madame.chauchat 18.05.05, 17:29 Mam Ford Fiesta (2001) silnik 1,8 t-diesel i tylko 75 KM (mułowaty, ale z kolei na czwórce bez gazu można przejechać całe miasto). Podobno można coś zrobić, żeby tych KM było więcej - ale co i jak? Link Zgłoś Obserwuj wątek
paul_78 Re: Chcę mieć więcej koni mech. 18.05.05, 17:39 Sticker tuning - trzeba nalepić specjalne, rajdowe naklejki. Link Zgłoś
rop5 Re: Chcę mieć więcej koni mech. 18.05.05, 17:48 Sugeruję napis pioneer tudzież kenwood na całej szerokości tylnej szyby. Tak na marginesie ciekawy jestem ile powyższe firmy płacą za tego typu reklamę, Link Zgłoś
greenblack Re: Chcę mieć więcej koni mech. 18.05.05, 18:02 Podobno można coś > zrobić, żeby tych KM było więcej Wstaw silnik z Explorera. Link Zgłoś
radomir996 Re: Chcę mieć więcej koni mech. 18.05.05, 18:22 greenblack napisał: > Podobno można coś > > zrobić, żeby tych KM było więcej > > Wstaw silnik z Explorera. Do explorera raczej nie montuja diesli, lepszy bedzie silnik z excursiona. Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Chcę mieć więcej koni mech. 18.05.05, 18:19 poszukaj chip tuning w google. np firma godula z krakowa powie ci czy da sie coś zrobić Link Zgłoś
zdecydowany4 Re: Chcę mieć więcej koni mech. 18.05.05, 18:31 Zobacz tu www.unitronic.pl/kontakt.htm Link Zgłoś
hondziarz Re: Chcę mieć więcej koni mech. 18.05.05, 18:36 mozna np. sobie kupić nowy samochodów z wiekszym silnikiem. Link Zgłoś
madame.chauchat Re: Chcę mieć więcej koni mech. 19.05.05, 22:08 Myślisz, że silnik 1,8 jest mały? Hi hi, nie masz czasem jakichś kompleksów? ;) Dzieki za wszystkie rady poważne i wesołe, sprawdziłam linki i wygląda na to, że pozostaje mi chip - a zanim do tego dojdzie, nalepię parę rajdowych naklejek. :) Pzdr Link Zgłoś
hondziarz Re: Chcę mieć więcej koni mech. 20.05.05, 12:43 ty naprawdę nie rozumiesz? Masz silnik 1,8, który ma moc tyle i tyle koni. Jeżeli kupisz sobie 2 litrowy, będziesz miał więcej, jak 2,5 litrowy jeszcze więcej. itd... Link Zgłoś
bzamiara Jak ustalisz jakąś metodę to daj znac. 20.05.05, 11:01 Interesuje mnie też cena tej operacji. btw mam mondeo 1.8TD i ma 88KM, a podobno to ten sam silnik. Ale faktycznie jest mułowaty. Kiepsko się tym jeździ po mieście, bo rozpędzenie go do 60km/h trochę trwa. Za to potem już jedzie się fajnie tak gdzieś do 130km/h. Dobrze mi się nim jeździ poza miastem (no może za wyj. autostrady). Link Zgłoś
biqmisiul Re: Jak ustalisz jakąś metodę to daj znac. 20.05.05, 14:15 Przyspieszyć zapłon , podregulować pompę wtryskową i można orać pole! Pozdrawiam. Link Zgłoś
madame.chauchat Re: Jak ustalisz jakąś metodę to daj znac. 20.05.05, 23:17 bzamiara napisał: > Interesuje mnie też cena tej operacji. > > btw mam mondeo 1.8TD i ma 88KM, a podobno to ten sam silnik. Ale faktycznie > jest mułowaty. Kiepsko się tym jeździ po mieście, bo rozpędzenie go do 60km/h No popatrz, a mi mówili, że to silnik od Focusa. A może oni w tym Fordzie w ogóle mają jeden? ;) Indywidualny tuning chipowy do Forda w jednej z firm podanych powyżej kosztuje ok. dwa tysiące. Zastanawiam się, czy to ma sens i czy jakoś się przełoży na cenę samochodu przy sprzedaży. Ale ta mułowatość mnie drażni. Spod świateł rzuca się jak tygrys, a potem zostaje daleko w tyle... Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Jak ustalisz jakąś metodę to daj znac. 20.05.05, 23:19 mówili ci co konkretnie auto zyska? zysk przy sprzedaży bardzo niepewny. jaki przebieg tego auta? bo taki tuning może się odbić na trwałości Link Zgłoś
madame.chauchat Re: Jak ustalisz jakąś metodę to daj znac. 20.05.05, 23:28 Oni nic nie mówili, to były ceny ze strony internetowej. Pisali tam tylko ogólnie, że przy takich dieslach można zazwyczaj zwiększyć moc o około 20 KM. Auto ma teraz przejechane ok. 60 tys. km. Dlaczego myślisz, że zmiana chipa odbiłaby się na trwałości? Na realne podniesienie wartości auta nie bardzo liczę, raczej byłaby to chyba inwestycja dla własnej przyjemności. Trudno. Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Jak ustalisz jakąś metodę to daj znac. 20.05.05, 23:33 jesli prawdziwy przebieg to spoko. z trwałością to jest tak, ze jesli ten chip zwiększałby moc tak bezkarnie, to montowaliby go po protsu w fabrykach. poza tym może też więcej palić. nie wiem co ci doradzić. może go zamienisz na inny model?:) jesli lubisz swój samochód to dopytaj się o gwarancje. że jak coś sie stanie to ma byc to ich problem, nie twój Link Zgłoś
madame.chauchat Re: Jak ustalisz jakąś metodę to daj znac. 20.05.05, 23:45 No wiem, z jakiegoś powodu tak go ustawili, ale mam wrażenie, że naprawdę spokojnie stać go na więcej. A pali tak mało, że chyba nie płakałabym, gdyby zaczął trochę więcej. Lubię go (jednak :) i na pewno bez solidnej gwarancji nic z nim nie zrobię. Dlatego myślę o tym tzw. tuningu indywidualnym, dostosowanym do auta. Z drugiej strony, te 2 tysiące to akurat cena rocznego AC, psiamać. A czy przebieg ma przwdziwy to nie wiem - pozostaje mi wiara w uczciwość ludzką... Pzdr. Link Zgłoś