Dodaj do ulubionych

Citroen i LPG???

14.09.05, 09:10
Mam takie pytanie czy do nowego Citroena C2 lub C4 mozna założyć instalacje gazową bez utraty gwarancji i ile takie cos kosztuje???
Obserwuj wątek
    • swoboda_t Re: Citroen i LPG??? 14.09.05, 09:45
      Gdzieś kiedyś wyczytałem, że Peugeot i Citroen montują instalacje w ASO. Na
      pewno nie w każdej, trzeba podzwonić. Koszt jak znam ceny w ASO ok. 4-5,5
      tysiąca.
      • heniumaczuga Re: Citroen i LPG??? 14.09.05, 10:37
        a i wykonanie, znając ASO, kiepskie.
        Jeśli to możliwe, to poczekaj do końca gwarancji i jedź do dobrego gazownika.
        Wyjdzie ci taniej, LEPIEJ i przyjemniej. Trust me.
        • przejazdem Re: Citroen i LPG??? 14.09.05, 10:43
          > Jeśli to możliwe, to poczekaj do końca gwarancji
          Policzmy: standardowa gwarancja 2lata + rozszerzona 2 (kupując citroena warto
          ją mieć na wszelki...), razem 4lata. Wtedy LPG będzie po 5zł/litr a benzyna
          uuuuuuuuuuu.....!
      • przejazdem Re: Citroen i LPG??? 14.09.05, 10:39
        >Koszt jak znam ceny w ASO ok. 4-5,5 tysiąca.
        Bo to pewnie będzie wtrysk sekwencyjny. Niczego innego do tych aut nie
        założysz.

Wojtek, Ty jeszcze nie kupiłeś tego samochodu? Ale widzę, że przynajmniej już
        jakiś kierunek obrałeś (Citroen).
        • wojtekg1981 Re: Citroen i LPG??? 14.09.05, 11:18
          No niestety jeszcze sie nie udalo ale jest coraz blizej ale caly czas mysle co to ma byc za autko.

C2 jest troszke małe a C4 pali sporo a na diesla mnie nie stac no chyba ze C2, chciałbym sie zmiescic w 45000zł
          • przejazdem Re: Citroen i LPG??? 14.09.05, 11:33
            >C2 jest troszke małe
            Pomyśl, co będzie, jak zamontujesz zbiornik z gazem i jadąc w dalszą podróż
            mimo wszystko zapragniesz zabrać koło zapasowe.

A propos C4; ktoś tu pisał na forum, że w promocji jest teraz od 43tys zł. Więc
            jeśli promocja jest progresywna, to może i na diesla się załapiesz.

Poza tym widziałem niedawno srebrnego :( C2 diesla w salonie na Puławskiej z
            jakąś gigantyczną zniżką z tytuła auta demostracyjnego.
            • wojtekg1981 Re: Citroen i LPG??? 14.09.05, 11:54
              C4 3d jest od 32600zł., 5d 43600zł. a najtanszy diesel 5d 52100zl a to juz duzo za duzo
              C2 jest od 34tys. zł., a HDI za 40tys. zł.
              Cennik mam przed soba ceny sa calkiem ciekawe.
              • heniumaczuga Re: Citroen i LPG??? 14.09.05, 15:46
                nie kupuj diesla bo w październiku ceny ON będą > niż E95! W UK juz tak jest, u
                nas też tak przewidują. Diesel się kompletnie nie opłaca, chyba, że ktoś lubi
                większy moment obrotowy z tej samej pojemności.
                Cena w katalogu, nawet jeśli zaaplikowałeś citroenowską zniżkę to nie to samo,
                co można wytargować u dilera! Idź i powiedz, że chcesz C4 1.6.
                PSA jest teraz #2 sprzedaży w PL i nowy zarząd chce to podtrzymać więc przeceny
                są fantastyczne. Jeśli się uparłeś na nowe auto (bez komentarza) to idź i walcz
                jak wilk;) BTW bagażnik C4 niewiele się chyba różni od C3? A gaz w zbiorniko
                toroidalnym w kole, nie w kufrze przecież! Jedno pewne: C3 i C4 to niebo a
                ziemia! A może będą mieli coś rocznego itp?
            • mir11 Re: Citroen i LPG??? 14.09.05, 13:15
              Ja jeżdże bez koła zapasowego. Przez osiem lat złapałem raz gumę. Gwóźdź wszedł
              w oponę a i tak dojechałem do wulkanizacji. Na wszelki wypadek mam piankę w
              sprayu.
    • mrzagi01 Re: Citroen i LPG??? 14.09.05, 13:43
      wojtekg1981 napisał:

> Mam takie pytanie czy do nowego Citroena C2 lub C4 mozna założyć instalacje
      gaz
      > ową bez utraty gwarancji i ile takie cos kosztuje???
      obawiam się, że niestety citroen pl nie oferuje możliwości montażu LPG w nowych
      samochodach i serwisy nie przewidują obsługi tychże. jest to mój stan wiedzy na
      1 poł. bieżącego roku.
      ale np. na bank można sobie gazować ople.
      • termin4 Re: Citroen i LPG??? 14.09.05, 16:42
        senior nigdy citroena pamietaj - sa do dupy poprostu, lpg w aso tak ci zaloza
        ze plakc sie chce a kupe kasy zaplacisz naprawde sprawa jest na tyle powazna z
        citoenami ze warto o tym mowic
    • heniumaczuga Coś dla Wojtka i innych... czytaj uważnie! 15.09.05, 10:07
      www.francuskie.pl/francuskie/modules.php?name=News&file=article&sid=574&mode=thread&order=1&thold=0
    • heniumaczuga i jeszcze to... 15.09.05, 10:17
      www.citronet.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=76&Itemid=9
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka