kombinezon 07.04.05, 15:25 auto zadbane, cena na moje możliwości + instalacja gazowa czy ktoś jeździł takim autem i może podzielić się wrażeniami? Link Zgłoś Obserwuj wątek
skyddad Re: chcę kupić forda sierrę 1.6 07.04.05, 16:57 Pierwowzorem Sierry byl Taunus,tanmi udany Ford.Problemow istotnych nigdy nie bylo,tylko drazniace oko estetyka:Naprzyklad ciagle odpadajace listwy,skrzypiaca tapicerka,odpadajace plastiki tapicerki.Niezadlugoie przebiegi tylniego mostu,Silnik udany lecz generalny servis po 100kkm.Glownie chodzi o uszczelniacze na zaworach.Tak bylo w Taunusie tak bylo w Sierrach pierwszych z roku 1982 i to sie ciagnelo do lat 90-tych i dzisiaj jest identycznie z fordem. Pzdr.Skyddad. Link Zgłoś
camelmk Re: chcę kupić forda sierrę 1.6 07.04.05, 17:01 daj spokój, blacha do bani, zawieszenie za slabe. Generalnie sa tanie, ale niestety na dzisiejsze czasy to juz przezytek. Silniki owszem niezle, auto duze, dosyc wygodne jak ci sie trafi egzemplaz lat 90 , tanio z idealna blacha i nie bity nigdy to tylko wtedy mozesz przemyslec, ale osobiscie ja juz nie kupie forda - chyba ze od focusa wzwyz Link Zgłoś
edek40 Re: chcę kupić forda sierrę 1.6 11.04.05, 15:15 Przeciez czlowiek pisze wyraznie, ze na takie auto go stac. Rzeczywiscie nie jest to nowinka techniczna, ale jest raczej OK. Nie bez kozery wiele KitCarow bazuje na scierce (silnik, elementy zawieszenia, uklad kierowniczy). Nie wiem, jak w tej chwili, bo od wielu lat jezdze japoncami, ale moje pierwsze auta to byly leciwe fordy. Nie mialy zadnych powaznych problemow z korozja (na pewno byly w duuuuuuuzo lepszym stani niz vw, ktory potem mialem), dostep do czesci byl wzorcowy, co jak na tamte lata nie bylo oczywiste (kupowalem czesci z polki, a na zamowienie nawet spinki do tapicerki, a do vw na wszystko czekalo sie tygodniami). Jak w kazdym leciwym aucie problemy moze sprawiac elektryka. I tu ford bije vw, bo ma po prostu duzo prosciej pod deska, nie ma np. wydziczonych patentow z wlaczaniem pozycji kierunkowskazem. Generalnie mialem trzy stare fordy w roznym stanie i jednego vw. Fordami jezdzilem i bylem mniej lub bardziej zadowolony, vw zabil mnie. Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: Blacha 15.04.05, 08:22 Sierra od, jesli mnie pamiec nie zawodzi, 1988r. miala nadwozie ocynkowane. Takze z blacha nie powinno byc problemu. No chyba ze woz po dzwonie. Blotnikow nie licze. Link Zgłoś
tiges_wiz Re: chcę kupić forda sierrę 1.6 07.04.05, 17:06 ja bym zajrzal tu, a nie sluchal glupot. www.wetcentrum.pl/sierra/forum/index.php poszukaj i sie wszystkiego dowiesz. Latwiej napisac czego nie kupic. odpadaa wszystkie silniki 1.8 TD i 1.8 benzyna. Najmniej klopotliwe w eksploatacji jest 1.6 OHC i 2.0 OHC. Ulubiona jednastka jest jednak 2.0 DOHC. Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: chcę kupić forda sierrę 1.6 08.04.05, 20:08 ten tylni napęd nie utrudnia życia zimą? Link Zgłoś
tiges_wiz Re: chcę kupić forda sierrę 1.6 11.04.05, 14:18 ?? A dlaczego?? Chyba ze jest sie lebiega nie potrafiaca jezdzic. Link Zgłoś
roll super auto 14.04.05, 23:47 Miałem 2 sierry -2,3 d i 2,o 125 KM .Były super.Diesel za zawieszenie,a 2.0 za osiągi. Link Zgłoś
michal_p11 Re: chcę kupić forda sierrę 1.6 15.04.05, 08:57 Gratuluje wyboru. A starszych modeli juz u nas na rynku nie ma? -- Wygraj samochod www.fajnekonkursy.pl Link Zgłoś
tiges_wiz Re: chcę kupić forda sierrę 1.6 15.04.05, 09:02 pewnie ze sa: siko.com.pl/morski/albumy/simcaaronde/01lewyprzod.jpg free.of.pl/t/tiges/zdjecia_inne/auto1.JPG A tu ladna sierka www.sierrafan.pl/nasze/plonka/1.jpg Wolalbym jezdzic taka simca czy tym oplem GT, niz jakim nowa plastikowa taczka. Link Zgłoś