kra_ww 07.07.05, 21:22 czesc, mam mozliwosc okazyjnie kupic VOLVO 940 rok 1993(od znajomego), nigdy nie mialem tej marki i nie wiem czy warto? Do tej pory preferowałem audi np B4. Prosze o informacje o awaryjność, koszty eksploatacji etc. Link Zgłoś Obserwuj wątek
skyddad Re: Zakup VOLVO 940 benzyna 07.07.05, 21:29 Auto dobre.Spalac bedzie w granicach 10l miasto i szosa 9l'moze nawet 8 przy spokojnej jezdzie.Jezeli silnik jest 4cyl seri B 2 litry lub z czyms 2.3 to masz dobry wybor.silniki trwale nie biora oleju nawet po 400kkm. Silnik bezkolizyjny. Zwroc uwage na wymiane oleju w skrzyni biegow.Sa bardzio czule na stary olej.Zworc uwage na podloge czy niem a juz korozji.Reflektory,amortyzatory. Spokojne lecz trwale auto.latwo naprawialne i mozna wiele w domu wykonac. Pzdr.Sky. Link Zgłoś
fazi_ze_sztazi Re: Zakup VOLVO 940 benzyna 07.07.05, 21:46 TROCHE CEN www.carpartsteam.com/940_VO_011.html TROCHE INFO www.vlvworld.com/indexframe.html?900/Production.htmPZDR Link Zgłoś
skyddad Re: Zakup VOLVO 940 benzyna 08.07.05, 10:41 fajne strony Stazi, lecz wersja amerykanska jest 'troche inna niz europejska.Wiele czesci moze nie pasowac.jezdzilem tutaj w Szwecji w servisie wozem amerykanina oczywiscie Volvo ta mszyna nie podobna byla do szwedzkiego 'volvo oczywiscie mam na mysli osiagi to byla rakieta,to samo mialem w rekach Saaba w wersji amerykanskiej zupelnie inne wlasnosci trakcyjne. Pzdr.Sky Link Zgłoś
fazi_ze_sztazi Re: Zakup VOLVO 940 benzyna 08.07.05, 17:27 ciekawe z czego to wynika, ze sa niby te same modele, ale maja wiele roznic na rozne rynki. i nie chodzi mi tutaj o pierdoly w stylu inny zderzak czy skora na fotelach, mowie o elementach "drogich", jak silniki, zawieszenia, hamulce, skrzynie. czy fabrykom oplaca sie wprowadzac takie zmiany, a moze kiedys tak sie dzialo, teraz juz nie. ktos w jakims poscie pytal czy roznia sie passaty na USA i UE i pislai forumowicze ze poza ozdobkami niczym sie nie roznia. p.s. dzisiaj widzialem saba 9-5 z naklejka szwecji (tablice Illinois), jakby inaczej. przynajmniej szwedzi w USA moga popierac rodzima (chocby z nazwy) motoryzacje. p.s.2 czy widziales moze na Discovery program o kolesiach z California co buduja Hot Roads. jes tam jeden szwed, niezle mu dogryzaja. pzdr. Link Zgłoś