Dodaj do ulubionych

Ludzie zapinajcie pasy, sprawdzilem ich skutecznos

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.05.02, 00:13
Skasowałem auto tak że nie ma co zbierać, podłoga i dach pogięte, auto do
kasacji, natomiast ja - jeden siniak na kolanie, i ból klatki...od pasów
bezpieczeństwa, to dowód że działają, po 3 dniach mija, a za to pożyć można
jeszcze kilkadziesiąt lat, bez wózka inwalidzkiego i żadnych innych tragizmów,
Zapinajcie pasy to najlepszy wynalazek w aucie!
Dla sceptyków mówiących "jeżdze powoli": ja tez jechałem powoli, nie mozna tego
powiedziec o gosciu ktory na mnie wjechał...
Obserwuj wątek
    • Gość: Nina Re: Ludzie zapinajcie pasy, sprawdzilem ich skutecznos IP: *.toya.net.pl / 10.0.227.* 30.05.02, 00:35
      Szczescie,ze nic Ci sie nie stalo.Taki "niekontrolowany wjazd" w spokojnie
      jadacego czlowieka to jest to,czego boje sie najbardziej.Czym jechales i co w
      Twoim aucie "zaparkowalo"?Pozdrawiam.
      Ps.W jakim stanie sprawca?
    • Gość: Doki Re: Ludzie zapinajcie pasy, sprawdzilem ich skutecznos IP: 5.3D* / *.tiscali.be 30.05.02, 07:31
      Dokladnie! Pasy to jedyne naprawde wazne wyposazenie samochodu w zwiazku z
      bezpieczenstwem.
      W zeszly weekend mialem nieprzyjemnosc stwierdzac zgon chlopaka, ktoremu nie
      chcialo sie zapinac pasow. Wyfrunal przez przednia szybe. Zdziwilibyscie sie
      ile zlaman mozna czasem znalezc w jednej czaszce. Jego dziewczyna siedziala
      obok w pasach. Jutro wychodzi do domu.
      • Gość: Michal Re: Ludzie zapinajcie pasy, sprawdzilem ich skutecznos IP: *.telia.com 30.05.02, 10:09
        Doki taka sama jak katastrofa mojego kolegi w zeszlym roku na Hondzie Accord.
        On ginie Ona przezywa.Pzdr.Michal
        • Gość: Arti Złomowisko IP: *.teleaudio.com.pl 30.05.02, 13:36
          Ja widziałem kiedyś złomowisko aut po wypadkach na autostradzie Konin-Września.
          Wszystkie skasowane, przodów brak, pogiete dachy. Ale tu musiało być trupów -
          mówię do faceta za złomowiska. A on na to: Nie, żadnych trupów, zgonął tylko
          człowiek z seicento, bo nie miał pasów i wypadł przez okno.
    • Gość: 130rapid Ludzie zapinajcie pasy z tyłu! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 13:22
      Jesienią "obsłużyłem" wypadek na trasie nr 2 Poznań-Pniewy.
      Passat lecący  km/h uderzył w bok tira skręcającego na parking. Zginęły w
      nim dwie osoby - pasażer siedzący z przodu i kobieta z tylnej kanapy - nie
      miała zapiętych pasów. Wybiła głową przednią szybę, a przedtem zmiażdżyła
      gościa, który siedział przed nią. Biedak trafił między odpalającą poduszkę a
      grubą babę.
      Dla porównania, kierowca Passata (sprawca) wyszedł z wypadku z połamanymi
      nogami, a pasażer siedzący za nim z paroma siniakami.
      • Gość: Marek Re: Ludzie zapinajcie pasy z tyłu! IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 30.05.02, 13:46
        Dokladnie tak. Ja ma taka metode:
        - krzycze "pasy"
        - znajomi siedzacy z tylu mowia "nam na zyciu nie zalezy"
        - ja odpowiadam "ale mi tak"
        I to zwykle pomaga. A jak nie to robiue strajk i nie ruszam az nie zapna lub
        nie wysiada.
        • Gość: JP Ciesze sie ze tak myślicie... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 31.05.02, 23:02
          Moja ciotka nigdy nie zapina pasów, jest prawdą że jak z nią jadę mam ochote
          zamienic sie miejscami i kierować bo jedzie 40 po miescie i 60 na trasie, ale
          nie przewidziała własnie że jej 40 + czyjes 100 da i tak w wyniku po 70 na
          strone i wtedy bez pasów nie ma za dużych szans...
          Myśle że teraz zacznie po mojej relacji z tej masakry, acha ktoś pytał co
          skasowałem, był to dość fajny Citroen AX '91 a pocałował sie ze mną Peugeot 205
          (jakiś GTi chyba) miał podobne obrażenia wozu, a osobiscie szytą brew i chyba
          nic wiecej, pasażerowie jego (wszyscy około 19 lat) jedynie poobijani,
          oczywiscie zapieli pasy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka