24.02.05, 13:45
koreańczykom powinni zabronić projektowania samochodów ... Aż strach pomyśleć
że cardesign jest jednym z najliczniejszych kierunków studiów w tym
przedziwnym kraju :/
Obserwuj wątek
    • mis22 Nakazy i zakazy szkodza wszystkim 24.02.05, 16:27
      aceed napisał:
      > koreańczykom powinni zabronić projektowania samochodów ...

Dlaczego zabraniac?! Ludzie robia dobre rzeczy z wlasnej inicjatywy. Gdy im sie
      kaze robic, tak jak niewolnikom czy chlopom panszczyznianym, wtedy wydajnosc
      pracy jest niska, a jakosc beznadziejna. Podobnie gdy sie ludziom zakazuje sie
      wszystkiego, jak to maja w zwyczaju komunisci i katolicy, to kraje sa ubogie.
    • wiw44 Re: Kia Rio 24.02.05, 21:30
      Na tle dziwactw stylistycznych większości innych firm nie jest z nimi żle. A są
      niezwykle sympatyczne w prowadzeniu (mam Rio, miałem Pride Combi które do dziś
      jest nie do pobicia pod jakimkolwiek względem w tym przedziale cenowym). Nie
      wiem skad się biora gusła o ich kiepskiej jakości. Wystarczy rzut okiem na
      rankingi niezawodności grupy Hyundai np w Niemczech(tuż za Toyotą, Mazdą i
      Porsche) i statystyki ekspansji rynkowej w Europie. No i nogi konkurencji
      miękną. Pozdrawiam.
    • wojtekg1981 Re: Kia Rio 24.02.05, 23:33
      jak dla mnie zaje.... samochodzik pod wzgledem designu o wiele ladniejszy niz golf czy astra pewnie awaryjnosc tez mniejsza bedzie
      a to tobie powinni zabronic zakladac watki na forum a nawet wypowiadac sie!!
      • koni00 Re: Kia Rio 25.02.05, 10:02
        Panowie jest to Tanie autko i jeśli je jako takie oceniamy to ok. Bezwzględnie
        jest kiepsko wykonane z kiepskiej jakości materiałów a dodatkowo trochę
        nieekonomiczne koszt paliwa i tyle. A jego kształty wcale nie są złe...
        • aceed Re: Kia Rio 25.02.05, 13:23
          Oczywiście jeżeli mówimy o tym przedziale cenowym, to faktycznie. Jak za tą
          cenę to ten pojazd jakoś wygląda, podobnie jak jest wykonany z 'jakiś'
          materiałów i 'jakoś' jeździ. Ale jest to taka klasa samochodu, wiec załóżmy
          poziom jakości jest celowy. Na marginesie to Kia nie ma jeszcze najgorszego
          designu z konreańskich koncernów w porównaniu z Hyundaiem. Sorento jest nawet
          ładne choć za bardzo przypomina brzydszego jakby nie było, mercedesa M i
          ładniejszego Lexusa. Mój zarzut tyczy sie tego że koreańskie samochody nie maja
          żadnego charakteru, choć w mniejszym stopniu można to również powiedzieć o
          wiekszości samochodów tej klasy. Którym bliżej do sprzętu dospodarstwa domowego
          niż porywającej maszyny :)
          • no-surprises Re: Kia Rio 25.02.05, 14:05
            Mój ryjek nie ma charakteru? Też coś!
          • hellbean Re: Kia Rio 26.02.05, 12:45
            Jezeli jestes tak laskaw zerknac na inne ceny samochodow to bys sie zorientowal ze ceny samochodow sa na dzien dzisiejszy podobne i wachaja sie o 10tys. Rio niecale 40tys, Accent podobnie, tak samo Citroen C3 czy np C4 ktore kosztuje niespelna 50tys a tu niemozesz powiedziec ze design jest do niczego, bo to samochod ktory ma jedne z ciekawszych rozwiazan. Moim skromnym zdaniem malo sie znasz na samochodach i masz mala zdolnosc porownywania design'ow. A jesli chodzi o inny przedzial cenowy to jesli bedziesz laska zauwazyc to Kia w wyzszej polki niewiele ustepuje niemieckim markom a w niektorych przypadkach wogole, poniewaz terenowe Sportage w testach wypadlo lepiej niz Mercedes M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka