IP: 212.187.240.* 04.09.02, 13:57
Mysle o kupnie nowego vana. Co polecacie? Ja mysle o 3 samochodach:
- Chrysler Voyager
- Volkswagen Sharan
- Ford Galaxy
Obecnie sklaniam sie ku Galaxy, ale jestem ciekaw waszych opinii.
Obserwuj wątek
    • Gość: walduś Re: Jaki van? IP: *.fw 04.09.02, 14:13
      Gość portalu: Luzak napisał(a):

> Mysle o kupnie nowego vana. Co polecacie? Ja mysle o 3 samochodach:
      > - Chrysler Voyager
      > - Volkswagen Sharan
      > - Ford Galaxy
      > Obecnie sklaniam sie ku Galaxy, ale jestem ciekaw waszych opinii.

Zgadzm się z Twoją opinią. W tej chwili brak na rynku czegoś równie niezłego
      jak Pontiac Trans Sport 2.3 l więc alternatywa to Galaxy 2.3 lub diesel. Sharan
      i Voyager to rekordziści usterkowości. Co prawda ciężko się wypowiadac na temat
      nowego Voyagera bo jest w sprzedaży od niedawna ale ja bym nie ryzykował.
      Pozdr

• Gość: toyot Re: Jaki van? IP: 62.233.165.* 04.09.02, 20:16
      Zawsze radzę Previę 2.4. Ma kilku znajomych. Naprawdę świetne, funkcjonalne,
      pojemne auto. I jak żaden van bezawaryjne i bezpieczne.

Pzdr
      • polokokt Re: Jaki van? 04.09.02, 20:36
        Czesc
        Po pierwsze to ja mysle ze Sharan i temu mu podobne to namiastka vana. One
        chcialy by byc wanem ale prawdziwe wany sa wieksze i maja bardziej funkcjonalne
        wnetrze. Ale fakt faktem ze po kazdej modernizacji samochody te sa coraz
        bardzie uzyteczne.
        Co do Voyagera to jest to juz van ale jak na amerykanska motoryzacje przystalo
        do bezawaryjnych nie nalezy. Moze jak jest nowy to OK ale jak bedzie mail kilka
        latek moze byc nie wesolo.
        Suma sumaru ja sie sklaniam ku Previ. Jesli nie ogladales to przejedz sie do
        salonu. Ostatnio na ul.Klaudyny w wawie stal (jesli jestes z wawy). Uwazam ze
        zaden z pozostalych samochodow ktore wymieniles nie dorasta temu samochodowi do
        piet. Co prawda cena Toyoty to jakies 155 tys zl, ale za ta cene masz wszystko
        (w opcji drugi szyberek i jeszcze ze dwie rzeczy). Z drugiej strony za 155 tys
        zl masz galaxy wypasionego na maxa.
        Moj wybor jesli szukam wana to Previa. Acha i nie ma diesla :(
        • Gość: toyot Re: Jaki van? IP: 62.233.165.* 05.09.02, 20:07
          polokokt napisał:

> Moj wybor jesli szukam wana to Previa. Acha i nie ma diesla :(

Jest diesel chyba 2.2 common rail. Nie ma go w Polsce, ale używany można
          sprowadzić. Nowy zresztą też na upartego przez Toyotę po zaporowej cenie.

Pzdr
    • Gość: Marek Re: Jaki van? IP: *.atlanta-33-34rs.ga.dial-access.att.net 04.09.02, 22:42
      Gość portalu: Luzak napisał(a):
      > - Chrysler Voyager
      Zlom, a podobno wersja europejska to zlom do kwadratu
      • Gość: pawel Re: Jaki van? IP: *.ists.pl 05.09.02, 22:28
        TYLKO TOYOTA SIENA V6 3.0. Zobacz na www.toyota.ca
        Nie przejmuj się brakiem gwarancji na auto zza oceanu. Mam drugą Toyotę z
        Kanady i do dziś nie wykorzystałbym prawa z gwarancji. One się nie psują. W
        razie usterki podczas stłuczki Toyota sprowadzi kazdą część, z Warszawy do
        48godz, z Belgi do 7 dni, z Japoni do 4 tygodni.
        • Gość: toyot Re: Jaki van? IP: 62.233.165.* 05.09.02, 22:34
          Gość portalu: pawel napisał(a):

> TYLKO TOYOTA SIENA V6 3.0. Zobacz na www.toyota.ca
          > Nie przejmuj się brakiem gwarancji na auto zza oceanu. Mam drugą Toyotę z
          > Kanady i do dziś nie wykorzystałbym prawa z gwarancji. One się nie psują. W
          > razie usterki podczas stłuczki Toyota sprowadzi kazdą część, z Warszawy do
          > 48godz, z Belgi do 7 dni, z Japoni do 4 tygodni.

Zgadzam się Sienna lub Previa.

Pzdr
          • Gość: Marek Re: Jaki van? IP: *.atlanta-21-22rs.ga.dial-access.att.net 05.09.02, 23:00
            Mi sie bardziej podoba ten minivan Hondy. A jezeli chcesz cos na pograniczu
            minivana i SUV to wez Acure MDX - oficjalnie to jest SUV, ale blizsze jest
            minivanowi.
    • Gość: fs Re: Jaki van? IP: *.czajen.pl 06.09.02, 10:16
      może mazda MPV
    • Gość: zzz Re: Jaki van? IP: *.imgw.pl 06.09.02, 13:32
      Choc nie bierzesz tego pod uwage ja polecam przyjrzec sie Renault Espace.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka