waga71 07.09.05, 12:22 Szukam informacji nt przygotowania miękkiego dachu w kabriolecie do zimy. Samochód bedzie stał w nieogrzewanym garażu. pozdr Link Zgłoś Obserwuj wątek
typson Re: konserwacja dachu w kabriolecie 07.09.05, 12:51 ja uzywam dwoch specyfokow, ktore mozna kupic w salonie BMW. Jeden sluzy do czyszczenia dachu - daje dobre efekty a drugi to impregnat. Rozrabiasz go z woda w zadanych proporcjach, nanosisz gabka i czekasz az wyschnie (byle nie w pelnym sloncu). Mojemu koledze pomoglo to na stary przeciekajacy w jednym miejscu dach. Moj jest OK ale impregnacje juz wykonalem. Poprzednia zime jezdzilem bez impregnacji i bylo OK. Jaka masz tylna szybe - szklana czy plastikowa? Link Zgłoś
waga71 Re: konserwacja dachu w kabriolecie 07.09.05, 13:03 Czy mógłbyś podac nazwy tych środków? Nie zamierzam jeździć zimą, chcę wstawić samochód na kilka miesiecy do garażu. Szybę mam plastikową (328i E36). pozdrawiam serdecznie i dziękuję za informacje. Link Zgłoś
typson Re: konserwacja dachu w kabriolecie 07.09.05, 13:58 oj nazw nie pamientam, cos w stylu "cabrio verdek reiniger" ;-)) Jeden srodek jest w buteleczce - plyn do rozcienczenia - to jest impregnat. drugi jest w czyms jak atomizer - taki pojemnik jak natryskowe plyny do myscia szyb. jestes z wawy? Link Zgłoś
waga71 Re: konserwacja dachu w kabriolecie 08.09.05, 12:34 dzieki, nie jestem z wawy, bydgoszcz pozdr Link Zgłoś