Gość: krzysb Re: Czy diesel jest lepszy? IP: 195.79.29.* 26.06.01, 00:00 przejechałem tylko kilkaset km VW IV 1,9 TDi; byla to moja pierwsza przygoda z dieslem i doznalem olsnienia; dlatego teraz szukam skody fabii z silnikiem VW 1,9 TDi (niemieckie auto za czeskie pieniadze). Link Zgłoś
Gość: Mirek A czym jeździ policja? IP: *.makolab.pl 27.06.01, 00:00 Myślę że wiele do tej dyskusji (ja nadal nie mam wyrobionego zdania) dałaby odpowiedź - jakimi samochodami jeździ policja w cywilizowanych krajach? Proszę o informacje tych, którzy coś na ten temat wiedzą. Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Czy diesel jest lepszy? IP: *.pg.com 27.06.01, 14:17 W niniejszym wątku (nieco powyżej, post "OK, zróbmy wreszcie porównanie PODOBNYCH diesli i benzyn" - dość długi) zaproponowałem porównanie PODOBNYCH diesli i benzyn. Polecam lekturę. Starałem się w możliwie jak najbardziej rzetelny sposób porównać 2 silniki o podobnym poziomie technologii i podobnej pojemności skokowej. Wnioski mogą być zaskakujące! :-) Pozdrawiam, Niknejm Link Zgłoś
Gość: Lysy Re: Czy diesel jest lepszy? IP: *.oakton.edu 27.06.01, 18:27 Czemu porownujesz silniki malolitrazowe? przeciez to jest margines? Link Zgłoś
Gość: MIrek No czym do cholery jeździ policja? IP: *.makolab.pl 27.06.01, 20:36 Mnóstwo światowców w tym forum, wszystko wiedzą, ale jak zadałem proste pytanie to nie ma odpowiedzi? A może jest ona wstydliwa dla którejś ze stron (słowo daję że nie wiem jakie silniki są w wozach policji Niemiec, Francji, Szwecji, choćby i Włoch, dlatego tak mnie to zaciekawiło)? A chyba odpowiedź ta wniosłaby wiele do tej w większości niekonkretnej dyskusji. Link Zgłoś
Gość: Wil Re: No czym do cholery jeździ policja? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 23:51 Gość portalu: MIrek napisał(a): > Mnóstwo światowców w tym forum, wszystko wiedzą, ale jak zadałem proste pytanie > > to nie ma odpowiedzi? A może jest ona wstydliwa dla którejś ze stron (słowo > daję że nie wiem jakie silniki są w wozach policji Niemiec, Francji, Szwecji, > choćby i Włoch, dlatego tak mnie to zaciekawiło)? > A chyba odpowiedź ta wniosłaby wiele do tej w większości niekonkretnej dyskusji > . No właśnie. Rozejrzyj się gościu choćby po polskich drogach. Policyjny VW Transporter - TDI. Co do osobowych - to policja jako sfera budżetowa nie musi się martwić o spalanie paliwa. Po drugie - benzyna nie ma takich wymagań co do utrzymania auta jak TDI. Po trzecie - w policji liczą się przede wszystkim osiągi, których nawet mocne TDI nie zapewnia, podobnie jak w sporcie samochodowym. To chyba tyle. Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: No czym do cholery jeździ policja? IP: *.makolab.pl 04.08.01, 21:44 W tym wątku chodzi o auta osobowe, a nie ciężarówki, lokomotywy i statki handlowe. Link Zgłoś
Gość: Wil Re: No czym do cholery jeździ policja? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 00:59 Co ty powiesz? A myślałem że rozmowa tu o drezynach. Policyjny Transporter jak sama nazwa wskazuje służy do przewozu OSÓB, a nie towarów, kolego. Ale lepsza taka replika jak żadna. :) Link Zgłoś
Gość: Jarek No czym do cholery jeździ policja? Polonezami! Polonezami! IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 10.09.01, 16:58 ;-) Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: No czym do cholery jeździ policja? Polonezami! Polonezami! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.01, 18:34 Tym tez nie jezdzi bo nie ma paliwa! Na ON tez nie starcza. Teraz jezdza ROWERAMI :) Link Zgłoś
Gość: widok Re: Czy diesel jest lepszy? IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.01, 19:02 Oczywiście,że najlepszy. Link Zgłoś
Gość: Browar Re: Czy diesel jest lepszy? IP: *.siemens.pl 21.09.01, 14:35 Oczywiście, że lepszy !!! I nie chodzi mi o spalanie i cenę paliwa, ale o odgłos i kulturę pracy. Pracujący diesel, to najprzyjemniejszy dźwięk dla ucha. Link Zgłoś
Gość: rycho Re: Czy diesel jest lepszy? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 22.06.01, 00:00 Gość portalu: hm napisał(a): > Hm. Okrutna prawda liczb: > > Laguna II - 1,8 benzyna - 123KM - m.obrotowy 170Nm przy 3750 obr/min. > Laguna II - 1,9 diesel - 120 KM - m.obrotowy 270Nm przy 2000 obr/min. > > Rozumiesz coś z tego? I co z tego? Link Zgłoś
Gość: Bysio Re: Czy diesel jest lepszy? IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 22.06.01, 00:00 Gość portalu: SIMP napisał(a): > Diesel to takie autko dla pana w kapeluszu;siano to on moze ma i daj mu Boze. > duzy silnik + gaz ....tanio, zdrowo i jak milo:)) Oh, mein Gott! Wie gehts SIMP?! Po pierwsze, gdzie moge odebrac ten kapelusz? Po drugie, kiedy dostane to siano od Boga? Po trzecie, gdzie jest ten duzy silnik od Ciebie? Po czwarte, po co w dieslu istalacja gazowa? Po piate, sitz auf sein Arch wieder in Deutschland und halt die Klappe. Tschuss, bis dann. Link Zgłoś