wawpru 10.08.05, 23:41 Idę teraz na studia i chciałbym kupić samochód- jaki byłby dla mnie najlepszy? Ma być przede wszystkim ekonomiczny, nieduży, silnik ok 1000-1300. Jakie marki polecacie? Benzyna, diesel czy gaz? Piszcie! Z gory dzieki! Link Zgłoś Obserwuj wątek
wawpru Re: Jaki wybrać samochód????? 10.08.05, 23:45 No, i kwota do dyspozycji to 6000-8000 zl. Link Zgłoś
krzys99 Re: Jaki wybrać samochód????? 11.08.05, 00:05 Za 6000 zł kupisz sobie tico z gazem z 1998r, nie psuje się, jest brzydki, robisz 100km za 11zł !!! Link Zgłoś
odin-2 Re: Jaki wybrać samochód????? 11.08.05, 08:16 wawpru napisał: > Idę teraz na studia i chciałbym kupić samochód- jaki byłby dla mnie > najlepszy? Ma być przede wszystkim ekonomiczny, nieduży, silnik ok 1000-1300. > Jakie marki polecacie? Benzyna, diesel czy gaz? Piszcie! Z gory dzieki! .. bedac na studiach nie bedziesz mial ani czasu ani ochoty na przypadlosci LPG , wybierz benzyne - maly silniczek duzo nie spali. Kupujac auto sprawdz jaka marka I model kosztuje najmniej na service , do którego czesci wymienne sa najtansze (org.) - takie auto kup .Pzdr. Link Zgłoś
fanfagoria Re: Jaki wybrać samochód????? 11.08.05, 09:46 Przez całe studia przejedziłam Tico. Teraz je sprzedaje,bo rodzina chyba niedługo zacznie się rozrastać:) To rewelacyjne autko. Mało pali, amałe jest, ale pakowne i wszędzie się zmieści. Do tej pory zmieniałam tylko tarcze, klocki i amortyzatory. Spisuje się świetnie. Jeśli będziesz zainteresowany kupnem - pisz fanfagoria@gazeta.pl Link Zgłoś
wawpru Re: Jaki wybrać samochód????? 11.08.05, 10:37 Tico może być ciekawym pomysłem... Chociaż do tej pory myślałem o jakiejś Mazdzie albo Toyocie bo słyszałem że japończyki są mało awaryjne. Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? Link Zgłoś
fanfagoria Re: Jaki wybrać samochód????? 11.08.05, 11:40 Za japonczyka zaplacisz dosc duze ubezpieczenie i w razie czego czesci sa dosc drogie. To tez musisz wziac pod uwage. Link Zgłoś
primerasri Re: Jaki wybrać samochód????? 11.08.05, 12:27 Ja bym sie tico bal - lekka stluczka i sie calkiem rozpada - ochrona w razie wypadku porownywalna do malucha (=raczej brak ochrony w razie wypadku). Kierownica grubosci Twojego malego palca itp. Silniki dobre ale autko niezbyt udane. Ja bym polecal corse B albo micre. Pozdr. Link Zgłoś
red_qublik Re: Jaki wybrać samochód????? 11.08.05, 21:53 rozumiem ze mowimy o starych modelach: micra: www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=1&id2=9 corsa: www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=1&id2=12 oba wypadaja w crash test beznadziejnie nowsze modele sa lepsze. slaby ten twoj argument bezpieczenstwa, choc dla niektorych moze byc bardzo wazny Link Zgłoś
piotrt3 Re: Jaki wybrać samochód????? 12.08.05, 00:47 polecam turbo - diesela dynamiczne i ekonomiczne np www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C418739 Link Zgłoś