chicorka 01.03.05, 08:21 z jakim momentem dokreca sie panewki/korbowody w tym samochodzie? czy ktos moglby odpowiedziec na to wazne pytanie lub zapodac linka gdzie mozna znalezc schemat silnika z danymi technicznymi, dziekuje bardzo Link Zgłoś Obserwuj wątek
siwy-55 Re: Ford KA-pomoc techniczna 01.03.05, 08:52 chicorka napisała: czy ktos moglby odpowiedziec na to wazne pytanie lub zapodac linka gdzie > mozna znalezc schemat silnika z danymi technicznymi, dziekuje bardzo. motonews.pl/forum/?op=fvf&c=0&f=20 Prosze bardzo i Pzdr. Link Zgłoś
chicorka Re: Ford KA-pomoc techniczna 01.03.05, 10:03 bardzo dziekuje ale jestem kobieta i dla mnie to czarna magia a maz zadal mi to zadanie bojowe na dzis, wiec moze tak jak dla blondynki, bylabym niezmiernie wdzieczna bo sama sie w tym zgubie Link Zgłoś
emes-nju Re: Ford KA-pomoc techniczna 01.03.05, 10:07 Sorry, ale musze to pytanie zadac. Czy maz kaze Ci uczyc sie na pamiec momentow dokrecania jako sztuka dla sztuki, czy sama robisz remont silnika? Link Zgłoś
chicorka Re: Ford KA-pomoc techniczna 01.03.05, 10:16 ja jestem strona uzytkujaca a maz strona naprawiajaca moje bledy, a jako, ze w pracy nie moze sie tym zajmowac wiec zadal mi to powazne zadanie z mysla, ze sobie poradze raz dwa trzy, a ja od bladego switu szukam i szukam i juz dostaje kur...y, wiec zwrocilam sie do was z uprzejma prosba o pomoc, nie chce zeby sie ze smial wieczorem Link Zgłoś
emes-nju Re: Ford KA-pomoc techniczna 01.03.05, 10:19 Ale strona uzytkujaca zwyle nie dokreca panewek. Jak zyje tego nie robilem, a przejezdzilem juz ladnych pare lat i kilka samochodow :-) Link Zgłoś
mrzagi01 Re: Ford KA-pomoc techniczna 01.03.05, 10:26 proponuje udac sie do ksiegarni i przejzec/ ew. nabyc (oj! przyda sie... przyda w przyszlosci) ponizsza pozycje: www.ksiegarnia.bytom.pl/ks2172.php Link Zgłoś
chicorka Re: Ford KA-pomoc techniczna 01.03.05, 10:37 rozumiem i dziekuje, moze w niedalekiej przyszlosci, ale ta wiadomosc jest potrzebna na wczoraj Link Zgłoś
iberia29 Re: Ford KA-pomoc techniczna 01.03.05, 10:09 taaa pisales tylko po co takim zlomem jezdzisz? buhahahahaha Link Zgłoś
wonnan29 [...] 01.03.05, 10:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
iberia29 Re: Ford KA-pomoc techniczna 01.03.05, 10:12 śmietniczek podszywaczom wszelkiej maści ;-)))))))))))))) Link Zgłoś
chicorka Re: Ford KA-pomoc techniczna 01.03.05, 10:29 zastanawiam sie gdzie ja trafilam, chyba pomylilam fora, bo z tego co czytam to jest jakies forum jajcarzy, ktorzy auta ogladaja tylko na obrazkach i maja srednio po szesnascie lat, na problemy z tradzikiem dobre jest mydlo siarkowe a nie forum auto moto Link Zgłoś
emes-nju Re: Ford KA-pomoc techniczna 01.03.05, 10:47 Mozna miec 80 lat i nie wiedziec jakie sa momenty dokrecania... Wiesz, przecietnemu czlowiekowi ta wiedza potrzebna nie jest. Nieprzecietny mechanik tez musi te wiedze czerpac ze zrodel wiec nie licz na szybka i fachowa odpowiedz nawet od mechanika. Uzbroj sie w cierpliwosc! Link Zgłoś
chicorka Re: Ford KA-pomoc techniczna 01.03.05, 11:03 w cierpliwosc to ja jestem uzbrojona i nie licze na ekspresowa odpowiedz, lecz na konkretna i w miare fachowa, ale jak czytam wpisy i tu i tam to rece mi opadaja, dzieciaki sie nudza i zabruzdzaja konkretne forum, ktore wkoncu jest potrzebne Link Zgłoś
iberia29 Re: Ford KA-pomoc techniczna 01.03.05, 11:05 święte słowa, podziękujmy opiekunom tego zacnego forum. Link Zgłoś
emes-nju Re: Ford KA-pomoc techniczna 01.03.05, 11:06 Tak to jest z odpowiedziami na forum. Ja np. zadalem Ci pytanie, na ktore nie bylas uprzejma mi odpowiedzic. Nie atakowalem Cie, nie nasmiewalem - chcialem tylko zaspokoic swoja ciekawosc. Chicorka robiaca remont silnika w Ka to jest cos! (?) Link Zgłoś
chicorka Re: Ford KA-pomoc techniczna 01.03.05, 11:13 toz ci odpowiedzialam, nie ja tylko maz robi remont, sorry ale moze napisalam "zbyt malymi literkami", nasmiewac to sie mozesz, ale atakowac to juz nie Link Zgłoś
lewarek5 Re: Ford KA-pomoc techniczna 01.03.05, 12:03 Nie podalas w jakiej skali , czy w ¤ (stopniach) czy tez w Nm ? sa dwa rodzaje ; tarcza która nakladasz na "grzechotke" - podaje w ¤ i klucz mimentowy w Nm rózne marki samochodów ,w rózny sposób "moment dociagania" podaja . Link Zgłoś
figazmakiem07 Re: Ford KA-pomoc techniczna 01.03.05, 12:09 dobre pytanie dla blondynki! a moglbys moze podac obie wersje jesli to nie za duzo cie poprosic Link Zgłoś