Dodaj do ulubionych

UBEZPIECZENIE - PZU!!!!!!! - POMOCY ktos chce mnie naciagnac!!!!

IP: 190.1.2.* 19.09.01, 15:53
Samochod moj ubezpieczalem w PZU, ale w tym roku zdecydowalem sie zmienic
ubzezpieczyciela na innego. I zrobilem to. Teraz z PZU dostalem list, ze mam
zaplacic za OC. Czegos tu nie rozumiem. Dlaczego mam dwa razy placic za OC???
Jak z tego wybrnac??? POMOCY!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Darius Re: UBEZPIECZENIE - PZU!!!!!!! - POMOCY ktos chce mnie naciagnac!!!! IP: 212.160.211.* 19.09.01, 15:57
      pewnie biedaku nie poinformowałeś PZU, że rezygnujesz z ich OC, raczej nie
      wiele zdziałasz
    • Gość: grogreg Re: UBEZPIECZENIE - PZU!!!!!!! - POMOCY ktos chce mnie naciagnac!!!! IP: *.s.univ.szczecin.pl 19.09.01, 16:44
      Spoko, nic sie nien stalo.
      Ja zmienilem nie tyle ubezpieczyciela (PZU) co inspektorat. Tez dostalem kwitek
      na OC. Sila rozpedu wysylaja wszyskim.
      Jak jestes uprzejmy to powiadom ich o zmianie upodoban. Jesli nie tez sie nic
      nie stanie.
      Masz oplacone OC i na tym sie twoje obowiazki koncza.
      • Gość: Mac Re: UBEZPIECZENIE - PZU!!!!!!! - POMOCY ktos chce mnie naciagnac!!!! IP: 10.129.134.* / *.acn.pl 19.09.01, 17:27
        Nie przejmuj sie. Jesli jest czyjas wina, to wylacznie nowej firmy
        ubezpieczeniowej. Przed podpisaniem z Toba umowy powinni zazadac (albo
        poinformowac) wypowiedzenia starej. Placic PZU nie musisz, ale miej swiadomosc,
        ze jestes odpowiedzialny za ten balagan. Jesli nie wypowiesz umowy, zawsze jest
        kontynuacja starej, wiec niby skad PZU mialo o tym wiedziec? To niestety
        przyklad na powierzchownosc i brak profesjonalizmu wszelkiej masci dilerow,
        posrednikow, etc.
    • Gość: Heniek Re: UBEZPIECZENIE - PZU!!!!!!! - POMOCY ktos chce mnie naciagnac!!!! IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 20.09.01, 10:42
      Gość portalu: kierowca napisał(a):

> Samochod moj ubezpieczalem w PZU, ale w tym roku zdecydowalem sie zmienic
      > ubzezpieczyciela na innego. I zrobilem to. Teraz z PZU dostalem list, ze mam
      > zaplacic za OC. Czegos tu nie rozumiem. Dlaczego mam dwa razy placic za OC???
      > Jak z tego wybrnac??? POMOCY!!!!!

Niestety jest z tym problem. Jeżeli nie wypowiedziałeś umowy ubezpieczenia przed
      końcem ostatniej polisy, PZU ma teraz prawo ścigać Cię za to, że nie opłaciłeś
      składki. Jeżeli napiszesz do nich pismo z wypowiedzeniem umowy ( najlepiej z
      wsteczną datą ) i do tego zadzwonisz do Inspektoratu, w którym zawarłeś tę umowę
      nie powinno być problemu ale zasadniczo mają prawo "ściągnąć" od Ciebie składkę.
      PZU może zasłonić się tym, że przy zawarciu umowy ubezpieczenia otrzymałeś
      warunki ogólne, w których wszystko jest szczegółowo wyjaśnione i że się z nimi
      zapoznałeś.
      Powodzenia!
      Pozdrawiam,
      Heniek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka