Gość: Maggie Nizowicz IP: *.dsl.bcvloh.ameritech.net 06.07.02, 16:23 This is so ugly!!! No one will catch me dead in it!!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Sven Re: Renault Megane II IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 23:16 Check also this: www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=AUTO-MOTO&wid=2344379&aut=+Bartek&aid =2344379 Link Zgłoś
Gość: JaP Re: Renault Megane II IP: *.biaman.pl 20.09.02, 08:02 Żeby nie było jak w megane I z tą tak krótką drogą hamowania ( w rzeczywistości lipa )... Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Renault Megane II IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.02, 13:14 Faktycznie, chyba jeszcze za wczesnie na takie dziwactwa Link Zgłoś
Gość: JUREK Re: Renault Megane II IP: *.x.l.pl / 192.168.1.* 10.07.02, 20:48 COŚ FANTASTYCZNEGO POCZĄTEK XXI WIEKU W DZIEDZINIE ROZWIĄZAŃ TECHNICZNYCH BEZPIECZEŃSTWA SMIAŁEJ STYLISTYKI NALEŻY DO RENAULT OBY TAK DALEJ (WYKLUCZAM OCZYWIŚCIE JEDNO AUTKO RENAULT KTÓRE JEST WYJĄTKOWO WSTECZNE CHODZI O TAGLIE). JUREK Link Zgłoś
m.kurowski Re: Renault Megane II 12.07.02, 11:46 A mnie sie podoba! przynajmniej nie wyglada jak typowy van - czyli jak obecne wersje Civica, Corolli, 307 to nie sa kompakty tylko kompaktvany a kiedys taka 306 miala takie ładne linie:( PZDR Link Zgłoś
Gość: Kirek Re: Renault Megane II IP: *.polmos.bialystok.pl 12.07.02, 14:05 Nie gustuję w takich samochodach ciosanych spod siekiery. Projektowali go pewnie sfrustrowani drwale. Nie wróże mu dużej przyszłości w naszym kraju. Link Zgłoś
Gość: P. Re: Renault Megane II IP: *.big-net.piekary-sl.net 13.07.02, 22:53 Gość portalu: Kirek napisał(a): > Nie gustuję w takich samochodach ciosanych spod siekiery. > Projektowali go pewnie sfrustrowani drwale. Nie wróże mu dużej > przyszłości w naszym kraju. A tak popularny Fiat Punto II? Jego tyl tez wyglada jak uciety od topora, a jakos pelno tego jezdzi... Link Zgłoś
Gość: Yosarian Re: Renault Megane II IP: *.batory.org.pl / 192.168.30.* 12.07.02, 15:27 Mnie się podobać zaczął od chwili, kiedy zaczęło się pojawiać coraz więcej wiadomości na jego temat. Wadą na pewno będzie wyższa niż poprzednika cena, a inne jeśli będą, wyjdą po pierwszych jazdach próbnych. Link Zgłoś
Gość: Megan Re: Renault Megane II IP: *.goleniow.sdi.tpnet.pl 15.07.02, 12:57 W 1999 roku kupiłem sobie M "połtóra" ( tzn "jedynkę" po liftingu i modernizacji )i czekam na "dwójkę". A no właśnie - proces projektowania M "dwójki" 29 miesięcy zamiast 47 jak przy M "jedynce". Trzeba będzie poczekać z rok i dopiero kupować. Bo zdaje się, że jak zwykle głównym bodźcem takiego pospiechu, jest konkurencja czyli Peugeot 307. Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Renault Megane II IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.02, 19:26 Co oni zrobili z Meganka !!!!!!!!!!!!!! Niech ich jasna cholera strzeli, wszystko papraja, kazdy samochod po koleji wszystko sprowadza sie do kanciastych beczek, no ale tym razem to juz przegieli, nigdy w zyciu niechcialbym takiego obrzydliwego samochodu. Link Zgłoś
Gość: dementi Re: Renault Megane II IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 01.08.02, 20:21 Zamierzam przesiasc sie z aut niemieckich na francuza. Teraz wiem jedno: nie bedzie to Renault. Najpierw puscili Avantima i VelSatisa, ze talkie drogie auta i takie nowatorskie, po to, zeby potem wcisnac biedniejszym, ze moga tez kupic podobna limuzyne tylko mniejsza. Jesli opracowywali M2 prawie 2 x krocej niz jedynke, to przez 3 nastepne lata beda z tego wylazic choroby wieku niemowlecego. Poza tym: ..... jakie to brzydkie !!! Porownajcie tylko z Peugeotem 307. Link Zgłoś
Gość: zs Re: Renault Megane II IP: 212.160.128.* 02.08.02, 08:18 Gość portalu: dementi napisał(a): > Zamierzam przesiasc sie z aut niemieckich na francuza. Teraz wiem > jedno: nie bedzie to Renault. Najpierw puscili Avantima i > VelSatisa, ze talkie drogie auta i takie nowatorskie, po to, zeby > potem wcisnac biedniejszym, ze moga tez kupic podobna limuzyne > tylko mniejsza. Jesli opracowywali M2 prawie 2 x krocej niz > jedynke, to przez 3 nastepne lata beda z tego wylazic choroby > wieku niemowlecego. Poza tym: ..... jakie to brzydkie !!! > Porownajcie tylko z Peugeotem 307. Właśnie!!!.Porównaj.AUTO-MOTO action numer sierpniowy 2002,a się zdziwisz. Link Zgłoś
Gość: mogli super fura IP: *.rybnik.net.pl / 213.77.79.* 08.08.02, 17:12 te auto jest sliczne!! ciesze sie, ze renault nawiazuj do modeli avantime i vel satis. juz myslalem ze to tylko pic na wode a tu prosze tak sie przywiazali do tej koncepcji auta. komu sie niepodoba... chba bedziecie musieli zapomniec o kupnie auta w tym koncernie!!! jednym zdaniem : renault mile mnie zaskoczyl!! :) Link Zgłoś
Gość: avocat Re: super fura IP: *.proxy.aol.com 08.08.02, 18:58 Renault Avantime jest wsaniale !!! Link Zgłoś
Gość: mać Re: super fura IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 20:58 nowa meganka roztrzaskała mnie od pierwszego wejrzenia. jest super. jak zarobię to kupię:) Link Zgłoś
Gość: NXA Re: Renault Megane II IP: *.abb.pl 20.09.02, 12:16 Jeżdżę starą renufką (R19) i poniekąd czuję się związany z firmą. Thalia, Vel Satis, Avantime i Megane II wyglądają koszmarnie. Firma Renault przyjeła specyficzną politykę promocji swoich wyrobów. Dlatego powstała FORMUŁA RENAULT i po wielu latach pojawił się team w FORMULE 1. Ogólne i uproszczone założenie jest następujące: 1. nazwa RENAULT musi być ogólnie znana i powszechna 2. w wielkiej ilości marek i modeli, samochód marki RENAULT musi być bezbłędnie rozpoznawalny z dużej odległości Myślałem, że Renault pójdzie w kierunku modeli studyjnych z lat 86-90. Śliczne autka i jak do tej pory nie widziałem ładniejszych sylwetek (parametrów nie znam). Pzdr. Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: Renault Megane II, megane i 19-ka IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.09.02, 18:28 A ja jeżdżę i R19 i meganem i powiem tylko tyle- jeśli między M2 a obecnym meganem będzie taka sama różnica, jak między meganem a 19-ką, to kontrowersyjny (a to samo w sobie jest na razie kontrowersyjne, bo fury nikt praktyczmnie jeszcze na oczy nie widział) wygląd nie jest aż tak ważny. Pamiętam dokładnie dzień pierwszej jazdy swoim meganem (kupionym jako 4 letni) i miłe zaskoczenie o wiele wyższym komfortem- resorowanie, hałas, hamulce i w ogóle prawie wszystko lepsze i wiele dojrzalsze. Jeśli tym razem będzie podobnie- sukces wozu bardzo prawdopodobny. Zwłaszcza, że ma tradycyjne proporcje i ładnie, oryginalnie rozwiązaną tablicę rozdzielczą. Ogólnie cieszę się na wejście na rynek tego smochodu (choć i trochę smucę- będę jeździł "starym modelem"), bo podobnie do Ciebie odczuwam coś w rodzaju patriotyzmu do Renault i życze im jak najlepiej. Są odważni, innowacyjni w przyjemny dla mnie sposób, poza tym renówkami wygodnie się jeździ, i to lubię w nich najbardziej:) Subiektywnie (bo jakżeby inaczej)- renówki to takie wesołe samochody, przytulne, moze nawet trochę poczciwe i może właśnie dlatego łatwiej wybaczyć im czasem te awarie, pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: macs Re: Renault Megane II IP: 213.25.13.* 08.10.02, 13:32 Gość portalu: NXA napisał(a): > Jeżdżę starą renufką (R19) i poniekąd czuję się związany z firmą. Thalia, Vel > Satis, Avantime i Megane II wyglądają koszmarnie. A co w tym kontekście sądzisz o Lagunie II ? Tyłek ma tylko LEKKO zaznaczoną krawędź bagażnika (zamiast spoilera), ale pewne podobieństwo do Vel Satisa i Avantime'a da się zauważyć - w całości sylwetki, wytłoczeniach, etc. > Myślałem, że Renault pójdzie w kierunku modeli studyjnych z lat 86-90. Śliczne > autka i jak do tej pory nie widziałem ładniejszych sylwetek A może wiesz, gdzie w sieci można znaleźć fotki tych studyjnych modeli, o których piszesz ? Pzdr również Link Zgłoś
Gość: wiekowy Re: Renault Megane II IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 21:34 tył samochodu fatalny Link Zgłoś
Gość: a6 jak mozna tak popsuc samochod.... IP: 2.3.STABLE* / *.fan-tex.com.pl 05.10.02, 19:17 a meganka taka ladna byla... Link Zgłoś
Gość: aladin Re: Renault Megane II IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 21:10 to auto bedzie moje juz niedlugo.Uwazam,ze to rewelacja i potencjalny zwyciezca w konkursie na samochod roku . Link Zgłoś