Gość: Rysio IP: 212.244.41.* 07.09.01, 12:15 Witam i pytam użytkowników tego autka czy warto je kupic? Interesuje mnie także awaryjność ,komfort,ile spala. Pozdrawiam Rysio studio.s@interia.pl Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: mać Re: TWINGO czy warto? IP: *.bresa.com.pl 07.09.01, 13:50 no właśnie czy warto? i drugie pytanie co lepsze twingo czy ka. ka na pewno orginalniejszy ale wydaje się że twingo jakby troche większy i przez to wygodniejszy. no i te fotele przednie które rozkładasz i masz niezłą kanapkę:)) poz,mać Link Zgłoś
Gość: Rysio Re: TWINGO czy warto? IP: 212.244.41.* 07.09.01, 16:01 Dzęki druhu ale jeśli można dodać jeszcze jedną sprawę ,DACH ,chcę kupić ten samochodzik z elektrycznym dachem i sam nie wiem czy np. w zimie nie bedę miał jakiś problemów? Link Zgłoś
Gość: R@fal Re: TWINGO czy warto? IP: *.toya.net.pl 07.09.01, 23:30 witam Z tego co zauważyłem nikt oprócz mnie na tym forum jakoś narazie nie przyznaje się do posiadania Twingo. Były już chyba ze dwa wątki o tym aucie "Czy macie jakieś doświadczenie z Renault Twingo ??" i "Co sądzicie o Renault Twingo2" więc jak będziesz miał wolną chwile poszukaj troche wstecz. Mi autko jakoś specjalnie mało nie pali w cyklu mieszanym około 5.8l po mieście w lato jakieś 6.5l w zimie (głównie krótkie przejazdy + światła) nawet i ponad 8 litrów. Co do awaryjności coż auto mam nieco ponad rok więc ciężko tu mówić o czymś konkretnym, ale narazie odpukać bez żadnych awarii. A jeżeli chodzi o komfort to chyba najlepiej sprawdzić to osobiście przez jazde próbną (wnetrze jest naprawde przestronne). Niestety nie mam otwieranego dachu, ale może zapytaj o to na mini forum naszego klubu : http://renault-twingo.of.pl/ pozdrawiam R@fal Link Zgłoś
Gość: Rysio Re: TWINGO czy warto? IP: 212.244.41.* 08.09.01, 13:52 Rafcio dzięki serdeczne za informacje i linka ,jak sądzę może za miesiąc stanę się włascicielem tego fajnego autka.Pozdrawiam Rysio Link Zgłoś
Gość: pi.otr.e Re: TWINGO czy warto? IP: 217.11.134.* 08.09.01, 20:08 co do awaryjnosci - starsze egzelmplarze utrzymuja sie na sredniej - typowej dla tego wieku konstrukcji i egzemlplarzy. awarje jakie dotykaja mnie to zwlaszcza awarje zawieszenia. ale egzemlprze ktorego to dotyczy ma juz 97tys na liczniku. reszta dziala praktycznie wzorowo. awarie jednak wynikajaj raczej z jakosci naszych jezdni... co do funkcjonalnopsci - wzorowa... ;))) Link Zgłoś
Gość: Rysio Re: TWINGO czy warto? IP: 212.244.41.* 09.09.01, 09:11 Bardzo uprzejmie dziękuję już za miesiąc prawdopodobnie będę tym fajnym autkiem jeżdził,Pozdrawiam Rysio Link Zgłoś
Gość: R@fal Re: TWINGO czy warto? IP: *.toya.net.pl 09.09.01, 12:01 Gość portalu: Rysio napisał(a): > Bardzo uprzejmie dziękuję już za miesiąc prawdopodobnie będę tym fajnym autkiem > jeżdził,Pozdrawiam Rysio gratuluje. Jeszcze dwie małe porady praktyczne. Każ najlepiej o drazu zamontować listwy boczne (mi już ktoś życzliwy skaleczył drzwi kierowcy) i chlapacze z tyłu - bez nich podczas deszczu trzeba jechac z non-stop włączoną tylną wyczieraczką. Listwy są przyklejanie więc zadnego dziurawienia autka, a chlapacze robią takie specjalnie do Twingo i świetnie się komponują z linią zderzaka. Link Zgłoś
Gość: Rysio Re: TWINGO czy warto? IP: 212.244.41.* 09.09.01, 14:35 Serdeczne dzięki za poradę poproszę o zamontowanie przy zamawianiu autka oraz otwieranego dachu.Pozdrawiam Rysio Link Zgłoś