wojtekg1981 14.09.05, 09:10 Mam takie pytanie czy do nowego Citroena C2 lub C4 mozna założyć instalacje gazową bez utraty gwarancji i ile takie cos kosztuje??? Link Zgłoś Obserwuj wątek
swoboda_t Re: Citroen i LPG??? 14.09.05, 09:45 Gdzieś kiedyś wyczytałem, że Peugeot i Citroen montują instalacje w ASO. Na pewno nie w każdej, trzeba podzwonić. Koszt jak znam ceny w ASO ok. 4-5,5 tysiąca. Link Zgłoś
heniumaczuga Re: Citroen i LPG??? 14.09.05, 10:37 a i wykonanie, znając ASO, kiepskie. Jeśli to możliwe, to poczekaj do końca gwarancji i jedź do dobrego gazownika. Wyjdzie ci taniej, LEPIEJ i przyjemniej. Trust me. Link Zgłoś
przejazdem Re: Citroen i LPG??? 14.09.05, 10:43 > Jeśli to możliwe, to poczekaj do końca gwarancji Policzmy: standardowa gwarancja 2lata + rozszerzona 2 (kupując citroena warto ją mieć na wszelki...), razem 4lata. Wtedy LPG będzie po 5zł/litr a benzyna uuuuuuuuuuu.....! Link Zgłoś
przejazdem Re: Citroen i LPG??? 14.09.05, 10:39 >Koszt jak znam ceny w ASO ok. 4-5,5 tysiąca. Bo to pewnie będzie wtrysk sekwencyjny. Niczego innego do tych aut nie założysz. Wojtek, Ty jeszcze nie kupiłeś tego samochodu? Ale widzę, że przynajmniej już jakiś kierunek obrałeś (Citroen). Link Zgłoś
wojtekg1981 Re: Citroen i LPG??? 14.09.05, 11:18 No niestety jeszcze sie nie udalo ale jest coraz blizej ale caly czas mysle co to ma byc za autko. C2 jest troszke małe a C4 pali sporo a na diesla mnie nie stac no chyba ze C2, chciałbym sie zmiescic w 45000zł Link Zgłoś
przejazdem Re: Citroen i LPG??? 14.09.05, 11:33 >C2 jest troszke małe Pomyśl, co będzie, jak zamontujesz zbiornik z gazem i jadąc w dalszą podróż mimo wszystko zapragniesz zabrać koło zapasowe. A propos C4; ktoś tu pisał na forum, że w promocji jest teraz od 43tys zł. Więc jeśli promocja jest progresywna, to może i na diesla się załapiesz. Poza tym widziałem niedawno srebrnego :( C2 diesla w salonie na Puławskiej z jakąś gigantyczną zniżką z tytuła auta demostracyjnego. Link Zgłoś
wojtekg1981 Re: Citroen i LPG??? 14.09.05, 11:54 C4 3d jest od 32600zł., 5d 43600zł. a najtanszy diesel 5d 52100zl a to juz duzo za duzo C2 jest od 34tys. zł., a HDI za 40tys. zł. Cennik mam przed soba ceny sa calkiem ciekawe. Link Zgłoś
heniumaczuga Re: Citroen i LPG??? 14.09.05, 15:46 nie kupuj diesla bo w październiku ceny ON będą > niż E95! W UK juz tak jest, u nas też tak przewidują. Diesel się kompletnie nie opłaca, chyba, że ktoś lubi większy moment obrotowy z tej samej pojemności. Cena w katalogu, nawet jeśli zaaplikowałeś citroenowską zniżkę to nie to samo, co można wytargować u dilera! Idź i powiedz, że chcesz C4 1.6. PSA jest teraz #2 sprzedaży w PL i nowy zarząd chce to podtrzymać więc przeceny są fantastyczne. Jeśli się uparłeś na nowe auto (bez komentarza) to idź i walcz jak wilk;) BTW bagażnik C4 niewiele się chyba różni od C3? A gaz w zbiorniko toroidalnym w kole, nie w kufrze przecież! Jedno pewne: C3 i C4 to niebo a ziemia! A może będą mieli coś rocznego itp? Link Zgłoś
mir11 Re: Citroen i LPG??? 14.09.05, 13:15 Ja jeżdże bez koła zapasowego. Przez osiem lat złapałem raz gumę. Gwóźdź wszedł w oponę a i tak dojechałem do wulkanizacji. Na wszelki wypadek mam piankę w sprayu. Link Zgłoś
mrzagi01 Re: Citroen i LPG??? 14.09.05, 13:43 wojtekg1981 napisał: > Mam takie pytanie czy do nowego Citroena C2 lub C4 mozna założyć instalacje gaz > ową bez utraty gwarancji i ile takie cos kosztuje??? obawiam się, że niestety citroen pl nie oferuje możliwości montażu LPG w nowych samochodach i serwisy nie przewidują obsługi tychże. jest to mój stan wiedzy na 1 poł. bieżącego roku. ale np. na bank można sobie gazować ople. Link Zgłoś
termin4 Re: Citroen i LPG??? 14.09.05, 16:42 senior nigdy citroena pamietaj - sa do dupy poprostu, lpg w aso tak ci zaloza ze plakc sie chce a kupe kasy zaplacisz naprawde sprawa jest na tyle powazna z citoenami ze warto o tym mowic Link Zgłoś
heniumaczuga Coś dla Wojtka i innych... czytaj uważnie! 15.09.05, 10:07 www.francuskie.pl/francuskie/modules.php?name=News&file=article&sid=574&mode=thread&order=1&thold=0 Link Zgłoś
heniumaczuga i jeszcze to... 15.09.05, 10:17 www.citronet.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=76&Itemid=9 Link Zgłoś