margala 05.05.05, 11:42 Doradźcie mi, proszę, jakieś ekonomiczne auto [nieawaryjne, mało pali, tanie i dostępne części] które mógłbym kupić za około 6 tys. złotych. Najchętniej 4drzwiowe z niezbyt małym bagażnikiem. Link Zgłoś Obserwuj wątek
margala Re: coś ekonomicznego za ok. 6 tys.zł 05.05.05, 11:54 paw_el napisał: > Daewoo Lanos lanos kosztuje 10-12 tys. :-( Link Zgłoś
literka_m Re: coś ekonomicznego za ok. 6 tys.zł 05.05.05, 14:22 Suzuki Swift. wszystko co chcesz, ale wersja 3 drzwiowa Link Zgłoś
margala suzuki swift 05.05.05, 15:32 literka_m napisał: > Suzuki Swift. wszystko co chcesz, ale wersja 3 drzwiowa literko_M, bardzo ładne. ile pali takie auto? pozdrawiaM. Link Zgłoś
piotrpilinko Re: suzuki swift 08.05.05, 13:48 wersja 1.0 ok. 4.5l/100km wersja 1.3 ok. 5l/100km w mieście do ok.6-7l/100km (ale może i więcej - zależy od stylu jazdy). Auto raczej mało awaryjne, ale też i niezbyt komfortowe. Za to lekkie i dynamiczne ;o) Więcej tutaj: zlosnik.pl/postlist.php?Cat=&Board=swifttech Link Zgłoś
kolowr dobry rower, kolo, rowerek :) 05.05.05, 15:31 ekonomiczny jak cholerka :) przegląd jakieś 100 pln raz na rok, nie pali, podatków się nie płaci, za parking... same plusy :) Link Zgłoś
margala Re: dobry rower, kolo, rowerek :) 05.05.05, 15:33 kolowr, doceniam twoje poczucie humoru, ale wyraźnie napisałem, że chodzi mi o auto. pozdrawiaM. Link Zgłoś
kszyrztow Re: dobry rower, kolo, rowerek :) 05.05.05, 15:46 a czy kosiarka się kwalifikuje? Bo chciałem polecić... Link Zgłoś
kolowr myślałem, ze też żartujesz, więc tak zareagowałem 05.05.05, 21:58 "jakieś ekonomiczne auto [nieawaryjne, mało pali, tanie i dostępne części] które mógłbym kupić za około 6 tys. złotych. Najchętniej 4drzwiowe z niezbyt małym bagażnikiem." i jeszce żeby miał złote klamki :) hihihi :) buachahcahchahcacaaaaa aha, no fakt, chyba, zę na raty - 6000 kwartalnie, to się takowy znajdzie u dealera :) p.s. maluch jest tani i można złożyć box na dach, bedzie dużo na bagaż :) sorki, ale rozwalają mnie takie posty, tani (wręcz za darmo) a wielki, nieawaryjny, tanie częsci i mało pali i wogóle :) jak znajdziesz taki, to daj znać, a dołożę ci 20% prowizji ;) Link Zgłoś
sakhal Re: myślałem, ze też żartujesz, więc tak zareagow 06.05.05, 10:09 Co za glupi buc z ciebie, jak nie potrafisz doradzic w sprawie kupna auta ekonomicznego, malo palacego i nieawaryjnego to morda w kubeł bo akurat nic smiesznego tu nie ma (tak jak niektorzy chcieli auto male a komfortowe, ekonomiczne a zrywne itp :) Choc po czesci rozumie twoj smiech oszoloma... sam masz poldka (nieekonomiczne, duzo palace i awaryjne) Link Zgłoś
kolowr sam jesteś buc lolku jeden :) 06.05.05, 20:19 za 6 tys? jak by były takowe, to by się droższe nie sprzedawały, bo po co :) popatrz, o ironio, żeś podał identyczne przykłady jak w temacie :)))))) Link Zgłoś
sakhal Re: sam jesteś buc lolku jeden :) 07.05.05, 13:58 Dobra, przepraszam za to, jak cie wczesniej nazwalem dziecko, nie chcialbym zebys sie skrzywil psychicznie bo przeciez jeszcze jest szansa, ze z twojego narazie malutkiego rozumku cos bedzie. Zapamietaj sobie tylko, ze sa auta drogie, rowniez w uzytkowaniu i naprawach, ale za to duze, komfortowe itp. Sa rowniez mniejsze, bardziej ekonomiczne autka, ale rzecz jasna kosztem komfortu/uzytecznosci, osiagow itp. Wsrod jednych i drugich sa mniej lub bardziej udane modele, bardziej lub mniej awaryjne itp itd Pozatym zapamietaj sobie, zeby do tych ktorzy jezdza owymi tanimi i ekonomicznymi odnosic sie z rownym szacunkiem i kultura, co ja do ciebie ;))) Aha i nie zapomnij zeby tych Link Zgłoś
polo60 Re: coś ekonomicznego za ok. 6 tys.zł 05.05.05, 15:49 Ja kupiłem vw polo rocznik 92 za ok. 6000 zł - wersja niby-kombi. Rewelacja - polecam. Mało pali (benzyniak 1,3 60 KM - średnio 6,5 l/ 100 km) a bagażnik duży. Wygląda tak: www.vw-club.ru/vw/gallery/polo2/img/Polo_1.4_Fox_Diesel_1990.jpg Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: coś ekonomicznego za ok. 6 tys.zł 05.05.05, 19:06 swift albo uno. pamiętaj że kupno samochodu to dopiero początek wydatków Link Zgłoś
hondziarz Re: coś ekonomicznego za ok. 6 tys.zł 05.05.05, 18:54 jeżeli masz tylko 6 tys. zł, to kup sobie porządny rower. nie piszę tego wcale złośliwie, by ci dokuczyć. Za te pieniądze owszem kupisz samochód typu golf2 - 15 letni, z 250 tysięcy przebiegu, jakąś corollę, cieniasa, sunny, mocno wyeksploatowanego lanosa, czy civica wczesnej generacji. Do tych sześciu tysięcy musisz doliczyć 200 zł na rejestrację + karta pojazdu 500 zł (jeśli po raz pierwszy) z tysiaka na oc (jeśli to twoj pierwszy samochód, nie masz zniżek). Za te pieniądze kupisz zajechanego dżonga, na który będziesz wydawać ciągle pieniądze. W nim się po kolei wszystko zacznie sypać. Jeżeli masz tak mało pieniędzy, to znaczy, że cię po prostu nie stać na razie na samochód. Poczekaj trochę, uzbieraj grosze i kup coś droższego. Pomyśl, że samochód to również mnóstwo wydatków eksloatacyjnych. Byle komplet opon to 700 zł, wymiana oleju 150-200 zł, komplet filtrów stówa, rozrząd 500 itd..., itp... Link Zgłoś
margala hondziarzu 06.05.05, 09:52 hondziarz napisał: > jeżeli masz tylko 6 tys. zł, to kup sobie porządny rower. nie piszę tego wcale > złośliwie, by ci dokuczyć. Za te pieniądze owszem kupisz samochód typu golf2 - > 15 letni, z 250 tysięcy przebiegu, jakąś corollę, cieniasa, sunny, mocno > wyeksploatowanego lanosa, czy civica wczesnej generacji. Do tych sześciu > tysięcy musisz doliczyć 200 zł na rejestrację + karta pojazdu 500 zł (jeśli po > raz pierwszy) z tysiaka na oc (jeśli to twoj pierwszy samochód, nie masz > zniżek). Za te pieniądze kupisz zajechanego dżonga, na który będziesz wydawać > ciągle pieniądze. W nim się po kolei wszystko zacznie sypać. > Jeżeli masz tak mało pieniędzy, to znaczy, że cię po prostu nie stać na razie > na samochód. > Poczekaj trochę, uzbieraj grosze i kup coś droższego. Pomyśl, że > samochód to również mnóstwo wydatków eksloatacyjnych. Byle komplet opon to 700 > zł, wymiana oleju 150-200 zł, komplet filtrów stówa, rozrząd 500 itd..., itp... myslę, że w znacznej mierze to kwestia oczekiwań. obecnie jeżdżę trabantem z silnikiem polo, z LPG, którego kupiłem przed rokiem za 3 tys. i jestem zadowolony. spodziewam się pewnego dopływu gotówki i myślę o równie ekonomicznym, ale nieco wiekszym i pakowniejszym aucie. Link Zgłoś
elvispresley Re: coś ekonomicznego za ok. 6 tys.zł 06.05.05, 16:43 rozrząd za 500 zl? w czym? gdzie? chyba 1500 zl? Link Zgłoś
hondziarz Re: coś ekonomicznego za ok. 6 tys.zł 06.05.05, 20:21 1500? a niby za co? pasek to jest 60 zł, rolki plus napinacz 200 zł, robocizna 250. Wychodzi jak byk 1500. No chyba, że ma się coś takiego jak np. fiat jakiś tam i co 50 tysięcy się pompę wody wymienia. Link Zgłoś
sila Re: coś ekonomicznego za ok. 6 tys.zł 06.05.05, 23:48 jak zaplaciles za wymiane rozrzadu 1500 zeta to jestes frajer, albo masz drogi i egzotyczny samochod, paski rolki napinacze to max 250 zeta, za robocizne dalem 100, nie jestem bogaty, lubie wydawac kase na inne przyjemnosci - moja sprawa - ale nie jestem frajerem z rozrzadem za 1500 Link Zgłoś
sila Re: coś ekonomicznego za ok. 6 tys.zł 05.05.05, 20:01 ja mam R Clio 1.2 60KM 130 tys przeiegu calos z przegladmi, olejami i rejestracja mnie kosztowala 6.5 tys, autko ma 5 drzwi, 250 l bagaznika i jest bezwypadkowe, a czarny metalik powoduje ze nadal wyglada niezle - polecam Link Zgłoś
baryla2000 Re: coś ekonomicznego za ok. 6 tys.zł 06.05.05, 10:13 Myślę, że za te pieniądze znajdziesz jakąś zadbaną Daewoo Nexię z początków produkcji, może nawet już z instalacją. Jak chcesz to sobie poczytaj tu: auto.gazeta.pl/wysokieobroty/1,53280,2688270.html Nie jest to może spektakularny bolid ale do zwykłego wożenia tyłka wystarczy. Link Zgłoś
rydzo Samochody za 6 tys .. 06.05.05, 16:05 Mozna wybierac: Nissan Sunny mozna kupic ok 92' ale blachy troche slabe no i koszty czesci wysokie Cinquecento(nie wiem jak sie dokladnie pisze) slabe, male i nieciekawe Ford Fiesta ok 94' nawet niezle sie tym jezdzie, mozna znalezc naprawde zadbany egzemplarz Nexia-tez mozna znalezc ale awaryjnosc wysoka, GolfII-troche juz za stary ale by pojezdzil Punto-za ta cene ciezko cos ciekawego znalezc Polonez- dla tych co sie w ogole nie znaja i mysla ze polskie jest najlepsze :) Vectra-mozna taka znalezc ale bedzie kiepska i dlugo nie pojezdzi Swift-nawet nie najgorsze auto Renault 19-duzo tego sprowadzili, ok 91-92 mozna cos porzadnego znalezc A jeszcze taniej mozna Trabanta, Fiata 126p .... i duzo kaski zostanie ... na remonty :) Link Zgłoś
mobile5 Re: coś ekonomicznego za ok. 6 tys.zł 06.05.05, 16:39 Kupiłem P205 95r, 85k przebiegu, fabryczny szyberdach, elektr. ster.szyby, metalik, 1,1i 60KM, kat., centralny zamek. "Żona" jeździ tylko po mieście, spalanie do 7l. Na lakierze kilka rysek, dwa małe wgniecenia na dł. 3-4cm, trzeba się dobrze przyglądać żeby zauważyć. Silnik suchy, cis. sprężania powyżej 13, brak zauważalnego spalania oleju. Żadnych luzów w zawieszeniu. Bagażnik w zależności od źródła od 215 do 290l. Nic przy nim nie było robione po kupnie. Razem z opłatami i OC, 6500zł. Link Zgłoś
mcyoghurt Re: coś ekonomicznego za ok. 6 tys.zł 06.05.05, 16:55 A może Tico? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14718&w=23359312&v=2&s=0 Za tą kase mozesz kupić tico z całkiem rozsądym przebiegiem. Link Zgłoś
daylight_driver Re: coś ekonomicznego za ok. 6 tys.zł 06.05.05, 22:47 A może Renault 19? Dość duży, ogólnie dobry, i z silnikiem 1,4 (60 KM, mało pali) wyrwie się za 6000. Choć lepszy byłby 1,4E 75 KM, ale czy wystarczy forsy? Link Zgłoś
margala Renault 19 07.05.05, 10:31 daylight_driver napisał: > A może Renault 19? Dość duży, ogólnie dobry, i z silnikiem 1,4 (60 KM, mało > pali) wyrwie się za 6000. Choć lepszy byłby 1,4E 75 KM, ale czy wystarczy forsy > ? ale czy to jest ekonomiczne auto. pewnie sporo pali. no i słyszałem, że części do francuzów są drogie. Link Zgłoś
mobile5 Re: Renault 19 07.05.05, 10:55 margala napisał: > ale czy to jest ekonomiczne auto. > pewnie sporo pali. > no i słyszałem, że części do francuzów są drogie. Palą tak jak inne. Są zbudowane na tych samych zasadach. Tarcze ham. 100z, klocki od 60, amort. od 130, wahacz 120, silentbloki 6, filtr oleju, powietrza 20-25, maglownica 350, sprzęgło kpl 350, kable poniżej 100, benzyna poniżej 4. Link Zgłoś
daylight_driver Re: Renault 19 07.05.05, 12:44 Uwierz mi — silnik 1.4 60KM pali bardzo niewiele. Nie wiem jak 1.4E 75KM, ale czem u miałby palić więcej? (warto qpić nowszy) Ceny części niskie, jak to w 10-letnim aucie. Link Zgłoś
margala Re: a golf? 11.05.05, 11:45 margala napisał: > a co sądzicie o golfie? > widziałem na Allegro, że jest sporo golfów za ok. 6 tys zł Link Zgłoś