
                A ja wam powiem lepszy motyw.
                Dzisiaj odbierałem jak co dzień swój samochód z parkingu strzeżonego za który
                oczywiście płacę. I pan parkingowy był mocno obużony, że szef nie dał im w
                piątek wolnego. Zapytałem go, jak sobie to wyobraża a on mi na to, że przecież
                można by było parking strzeżony w dzień zamknąć na klucz i nikt w ciągu dnia by
                nie mógł ani wjechać ani wyjechać swoim samochodem. Przecież nic by się nie stało.
                • pereop Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 11:19
                  naiwny ten pan parkingowy smile
                  • chadzia-badzia Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 11:27
                    Koleś po prostu starał się walczyć o swoje...tak to ujął. wink
    • kapitan.kirk Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 11:18
      Dzień wolny od pracy nieczym nie różniłby się od zwyczajnych niedziel, których w
      roku jest średnio 52, więc i 53. niewiele by tu zmieniła. Po cóż ta demagogia -
      czy jesteś również przeciwko niedzielom, jako przeżytkowi ideologii
      judeochrześcijańskiej?
      Pzdr
      • 0golone_jajka Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 13:10
        Ale tych dodatkowych niedziel robi się ciut dużo... Mnie tam to nie przeszkadza, ale bez pracy nie ma kołaczy. A zamiana wody w wino i rozmnożenie chlebów to tylko w bajkach jest możliwe.
        • xy2 Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 13:17
          to jest jeden dzień, ani sie nie wzbogacisz ani nie zbiedniejesz
          • 0golone_jajka Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 13:26
            Ale takich "jeden dzień" jest przynbajmniej kilkanaście w roku. A to już wpływa na zbiednienie. Nie moje - ogólnospołeczne.
            • xy2 Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 13:38
              bo świeta koscielne powinno sie ograniczyc do bozego narodzenia i wielkiej
              nocy, świat panstwowych tez jest za duzo.

papiez zmarł, więcej nie bedzie jego pogrzebów, tylko jeden, wiec uszanujmy.

nie przeliczaj wszystkiego na pieniądze
              • user0001 Święta kościelne da się ograniczyć. 06.04.05, 16:19
                xy2 napisała:

> bo świeta koscielne powinno sie ograniczyc do bozego narodzenia i wielkiej
                > nocy, świat panstwowych tez jest za duzo.

Do roku 2003 Uroczystość Wniebowstąpienia Pańskiego była obchodzona 40 dni po
                Wielkanocy (w dzień powszedni, chyba czwartek). Od roku 2004 Kongregacja ds.
                Klutu Bożego przeniosła obchody na VII Niedzielę Wielkanocną.

Jak widać święta da się przenieść na niedziele, wystarczy tylko trochę dobrej woli.
          • murowany Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 16:04
            ale pomnoz ta "niedziele" przez liczbe osob zawodowo czynnych w tym kraju! i przez zyski, ktore one wypracowuja w ciagu tego jednego dnia.
            • kapitan.kirk Ajajaj! 06.04.05, 16:16
              I już po skarbie państwa... Proponuję skasować jeszcze Boże Narodzenie i
              Poniedziałek Wielkanocny, a zyski przekazać bezrobotnym sierotom w ciąży.
      • watanabe.miharu niedziela - sobota? 06.04.05, 16:11
        > czy jesteś również przeciwko niedzielom, jako przeżytkowi ideologii
        > judeochrześcijańskiej?

Iii tam, ponoć świętym dniem była sobota, a niedziela czczona była przez pogan,
        potem chrześcijaństwo sobie zawłaszczyło ten dzień, by latwiej się "przyjąć"
        wśrod niewiernych wink
    • xy2 Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 13:15
      jajka nikt ci nie broni robic czegokolwiek.

ale bez skrajności
      • michal2708 Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 15:45
        xy2 napisała:

> jajka nikt ci nie broni robic czegokolwiek.
        >
        > ale bez skrajności

No właśnie! A ja mam wrażenie, że prawie cały nasz kraj popadł w histeryczną
        skrajność! A zrozumienie poglądów ateisty graniczy wręcz z cudem!
    • nowy_porzadek Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 15:03
      piątek powinien być po prostu wolny od pracy dla wszystkich obywateli

tym razem drwiny ci się nie udały!
      • chadzia-badzia Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 15:04
        Ale tak to się niestety nie da.
      • 0golone_jajka Re: To niesprawiedliwe 06.04.05, 16:29
        > piątek powinien być po prostu wolny od pracy dla wszystkich obywateli

No ja właśnie to postuluję. Zamknąć szpitale, elektrownie, wypuścić ludzi z więzień. W końcu klawisze też chcą pójść na mszę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka