Gość: Staruch IP: *.fys.sdu.dk 14.06.02, 12:18 gdzie sa w Polsce ronda bez trojkatow?(chodzi mi o znak "ustap pierwszenstwa przejazdu") Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Mikolaj Re: rondo bez trojkata! IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 14.06.02, 12:24 Nie spotkałem (a zjeździłem Polskę jak długa i szeroka). Za to we Francji to norma. pzdr Mikołaj Link Zgłoś
Gość: Staruch Re: rondo bez trojkata! IP: *.fys.sdu.dk 14.06.02, 12:27 Tak, tyle , ze jak ustatlilismy w saseiednim watku (pierwszenstwo na rondzie) te francuskie bez trojkata=te polskie z trojatem po cholere w teorii sa te ronda bez trojkata w PL? Link Zgłoś
Gość: mw Re: rondo bez trojkata! IP: 213.186.71.* 14.06.02, 12:50 Przykłady z Katowic: 1. Os. Paderewskiego ul. Graniczna 2. skrzyżowanie na łącznicy ul. Bagiennej i Bohaterów Monte Cassino (Roździeń) 3. Os. Tysiąclecia koło wjazdu na Chorzowską (tego przy Żyrafie). To tylko jedno średnie miasto. Link Zgłoś
Gość: 130rapid Ronda-nie ronda IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.02, 20:21 Makabryczne są też skrzyżowania wyglądające całkiem jak ronda, ale nie będące rondami. Jest takie skrzyżowanie np. w Wałczu (jadący z południa na północ muszą na nim dwa razy ustępować pierwszeństwa przejazdu - kto to wymyślił?) i w Kołobrzegu (Koszalińska - Krzywoustego). Link Zgłoś
Gość: Pak Re: rondo bez trojkata! IP: *.acn.waw.pl 14.06.02, 21:47 Tak jak już napisałem - plac Zbawiciela w Wawie Link Zgłoś
Gość: Metaxa Re: rondo bez trojkata! IP: *.qdnet.pl 15.06.02, 16:24 Co Ty opowiadasz??? przecież na rondzie Zbawiciela trójkąty są jak wół, tyle, że na ziemi! Link Zgłoś
Gość: Pak Re: rondo bez trojkata! IP: *.acn.waw.pl 16.06.02, 00:17 Gość portalu: Metaxa napisał(a): > Co Ty opowiadasz??? przecież na rondzie Zbawiciela trójkąty są jak wół, tyle, > że na ziemi! Na rondzie tak, przed rondem nie, a w pytaniu chodziło, tak zrozumiałem, o ronda, na których pierszeństwo mają wjeżdżający. Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: rondo bez trojkata! IP: 5.1R2D* / 3.179.86.* 15.06.02, 11:00 Gość portalu: Staruch napisał(a): > gdzie sa w Polsce ronda bez trojkatow?(chodzi mi o znak "ustap pierwszenstwa > przejazdu") Z tego co pamietam, natknalem sie na takie w Lublinie, ale to bylo dawno( z piec lat temu), nie wiem jaka to ulica, bo nie mieszkam tam. Za to w Poznaniu jest takie jedno, gdzie bodajze jadacy po rondzie natykaja sie na znak " Ustap pierwszensta". PZDR JANKES Link Zgłoś
Gość: nube Re: rondo bez trojkata! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 15:13 Kielce - Rynek. Link Zgłoś
Gość: aneta Re: rondo bez trojkata! IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 15.06.02, 22:06 na pewno co najmniej jedno takie jest w czestochowie Link Zgłoś