Dodaj do ulubionych

Prawo jazdy

IP: *.garwolin.sdi.tpnet.pl 07.09.01, 16:28
Witam wszystkich!
Otóż piszę ten post gdyż jestem zaniepokojony zmianą przepisów o ruchu drogowym.
Konkretnie chodzi mi o zmianę pułapu wieku (było 17 ma być 18)
Otóż jestem z rocznika `84 i normalnie powinienem w tymm roku zdwać na prawko
bez żadnych problemów, bo przepisy mają wejść dopiero od 1 stycznia 2002...
Ale, jest mały problem, albowiem 17 lat kończę 31 grudnia i nie wiem czy będę
mógł przystąpić do egzaminu już w nowym roku i czy będę musiał czekać aż do
następnego roku
Obserwuj wątek
    • Gość: Franek Re: Prawo jazdy IP: *.mannesmann.de 07.09.01, 17:38

> Witam wszystkich!
      > Otóż piszę ten post gdyż jestem zaniepokojony zmianą przepisów o ruchu drogowym
      > .
      > Konkretnie chodzi mi o zmianę pułapu wieku (było 17 ma być 18)
      > Otóż jestem z rocznika `84 i normalnie powinienem w tymm roku zdwać na prawko
      > bez żadnych problemów, bo przepisy mają wejść dopiero od 1 stycznia 2002...
      > Ale, jest mały problem, albowiem 17 lat kończę 31 grudnia i nie wiem czy będę
      > mógł przystąpić do egzaminu już w nowym roku i czy będę musiał czekać aż do
      > następnego roku

To masz problem! ja na Twoim miejscu ochrzanilbym rodzicow ze Cie tak w Sylwestra na swiat wydali, oprocz
      klopotow z prawo jazdami tracisz przez cale zycie jedna impreze tzn urodziny pokrywaja sie z sylwkiem:)))

na powaznie to nie mam pojecia i mysle ze znajac ''inteligencje'' naszych poslow ustawodawcow to nie przewidzieli
      takiego problemu a moze jest on tylko pozorny?, zastanowmy sie jezeli przepisy sa wazne od 1 stycznia 2002, czyli
      wszyscy przystepujacy do egzaminu od 1 stycznia beda musieli miec ukonczone 18 lat (w Twoim przypadku ten fakt
      bedzie mial miejsce 31 stycznia 2002) oznacza to ze pierwszym dniem w jakim bedziesz mogl zdawac bedzie 1
      stycznia 2003 hmm przykro mi to pisac ale bedziesz musial poczekac na prawko jeszcze prawie poltora roku... wiem
      ze w tym wieku jest to b. wazne sam pamietam jak czekalem by moc zrobic prawko:))) pamietaj ze co sie odwlecze to
      nie uciecze, tak wiec czeka Cie niestety jeszcze jeden rok oczekiwania:(((
      pozdr
    • Gość: ffmarkus Re: Prawo jazdy IP: *.icpnet.pl 08.09.01, 00:58
      Ws sejmie chyba odrzucili ten projekt, więc nadal będzie prawko dostępne od 17 lat. Ale w razie co to możesz
      zapisać się 3 miesiące przed osiągnięciem 17 lat -czyli 31 września 2001-już za miesiąc !!! Jak już rozpoczniesz
      kurs to z tego co się orientuję to możesz go kontynuować bez względu na zmianę prawa. PZDR i zdania examinu.
      • Gość: cień Re: Prawo jazdy IP: *.acn.waw.pl 08.09.01, 10:41
        Nie odrzucili jeśli chodzi o wiek, kiedy to można ubiegać się o prawo jazdy.
        Natomiast posłowie odrzucili poprawki Senatu dotyczące zmniejszenia prędkości w
        mieście (z 60 na 50km/h) i świateł mijania przez całą dobę bez względu na porę
        roku.
    • Gość: Andrzej Re: Prawo jazdy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 16:09
      NA stronie Ministerstwa Transportu i Gospodarki Morskiej jest informacja, ze
      ustawa wchodzi 1 Stycznia 2002 roku lecz zmiana wieku nastepuje od 1 czerwca
      2002 roku. Ja jestem z `85(Luty) i tez sie boje czy bede mial w wieku 17 lat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka