Dodaj do ulubionych

Daweoo Nubira 2000r?

07.06.05, 22:19
Co o tym myslicie.Cena jest calkiem calkiem a jak sie one sprawuja?Moze ktos
ma i sie podzieli swoimi doswiadczeniami?Warto kupic taki samochod?Widze z
eduzo taksiarzy nimi jezdzi wiec chyba sa dosc dobre tak?
Obserwuj wątek
    • zdecydowany4 Re: Daweoo Nubira 2000r? 07.06.05, 22:28
      Miałem to czyli Nubirę II nie długo bo 5 miesięcy jako samochód służbowy, ale
      parę uwag mogę podrzucić. Z silnikiem 1.6 to taka krówka do spokojnego
      przemieszczania się bez sportowego zacięcia. Zawieszenie tzw kanapowe czyli
      niesamowity komfort i jazda naprawdę wygodna (miała nawet klimę). Spalanie
      benzyny w miescie 12 litrów, gazu 14 litrów. Do przebiegu 200 tysięcy w sumie
      nic się nie działo poza wymianami rozrządu i normalnych rzeczy typu filtry
      klocki. Wymiana dwóch wachaczy przy przebiegu 195000. W sumie jako służbowy
      idealna rzecz, ale prywatnie to trochę za dużo pali:(

W miarę możliwości wystrzegaj się białych bo jest duże prawdopodobieństwo, że
      jeździły jako taxi. W sumie jeżeli za małe pieniądze to bierz.

Pozdrawiam,
      • zdecydowany4 Re: Daweoo Nubira 2000r? 07.06.05, 23:06
        Oczywiscie wahacze przez samo h :):):) tak to jest jak się szybko pisze.
      • aston_db9 Re: Daweoo Nubira 2000r? 08.06.05, 11:59
        zdecydowany4 napisał:

> W miarę możliwości wystrzegaj się białych bo jest duże prawdopodobieństwo, że
        > jeździły jako taxi.

Albo sluzbowy. Na przyklad z PKN Orlen. Troche polataly po Polsce ...
    • iberia29 Re: Daweoo Nubira 2000r? 07.06.05, 22:29
      sama sie nad taka zastanawialam wersja kombi, ale ja potrzebowalam pilnie kupic
      a wtedy nie bylo zadnego fajnego egzemplarza w okolicy, i stanelo na mniejszym
      kombi, ale nubira to dobry wybor-mankamentem jest zawieszenie-nienajlepiej
      znosi nasze polskie drogi,dobry mechanik sobie z tym poradzi-co jakis czas
      wymiana łacznikow, rzadziej tuleje na wahaczach.Czesci niedrogie i
      latwodostepne.
      Polecam nubire - bedziesz zadowolony (pod warunkiem ze nie przesiadasz sie z
      Ferrari;-))
    • chris62 Re: Daweoo Nubira 2000r? 08.06.05, 14:11
      Z silnikiem większym od 1,6 to korzystny stosunek jakości do ceny.
      • aston_db9 Re: Daweoo Nubira 2000r? 08.06.05, 14:28
        No z tego co wiem to wiekszy silnik w Nubirze to tylko 2.0. Innych nie ma ... :)
        • hien61 Re: Daweoo Nubira 2000r? 08.06.05, 14:56
          Polecam. Poszukaj zaadbanego egzemplarza i bedziesz mial przyjaciela na drodze.
          Samochod jest tani w eksploatacji i niezawodny.
          Odpowiada pod wzgl. ilosci miejsca Oplowi Vectra.

Pozdr,

Arek
          www.czekoladaklub.host24.pl
          • jorn Re: Daweoo Nubira 2000r? 08.06.05, 16:09
            Wszystko zależy od ceny. Ja mam Nubirkę I z 1999 r. (jeden z ostatnich
            egzemplarzy), przebieg ok 115 kkm. Silnik 1,6 - niezawodny (bierze ok. 1 l
            oleju / 10 kkm). Przyspieszenie jak dla mnie, zadowalające. W zawieszenie
            trzeba włożyć kilkaset złotych co kilkanaście miesięcy (jest dość delikatne). W
            moim egzemplarzu niestety wylazła rdza na masce (między atrapą chłodnicy a
            reflektorami), z tym, że w innych egzemplarzach, które obserwowałem, ta
            przypadłość nie występowała. Pali w mieście ok. 9,5 l benzyny / 100 km (LPG ok.
            12 l/100 km ), na trasie o ok. 2 l mniej. Jak się jeździ na LPG, trzeba
            wymieniać kable zapłonowe razem ze świecami, żeby nie strzelał.
            Generalnie jestem z pojazdu zadowolony (poza ta rdzą), służy mi bez większych
            awarii od prawie 6 lat (zimą lub wiosną bedę go sprzedawał).

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka