Dodaj do ulubionych

TELEFONY KOMÓRKOWE - MÓW POPRAWNIE

IP: 217.97.139.* 14.08.02, 08:52
nasze prawo walczy o trzymanie rąk na kierownicy, tymczasem w
rozmowie telefonicznej dużo bardziej niebezpieczne jest
odwrócenie uwagi od sytuacji na drodze. Jeśli telefon wypadnie z
ręki - straty są praktycznie żadne.
Jestem zwolennikiem totalnego zakazu rozmów przez telefony
komórkowe przez kierujących!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mic Re: TELEFONY KOMÓRKOWE - MÓW POPRAWNIE IP: *.demo.pl / 212.160.171.* 14.08.02, 09:59
      Doskonaly pomysl. Proponuje rowniez zabronic kierowcom rozmowy z pasazerami
      oraz sluchania radia.
      • Gość: Stop Re: TELEFONY KOMÓRKOWE - MÓW POPRAWNIE IP: 2.4.STABLE* / 170.205.220.* 14.08.02, 10:06
        Twoja propozycja jest jednak juz troszke do duszy !
        Chyba ze machasz rekami jak radia sluchasz / rozmawiasz? Jesli tak to nie
        powinienes do auta wsiadac jako kierowca.
        • Gość: mic Re: TELEFONY KOMÓRKOWE - MÓW POPRAWNIE IP: *.demo.pl / 212.160.171.* 14.08.02, 10:21
          Tak. Jedna jedna reka gestykuluje a druga macham przez okno w rytm muzyki z
          radia :)

Oczywiscie trzymanie sluchawki przy uchu podczas prowadzenia samochodu moze
          stwarzac zagrozenie. Niemniej teoria, ze rozmowa przez telefon (jezeli taka
          jest prowadzona przez np. zestaw glosnomowiacy) tez powinna zostac zabroniona
          to obled.
          • Gość: Stop Re: TELEFONY KOMÓRKOWE - MÓW POPRAWNIE IP: 2.4.STABLE* / 170.205.220.* 14.08.02, 10:48
            Tez nie jestem zwolennikiem ZABRONIENIA rozmow z auta. Jedynie co to kierowcy
            powinni sami ( jesli nie to mandatami do tego zmuszeni) prowadzic rozmowy tak
            aby nie byc zagrozeniem dla innych. Juz mi sie wiele razy zdazylo obserwowac
            auta jadace lekka sinusoida , nie dajace sie latwo wlaczyc do ruchu na
            autostradzie (nie zjezdzajace na lewy pas) , ruszajace na swiatlach za puzno
            WLASNIE dla tego ze prowadzily wazna rozmowe telefoniczna. Oczywiscie ze nie
            mozna tu generalizowac..ale zauwazam to duuuzo czesciej od czasu kiedy
            telefonia komorkowa dostepna jest dla kazdego. Wielu przeciwnikow jakich
            kolwiek restrykcjii ( swiatla w dzien/ zakaz rozmow tel.) wychodzi wylacznie z
            pozycjii swojego samopoczucia / stanu zdrowia i mozliwosci koncentracjii. Na
            zasadzie " ja widze daleko (wiec jade bez swiatel) jak dzwonie ..potrafie
            jechac pewnie , prosto ,bezpiecznie" BYC MOZE.... on TAK ale 20 innych NIE!!
            Kierowcami sa nie tylko ludzie mlodzi ! sa tez kierowcy w wieku emerytalnym
            ktozy sie juz wystarczajaco koncentrowac musza aby wogole jechac !!
            Choc takie dyskusje sa czesto bez sensu bo zdazaja sie ludzie (czytalem juz
            takie posty) piszacy ze sie po alkoholu lepiej jedzie , czy to znaczy ze mozna
            zezwolic na jazde po pijanemu?
            Drogi naleza do wszystkich i wszystkim nalezy zapewnic aby zdrowo i calo
            dojechali. Jedni np: o slabym wzroku MUSZA co jakis czas do okulisty ..to sie
            inni moga ograniczyc CO DO SPOSOBU prowadzenia rozmow / wybierania numeru/
            trzymania telefonu.

Pozdr.
          • Gość: Michal Re: TELEFONY KOMÓRKOWE - MÓW POPRAWNIE IP: *.telia.com 14.08.02, 10:50
            Dlaczego ubezpieczenie zwraca koszty wypadku jezeli sprawdza czas wypadku i
            wydruk z komputera ze ta osoba w tym samym czasie rozmawiala ewidentne
            udowodnienie,w takim ukladzie wiekszosc ubezpieczen umywa rece lub bardzo maly
            procent kosztow zwracaja.WQtedy juz nikt nieuzywa telefonu podcza jazdy.Unas
            coraz wiecej sie widzi ludzi stojacych przy kancie ulicy i odbierajacych
            telefon.Wiekszosc ma mikrofon gardlowy i sluchaweczke w uchu lub zestaw glosno
            mowiacy.Samochodziarze ,a motocyklisci widzieliscie pod helmem nic niewidac
            zradiofonizowany jak czolgista,mopedzisci sluchawka w uchu,rowerzysci to plaga
            cholery niedosc ze pedaluja i jeszcze caly czas gadaja,zestaw sluchawka i
            likrofon gardlowy(larynglofon).A piesi cholera stanie na przejsciu i sie kloci
            z kims, oczywiscie przez telefon.Tutaj na 9mln ludzi jest 7.5mln mobil telefonow
            (komorek).Dzieci od 2-giej klasy ferblowki juz maja.Staruszkowie do 90 roku jak
            slyszy a pozniej z wzmacniaczem chodzi.
            Pzdr.Michal
    • Gość: Mikolaj Re: TELEFONY KOMÓRKOWE - MÓW POPRAWNIE IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 14.08.02, 10:58
      Ja uważam że i tak żaden przepis nie zastąpi zdrowego rozsądku i
      odpowiedzialności. Już teraz trudno jest wyegzekwować zakaz rozmawiania bez
      zestawu.
      Poza tym nie widzę nic złego w rozmawianiu przez teklefon gdy stoję w korku i
      jedyne moje zajęcie to podjeżdżanie 10 m do przodu co 2 min. A jak jadę szybko
      czy to w mieście czy poza to w ogóle nie rozmawiam, nawet przez zestaw.

pozdrawiam
      • Gość: Stop Re: TELEFONY KOMÓRKOWE - MÓW POPRAWNIE IP: 2.4.STABLE* / 170.205.220.* 14.08.02, 11:00
        ..Szkoda ze nas tak malo ;(
        Pozdr.
    • Gość: Mar Re: TELEFONY KOMÓRKOWE - MÓW POPRAWNIE IP: *.skorosze.2a.pl 14.08.02, 13:08
      Gość portalu: olo napisał(a):

> Jestem zwolennikiem totalnego zakazu rozmów przez telefony
      > komórkowe przez kierujących!!!!

A ja na przykład prowadząc samochód prawie bez przerwy myślę o seksie - i jakie
      prawo mi tego zabroni? A wiadomo, że seks pochłania bez reszty....
      • Gość: Michal Re: TELEFONY KOMÓRKOWE - MÓW POPRAWNIE IP: *.telia.com 14.08.02, 18:24
        Czesc Mar!
        Diagnoza automobilista-erotoman, widze Ciebie jak wpadasz w tunel w Alpach to
        napewno dostajesz orgazm.
        Pzdr.Michal
        • Gość: Mar wjazd do tunelu... IP: *.skorosze.2a.pl 16.08.02, 23:28
          Gość portalu: Michal napisał(a):

> Czesc Mar!
          > Diagnoza automobilista-erotoman, widze Ciebie jak wpadasz w tunel w Alpach to
          > napewno dostajesz orgazm.
          > Pzdr.Michal

Oczywiście że tak - zresztą skojarzenie wjazdu do tunelu z penetracją pochwy ma
          już chyba ze 30 lat i pochodzi z filmu Hitchkoka - niestety nie pamiętam
          tytułu.
    • Gość: Andre Re: TELEFONY KOMÓRKOWE - MÓW POPRAWNIE IP: *.pcplus.com.pl 15.08.02, 21:27
      Gość portalu: olo napisał(a):

> nasze prawo walczy o trzymanie rąk na kierownicy, tymczasem w
      > rozmowie telefonicznej dużo bardziej niebezpieczne jest
      > odwrócenie uwagi od sytuacji na drodze. Jeśli telefon wypadnie z
      > ręki - straty są praktycznie żadne.
      > Jestem zwolennikiem totalnego zakazu rozmów przez telefony
      > komórkowe przez kierujących!!!!
      Czy kierowca prowadzący samochód po mieście może rozglądać się za ładnymi
      dziewczynami ??
      Oczywiście że tak !! Ten kto tego nie robi to gej albo dupa nie kierowca.
      Pozdrawiam wszystkich ortodoksów którzy chcą ciągle nowych ograniczeń w moim
      własnym samochodzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka