Dodaj do ulubionych

Autoalamrm z powiadomieniem radiowym

26.03.05, 13:51
Mój autoalarm szwankuje, nawet się nie włączył jak złodziej wybił mi szybę. Na szczęście mam skomany zapłon i czasem nie odpala i chyba tylko dlatego mam jeszcze samochód.
Chciałbym kupić albo zmodyfikować mója autoalarm o ukryty wyłącznik oraz o powiadomienie radiowe gdy ktoś włącza zapłon. Ile takie coś może kosztować?
Obserwuj wątek
    • edek40 Re: Autoalamrm z powiadomieniem radiowym 26.03.05, 14:02
      Ty tak na powaznie? Lubisz dostac w leb od zlodzieja/zlodziei? Kiedys takie alarmy byly popularne. Chodzila nawet opowiesc o zlodzieju, ktory kilkakrotnie uruchamial alarm i czekal na wlasciciela. Na powitanie mowil: "Nareszcie, bo tak czekam i czekam. Kluczyki i dokumenty prosze..."
      • 0golone_jajka Re: Autoalamrm z powiadomieniem radiowym 26.03.05, 14:15
        Eee, czy ja muszę od razu nadstawiać łeb? Po prostu zadzwonię po policję. Jest szansa że jak to zrobię minutę po wybiciu szyby to będzie jakiś efekt. Bo następnego dnia to nawet sensu powiadamiać nie ma.
        • edek40 Re: Autoalamrm z powiadomieniem radiowym 26.03.05, 14:49
          Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale u mnie policja nie reaguje nawet jak chuligani wybijaja szyby. Odpowiedz jest zawsze taka sama: my przyjedziemy, a ich juz nie bedzie...
          • 0golone_jajka Re: Autoalamrm z powiadomieniem radiowym 26.03.05, 15:25
            Hmm, moż eu mnie jest inaczej (warszawski Mokotów). Ostatnio ktoś w środku nocy podjechał żukiem pod kontenery na szkło i papier i zaczął przeładowywać. Jak robią tak droni pijaczkowie i bezdomni i załądują sobie na wózeczek 10 kilo makulatury to nic nie mówię, ale jak ktoś zabiera wszystko to to lekka przesada. Zadzwoniłem po policję zgłaszając kradzież cudzego mienia. Przyjechali po 5-ciu minutach. Jaki był efekt, nie wiem. W każdym razie żuk zaraz odjechał.
            • edek40 Re: Autoalamrm z powiadomieniem radiowym 26.03.05, 15:50
              No to warszawskie Bielany sa w tyle.
    • mar_elx plus gsm 26.03.05, 14:40
      takie cóś kiedyś oferował. Autoalarm połączony z telefonem komórkowym, który
      wysyłał SMS do własciciela "w razie czego". Koszt to mniej więcej tyle co
      najtańszy telefon z prepaidem + montaż
      • 0golone_jajka Re: plus gsm 26.03.05, 15:26
        Eee, mnie chodziło z wykłe radiowe powiadamianie, takie żeby mi jakiś brzęczyk w domu wył. Na tej samej zasadzie działające co pilot do autoalarmu, tylko w drugą stronę. Skoro pilotem mogę zabezpieczyć wózek z okna, to i wózek może mnie w ten sam sposób powiadomić.
        • mar_elx a sądzisz, że TYLKO spod domu będą kradli? (b/t) 26.03.05, 16:07
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka