Dodaj do ulubionych

Rajdy amatorskie, KJS itp

30.05.05, 16:24
Witam, wie ktos moze jakie sa koszty startow w takich rajdach? Powiedzmy
naszym polskim chevroletem 126p?? (Maluchem)
Obserwuj wątek
    • swoboda_t Re: Rajdy amatorskie, KJS itp 30.05.05, 16:32
      Wpisowe zwykle kilkadziesiąt, sto złotych, czasem nieco więcej, ale to już wg.
      mnie za dużo. Do tego oczywiscie paliwo, ew. uszkodzenia itp. Polecam
      www.rajdy.hoga.pl - są tam min. opisy KJS-ów, czasem ceny.
      • totalbalalaykashow Re: Rajdy amatorskie, KJS itp 30.05.05, 16:39
        j.w. + dwa kaski (kupic lub pozyczyc trzeba)
        • blade20 Re: Rajdy amatorskie, KJS itp 01.06.05, 12:55
          Auto musi byc jakos przygotowane, klatka itp... ? Klata pewnie musi miec tez
          jakas homologacje?
          • bk44 Re: Rajdy amatorskie, KJS itp 01.06.05, 14:48
            > Auto musi byc jakos przygotowane, klatka itp... ? Klata pewnie musi miec tez
            > jakas homologacje?

Nie... Do KJSów wystarczy zwykłe uliczne, zarejestrowane auto. Należy pamiętać o
            kaskach, apteczce, ważnym przeglądzie, OC i NW oraz zgodzie właściciela auta
            (jeżeli nie jest członkiem załogi).
            • polokokt Re: Rajdy amatorskie, KJS itp 01.06.05, 15:39
              w ostatni weekend byl KJS o puchar prezydenta miasta legionow i wpisowe
              kosztowalo 120 PLN.
              Ale te Fiaty 126p (na palcach jednej reki chyba mozna bylo policzyc) ktore
              startowaly to chyba zaden nie mial standardowego silnika, tylko jakies z CC
              (czy cos takiego) a co za tym idzie prawie lataly :)
              Owszem zdazaja sie samochody pbardziej profesjonalnie przygotowane do rajdow
              (klatka, maska na zatrzaski, masa przerobek) ale nie jest to wymog rajdu,
              wystarczy tak jak tu napisano zwykly samochod, oby przechodzil bez problemow
              badania techniczne.
              Pozdrawiam
              • dr.verte Re: Rajdy amatorskie, KJS itp 01.06.05, 16:37
                Może ktos napisze jak jest z lecencjami rajdowymi.Ile trzeba wyjeździc
                kjs-ów żeby otrzymać,z jakimi czasami itp.i jakiego typu licencje do
                jakich rajdów?Pzdr.
                • radexior Re: Rajdy amatorskie, KJS itp 01.06.05, 21:10
                  125% czasu najleszego - wystarczy nie popełnić błędu i punkty zdobywasz spokojnie. Ja zaliczyłem narazie jeden rajd amatorski i jestem megapodekscytowany. To niesamowite przeżycie. Może cywilem startować, a możesz też za 1500zł kupić podrasowanego malacza, jak my zrobiliśmy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka