Dodaj do ulubionych

Jaki jest najszybszy samochód wszechczasów ???

04.02.05, 22:50
Spośród tych które mogę się poruszać po drogach publicznych i były
produkowany seryjnie (10 sztuk to już seria:)

Kto zgadnie?
Obserwuj wątek
    • janek.bimbrowniczek Re: Jaki jest najszybszy samochód wszechczasów ?? 04.02.05, 22:56
      Xedes V12 z 1991?
      • szymizalogowany Re: Jaki jest najszybszy samochód wszechczasów ?? 04.02.05, 22:59
        Pudło.

PS. Były Xedos V12. Nazywał się Xedos12, był zrobiony na bazie Mazdy 929, miał
        silnik 4.0 V12, podobno dźwięk jak Ferrari i był sprzedawany tylko przez
        niecały rok i tylko w Japonii. W dawnych dobrych czasach, zaraz po tym jak
        Mazda wygrała LeMans24 i produkowała świetne samochody, a nie gó..fordy.
        • Gość: carmagedon Re: Jaki jest najszybszy samochód wszechczasów ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 23:33
          Xedos 2.0 V6 1993 z szymim za kierownicom(jak spadał w przepaść).
          • bejrutek Dauer Porsche 962 Le Mans 04.02.05, 23:37
            max. speed- 402 km/h
            • szymizalogowany Re: Dauer Porsche 962 Le Mans 04.02.05, 23:43
              bejrutek napisał:

> max. speed- 402 km/h

Hehe myślałem, że zaczną pisać o McLarenie F1, Enzo, ostatnim Porsche 9ff albo
              Keonigseeg :)

By the way Dauer na torze VW jechał oficjalnie 402 km/h, a nie ofiacjalnie 416
              km/h.

Dodatkowo jest jeszcze Callaway Corvette który jechał 410 km/h.

Ciekawe jak to będzie z Bugatti czy pobije ten rekord?
              • bejrutek Re: Dauer Porsche 962 Le Mans 04.02.05, 23:54
                Pewnie tak, mam nadzieje, że w tym roku. To będzie coś extra, bo bugatti w
                odróżnieniu do Dauer 962LM i Callaway to luksusowa, ciężka buda na kółkach:))
                Kłopoty z przeniesieniem napędu( 1250 Nm, 1001 KM ), problemy z hamowaniem(
                ciekawe jak beda wygladaly hamulce ). Nie dziwie sie czemu oni sie tak gramolą
                od tylu lat:)
            • bejrutek Re: Dauer Porsche 962 Le Mans 04.02.05, 23:44
              przynajmniej najszybszy , który miał homologacje auta drogowego :)
          • Gość: mobile Re: Jaki jest najszybszy samochód wszechczasów ?? IP: *.gl.digi.pl / 213.227.72.* 04.02.05, 23:38
            Gość portalu: carmagedon napisał(a):

> Xedos 2.0 V6 1993 z szymim za kierownicom(jak spadał w przepaść).

Błąd. Spadanie w atmosferze nie jest najszybszym sposobem poruszania się. :-(
            • Gość: znawca tematu Re: Jaki jest najszybszy samochód wszechczasów ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 23:46
              barkas dmuchal zeby szybciej lecial
              • Gość: carmagedon Re: Jaki jest najszybszy samochód wszechczasów ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 23:47
                Gość portalu: znawca tematu napisał(a):

> barkas dmuchal zeby szybciej lecial

Dmuchał szymiego?
                • Gość: mobile Re: Jaki jest najszybszy samochód wszechczasów ?? IP: *.gl.digi.pl / 213.227.72.* 04.02.05, 23:51
                  Nihilista.
                • Gość: znawca tematu Re: Jaki jest najszybszy samochód wszechczasów ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 23:51
                  najpierw szymiego potem xedosa
                  • Gość: carmagedon Re: Jaki jest najszybszy samochód wszechczasów ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 23:54
                    Gość portalu: znawca tematu napisał(a):

> najpierw szymiego potem xedosa

A dzieci z tego będą?Aż strach pomyśleć co się z tego narodzi.Pewnie hybryda.
    • Gość: paweł Re: Jaki jest najszybszy samochód wszechczasów ?? IP: *.acn.waw.pl 05.02.05, 00:38
      Najszybszy jest BMW z dresiarzem w środku - bije wszelkie rekordy głupoty.
      • szymizalogowany Re: Jaki jest najszybszy samochód wszechczasów ?? 05.02.05, 00:39
        Gość portalu: paweł napisał(a):

> Najszybszy jest BMW z dresiarzem w środku - bije wszelkie rekordy głupoty.

A Ford, Opel albo Renault z dresiarzem w środku też czy nie?
      • Gość: Konrad Odczepcie się od BMW :] /nt IP: *.gadow.wroc.net 06.02.05, 10:37
        jw
    • art_0 Re: Jaki jest najszybszy samochód wszechczasów ?? 05.02.05, 01:23
      Na upartego to Dodge Tomahawk.
      Jest/będzie w 10 egzemplarzach, ma 4 koła i 640 km/h...

a co, czytałeś interię?
      motoryzacja.interia.pl/news?inf=589223
      pozdrawiam

Art_0
    • Gość: Kazimirz Angielski samohud jest najszybszym pojazdem IP: *.ipt.aol.com 05.02.05, 15:38
      na kulkah, nazywa siem Thrust SSc.Napendzany jest dwoma moturamy Rolls-Roysa
      typu Spey 205s o mocy okolo 100 000 kuni, trochem jest glosno w kabynie (170
      decybeli) czego w sumie nie slyhac, bo przy prenkosci 1019,44 km/h,ten halas
      zostaje za autem.Sa pewne problemy z parkowaniem, to auto ma dlugosc ok 6,5
      metra i warzy ok 8 ton.
      www.extremecroquet.org/images/balldamage.jpg
      A co do seryjnyh aut , to najszybszy obecnie jest Porsche GT3, ktury po
      tjuninku wykonanym w warstacie Jana Fatthauera osionga prendkosc 388 km/h.
      Na tem okazjem firma Continental zbudowala opony o nazwie Conti Sport Contact 2
      Vmax.Ten Porsche warzy tilko 1300 kG i jego biturbo motur ma 840kuni
      mehanicznyh.Dla obcojenzycznyh:
      www.sat1.de/auto/automagazin/themen/30919/
      • szymizalogowany Re: Angielski samohud jest najszybszym pojazdem 05.02.05, 18:12

• Gość: gość Re: Angielski samohud jest najszybszym pojazdem IP: *.c156.petrotel.pl 06.02.05, 02:17
          Renault 19 1,4C na autostradzie A2 do Poznania, jak się odkręci licznik i kilka
          razy obróci wskazówką (tylko utrzymywać prędkość bo powyżej 130 km/h koła mogą
          zacząć odpadać)
        • Gość: Kazimirz Re: Angielski samohud jest najszybszym pojazdem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 07:49
          Wyżej się pisze "ż" ,głąbie-dresiarzu-marzycielu !!!
      • niki27 Re: Angielski samohud jest najszybszym pojazdem 06.02.05, 17:01
        Gość portalu: Kazimirz napisał(a):

> trochem jest glosno w kabynie (170
        > decybeli) czego w sumie nie slyhac, bo przy prenkosci 1019,44 km/h,ten halas
        > zostaje za autem.

Zapomniałeś o tym, że dźwięk (czyli drgania) bardzo ciekawie przenosi się po
        kokpicie i pozostałych elemntach konstrukcji. Tam jest huk jak s..syn, tak samo
        jak w samolotach myśliwskich.
    • cracovian Najwazniejsze, ze moj woz jest szybszy od sedesa 06.02.05, 02:26
      274 km/h
      Kto pobije?
      • Gość: wall nięty Re: Najwazniejsze, ze moj woz jest szybszy od sed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 07:49
        Orient Express.
      • szymizalogowany Re: Najwazniejsze, ze moj woz jest szybszy od sed 06.02.05, 11:15
        > 274 km/h
        > Kto pobije?

I tak bym wolał niemca (M3, M5) niż tą amerykańską padake nawet jakby 300
        jeździła :P
        • cracovian Re: Najwazniejsze, ze moj woz jest szybszy od sed 06.02.05, 16:17
          Jest roznica miedzy tym co wolisz, a co mozesz miec :-)

A tak na marginesie to nie podnieca cie silnik w Corvette? Czy ty jestes
          impotentem?
        • cracovian aha, lubisz filmiki to masz... 06.02.05, 16:33
          Szkoda, ze u nas nie ma takich fajnych reklam, ale dobrze dla mnie, bo w 2006
          kupie sobie nowke za pol-darmo:

www.holden.com.au//images/sc18_downloads/videos/Monaro_45.mpeg
          www.holden.com.au//images/sc18_downloads/videos/monaro_tvc.mpg
          Moze za 10 lat sprowadzisz sobie cos takiego z UK po wypadku?
          vauxhall.co.uk/vxr/onTheRoad/monaro/index.jhtml?
          • szymizalogowany Re: aha, lubisz filmiki to masz... 06.02.05, 16:41
            > Szkoda, ze u nas nie ma takich fajnych reklam, ale dobrze dla mnie, bo w 2006
            > kupie sobie nowke za pol-darmo:
            >
            > www.holden.com.au//images/sc18_ downloads/videos/Monaro_45.mpeg
            > www.holden.com.au//images/sc18_ downloads/videos/monaro_tvc.mpg

Dobrze już dobrze przyznaje, że masz fajną furę obiektywnie - to że ja wolę BMW
            to jest tylko moje osobiste subiektywne zdanie - nie podobają mi się samochody
            które wyglądają ala Knight Rider, a takie robią amerykanie.

> Moze za 10 lat sprowadzisz sobie cos takiego z UK po wypadku?
            > vauxhall.co.uk/vxr/onTheRoad/mo naro/index.jhtml?

Któż to wie co będzie za 10 lat - może wtedy kupię ciebie jako szofera do
            mojego Bentleya Continentala rocznik 2015 ? ;)
            • niki27 Re: aha, lubisz filmiki to masz... 06.02.05, 16:59
              Szymi,
              twoje posty trzeba anonsować na forum humorum.
            • cracovian Re: aha, lubisz filmiki to masz... 06.02.05, 18:54
              Po pierwsze to nie jest "amerykanski" samochod (80% australijski), a po drugie
              niedobrze sie sprzedaje w USA, poniewaz (szczegolnie wersja 2004) wyglada
              bardzo niepozornie jak na cene wywolawcza. Dla mnie liczyla sie cena (po prostu
              za darmo), silnik, no i wnetrze, ktore jest super. Poza tym drugiego GTO na
              ulicy jeszcze nie widzialem :-)
              • szymizalogowany Re: aha, lubisz filmiki to masz... 06.02.05, 18:59
                > Po pierwsze to nie jest "amerykanski" samochod (80% australijski), a po
                drugie
                > niedobrze sie sprzedaje w USA, poniewaz (szczegolnie wersja 2004) wyglada
                > bardzo niepozornie jak na cene wywolawcza. Dla mnie liczyla sie cena (po
                prostu
                >
                > za darmo), silnik, no i wnetrze, ktore jest super. Poza tym drugiego GTO na
                > ulicy jeszcze nie widzialem :-)
                >

Dobra, ja przyznaje, że to jest świetny samochód i oczywiście, że chciałbym
                taki mieć. Piszę tylko tyle, że jeśli obok siebie w tej samej cenie stałby on i
                BMW 330ci to bym wziął BMW.

Ile to cudo cię kosztowało?

• cracovian Re: aha, lubisz filmiki to masz... 06.02.05, 19:16
                  Baty juz od chicagowskich Polakow dostalem, wiec mi mozesz wierzyc albo nie
                  (moze tak dla jaj swoja umowe zeskanuje?), ale moja cena byla 22 tys. ze
                  wszystkim gdybym kupil, ale dwuletni leasing mi bardziej odpowiadal (23x$126)
                  czyli $2898 po wszystkim. Nawet Chevy Aveo bylby dwa razy wiecej, wiec mowa o
                  BMW nie ma sensu.

2005 w tej chwili z $1500 rabatem mozna by za ok. 30 tys, kupic czyli tak z 20
                  tys. mniej niz M3 (o klasie sredniej vs. kompakt, V8 vs. v6, 400 vs. 333KM
                  nawet nie wspomne)

Tu jest ulepszony 2005.
                  www.mpt.org/motorweek/reviews/rt2423.shtml
    • Gość: tt Honda civic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 19:34
      czrny civic'04 z nażelowanym dupkiem w środku co próbował pokonać zakręt w lewo
      ok. 75% na oblodzonej nawierzchni. prędkość pewnie nie była duża ale przerosła
      wyobraźnię ciemniaka o możliwościach tego cuda techniki

:)
    • Gość: Miłośnik Fabii Re: Jaki jest najszybszy samochód wszechczasów ?? IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 06.02.05, 21:27
      To jasne jak słońce - Skoda Fabia (magic black lakier) sedan 1.2 HTP. To moje
      marzenie :-) nic jej nie dorowna. Jej 3 cylindrowy silnik pracuje (cytujac Auto
      Swiat, zwany przez niektorych Auto Smieciem) niczym silnik V6....:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka