mk999 27.07.05, 10:59 po uderzeniu kamyka pekła mi przednia szyba na długości ok. 1cm czy jest możliwość sklejaenia i gdzie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
edek40 Re: pęknięta szyba 27.07.05, 11:43 Czesto da sie naprawic. Nie zwlekaj z wizyta w warsztacie, bo jak nawlazi brudu, to efekt naprawy bedzie mierny. Poszukiwania warsztatu zacznij od dowolnego zakladu wymieniajcego szyby. Link Zgłoś
mag1974 Re: pęknięta szyba 27.07.05, 11:53 Przede wszystkim zaklej pęknięcie przezroczysta taśmą klejącą, żeby uniknąć zabrudzenia. Później odwiedź warsztat, np. w Regułach (przy Alejach Jerozolimskich za Ursusem), skleją, dadzą gwarancję i mozliwość wliczenia ceny sklejenia w cenę wymiany szyby, jeżeli sklejenie będzie niewystarczające. Link Zgłoś
jme2 Re: pęknięta szyba 27.07.05, 21:07 Przejrzyj dokładnie ofertę: www.jaan.com.pl Ja jeżdżę z odpryskiem o promieniu ok 1,5 cm już od roku. Chciałem to dac do naprawy, ale okazało się, że odprysk jest za blisko krawędzi szyby. Jak na razie ani się nie powiększa, ani nie zabrudza. Z tym, że jeśli masz możliwość (szyba spełnia warunki do naprawy - chodzi m.in o odległości od krawędzi, bo odprysk masz niewielki) to radzę naprawy - koszt w granicach 50-75 zł; dużo niższ niż wymiana szyby. Ja czekam aż mi pójdzie cała, wtedy ją wymienię;-) Link Zgłoś