12.05.08, 23:30
Mam na imię Kaśka i 5-cio miesięczną córeczkę z zaćmą. Czekamy na operację w
CZD. Witam wszystkich serdecznie i dziękuję, że jesteście.
Obserwuj wątek
    • kitka09 Re: Witam! 13.05.08, 17:06
      Roccan, ja również się cieszę, że istnieje to forum i witam serdecznie:)
      Mój syn operowany był 3 lata temu w CZD. Teraz nosi okulary +18 i radzi sobie
      całkiem nieźle.
      • renatusienka Re: Witam! 13.05.08, 17:08
        No witaj. Moja córa ma tearz 19 m-cy. Operację miała w wieku 12 m-
        cy. A teraz walczymy z soczewką. ale być może uda nam się wszczepić
        w tym roku na stałe. Pozdrawiam. Możesz pisać na : renatusienka@op.pl
    • 3xblenka Re: Witam! 14.05.08, 10:06
      Witam na forum.
    • katacha Re: Witam! 14.05.08, 20:34
      witam! napisz jaką zaćmę ma Twoja córcia. kiedy ją zdiagnozowali i kto się
      zorientował?
      • roccabianca Re: Witam! 15.05.08, 09:54
        Moja córeczka ma zaćmę w obu oczach. Niejednorodną. W jednym oku jest już biała
        źrenica, w drugim mętna, mało widoczna. Ja zauważyłam "chmurkę" w oku jak
        córeczka miała 4 m-ce. Byłyśmy w tym czasie w szpitalu z powodu powikłań
        poszczepiennych, żaden lekarz nic nie zauważył. Moja córeczka dotychczas
        rozwijała się książkowo, jest ślicznym wesolutkim bobasem i nie było ŻADNYCH
        podstaw, żeby coś podejrzewać dlatego zastanawiam się czy to jest zaćma
        wrodzona, bo chyba zauważyłabym coś wcześniej. Mam wrażenie, że ta zaćma
        "dojrzała" w ciągu 2 - 3 tyg. i bardzo szybko postępuje. Córeczka zaczęła
        właśnie pocierać oczy, co oznacza, że słabiej widzi.
        • roccan Zaćma u mojej córeczki 15.05.08, 09:58
          Moja córeczka ma zaćmę w obu oczach. Niejednorodną. W jednym oku jest już biała
          źrenica, w drugim mętna, mało widoczna. Ja zauważyłam "chmurkę" w oku jak
          córeczka miała 4 m-ce. Byłyśmy w tym czasie w szpitalu z powodu powikłań
          poszczepiennych, żaden lekarz nic nie zauważył. Moja córeczka dotychczas
          rozwijała się książkowo, jest ślicznym wesolutkim bobasem i nie było ŻADNYCH
          podstaw, żeby coś podejrzewać dlatego zastanawiam się czy to jest zaćma
          wrodzona, bo chyba zauważyłabym coś wcześniej. Mam wrażenie, że ta zaćma
          "dojrzała" w ciągu 2 - 3 tyg. i bardzo szybko postępuje. Córeczka zaczęła
          właśnie pocierać oczy, co oznacza, że słabiej widzi.
        • roccan Re: Witam! 15.05.08, 10:00
          Przepraszam za zamieszanie z loginami. Założyłam nowe konto pocztowe do celu
          prowadzenia korespondencji o zaćmie. I niech tak już zostanie. Na tym forum
          jestem roccan.
          • monia110778 Re: Witam! 16.05.08, 20:58
            Cześć roccan! Mam córkę w wieku dwóch lat. Jest po zaćmie obuocznej,
            operacje miała w CZD w wieku trzech i czterech miesięcy. Jak do tej
            pory radzi sobie nieżle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka