Dodaj do ulubionych

witam, co mi poradzicie w tej ciezkiej sytuacji??

27.08.05, 18:47
:)
nadszedl czas na zmiane samochodu(wlasnie dzisiaj sprzedalem stary:))
do wyboru mam:

saab 900 2.0 97rok w bardzo dobrym stanie, w srodku pelna opcja bez drewna i
skory, dodatkowo zmieniasz na 12cd. 119.000 przebiegu, bezwypadkowy

volvo s40 99 rok 89 tys, najslabszy diesel, to samo co w saabie, tylko
gorsze audio(fabryczne)

bmw 3 99 rok 130 tys, 1.8 diesel, to samo co w volvo

bmw 5 97 rok 2.5 tds, 170 tys to samo co wyzej plus skora

wszystkie samochody w cenie ok.30.000

prosze was o podanie plusow i minusow wszystkich tych aut, oraz ewentualnie o
doradzenie jakichs innych modeli w podobnym zakresie cenowym.

koncze studia, pracuje, 90% przejezdzam w miescie, miesiecznie robie ok 1300
km, w lecie ok 4000km.

pozdrawiam i dzieku z gory:)

Obserwuj wątek
    • lkish21 Re: witam, co mi poradzicie w tej ciezkiej sytuac 27.08.05, 18:48
      a przepraszam, jeszcze do tego dochodzi:

vw passat 98 rok, 111 tys 1.9 tdi 110 hp, to co w volvo

a4 97 122 tys to samo co w passacie:)
      • purhed Re: witam, co mi poradzicie w tej ciezkiej sytuac 27.08.05, 21:32
        te przebiegi to jakieś żarty?
        • nom73 Re: witam, co mi poradzicie w tej ciezkiej sytuac 27.08.05, 22:27
          purhed napisał:

> te przebiegi to jakieś żarty?
          Nie patrz na przebiegi, większość sprzedawanych samochodów ma odpowiednio
          zmodyfikowane. :-)
          • wiktoria11 Re: witam, co mi poradzicie w tej ciezkiej sytuac 27.08.05, 22:52
            Muj samochud jak go kupowałem miał 9lat i przedieg 142 tys. ale potem doszdłem
            że ma 200 i to mi pasowałobo mam jeszcze 200 zanim go zajezdżę (teoretycznie)bo
            powinien wytrzymac więcej ale mam go ponad rok i jestem zadowolony wymieniałem
            mat. ekspl. i tuleje wachaczy ale na naszych drogach mozna to zaliczyć do mat.
            ekspl.Jeśli masz możliwość dotarcia do poprzednich właścicieli zrób to będziesz
            wiedział w jakich rękach był samochud to da ci pewność że auto które będziesz
            miał zprawi ci więcej radosci niż kłopotów
    • olanzapina Re: witam, co mi poradzicie w tej ciezkiej sytuac 27.08.05, 23:06
      odradzam volvo, serwis i czescie strasznie drogie, ceny wogóle jakies z sufitu

poniewaz saab tez szwedzki to mniemam ze ceny podobne

z bmw nie mialam do czynienia

• zs27000 Re: witam, co mi poradzicie w tej ciezkiej sytuac 28.08.05, 11:34
        Ja w tej sytuacji bym wzial BWM 5. Troche wbrew rozsadkowi, bo bedzie palic
        najwiecej sposrod wymienionych aut, silnik w nim (525 tds) nie jest najnowszej
        konstrukcji. Ale za to jest to auto wyzszej klasy od pozostalych, jako jedyne
        tutaj ma szesciocylindrowy silnik. Odpal, posluchaj, przejedz sie. Potem zrob
        to samo Passatem, ew. Audi A4. Nie bedziesz mial watpliwosci. Z BMW trzeba
        tylko uwazac, bo podobno w tych silnikach po 200 000 lubia padac pierscienie
        tlokowe. Pozdro!
        • wiktoria11 Re: witam, co mi poradzicie w tej ciezkiej sytuac 28.08.05, 11:50
          Kolega miał volwo s 40 i ciągle mu się psuł nie zdążył dobrze wyjechać z salonu
          i padła mu pompa paliwa potem ciągle coś się z tym samochodem działo i do tego
          olbrzymi spadek wartości.
          Kompromisem może okazać się passat auto przetestowane na naszym rynku cieszy
          się sporym zainteresowaniem jak będziesz chciał odsprzedać to jeszcze niezłą
          kasę dostaniesz
        • lkish21 Re: witam, co mi poradzicie w tej ciezkiej sytuac 28.08.05, 11:52
          ty mowisz chyba o silniku tdi, tam rzeczywiscie pierscienie sie buntuja...
          • zs27000 Re: witam, co mi poradzicie w tej ciezkiej sytuac 28.08.05, 19:05
            TDI jest w Volkswagenie. Ja mowie o dieslu 2.5 litra, 6 cylindrow w BMW. On ma
            wtrysk posredni. Tak slyszalem z tymi pierscieniami w warsztacie, ktory
            naprawia takie auta, ale nie musi to byc regula. W kazdym razie one jak na
            silniki diesla starszej generacji sa dosc wysilone. Pozdr!
            • lkish21 Re: witam, co mi poradzicie w tej ciezkiej sytuac 28.08.05, 22:49
              w bwm tez sa silniki tdi

www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C385247
              moto.allegro.pl/show_item.php?item=60771417

i tds:

moto.allegro.pl/show_item.php?item=60987675
              • alewi Re: witam, co mi poradzicie w tej ciezkiej sytuac 29.08.05, 07:08

Bierz nowego Hyundai Getz, bedziesz wiedział jaki ma przebieg a jak uskrobiesz
                kolejne 30 tys to sprzedaż Getza i kupisz coś nowego i wiekszego np. C4 nowe
                oczywiście
                • rraaddeekk Re: witam, co mi poradzicie w tej ciezkiej sytuac 29.08.05, 09:21
                  Właśnie mam podobny problem.
                  Nowy Getz czy 2 letnia Almera (?)
    • nie_mich Re: witam, co mi poradzicie w tej ciezkiej sytuac 29.08.05, 08:03
      lkish21 napisał

volvo s40 99 rok 89 tys, najslabszy diesel, to samo co w saabie, tylko
      gorsze audio(fabryczne)

tak sie sklada,ze duzo wiem o autach które wymieniles,przypuszczam ze chodzi Ci
      o auto rodzinne bezproblemowe a nie o brumm brumm ,- polecam VOLVO s40.Pzdr.
      • loyezoo Re: witam, co mi poradzicie w tej ciezkiej sytuac 29.08.05, 19:43
        tylko w s40 z tyłu jest mniej miejsa jak w fieście:)) miałem "nie" przyjemność
        jechać.Pzdr.
      • lkish21 Re: witam, co mi poradzicie w tej ciezkiej sytuac 01.09.05, 11:24
        tak sie sklada ze mam 22 lata, wiec o rodzinie jeszcze nie mysle, ale uwielbiam
        dyskretny luksus, chce samochod wygodny, ekonomiczny i niezawodny... no i
        oczywiscie taki, w ktorym nie wstyd sie pokazac idac z dziewczyna na kolacje do
        super restauracji:)
    • waskes29 Re: witam, co mi poradzicie w tej ciezkiej sytuac 29.08.05, 19:49
      Rzeczywiscie istnie ciezka sytuacja ale trzymam kciuki zeby sie Tobie jakos
      udalo z niej wyjsc
      • lewarek5 Re: witam, co mi poradzicie w tej ciezkiej sytuac 29.08.05, 20:04
        Autor: loyezoo
        Data: 29.08.2005 19:43
        tylko w s40 z tyłu jest mniej miejsa jak w fieście:)) miałem "nie" przyjemność
        jechać.Pzdr.

.. to jest celowa ciasnota,by pasazer ze strachu z auta podczas jazdy nie
        wyskoczyl-taki "kaftan bezpieczenstwa" , ach ci szwedzi,zawsze bezpieczenstwo
        im w glowie ..... .

• marcinc3 nie bmw 29.08.05, 21:47
      tds w bmw to porazka duzo pali[ ok 12 na ] duzo awari w trojce chyba nie ma
      takiego silnika jak w s lub v 40 ja bym polecil volvo lub vw mialem bmw 524 td
      525 tds omege tds naprawde porazka wv mialem duzo dobre malo spalajace tanie w
      eksploatacji volvo mialem w 99 z 96 lub 95 460 1.9 rakieta w dieslu teraz
      mam 2.5 diesla rewelacja spalanie ok 7 w miescie w trasie 5.5-6.5 cykl mieszany
      ok 6.2 co do czesci w servisie to drogie ale sa zamieniki i w normalnych cenach
      • lkish21 Re: nie bmw 01.09.05, 11:24
        no wlasnie tak sie przymierzam chyba do tego s 40... v 40 sa z tego co widze
        jakies 20% tansze, ale na litosc boska, w wieku 22 lat nie bede jezdzil
        kombi:):):)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka