Dodaj do ulubionych

TWINGO czy warto?

IP: 212.244.41.* 07.09.01, 12:15
Witam i pytam użytkowników tego autka czy warto je kupic?
Interesuje mnie także awaryjność ,komfort,ile spala.
Pozdrawiam Rysio studio.s@interia.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: mać Re: TWINGO czy warto? IP: *.bresa.com.pl 07.09.01, 13:50
      no właśnie czy warto? i drugie pytanie co lepsze twingo czy ka. ka na pewno
      orginalniejszy ale wydaje się że twingo jakby troche większy i przez to
      wygodniejszy. no i te fotele przednie które rozkładasz i masz niezłą kanapkę:))
      poz,mać
      • Gość: Rysio Re: TWINGO czy warto? IP: 212.244.41.* 07.09.01, 16:01
        Dzęki druhu ale jeśli można dodać jeszcze jedną sprawę ,DACH ,chcę kupić
        ten samochodzik z elektrycznym dachem i sam nie wiem czy np. w zimie nie
        bedę miał jakiś problemów?
    • Gość: R@fal Re: TWINGO czy warto? IP: *.toya.net.pl 07.09.01, 23:30
      witam
      Z tego co zauważyłem nikt oprócz mnie na tym forum jakoś narazie nie przyznaje
      się do posiadania Twingo. Były już chyba ze dwa wątki o tym aucie "Czy macie
      jakieś doświadczenie z Renault Twingo ??" i "Co sądzicie o Renault Twingo2"
      więc jak będziesz miał wolną chwile poszukaj troche wstecz. Mi autko jakoś
      specjalnie mało nie pali w cyklu mieszanym około 5.8l po mieście w lato jakieś
      6.5l w zimie (głównie krótkie przejazdy + światła) nawet i ponad 8 litrów. Co
      do awaryjności coż auto mam nieco ponad rok więc ciężko tu mówić o czymś
      konkretnym, ale narazie odpukać bez żadnych awarii. A jeżeli chodzi o komfort
      to chyba najlepiej sprawdzić to osobiście przez jazde próbną (wnetrze jest
      naprawde przestronne). Niestety nie mam otwieranego dachu, ale może zapytaj o
      to na mini forum naszego klubu : http://renault-twingo.of.pl/

pozdrawiam
      R@fal
      • Gość: Rysio Re: TWINGO czy warto? IP: 212.244.41.* 08.09.01, 13:52
        Rafcio dzięki serdeczne za informacje i linka ,jak sądzę może za miesiąc
        stanę się włascicielem tego fajnego autka.Pozdrawiam Rysio
    • Gość: pi.otr.e Re: TWINGO czy warto? IP: 217.11.134.* 08.09.01, 20:08
      co do awaryjnosci - starsze egzelmplarze utrzymuja sie na sredniej - typowej
      dla tego wieku konstrukcji i egzemlplarzy. awarje jakie dotykaja mnie to
      zwlaszcza awarje zawieszenia. ale egzemlprze ktorego to dotyczy ma juz 97tys na
      liczniku. reszta dziala praktycznie wzorowo. awarie jednak wynikajaj raczej z
      jakosci naszych jezdni...

co do funkcjonalnopsci - wzorowa... ;)))
      • Gość: Rysio Re: TWINGO czy warto? IP: 212.244.41.* 09.09.01, 09:11
        Bardzo uprzejmie dziękuję już za miesiąc prawdopodobnie będę tym fajnym autkiem
        jeżdził,Pozdrawiam Rysio
        • Gość: R@fal Re: TWINGO czy warto? IP: *.toya.net.pl 09.09.01, 12:01
          Gość portalu: Rysio napisał(a):

> Bardzo uprzejmie dziękuję już za miesiąc prawdopodobnie będę tym fajnym autkiem
          > jeżdził,Pozdrawiam Rysio

gratuluje.
          Jeszcze dwie małe porady praktyczne. Każ najlepiej o drazu zamontować listwy
          boczne (mi już ktoś życzliwy skaleczył drzwi kierowcy) i chlapacze z tyłu - bez
          nich podczas deszczu trzeba jechac z non-stop włączoną tylną wyczieraczką.
          Listwy są przyklejanie więc zadnego dziurawienia autka, a chlapacze robią takie
          specjalnie do Twingo i świetnie się komponują z linią zderzaka.
          • Gość: Rysio Re: TWINGO czy warto? IP: 212.244.41.* 09.09.01, 14:35
            Serdeczne dzięki za poradę poproszę o zamontowanie przy zamawianiu autka
            oraz otwieranego dachu.Pozdrawiam Rysio
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka