Dodaj do ulubionych

proszę o radę

26.08.05, 22:31
Mam zamiar założyć LPG do citroena saxo 2000r przebieg 52 tys. silnik 1100
wtrysk z plastikowym kolektorem. Pytałem kilku mechaników i prawie każdy miał
inne zdanie od sceptyków którzy twierdzą że zniszczę silnik do takich którzy
uważają że gaz najlepiej sekwencyjny to super rozwiązanie.W firmach
zakładających gaz wszyscy ze zromiałych względów zalecają.
Obserwuj wątek
    • typson Re: proszę o radę 27.08.05, 00:56
      ja zastanawiam sie tylko nad oplacalnoscia takiej instalacji. Wtrysk sekwencyjny
      kosztuje ze 2500 - z uwagi na plastik tanszych rozwiazan uzywac nie mozesz. Jak
      zakladam takie auto pali niewiele a przebieg tez nastukales maly (chyba ze te
      52kkm w 5 lat to nie Twoj przebieg)

LPG nie szkodzi silnikom, zwlaszcza gdy jest montowany do silnikow w dobrym
      stanie technicznym. Zwlaszcza instalacja o ktorej piszesz jest OK
    • swoboda_t Re: proszę o radę 27.08.05, 01:38
      Jeśli uznałeś, ze inwestycja Ci się opłaca, to nie ma przeciwskazań. Ale,
      faktycznie sekwencyjny wtrysk to najlepsze rozwiązanie-bezpieczne dla
      kolektora, brak utraty mocy, nieco mniejszy niż w klasycznej instalacji wzrost
      spalania. Minusem jest koszt-jeśli założysz za 3 tysiące, to będziesz mógł
      powiedzieć, że to było tanio(pozostaje kwestia fachowości). Zwykłą instalację z
      mikserem założysz już za jakieś 1700 złotych, i jeśli będziesz dbał o dobry
      stan świec, kabli, silnik i instalacja będą należycie wyregulowane-to nic nie
      powinno się stać. Nie powinno, a nie stanie to jednak dwie różne rzeczy. Przy
      plastikowym kolektorze i bądź co badź słabym silniku, zdecydowałbym się tylko
      na sekwencję-najtańsza wystarczy.
      • wiktoria11 Re: proszę o radę 27.08.05, 17:38
        Jeśli się dobrze oriętuję to citren nie zaleca zakładania LPG zadzwoń do
        serwisu niech ci powiedzą co cię czeka powinni udzielić ci wiarygodnej
        odpowiedzi bo panowie gaziarze raczej ci takowej nie udzielą oni przerobią
        wszystko .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka